Woefkesranch

Hoe oud wordt een Pomeriaan? De levensverwachting van een Pomeriaan

De levensduur van Pomeriaantjes is meestal in de buurt van 10 tot 16 jaar.

Dit bereik is breed omdat verschillende onderzoeken en autoriteiten tot zeer verschillende schattingen zijn gekomen.

Of je Pom de leeftijd van 10 jaar of de leeftijd van 16 jaar bereikt, hangt van een paar dingen af. Deze omvatten: genen en de zorg die ze tijdens hun leven krijgen.

Dus, hoe kan je ervoor zorgen dat je Pomeriaan zo oud mogelijk wordt?

Hoe oud wordt een pomeriaan

Het meten van de levensduur van Pomeriaan

Er zijn veel manieren om de levensverwachting van een hondenras te schatten. Maar deze resultaten verschillen per land, fokkerij en algemene zorg.

De levensduur is op verschillende manieren geschat. De gecombineerde resultaten suggereren dat ze een van de langer levende rassen zijn.

Kleine rassen hebben over het algemeen een langere levensduur dan grote honden. Hun leeftijd kan oplopen tot tien plus jaren. Of, in sommige gevallen, zelfs tot twintig jaar. Dit komt doordat kleine honden langzamer verouderen dan grotere honden.

Pomeriaantjes hebben als ras een verminderd risico op veel levensbedreigende gezondheidsproblemen, waaronder kanker – het meest voorkomende type terminale ziekte bij honden.

De gezondheidsproblemen waar deze honden meer vatbaar voor zijn, zijn dus meestal niet levensbedreigend. Deze aandoeningen omvatten problemen met hun tanden, ogen en huid. Maar patellaire luxatie of ontwrichte knieschijven is een ander veel voorkomend probleem.

Hoe lang leven Pomeriaantjes?

Op basis van gegevens van een hondenbegraafplaats in Japan worden ze gemiddeld veertien jaar oud. Deze methode voor het schatten van de levensverwachting sluit echter vaak sterfgevallen uit die zich op jonge leeftijd voordoen of honden die minder goed worden verzorgd.

Een Brits onderzoek onder hondenbezitters leverde een kortere schatting van tien jaar op. Maar dit is gebaseerd op slechts 22 eigenaarsrapporten. Het is dus misschien geen erg robuuste schatting.

De British Kennel Club schat dat het leven van een Pom meer dan twaalf jaar zal duren. Evenzo stelt de American Kennel Club 12-16 jaar voor.

Bovendien zijn er frequente meldingen van Pomeriaantjes die ouder zijn dan 20 jaar.

Alles bij elkaar suggereert dit een typische levensduur van 10-16 jaar.

Oudste Pomeriaan

Volgens PetPom was de oudste geregistreerde levensduur van een Pomeriaan 21 jaar, 8 maanden en 13 dagen.

Veel mensen melden meer gevorderde leeftijden. Maar ze zijn niet officieel gedocumenteerd.

Hoe u de levensverwachting van uw Pomeriaan kunt maximaliseren

Als u een Pomeriaan puppy van een fokker adopteert, vraag dan naar de levensduur van nauw verwante honden.

Er zijn tests beschikbaar voor de weinige ernstige of levensbedreigende gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze voorkomen bij pomeriaantjes. Waaronder:

  • Hyperuricosurie (een bloedaandoening die blaasstenen veroorzaakt).
  • Degeneratieve myelopathie (een neurologische aandoening die coördinatieverlies kan veroorzaken bij oudere honden)
  • Galblaas mucoceles (een aandoening die kan leiden tot het scheuren van de galblaas).
Pomeriaan reu 1397 2

Kunnen deze worden voorkomen?

Al deze erfelijke ziekten hebben een bekende genetische oorzaak en manier van overerving. Ze zijn dus te voorkomen met verantwoorde fokpraktijken.

Pomeriaantjes zijn er in vele vachtkleuren. Maar sommige moeten worden vermeden. Het gevlekte “merle” vachtpatroon en de albinokleuren worden in verband gebracht met een verminderde gezondheid en aandoeningen zoals doofheid. Veel kennelclubs zullen dus geen honden met deze vachtkleuren registreren.

