Siberische Husky – Husky pups te koop van Belgisch fokker

Beschrijving van de Husky

De Husky is een groot, met een dikke vacht bedekt hondenras dat in oostelijk Siberië voortkwam.

Het is herkenbaar door zijn dikke dubbele vacht, sikkelstaart, rechte driehoekige oren.

Een actief, energiek en veerkrachtig ras waarvan de voorvaderen uit het uiterst koude en ruwe milieu van het Siberische Noordpoolgebied kwamen.

De Siberische husky’s werden het ingevoerd uit Alaska tijdens de 19de eeuw en ze verspreiden zich over in de Verenigde Staten en Canada, aanvankelijk als sleehond. Daarna veroverde ze Europa en andere delen van de wereld.

De Siberische husky verwierf snel de status van een familiehuisdier en een showhond. Ze werden niet meer zo veel gebruikt zoals een sleehond zoals vroeger.

Siberische Husky pup langhaar

Uiterlijk en kleuren

De Siberische husky deelt vele uitgaande gelijkenissen met Malamute Van Alaska evenals veel andere spits rassen zoals Samojeed, die een vergelijkbare geschiedenis als de Husky’s heeft.

De Siberische husky’s hebben een dikkere vacht dan de meeste andere hondenrassen. Er komen verscheidene kleuren en patronen voor, gewoonlijk met witte pootjes en benen, gezichtsnoteringen, en staartuiteinde.

De gemeenschaplelijkste kleuren zijn zwart en wit, grijs en wit, koper rood en wit, en zuiver wit, hoewel enkelingen wat bruin, roodachtige gevlekt zijn.

Het opvallende maskers, de bril en andere gezichtsnoteringen komen in grote verscheidenheid voor.

Zij hebben de neiging om een wolfachtige verschijning te hebben. Hoewel het ras niet dichter verwant is met de wolf dan een ander hondenras.

Ogen, oren en staart

Hun ogen zijn bruin, blauw, amber, groen, hazelaar of lichtbruin. De lichtblauwe oogkleur is ook een deel van het kenmerk, maar niet volledig genetisch dominant.

Het ras kan één bruin oog of hazelaar en het andere blauw (genoemd “bi-eyed”) hebben of kan blauw en een andere kleur hebben die in de iris van één of beide ogen wordt gemengd; deze laatstgenoemde trek, heterochromia, wordt “parti-eyed” genoemd. Dit is één van de weinig rassen waarvoor de verschillend gekleurde ogen in de showring worden toegestaan.

Zijn oren zijn driehoekig, middelgroot, en opgericht. Hun oren zijn zacht en zij hebben een zeer goed gehoor. Zijn vosachtige borstelstaart wordt gedragen in een sikkelkromme over de rug. De meeste Siberische husky hebben een wit uiteinde op het eind van hun staart.

Vacht

De vacht van de Siberische Husky laag bestaat uit twee dichte lagen. Een onderlaag en een langere ruwere bovenlaag.

Deze bovenlaag kan eigenlijk twee verschillende kleuren hebben. Het is niet ongewoon een haar te vinden met twee kleuren.

Husky’s verliezen hun vacht twee keer per jaar, met de verandering van seizoenen.

Gezonde Siberiërs hebben weinig geur. Een behoorlijk verzorgde vacht is belangrijk vooral als de hond een affiniteit voor het spelen in water heeft, aangezien het risico om schimmelbesmettingen met een natte vacht vergroot.

Karakter en temperament van de Siberische Husky

Ondanks hun wolfachtige verschijning, heeft de Siberische Husky over het algemeen een zacht temperament. Ze zijn een werkend ras. De Siberische husky is zeer energiek en genieten van op onderzoek te gaan en te lopen. Dat, gecombineerd met hun opvallende verschijning, heeft hen als familiehuisdieren en show dieren populair gemaakt.

De Siberische husky kan uiterst hartelijk, nieuwsgierig, en welkom hetend zijn naar mensen toe; een kenmerken van een slechte waakhond. Goed gesocialiseerde Siberische husky’s zijn vrij zacht met kinderen. Bij kleine kinderen toch altijd in het oog te houden. De Siberische husky laat zich zijn voedsel niet zomaar afnemen, aangezien het voedsel vroeger vaak schaars was.

