Ga naar inhoud

Siberische Husky – Belgische Husky pups te koop

Siberische Husky : informatie en beschikbaarheid

Siberische Husky

Beschrijving van de Husky

De Husky is een middelgroot, met een dikke vacht bedekt hondenras dat in oostelijk Siberië voortkwam. Het is herkenbaar door zijn dikke dubbele vacht, sikkelstaart, rechte driehoekige oren. Een actief, energiek en veerkrachtig ras waarvan de voorvaderen uit het uiterst koude en ruwe milieu van het Siberische Noordpoolgebied kwamen. De Siberische husky’s werden het ingevoerd uit Alaska tijdens de 19de eeuw en ze verspreiden zich over in de Verenigde Staten en Canada, aanvankelijk als sleehond. De Siberische husky verwierf snel de status van een familiehuisdier en een showhond. Ze werden niet meer zo veel gebruikt zoals een sleehond zoals vroeger.

De Siberische husky deelt vele uitgaande gelijkenissen met Malamute Van Alaska evenals veel andere spits rassen zoals Samojeed, die een vergelijkbare geschiedenis als de Husky’s heeft. De Siberische husky’s hebben een dikkere vacht dan de meeste andere hondenrassen. Er komen verscheidene kleuren en patronen voor, gewoonlijk met witte paws en benen, gezichtsnoteringen, en staartuiteinde. De gemeenschaplelijkste kleuren zijn zwart en wit, grijs en wit, koper rood en wit, en zuiver wit, hoewel enkelingen wat bruin, roodachtige gevlekt zijn. Het opvallende maskers, de bril en andere gezichtsnoteringen komen in grote verscheidenheid voor. Zij hebben de neiging om een wolfachtige verschijning te hebben. Hoewel het ras niet dichter verwant is met de wolf dan een ander hondenras.

Hun ogen zijn bruin, blauw, amber, groen, hazelaar of lichtbruin. De lichtblauwe oogkleur is ook een deel van het kenmerk, maar niet volledig genetisch dominant. Het ras kan één bruin oog of hazelaar en het andere blauw (genoemd “bi-eyed”) hebben of kan blauw en een andere kleur hebben die in de iris van één of beide ogen wordt gemengd; deze laatstgenoemde trek, heterochromia, wordt “parti-eyed” genoemd. Dit is één van de weinig rassen waarvoor de verschillend gekleurde ogen in de showring worden toegestaan.
Zijn oren zijn driehoekig, middelgroot, en opgericht. Hun oren zijn zacht en zij hebben een zeer goed gehoor. Zijn vosachtige borstelstaart wordt gedragen in een sikkelkromme over de rug. De meeste Siberische husky hebben een wit uiteinde op het eind van hun staart.

De vacht van de Siberische Husky laag bestaat uit twee dichte lagen. Een onderlaag en een langere ruwere bovenlaag. Deze bovenlaag kan eigenlijk twee verschillende kleuren hebben. Het is niet ongewoon een haar te vinden met twee kleuren. Husky’s verliezen hun vacht twee keer per jaar, met de verandering van seizoenen.
Gezonde Siberiërs hebben weinig geur. Een behoorlijk verzorgde vacht is belangrijk vooral als de hond een affiniteit voor het spelen in water heeft, aangezien het risico om schimmelbesmettingen met een natte vacht vergroot.

Karakter en temperament van de Siberische Husky

Ondanks hun wolfachtige verschijning, heeft de Siberische Husky over het algemeen een zacht temperament. Ze zijn een werkend ras. De Siberische husky is zeer energiek en genieten van op onderzoek te gaan en te lopen. Dat, gecombineerd met hun opvallende verschijning, heeft hen als familiehuisdieren en show dieren populair gemaakt. De Siberische husky kan uiterst hartelijk, nieuwsgierig, en welkom hetend zijn naar mensen toe; een kenmerken van een slechte waakhond. Goed gesocialiseerde Siberische husky’s zijn vrij zacht met kinderen. Bij kleine kinderen toch altijd in het oog te houden. De Siberische husky laat zich zijn voedsel niet zomaar afnemen, aangezien het voedsel vroeger vaak schaars was. Derhalve kunnen Siberische husky’s dieren zoals huiskatten, vogels, eekhoorns, konijnen, kippen, kwartels, en zelfs herten instinctief aanvallen. Nochtans, genieten vele huishoudens van de harmonie tussen de katten en de husky’s. Dit werkt het best wanneer de honden met de katten van kleins af elkaar kennen. De meeste Husky’s zijn niet agressief, maar sommige honden kunnen sterkere prooi aantrek hebben dan andere, die in agressie naar mensen kunnen tot uiting komen.

