Dwergkees of Pomeriaan pups te koop – Belgisch fokker

Inhoudsopgave

Als u op zoek bent naar een fokker die Pomeriaan pups te koop heeft, zoek dan niet verder. Woefkesranch is een Pomeriaan en dwergkees fokker, u kunt alle puppy’s bezoeken met hun moeder. Hier de beschikbare puppy’s.

Pomeriaan pups te koop

Wilt u een Pomeriaan adopteren? Hieronder onze pomeriaan pups te koop.

Keeshond-reu-6732-1. Jpg
Mannetje - Ref.: 6732 - € 2500Beschikbaar: 26/6

Dwergkeeshond - Spits Nain - Pomeranian
°1/5/2024[TRUSTPILOT]
Keeshond-reu-6732-2. Jpg
Mannetje - Ref.: 6732 - € 2500Beschikbaar: 26/6

Dwergkeeshond - Spits Nain - Pomeranian
°1/5/2024[TRUSTPILOT]
Keeshond-teef-6760-1. Jpg
Meisje - Ref.: 6760 - € 2500Beschikbaar: 26/6

Dwergkeeshond - Spits Nain - Pomeranian
°1/5/2024[TRUSTPILOT]
Keeshond-teef-6760-2. Jpg
Meisje - Ref.: 6760 - € 2500Beschikbaar: 26/6

Dwergkeeshond - Spits Nain - Pomeranian
°1/5/2024[TRUSTPILOT]

Pomeriaan kopen België, Mini pomeriaan te koop België of Pomeriaan pup kopen: kom een bezoek brengen aan Woefkesranch

Aankomende Pomeriaan Nestjes 2024

Als Pomeriaan fokker hebben wij geregeld jonge hondjes. Wij zorgen ervoor dat elke moederhond volledig hersteld is van haar vorig nestje en fokken dus maximaal 1 keer per jaar of minder. Het is van belang voor de gezondheid van de pups en moeder en daarom vinden wij het zeer belangrijk.

Pomeriaantje kopen in de toekomst

U wilt een Pomeriaan puppy kopen, maar bent nog niet klaar voor een puppy te adopteren? Dan zijn volgende opties misschien iets voor u?

 • U kunt u zich kosteloos inschrijven op onze puppy alert. Dan krijgt u een email als wij foto’s van onze pomeriaantjes ter adoptie op onze website zetten.
 • U kunt al reserveren voor een beagle nest in de toekomst. U geeft in het reservatieformulier in wanneer je een pup zou willen in het veld afhaaldatum of opmerkingen. Na het reservatieformulier wordt er een betaling van € 100 gevraagd op de reservatie te bevestigen.

Geschiedenis Pomeriaan hond

De officiële naam van dit glamoureuze ras is de dwergkeeshond, maar in België en Nederland zeggen we vaak ‘Pomeriaan’ of zelfs ‘pommetje’. Dat komt van een verbastering van de Engelstalige rasnaam ‘pomeranian’.

De dwergkees is een gezelschapshond ontstaan in de 19e eeuw. Hij is ontstaan door het selecteren van de grote wolfskeeshond naar kleinere honden, tot we nu de Dwerg Pomeriaan hebben. De (wolfs)keeshond is al meer dan 2400 jaar een populaire waakhond. Het ras woog oorspronkelijk tussen 9 en 13 kg, door selectief fokken is de Pomeriaan hond ontstaan.

Pomeriaan pups te koop

Hij komt uit de streek Pomerania (vandaar de Engelse naam), een regio tussen Polen en Duitsland. Het ras werd populair wanneer koningin Victoria van Engeland zelf het baasje werd van een pomeriaantje met de naam ‘Marco’.

Rasstandaard

De meeste pomeriaantjes hebben een kort puntig snoetje. Hun afgeronde puntige oren staan rechtopstaand en dicht tegen elkaar. De niet zo lange staart krult over de rug mee. Ze hebben stevige en recht poten die gemiddeld van lengte zijn. De achterpoten zijn een tikkeltje gebogen om goed te kunnen springen. De voeten zijn dan weer heel klein en rond met gewelfde tenen.

De gemiddelde levensverwachting is tussen 11 en 14 jaar.

Kleuren

De Pomeriaan komt in veel verschillende kleuren voor. De hond kan een effen kleur hebben, zoals zwart, grijs, wit, bruin en oranje. Ook verdunningen en tan-aftekeningen zijn toegestaan. Gevlekte keeshonden hebben een witte grondkleur met gekleurde platen over het hele lichaam. De ogen van een Pomeriaan zijn altijd donkerkleurig. Ze zijn middelgroot, donker omrand en aan de ovale kant.

