Siberische husky pups te koop – Belgisch fokker

Wij hebben Siberische husky pups te koop uit eigen fokkerij.

Alle puppy’s moeten minstens tot 8 weken leeftijd bij de moeder blijven. De pups zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Onze honden staan onder controle van een dierenarts en zijn gezond.

Alle pups worden verkocht met de wettelijke garantie van 2 jaar en hebben een Europees paspoort afkomst België.

Over de Husky

Husky pups

De Husky is een groot, met een dikke vacht bedekt hondenras dat in oostelijk Siberië voortkwam. Ze horen bij de hondenfamilie van de poolhonden en sledehonden

Het is herkenbaar door zijn dikke dubbele vacht, krulstaart, rechte driehoekige oren.

Een actief, energiek en veerkrachtig ras, een perfecte hond voor iemand die de hond veel beweging kan geven.

De Siberische husky’s werden het ingevoerd uit Alaska tijdens de 19de eeuw en ze verspreiden zich over in de Verenigde Staten en Canada, als sleehond. Daarna veroverde ze Europa en andere delen van de wereld.

Ze kreeg snel de status van een familiehuisdier en een showhond. Ze werden niet meer zo veel gebruikt zoals een sleehond zoals vroeger.

Ze kunnen gemiddeld een leeftijd tussen 12 en 15 jaar halen.

Hoogte en Gewicht

  • Een reu wordt tussen 53 en 50 cm hoog met een gewicht van 20 tot 27 kg.
  • Een teef wordt 51 – 56 cm hoog en heeft een gewicht tussen 16 en 22 kg.
1 image 1
Husky pups te koop

Karakter en temperament

Ondanks hun wolfachtige verschijning, heeft de Siberische Husky over het algemeen een zacht temperament. Ze zijn een werkend ras. Ze zijn zeer energiek en genieten van op onderzoek te gaan en te lopen. Dat, gecombineerd met hun opvallende verschijning, heeft hen als familiehuisdieren en show dieren populair gemaakt.

De Siberische husky kan uiterst hartelijk, nieuwsgierig, en welkom hetend zijn naar mensen toe; een kenmerk van een slechte waakhond. Goed gesocialiseerde Siberische husky’s zijn vrij zacht met kinderen. Bij kleine kinderen toch altijd in het oog te houden. Hij laat zich zijn voedsel niet zomaar afnemen, omdat het voedsel vroeger vaak schaars was.

Daarom kunnen Siberische husky’s dieren zoals huiskatten, vogels, eekhoorns, konijnen, kippen, kwartels, en zelfs herten instinctief aanvallen. Toch, genieten vele huishoudens van de harmonie tussen de katten en de husky’s. Dit werkt het best wanneer de honden met de katten van kleins af elkaar kennen.

De meeste Husky’s zijn niet agressief, maar sommige honden kunnen sterkere prooi aantrek hebben dan andere, die in agressie naar mensen kunnen tot uiting komen.

De Siberische husky heeft soms kwaliteiten die sommige huisdiereneigenaars ongewenst vinden. Ondanks hun hartelijke aard, zijn ze niet zo aanhankelijk aan hun eigenaars zoals andere populaire rassen. Ze zullen soms weigeren om een taak uit te voeren.

Siberische husky teef 2613 2
Siberische husky reu 2672 2

De Siberische husky kan soms uitdagend zijn wegens zijn onafhankelijk denken en hebben een sterke hand nodig om hen op te leiden. De juiste opleiding vereist geduld.

De belangrijkste karaktereigenschappen van een husky zijn:

  • Trouw of loyaal
  • Terughoudend naar vreemden
  • Actief
  • Intelligent
  • Alert

Verzorging

De husky’s dikke vacht heeft een beetje werk nodig. Ze moeten niet geknipt of getrimd worden, alhoewel een kambeurt per week wel aan te raden is. Zo verwijder je de dode haren en kun je gelijk ook een korte gezondheidscontrole houden.

Een husky zijn vacht bestaat uit twee lagen. Een ondervacht voor hem warm te houden. En een buitenvacht die de hond droog houdt tijdens een regenbui.

De ondervacht zal afhankelijk van de seizoenen dikker en dunner zijn. Hiervoor moet er een vachtwissel gebeuren en zal de hond dus in de rui zijn gedurende twee keer per jaar. Het kan zeker geen kwaad om de husky dan een kambeurt extra te geven.

Husky pups te koop
1 image 2

Uiterlijk

De Siberische husky deelt vele uitgaande gelijkenissen met Malamute Van Alaska evenals veel andere spits rassen zoals Samojeed, die een vergelijkbare geschiedenis als de Husky’s heeft.

De Siberische husky’s hebben een dikkere vacht dan de meeste andere hondenrassen. Er komen verscheidene kleuren en patronen voor, gewoonlijk met witte pootjes en benen, gezichtspatronen, net als staartuiteinde.