De Siberische husky heeft soms kwaliteiten die sommige huisdiereneigenaars ongewenst vinden. Ondanks hun hartelijke aard, zijn Siberische Husky’s niet zo aanhankelijk aan hun eigenaars zoals andere populaire rassen. Zij zullen soms weigeren om een taak uit te voeren. De Siberische husky kan soms uitdagend zijn wegens zijn onafhankelijk denken en hebben een sterke hand nodig om hen op te leiden. De juiste opleiding vereist geduld. Siberische Husky’s worden over het algemeen niet geadviseerd voor iemand die voor de eerste keer hondeneigenaar wordt. De Siberische husky heeft een sterk loop instinct en zouden daarom voor hun eigen veiligheid nooit zonder leiband uitgelaten mogen worden. Ze zijn getraind om lange afstanden te lopen zonder omzien en een afgesloten tuin zorgt ervoor dat je je hond niet kwijtraakt. De Siberische husky’s graven ook grote gaten en zijn enorm vindingrijk in het ontsnappen uit een afgesloten tuin. Aangezien ze sleehonden zijn hebben zij een zeer sterke wens te trekken, dus wordt de goede gehoorzaamheidstraining geadviseerd. De Siberische husky vereist oefening op een dagelijkse basis en in een veilige omheining.

Hoogte en gewicht

Hoogte: Reu: 53-60 cm, Teef: 51-56 cm
Gewicht: Reu:20-27 kg, Teef: 16-22 kg

Levensomstandigheden

Zij worden gewoonlijk niet geadviseerd voor flats, nochtans kunnen zij in flats leven als ze goed opgeleid zijn en veel uitgelaten worden. Siberische Husky’s zijn zeer actief binnen en hebben het best een omheinde tuin. Wegens hun dikke vacht, verkiezen deze honden koele klimaten. Ze moeten bij warme dagen in het oog gehouden worden en wat schaduw en airconditioning krijgen. Dit ras verkiest in groep te leven. De Siberische husky vraagt behoorlijke wat beweging, maar moet bij warm weer niet te veel beweging krijgen. Zij hebben een grote tuin met een hoge omheining nodig, en graaf de draad bij de basis van de omheining wat in de grond omdat zij waarschijnlijk een uitweg zullen willen graven.

Levensverwachting

12 tot 15 jaar.

Verzorging van de Siberische Husky

De vacht vergt tweemaal per jaar een uitkambeurt bij de seizoenswissels. Kam grondig met een metaalkam.

Oorsprong

De husky werd in Alaska gebracht in 1909. Ze werden reeds eeuwenlang door de Chukchi in Siberië gebruikt om sleeën te trekken en als waakhond voor de kuddedieren. Dit is het enige hondenras dat het naam sledehond (=husky) officieel in de rasnaam draagt.
Over de oorsprong van de benaming ‘Husky’ voor sledehonden zijn verschillende versies. De meest waarschijnlijke is de versie dat de het afstamt van de naam die de eerste ontdekkingsreizigers aan de Eskimo’s en hun honden gaven. Een flinke, snelle sledehond met veel uithoudingsvermogen uit Siberië werd zo een Siberische Husky; deze rasnaam werd door de American Kennel Club in 1931 officieel erkend.

Zij waren perfecte werkende honden in de ruwe Siberische omstandigheden: sterk, bekwaam en vrij gelukkig om voor uren aan een stuk te werken. Hij werd naar Noord-Amerika gebracht door bonthandelaren in Malamute voor noordpoolrassen wegens hun grote snelheid.