Dwergkeesje - pomeriaan pups te koop

Karakter & Opvoeding

De belangrijkste karaktereigenschappen van een Pomeriaan zijn:

 • Levendig
 • Opgewekt en leuk karakter
 • Wat overmoedig
 • Intelligent
 • Leergierig
 • Zeer trouw en aanhankelijk aan zijn gezin!
 • Waakzaam
 • Energiek
 • Lief van karakter.

Sociaal en vriendelijk

Dwergkeeshonden zijn uitstekende waakhonden die snel geneigd zijn om te blaffen. Ze zijn over het algemeen vriendelijk en open naar andere honden. Maar door hun overmoedig gedrag denken ze dat ze honden die groter zijn aan kunnen. Hiervoor kun je ze best beschermen, het is daarom belangrijk dat ze goed zijn opgevoed en gesocialiseerd. Een hondencursus gehoorzaamheid of behendigheid kan helpen.

Een dwergkees is een zeer slim hondje. Ze zijn onafhankelijk en hebben een sterke wil. Veel mensen worden verliefd op het ras nadat ze kennis gemaakt hebben met hun karakter en leergierigheid, ze leren heel snel en ze leren veel trucjes.

Youtube player

Speels en actief

Met een Pomeriaan zul je je geen moment vervelen, dit hondenras heeft een speels en actief karakter. Als een dwergkees een kans ziet om ergens mee te spelen dan zal hij dat niet nalaten. Ondanks het kleine formaat krijg je dus veel leven in huis met deze druktemaker die altijd vrolijk en lief overkomt.

Training

Kleine keeshondjes, pomeriaantjes of een dwergkees zijn over het algemeen makkelijk te trainen omwille van hun intelligentie en leervermogen.

De twee belangrijkste dingen die je je keesje vanaf jonge leeftijd moet aanleren zijn:

 • Leer vanaf jongs af aan dat ze niet onnodig blaffen want een dwergkees staat bekend voor hun waakzaamheid.
 • Leer ze omgaan met andere honden en vooral dat ze geen confrontatie moeten aangaan met een grotere hond. Ze durven soms groter doen dan ze werkelijk zijn.
Dwergkeesje - pomeriaan pups te koop

Verzorging

Een Pomeriaan heeft een gemiddelde tijdsbesteding aan verzorging nodig. Een goede hondenfokker zal zijn honden veel verzorgen in tegenstelling tot pups in de Illegale hondenhandel. Koop daarom een puppy bij een erkende fokker!

Vachtverzorging

Een keeshond verliest weinig haar, ze blijft in de donzige vacht zitten. Het is daarom ook belangrijk om elke twee weken een grondige uitkam beurt te geven.

De Pomeriaan heeft een zogenaamde dubbele vacht. De ondervacht is zacht. Het is dan belangrijk deze goed te verzorgen, anders kan de huid waarschijnlijk niet genoeg ademen. Besteed dus genoeg tijd aan het kammen en borstelen zodat u alle plaatsen goed gedaan heeft. Zowel de kraag, als de pootjes en het hoofd.

Te veel borstelen kan de vacht dan weer beschadigen. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden. Wanneer je goed en regelmatig borstelt, is een wasbeurt niet nodig. Dit bespaart je ook weer heel wat moeite en tijd.

Lees meer over de vachtverzorging van een Pomeriaan.

Dwergkeesje - pomeriaan pups te koop

Voeding

Droge voeding is de beste keuze voor een dwergkees. Let wel op welke brokken je koopt en vooral naar de voedingswaarden. Het ene pak hondenbrokken is de andere niet.

Je kunt ook kiezen voor vers vlees, hoewel de meningen daarover verdeeld zijn. Vers vlees kan ervoor zorgen dat er minder ontlasting is en het kan zelfs enkele kwaaltjes als darmproblemen en allergieën verhelpen.

Af en toe een beentje uit natuurhuid is aangeraden dat is goed voor het gebit. Belonen kun je een snoepje voor gebruiken, maar doe dit beperkt.

Lees ook meer over de dwergkees voedingsgids.

Beweging

Kleine keeshonden en Dwergkeesjes zijn tevreden met korte wandelingen en spelen graag in de tuin, maar ze kunnen u ook kilometers vergezellen zonder moe te worden.

Ze zullen graag wandelen: aan de ene kant om beweging te hebben, aan de andere kant om de show te stelen. Poms lopen steeds met een trots geheven hoofd naast je, echte showbeesten dus! Tijdens wandelingen moet je er wel rekening mee houden dat pomeriaantjes graag de baas spelen en soms vergeet hoe klein hij is.

Gezondheid van de hond

Frequentiebezoek bij de dierenarts: Slechts 1X/jaar (jaarlijkse vaccinatie)

Dat een Dwergkees gezond is of niet, kan je niet altijd op voorhand weten. Daarom nogmaals: Koop een hond in vertrouwen en hou een goed contact met jouw fokker. Wanneer er problemen opduiken met een hond, is het best steeds de fokker hiervan te verwittigen. Deze info kan zéér belangrijk zijn voor zijn fokprogramma’s, EN een goede fokker kan ook meer info geven over zijn honden dan eender welke andere dierenarts. Om die reden bieden wij aan alle eigenaars een 24/7 service waarbij er steeds iemand bereikbaar is.