Bij alle honden zijn de belangrijkste factoren die de levensduur verbeteren, het vermijden van zwaarlijvigheid en castratie bij mannetjes.

Pomeriaantjes zijn enigszins vatbaar voor obesitas. Onderzoek toont aan dat minder frequente maaltijden, het vermijden van lekkernijen zoals tafelresten en regelmatige lichaamsbeweging het risico verminderen dat een hond overgewicht krijgt. Bespreek de lichaamsconditie van uw pup met uw dierenarts en vraag hun advies als uw pup overgewicht begint te krijgen.

Risico’s voor de levensduur van een Pomeriaan

Zweedse onderzoekers ontdekten dat de dood van Pomeriaantjes vaak werd veroorzaakt door “trauma”. Met andere woorden: lichamelijk letsel door ongevallen. Dit komt waarschijnlijk doordat Pomeriaantjes een klein ras zijn en daarom relatief kwetsbaar en vatbaar voor voetgangers.

Maar u kunt het risico op traumatisch letsel verminderen door uw huis puppybestendig te maken. Bovendien laat u uw hond niet zonder toezicht achter in mogelijk gevaarlijke omgevingen.

Gevolgtrekking

Kortom, de Pomeriaan is behoorlijk robuust voor een speelgoedhond. Dit komt deels door de verminderde kwetsbaarheid voor veel levensbedreigende ziekten zoals kanker.

U kunt uw hond genetisch laten testen om te voorkomen dat u de weinige ernstige erfelijke aandoeningen doorgeeft waarvan bekend is dat ze het ras beïnvloeden.

Eigenaren moeten natuurlijk oppassen om overgewicht te voorkomen of om honden te laten afdwalen of gewond te raken.

De Pomeriaan heeft een typische levensverwachting van 10 tot 16 jaar en bevindt zich in verantwoordelijke handen meestal aan de oudere kant van dit bereik of daarbuiten.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergkees.

Dwergkees – Sky

Vandaag is Sky 1 jaar, ze doet het super goed.

L. S.

Pomerianian : Nala haar eerste verjaardag

Dwergkeesjes – Bo de Nazaré

Bo de Nazaré, heeft vorige week (24/1) zijn vaccins gekregen (in PT) en alles verloopt vlot, hij is een echt schatje en echt een heel leuk hondje.  Op 8/02 maakt hij zijn 2de reis naar Portugal, ditmaal per vliegtuig ✈️.

Hij heeft geen schrik van water, ook al tuimelde hij al eens in t zwembad, Hij vond dat niet zo erg, wij wel. 

 

🙏 groetjes,

 

Ronny & Marleen

Spitz Nain – Tiboo

Bonjour Madame,

Après toutes ces années passées en compagnie de notre compagnon tiboo,que nous avons acquis chez vous. 

Je tiens à vous informer que notre compagnon, est vraiment formidable, avec un très bon caractère, gentil, joueur, et une bonne santé, enfin bref il est exceptionnel .

Je vous joins quelques photo. 

Je vous souhaite une excellente année. 

Michel Labalestra 

 

Afbeelding verwijderd door afzender.

Dwergkeesje : Brownie

Goedemiddag Marleen

 

 

Allereerst beste wensen voor jou en je familie voor 2024!

 

 

 

Brownie is jarig geweest, gaat super goed met hem.

Zo een schatje!

 

In bijlage kan je enkele foto’s vinden van de jarige.

 

 

Fijne dag

MVG

Ashley

5654bb87eb5b4632988107f64f50a6892793618

Dwergkees – Bo

Bo in zijn nieuwe thuis

 

😃

 

 

Baloe is het hier precies al goed gewoon

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomeranian – Mouscron – Belgique

Bonjour, tout se passe très bien pour la petit puce, elle est très sociable et joueuse. Elle s’est très vite adaptée, mange et boit correctement ! Elle rencontre sa maman ce matin. Je vous enverrai d’autre photo prochainement. Je vous remercie pour cette petite beauté qui fait bien des heureux !

Marina

Pomeranian

1-2-3 Fotomodel !!!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergkees

Lees meer over de op onze blog.