U wilt een hond adopteren? Lees dan eerst wat de voor- en nadelen zijn.

Hond adopteren

Nadelen van een asielhond adopteren

Een hond in een asiel heeft al een verleden. In de meest gevallen is dat een negatief verleden, want waarom doe je een goede hond weg? Daarom is een asiel hond meestal een slecht opgevoede of agressieve hond. Voor zo een hond moet de baas al een grote hondenexpert zijn, dus zeker niet geschikt voor de beginnende hondenliefhebber!

Daarboven betaal je ook nog een vergoeding voor de hond van 200-300 euro.

Een hond uit het asiel zal meestal volwassen zijn en past zich dus minder makkelijk aan. Als de hond niet gewoon is om bij kleine kinderen te zitten, zal het moeilijker zijn om hem aan kinderen te doen wennen. Het risico dat een asielhond je kind verwond is vele malen groter dan bij een jonge puppy die is opgegroeid met kinderen.

Hetzelfde geldt voor contact met andere honden. Als de asielhond niet goed overweg kan met andere honden of huisdieren zal het moeilijk zijn om ze overeen te laten komen.

Als het niet lukt met het opvoeden van de asielhond dan kan het zijn dat u de hond terug weg moet doen. Dit doen we natuurlijk niet graag en daarom kunt u best een pup kopen.

Bovendien kan het zijn dat u een hondenspecialist moet raadplegen. Wat dan weer enkele honderden euro’s kost om het probleem op te lossen. En u zult ook vele uren moeten trainen, want een fout gedrag afleren is lastiger dan een nieuw goed gedrag aanleren.

Als u een hondje bij ons koopt, krijgt u gratis service na verkoop. Met de service kunt u zolang de hond leeft bellen voor advies. Bij dringende zaken kunt u ons zelf dag en nacht bellen, want het leven van uw pup gaat boven alles.

Voordelen van een asielhond adopteren

Als u bewust bent van de nadelen kunt u beginnen met overwegen van de voordelen. Met een asielhond geeft u de hond een tweede of derde kans. Dit is leuk voor de hond, maar soms minder leuk als de hond daadwerkelijk één van de problemen heeft die hierboven staan opgesomd.

Conclusie

Bent u een beginnende hondeneigenaar, dan kunt u best een puppy kopen. Hij is veel makkelijker op te leren. Toch zeker dat je een asielhond wilt, lees dan onze opvoedingstips of zoek op Google naar opvoedingstips!