Derhalve kunnen Siberische husky’s dieren zoals huiskatten, vogels, eekhoorns, konijnen, kippen, kwartels, en zelfs herten instinctief aanvallen. Nochtans, genieten vele huishoudens van de harmonie tussen de katten en de husky’s. Dit werkt het best wanneer de honden met de katten van kleins af elkaar kennen.

De meeste Husky’s zijn niet agressief, maar sommige honden kunnen sterkere prooi aantrek hebben dan andere, die in agressie naar mensen kunnen tot uiting komen.

De Siberische husky heeft soms kwaliteiten die sommige huisdiereneigenaars ongewenst vinden. Ondanks hun hartelijke aard, zijn Siberische Husky’s niet zo aanhankelijk aan hun eigenaars zoals andere populaire rassen. Zij zullen soms weigeren om een taak uit te voeren.

De Siberische husky kan soms uitdagend zijn wegens zijn onafhankelijk denken en hebben een sterke hand nodig om hen op te leiden. De juiste opleiding vereist geduld.

Moet een husky aan de leiband?

Siberische Husky’s worden over het algemeen niet geadviseerd voor iemand die voor de eerste keer hondeneigenaar wordt. De Siberische husky heeft een sterk loop instinct en zouden daarom voor hun eigen veiligheid nooit zonder leiband uitgelaten mogen worden. Ze zijn getraind om lange afstanden te lopen zonder omzien en een afgesloten tuin zorgt ervoor dat je je hond niet kwijtraakt.

De Siberische husky’s graven ook grote gaten en zijn enorm vindingrijk in het ontsnappen uit een afgesloten tuin.

Aangezien ze sleehonden zijn hebben zij een zeer sterke wens te trekken, dus wordt de goede gehoorzaamheidstraining geadviseerd. De Siberische husky vereist oefening op een dagelijkse basis en in een veilige omheining.

Siberische husky pups te koop

Hoogte en gewicht

Hoogte: Reu: 53-60 cm, Teef: 51-56 cm
Gewicht: Reu:20-27 kg, Teef: 16-22 kg

Levensomstandigheden

Zij worden gewoonlijk niet geadviseerd voor flats, nochtans kunnen zij in flats leven als ze goed opgeleid zijn en veel uitgelaten worden.

Siberische Husky’s zijn zeer actief binnen en hebben het best een omheinde tuin.

Wegens hun dikke vacht, verkiezen deze honden koele klimaten. Ze moeten bij warme dagen in het oog gehouden worden en wat schaduw en airconditioning krijgen.

Dit ras verkiest in groep te leven.

De Siberische husky vraagt behoorlijke wat beweging, maar moet bij warm weer niet te veel beweging krijgen.

Zij hebben een grote tuin met een hoge omheining nodig, en graaf de draad bij de basis van de omheining wat in de grond omdat zij waarschijnlijk een uitweg zullen willen graven.

Levensverwachting

12 tot 15 jaar.

Enkele van onze Siberische Husky’s

Verzorging van de Siberische Husky

De husky’s dikke vacht heeft een beetje werk nodig. Ze moeten niet geknipt of getrimd worden, alhoewel een kambeurt per week wel aan te raden is. Zo kun verwijder je de dode haren en kun je gelijk ook een korte gezondheidscontrole houden.

Een husky zijn vacht bestaat uit twee lagen. Een ondervacht voor hem warm te houden. En een buitenvacht die de hond droog houdt tijdens een regenbui.

De ondervacht zal afhankelijk van de seizoenen dikker en dunner zijn. Hiervoor moet er een vachtwissel gebeuren en zal de hond dus in de rui zijn gedurende twee keer per jaar. Het kan zeker geen kwaad om de husky dan een kambeurt extra te geven.

Oorsprong

De husky werd in Alaska gebracht in 1909. Ze werden reeds eeuwenlang door de Chukchi in Siberië gebruikt om sleeën te trekken en als waakhond voor de kuddedieren. Dit is het enige hondenras dat het naam sledehond (=husky) officieel in de rasnaam draagt.