Kleuren

De gemeenschappelijkste kleuren zijn zwart – wit, grijs – wit, koperrood en wit, en zuiver wit, maar toch zijn enkelingen wat bruin, roodachtige gevlekt.

Het opvallende maskers, de bril en andere gezichtspatronen komen in grote verscheidenheid voor.

Ze hebben de neiging om een wolfachtige verschijning te hebben. Hoewel het ras niet dichter verwant is met de wolf dan een ander hondenras.

Ogen, oren en staart

Hun ogen zijn bruin, blauw, amber, groen, hazelaar of lichtbruin. De lichtblauwe oogkleur is ook een deel van het kenmerk, maar niet volledig genetisch dominant.

Het ras kan een bruin oog of hazelaar en het andere blauw (genoemd “bi-eyed”) hebben of kan blauw en een andere kleur hebben die in de iris van één of beide ogen wordt gemengd; deze laatstgenoemde trek, heterochromie, wordt “parti-eyed” genoemd. Dit is één van de weinige rassen waarvoor de verschillende gekleurde ogen in de showring worden toegestaan.

1 image 3

Zijn oren zijn driehoekig, middelgroot en opgericht. Hun oren zijn zacht en ze hebben een zeer goed gehoor. Zijn vosachtige borstelstaart wordt gedragen in een sikkelkromme over de rug. De meeste Siberische husky hebben een wit uiteinde op het eind van hun staart.

Vacht

De vacht van de Siberische Husky laag bestaat uit twee dichte lagen. Een onderlaag en een langere ruwere bovenlaag.

Deze bovenlaag kan eigenlijk twee verschillende kleuren hebben. Het is niet ongewoon een haar te vinden met twee kleuren.

Husky’s verliezen hun vacht twee keer per jaar, met de verandering van seizoenen.

Gezonde Siberiërs hebben weinig geur. Een behoorlijk verzorgde vacht is belangrijk vooral als de hond een affiniteit voor het spelen in water heeft, aangezien het risico om schimmelbesmettingen met een natte vacht vergroot wordt.

Siberische husky teef 1314 2

Levensomstandigheden

Ze worden gewoonlijk niet geadviseerd voor flats, echter kunnen ze in flats leven als ze goed opgeleid zijn en veel uitgelaten worden.

Siberische Husky’s zijn zeer actief binnen en hebben het best een omheinde tuin.

Wegens hun dikke vacht, verkiezen deze honden koele klimaten. Ze moeten bij warme dagen in het oog gehouden worden en wat schaduw en airconditioning krijgen.

Dit ras verkiest in groep te leven.

De Siberische husky vraagt behoorlijke wat beweging, maar moet bij warm weer niet te veel beweging krijgen.

Ze hebben een grote tuin met een hoge omheining nodig, en graaf de draad bij de basis van de omheining wat in de grond omdat ze waarschijnlijk een uitweg zullen willen graven.

Veelgestelde vragen

Moet een husky aan de leiband?

Siberische Husky’s worden over het algemeen niet geadviseerd voor iemand die voor de eerste keer hondeneigenaar wordt. De Siberische husky heeft een sterk loop instinct en zouden daarom voor hun eigen veiligheid nooit zonder leiband uitgelaten mogen worden. Ze zijn getraind om lange afstanden te lopen zonder omzien en een afgesloten tuin zorgt ervoor dat je je hond niet kwijtraakt.
De Siberische husky’s graven ook grote gaten en zijn enorm vindingrijk in het ontsnappen uit een afgesloten tuin.
Omdat ze sleehonden zijn, hebben ze een zeer sterke wens te trekken, dus wordt de goede gehoorzaamheidstraining geadviseerd. De Siberische husky vereist oefening op een dagelijkse basis en in een veilige omheining.

1 image 4
Siberische husky teef 1323 3

Hoeveel beweging heeft een husky nodig?

Veel! Dit is geen ras voor iemand die de hele dag in de zetel zit.
Een puppy zou de oefeningen stilaan moet opbouwen. Omdat teveel begingen zijn gewrichten zou kunnen belasten. Ga eerst maar korte wandelingen maken en bouw stilaan op. Je laat ook geen kind aan een marathon meedoen die nog nooit gestapt heeft.
Een volwassen hond kan waarschijnlijk langer wandelen dan je kan uithouden. Maar gelukkig kan hij ook met minder zolang de hond zijn dagelijkse beweging heeft. En overdrijf in het begin niet want anders is de hond gewoon veel te bewegen. Wat eet een Siberische husky?

Een Siberische husky is een vleeseter. Hij zal dus ofwel vlees of een vervanger van vlees moeten eten. Een hondenkorrel is het gemakkelijkste om te geven. Iedereen kan dat geven, ook de verzorger tijdens uw verlof of ziekte. Let er zeker op dat de hondenkorrel van een hoge kwaliteit is om problemen te voorkomen.
Sommige husky’s leiden onder een graan allergie. Probeer dan een graan-vrij dieet. Dit kan door een speciale hondenkorrel of door vlees te geven.
Puppy’s hebben ook andere voeding nodig dan een volwassen husky. Een puppy eet natuurlijk puppy hondenkorrel. Waar vind ik een betrouwbare Husky fokker?