Gezondheid kan, kort door de bocht, ingedeeld worden in twee compartimenten. Enerzijds heb je de algemene gezondheid, het al dan niet vrij zijn van virussen. En anderzijds kijken we naar het genetische gedeelde. Wat de puppy meegekregen heeft van zowel zijn moeder als zijn vader (DNA, karakter, temperament, uiterlijk en andere genetica)

Voor beide gevallen heeft de fokker een deel verantwoordelijkheid. Algemene gezondheid wordt bevorderd door zijn omgeving (hygiëne van de huisvesting) en voeding (zowel moedermelk als kwaliteitsvolle voeding). Tot wanneer de pup naar zijn ‘Gouden mandje’ verhuisd, is dit de verantwoordelijkheid van de fokker.

De genetica is afkomstig van zowel moeder, vader als voorouders. Ook hier dragen wij als fokker verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld: Een teefje met Patella Luxatie of een reu met Heupdysplasie wordt uitgesloten voor onze fokprogramma’s.

Dat wil niet zeggen dat jouw hond geen HD of PL kan krijgen wanneer zijn beide ouders vrij zijn, dat wil wel zeggen dat de kans drastisch verlaagd. Ook zijn omgeving na het spenen (verlaten van de moeder) is van erg groot belang. Een hond kan nog steeds botproblemen ontwikkelen door zijn groei die beïnvloed kan worden door te castreren/steriliseren op te jonge leeftijd. Het kan zelfs zijn dat door gebruik van allerlei producten tegen vlooien/teken/ongedierte epilepsie ontwikkeld. Dit noemen we dan niet een genetisch maar een ontwikkeld probleem. Ook hierop heeft de fokker, in onze ogen althans, de verantwoordelijkheid om zijn potentiële klanten te verwittigen over de risico’s hieromtrent.

Een goede fokker deelt jou niet alleen info mee over een Dwergkees en zijn karakter, maar gaat verder. Een goede fokker kent zijn ouderdieren, verschaft info over de gezondheid van zijn pups en blijft bereikbaar voor zijn klanten om hen ook in de toekomst bij te staan.

Wanneer je een Dwergkees kennel bezoekt waar men je vertelt dat je contact moet opnemen met jouw dierenarts wanneer je een probleem hebt, hoe professioneel schat je die fokker dan in?

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergkees.

Dwergkees – Sky

Vandaag is Sky 1 jaar, ze doet het super goed.

L. S.

Pomerianian : Nala haar eerste verjaardag

Dwergkeesjes – Bo de Nazaré

Bo de Nazaré, heeft vorige week (24/1) zijn vaccins gekregen (in PT) en alles verloopt vlot, hij is een echt schatje en echt een heel leuk hondje.  Op 8/02 maakt hij zijn 2de reis naar Portugal, ditmaal per vliegtuig ✈️.

Hij heeft geen schrik van water, ook al tuimelde hij al eens in t zwembad, Hij vond dat niet zo erg, wij wel. 

 

🙏 groetjes,

 

Ronny & Marleen

Spitz Nain – Tiboo

Bonjour Madame,

Après toutes ces années passées en compagnie de notre compagnon tiboo,que nous avons acquis chez vous. 

Je tiens à vous informer que notre compagnon, est vraiment formidable, avec un très bon caractère, gentil, joueur, et une bonne santé, enfin bref il est exceptionnel .

Je vous joins quelques photo. 

Je vous souhaite une excellente année. 

Michel Labalestra 

 

Afbeelding verwijderd door afzender.

Dwergkeesje : Brownie

Goedemiddag Marleen

 

 

Allereerst beste wensen voor jou en je familie voor 2024!

 

 

 

Brownie is jarig geweest, gaat super goed met hem.

Zo een schatje!

 

In bijlage kan je enkele foto’s vinden van de jarige.

 

 

Fijne dag

MVG

Ashley

5654bb87eb5b4632988107f64f50a6892793618

Dwergkees – Bo

Bo in zijn nieuwe thuis

 

😃

 

 

Baloe is het hier precies al goed gewoon

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomeranian – Mouscron – Belgique

Bonjour, tout se passe très bien pour la petit puce, elle est très sociable et joueuse. Elle s’est très vite adaptée, mange et boit correctement ! Elle rencontre sa maman ce matin. Je vous enverrai d’autre photo prochainement. Je vous remercie pour cette petite beauté qui fait bien des heureux !

Marina

Pomeranian

1-2-3 Fotomodel !!!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergkees

Lees meer over de op onze blog.