Over de oorsprong van de benaming ‘Husky’ voor sledehonden zijn verschillende versies. De meest waarschijnlijke is de versie dat de het afstamt van de naam die de eerste ontdekkingsreizigers aan de Eskimo’s en hun honden gaven. Een flinke, snelle sledehond met veel uithoudingsvermogen uit Siberië werd zo een Siberische Husky; deze rasnaam werd door de American Kennel Club in 1931 officieel erkend.

Zij waren perfecte werkende honden in de ruwe Siberische omstandigheden: sterk, bekwaam en vrij gelukkig om voor uren aan een stuk te werken.

Hij werd naar Noord-Amerika gebracht door bonthandelaren in Malamute voor noordpoolrassen wegens hun grote snelheid.

In januari 1925 steeg de populariteit . Indertijd was er in Nome een difterie-epidemie uitgebroken en er was niet genoeg serum aanwezige. Het moest van ver gebracht worden en dat kon in de winter alleen met behulp van sledehonden.

In normale omstandigheden waren ongeveer 25 dagen nodig om de afstand van ongeveer 1000 km af te leggen. Vele Eskimo’s, Indianen en trappers zette met hun sledehonden hun leven op het spel.

Expedities

Gunnar Kasson met de leidershond Balto bracht als eerste op 2 februari het reddende serum in de stad Nome. Het transport had een week geduurd! Alhoewel de vele dappere kerels en hun honden die aan deze reddingstocht meededen in de vergetelheid raakten houdt één van de honden de herinnering aan deze wedloop levend.

Het is het standbeeld van Balto, staat tegenwoordig nog in het Central Park in New York. Met daaronder de inscriptie de woorden:
Endurance . Fidelity . Intelligence (volharding, trouw, verstand).

Deze poolhond werd ook gebruikt tijdens de Antarctische expedities van Admiraal Byrd die een onderzoekingstocht over de noordpool (febr/mrt 1947) ondernam.

Hoeveel beweging heeft een husky nodig?

Veel! Dit is geen ras voor iemand die de hele dag in de zetel zit. 

Een puppy zou de oefeningen stilaan moet opbouwen. Omdat teveel beginge zijn gewrichten zou kunnen belasten. Ga eerst maar korte wandelingen maken en bouw stilaan op. Je laat ook geen kind dat nooit gestapt heeft aan een marathon meedoen.

Een volwassen hond kan waarschijnlijk langer wandelen dan jij kunt uithouden. Maar gelukkig kan hij ook met minder, zolang hij maar zijn dagelijkse beweging heeft van 1-2 uur heeft.

Wat eet een Siberische husky?

Een Siberische husky is een vleeseter. Hij zal dus ofwel vlees of een vervanger van vlees moeten eten. Een hondenkorrel is het gemakkelijkste om te geven. Iedereen kan dat geven, ook de verzorger tijdens uw verlof of ziekte. Let er zeker op dat de hondenkorrel van een hoge kwaliteit is om problemen te voorkomen.

Sommige husky’s leiden onder een graan allergie. Probeer dan een graan-vrij dieet. Dit kan door een speciale hondenkorrel of door vlees te geven.

Puppy’s hebben ook andere voeding nodig dan een volwassen husky. Een puppy eet natuurlijk puppy hondenkorrel.

De prijzen van onze pupjes kan u hier terug vinden!