Ik denk dat je op de juiste website beland bent! Wij fokken al onze pups zelf en hebben al honderden tevreden husky klanten. U koopt best bij een Siberische Husky fokker (klik waarom).

.

Oorsprong

De husky werd in Alaska gebracht in 1909. Ze werden al eeuwenlang door de Chukchi in Siberië gebruikt om sleeën te trekken en als waakhond voor de kuddedieren. Dit is het enige hondenras dat het naam sledehond (=husky) officieel in de rasnaam draagt.

Over de oorsprong van de benaming ‘Husky’ voor sledehonden zijn verschillende versies. De waarschijnlijkste is de versie dat het afstamt van de naam die de eerste ontdekkingsreizigers aan de Eskimo’s en hun honden gaven. Een flinke, snelle sledehond met veel uithoudingsvermogen uit Siberië werd zo een Siberische Husky; deze rasnaam werd door de American Kennel Club in 1931 officieel erkend.

Ze waren perfecte werkende honden in de ruwe Siberische omstandigheden: sterk, bekwaam en vrij gelukkig om voor uren aan een stuk te werken.

Hij werd naar Noord-Amerika gebracht door bonthandelaren in Malamute voor Noordpoolrassen wegens hun grote snelheid.

In januari 1925 steeg de populariteit. Indertijd was er in Nome een difterie-epidemie uitgebroken en er was niet genoeg serum aanwezige. Het moest van ver gebracht worden en dat kon in de winter alleen met behulp van sledehonden.

In normale omstandigheden waren ongeveer 25 dagen nodig om de afstand van ongeveer 1000 km af te leggen. Vele Eskimo’s, indianen en trappers zette met hun sledehonden hun leven op het spel.

Expedities

Gunnar Kasson met de leidershond Balto bracht als eerste op 2 februari het reddende serum in de stad Nome. Het transport had een week geduurd! Alhoewel de vele dappere kerels en hun honden die aan deze reddingstocht meededen in de vergetelheid raakten houdt één van de honden de herinnering aan deze wedloop levend. Het is het standbeeld van Balto, staat tegenwoordig nog in het Central Park in New York. Met daaronder de inscriptie de woorden:
Endurance, Fidelity, Intelligence (uithoudingsvermogen, trouw, intelligentie).

Deze poolhond werd ook gebruikt tijdens de Antarctische expedities van Admiraal Byrd die een onderzoekingstocht over de noordpool (febr/mrt 1947) ondernam.

Pups te koop

Contacteer ons voor de beschikbaarheid of schrijf u in op onze puppyalert

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Siberische husky.

Husky- Shaiko

Bonjour,
Shaiko a fêter ses 1 an il y a quelques jours il est en parfaite santé et va très bien 🤩
Bon week-end à vous.
Voici quelque photos de lui 🙂🐾Verstuurd vanaf mijn iPhone

Husky -Laika

Hallo… Vandaag onze Laika 10 jaar geworden. We zijn zo gelukkig met haar, zo gezond en een super karakter. Dank aan de Woefkesranch. Ze word elke dag verwend met een wandeling. Ze leeft binnen in huis, ze heeft zelfs ons bed ingepalmd. Dankjewel nogmaals. Mevrouw Vanderhallen Masset Dilsen-Stokkem

Siberische Husky – Barry

Den Barry 2jaar geleden bij jullie gekocht in mei wordt hij 3 jaar

Husky – Akamaru

Bonjour, 

 

Voici quelques photos d’Akamaru. C’est vraiment un amour et tout le monde le trouve magnifique. 

 

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=e58042f4 10e7 48c9 babb eca4f690baca

Husky – Belle

Bonjour,
Avec mon compagnon nous avons acheté notre chien chez vous le 9juillet 2022.
Voilà maintenant 10mois qu’elle fait partie de notre famille et aujourd’hui elle fête son 1er anniversaire.
Voici Bella et quelques photos de son évolution 🐾

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Siberische husky – Will – Vorst, België

One-year-old 

And I changed my family life…. 

Will is geboren op 11/04/2022

Zora x Dodge

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=6f202ac9 f819 4f13 8e11 a5083f09aecc

Laika – Husky

Lieve medewerkers, 

 

Bij deze laten wij u weten dat onze husky Laika vandaag 9 jaar is geworden. We zijn zo gelukkig met haar. Dank aan jullie voor uw inzet elke dag voor de hondjes ❤️

 

Mvg AM

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=9e425bc0 6052 475f 80ba d5635ee7d99a

Husky – Dendermonde, België

Siberische Husky – Neo – Genk, België

Beste, neo bedankt u voor de wensen en dat jullie hem niet zijn vergeten.(zie hier een paar foto’s,eerste dag en nu)

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Siberische husky

Lees meer over de op onze blog.