In januari 1925 steeg de populariteit . Indertijd was er in Nome een difterie-epidemie uitgebroken en er was niet genoeg serum aanwezige. Het moest van ver gebracht worden en dat kon in de winter alleen met behulp van sledehonden. In normale omstandigheden waren ongeveer 25 dagen nodig om de afstand van ongeveer 1000 km af te leggen. Vele Eskimo’s, Indianen en trappers zette met hun sledehonden hun leven op het spel. Gunnar Kasson met de leidershond Balto bracht als eerste op 2 februari het reddende serum in de stad Nome. Het transport had een week geduurd! Alhoewel de vele dappere kerels en hun honden die aan deze reddingstocht meededen in de vergetelheid raakten houdt één van de honden de herinnering aan deze wedloop levend.
Het is het standbeeld van Balto, staat tegenwoordig nog in het Central Park in New York. Met daaronder de inscriptie de woorden:
Endurance . Fidelity . Intelligence (volharding, trouw, verstand).
Deze poolhond werd ook gebruikt tijdens de Antarctische expedities van Admiraal Byrd die een onderzoekingstocht over de noordpool (febr/mrt 1947) ondernam.

De prijzen van onze pupjes kan u hier terug vinden!

Siberische Husky pups te koop

Mails van tevreden klanten

 • Bronco

  Dear Marleen. I wanted to update you with our Bronco and how he settled at home. He’s a great boy, very playful and energetic. The first night he cried a little bit at sleeping time but immediately after he started sleeping in the garden on his own without complaining. He’s super nice and wants to […] Het bericht Bronco verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Loki – Siberische Husky

      Hallo Onze husky Loki is al weer een heel stuk gegroeid en lijkt het heel erg naar zijn zin te hebben hier. Hij is zeer sociaal, ook speelt hij graag met alles wat voor zijn neus beweegt. Zo werd hij een tijd geleden gestoken door een hommel aan de binnenkant van zijn muil, met […] Het bericht Loki – Siberische Husky verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Siberische Husky

        Hij is fantastisch IMG_0015.MOV Het bericht Siberische Husky verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Nuka – Siberische Husky

  Hallo Wannes, Ondertussen is het inderdaad al bijna 2 maanden geleden dat we onze puppy, Nuka genaamd, bij jullie zijn gaan halen. Het was een hele onderneming, aangezien we, bij jullie toegekomen, er nog steeds niet uit waren welk ras nu voor ons gezin geschikt zou zijn. Ik had al wel wat gelezen over Husky’s, […] Het bericht Nuka – Siberische Husky verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Ace – Siberische Husky

  Dag Wannes Met Ace gaat het uitstekend, bedankt. Ze is nu 7 maand oud en ze is kerngezond. Ze is ongelooflijk sociaal naar andere honden en ik kan ze overal mee naartoe nemen. Ze heeft een eigen instagrampagina (acesgoingplaces) en op mijn instagram (clemcytee) staan uiteraard ook veel foto’s van haar. Als jullie wat foto’s […] Het bericht Ace – Siberische Husky verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

★★★★★
5 5 1
Bonjour voici quelques nouvelles de notre petit Samoa ! Tout va pour le mieux pour lui, il mange très bien, il est plein d’énergie il joue beaucoup ! C’est un amour de chien et il est en très bonne santé ! Merci à vous !

★★★★★
5 5 1
Hallo mijn vrienden uit België, Het is inmiddels 6 week geleden dat ik bij jullie een pup gekocht heb, hij is in kerngezonde staat en in goede handen! Hij is zeer speels en zijn naam is Cody, hij krijgt elke dag vers vlees waar hij het heel erg goed op doet. Het merk heet Energique en sinds dien veel betere ontlasting dan op brokken. Uit al mijn Enthousiasme ben ik vergeten te vragen naar de moeder en vader. Zouden jullie hier foto’s van kunnen sturen en ook informatie over wat de voorkomende ziektes zijn bij de moeder/vader, Alvast bedankt.

★★★★★
5 5 1
Bonjour, Notre husky, Luna est en très bonne forme. Elle s’entend très bien avec notre matin espagnol, Léon, et profite du jardin. Elle est déjà propre et bien équilibrée dans sa tête. Jusqu’à présent nous sommes très heureux d’avoir choisis notre chien chez vous. Bonne fin de journée Christine et Alain
Naam
Email
Score
Description

Relevante rassen

Duitse herder

duitse-herder-25

Labrador retriever

labrador-27

Shiba inu

shiba-inu-hachiOnze rassen