Mails van onze klanten

Relevant rassen

husky
husky puppy
husky pups
husky kopen
husky te koop
husky hond
husky karakter
husky labrador
husky prijs
husky soorten
husky marketing planner
husky wit
husky adopteren
husky knuffel
husky wolf
husky namen
husky bruin
husky x golden retriever
husky tattoo
husky rat
husky adoptie
husky tocht
husky slee
husky luxembourg
husky operation
husky bar gent
husky vs alaskan malamute
husky koelkast
husky fokker
husky lapland
husky ter adoptie
husky wikipedia
husky asiel
husky kruising
husky pomeriaan
husky rassen
husky tekenen
husky duitse herder kruising
husky ogen
husky hond kopen
husky safari
husky farm lapland
huski reizen
husky pups prijs
husky kennel
husky kleuren
husky herplaatsers
husky opvoeden
husky informatie
wat eten husky’s
husky event
husky leeftijd
husky grootte
husky film
husky x duitse herder
husky quotes
husky geschoren
husky quote
husky werkbank
husky frigo
husky sneeuwkettingen
husky camera
husky voeding
husky schoenen
husky halsband
husky dekbedovertrek 1 persoons
husky professional 247
husky air
husky slaapzak
husky en baby
husky cadeau
husky 100
husky butzi 100
husky planner
husky air c3w
husky butzi 140
husky mini koelkast
husky tocht finland
husky zwart
husky nestje
husky noorwegen
husky eten
husky harnas
husky kennel belgie
husky puppy asiel
husky finland
husky met stamboom
husky als gezinshond
husky adopteren belgie
husky foto
husky belgie
husky grijs
husky step
husky nest
husky zindelijk maken
husky zweden
husky rovaniemi
husky weetjes
husky pup adopteren
husky nestjes
husky opvang
husky dierenasiel
husky wandelen
husky herplaatsing
husky en katten
husky rijden
husky forever home
husky trainen
husky farm
husky gent
husky info
husky ikea
husky en pomeriaan
husky klein
husky ontwollen
husky en malamute
husky fotos
husky gedrag
husky kenmerken
husky collie
husky verschillende ogen
husky eigenschappen
husky of malamute
husky bar kuurne
husky vacht
husky ras
husky c2-865-bk-nl-hu
husky en golden retriever mix
husky in de sneeuw
husky nederland
husky met pomeriaan
husky butzi
husky voor de slee
husky alleen thuis
husky met slee
husky als huisdier
husky waakhond
husky wolfshond
husky ijsland
husky gewicht
namen voor husky
husky in asiel
husky onesie
husky herder
husky jas
husky club belgie
husky butzi 130
husky achtige hond
wat eten husky’s in het wild
husky zwemmen
waar leven husky’s
husky movie
waar komt de husky vandaan
husky huilen
husky verzorging
husky met blauwe ogen
husky die klein blijft
waar komen husky’s vandaan
husky wikikids
husky zwart wit
husky uitlaten
husky 50
husky x malamute
husky zoekt nieuw baasje
husky 50 henderson
husky noordpool
husky utrecht
husky x
husky 3d model free
aandoeningen bij husky
husky uitblazen
wie alt werden husky mischlinge
waar is husky ontstaan
husky 2dehands
husky als eerste hond
husky 4k wallpaper
husky js
waar wonen husky
waarom een husky kopen
husky mix
waarom heeft een husky blauwe ogen
wat eten husky pups
waar husky kopen
husky names female
husky 85 2019
hd bij husky
husky diepvries
is husky dangerous
husky software
husky youtube
husky eyes
wanneer is een husky volwassen
husky op appartement
husky 901 norden
husky diamond painting
husky yt
husky jeans
husky yllas
husky zonder blauwe ogen
husky als hulphond
husky wassen
wie viele husky arten gibt es
husky injection molding systems
is husky a wolf breed
husky 2 verschillende ogen
husky gadgets
welk voer voor husky
husky 0350
husky movies
husky 300i 2020
husky baby
husky toolbox
husky 1050
husky dog names
husky of ct
husky 9gag
husky 205
husky 3d
husky als huishond
husky en sneeuwavontuur salla
bench voor husky
is husky a dog
husky luxembourg dudelange
naam voor husky hond
husky of blue eyes
husky howling
husky cafe bangkok
husky energy
husky chihuahua
husky hoe vaak uitlaten
husky 3d model
husky vs akita
husky yarn
husky x german shepherd
husky npm
husky hoe duur
husky 701
wat eten husky honden
siberische husky als huisdier
husky als puppy
husky mini
husky rui
husky 90 inch shelf
husky price
husky 2150
husky x pomeranian
husky 2 colored eyes
wie husky auslasten
husky 85
husky 9 drawer tool chest
husky oostenrijk
duitse herder en husky
husky shaved
husky met baby
wanneer wordt een husky loops
husky en kind
wanneer is een husky volgroeid
husky 62 inch adjustable workbench
husky 60 mobile workbench
husky 50cc
husky jagen
waarom geen husky
husky 8 gallon air compressor
baby kruipt naar husky
husky 450
husky hoe groot
husky of voice
husky 9 weeks old
husky voor en nadelen
husky 9 drawer tool box
husky als familienhund geeignet
hoe een husky opvoeden
husky lapland tours
husky corgi
wat kost husky
bi husky
husky names
hoe husky opvoeden
husky 50 dirt bike
husky ushuaia
husky vario
husky 71
husky 562 xp
husky vs wolf
husky voice
husky brown
waar een husky kopen
husky 307
husky jokes
husky in belgie
ziektes bij husky
husky 716 graco
husky wie viel auslauf
husky 46 l solid door mini fridge
husky easysock
husky 0087
husky vs german shepherd reddit
husky jerk
husky yarn workspaces
waarom huilt een husky
husky 247
husky 80 inch tool box
hoe zijn husky’s
husky 8 in 1 precision screwdriver
husky 80 gallon air compressor
husky wie teuer
husky 007
wanneer husky volgroeid
husky 650
husky of akita
wat betekent husky
husky zonder haar
wat eet husky
husky 5 maanden
wat husky
husky 1040
waarom heeft een husky twee kleuren ogen
husky als waakhond
husky 130
husky urn
hondenvoer voor husky
is husky a smart dog
husky 09281
husky of leash
husky 6 months
waar leeft de husky
wie husky erziehen
husky jacket
husky 1590
husky vs golden retriever
husky 9 drawer mobile workbench
husky met andere honden
wanneer is mijn husky volgroeid
hoe ziet een husky eruit
husky yelling
namen voor husky reu
husky x corgi
husky ziektes
husky 410
husky 515
husky gratis
husky met katten
husky wie oft gassi
husky 3300
husky wie alt werden sie
husky 8 months
husky 9 inch lunch cooler
is husky sledding cruel
wanneer husky loops
husky 09031
waarom huilen husky
husky tools
husky memes
husky en co
husky vs malamute
how much is a husky
husky 716
husky en andere honden
waarom hebben husky blauwe ogen
husky 401
husky 61 10 drawer tool chest
husky voor de step
waar leeft een husky
husky meme
husky jaguar mk10
husky dog
hoe husky trainen
is husky wolf
husky huilt
husky 40
husky 280
husky 62 workbench
husky 25
speelgoed voor husky
husky wat moet je weten
husky of rostock
husky vs alaskan husky
husky roblox
husky vs rottweiler
husky film 2019
husky of alaskan malamute
husky 300
husky met 2 verschillende ogen
hoe husky wassen
husky voor de fiets
husky i love you
husky wie lange spazieren
husky youtube channels
husky of wolf
husky 60
husky gif
husky zielig
husky 110
husky 365
husky malamute
husky bij katten
haaruitval bij husky
husky x poedel
husky met stamboom prijs
husky retriever
wat zijn husky’s
husky 8
husky 100 rail
husky met gekke ogen
husky 60 gallon air compressor c602h
husky utrzymanie
husky youtuber gay
huskee cups
husky x australian shepherd
husky 72 in. 18-drawer mobile workbench with adjustable-height solid wood top in matte blue
husky quotes instagram
husky ontsnapt
husky wie viel bewegung
husky jachthond
husky 0.14.3
husky and golden retriever mix
husky 901
husky 24 shop
husky yukon
husky 365 chainsaw
husky 4 git
husky 70 jobs
husky 455
husky zwitserland
husky quebec
husky 8 gallon compressor
husky 550
husky qmusic
wanneer husky in de rui
husky 60 workbench
husky ultra helix
husky 701 long range
husky youtube videos
is husky a good first dog
husky quiz
husky 815 piece tool set
husky ukraine
husky sledding tromso
husky vs malamute eyes
husky rare ogen
husky 266
husky 008-132-hky
husky 54608
husky met verbaasde blik
husky 300 te
husky vs malinois
husky als familienhund
husky german shepherd mix
husky drawing
husky 61 tool chest
husky in de zomer
is husky riding cruel
husky 09421
husky leiband
husky 715
is husky family dog
husky crazy eyes
husky tocht belgie
husky zwanger
husky uit asiel
husky 99001
husky 450 te
husky quilted jacket
husky of connecticut
husky quad
husky 09041
husky 0350 swivel
husky logo
husky installing git hooks
husky 101
husky waar
husky 1050a
husky village livigno
husky letland
husky livigno
husky 501
husky qui parle
husky en wolf
husky 70 rockstar
husky val thorens
husky jubilee
husky 4k
husky 120
husky x pug
husky 70
husky dreams
is husky capitalized
husky qui mue