Jack Russell Terriër

De Jack Russell Terriër komt voor met drie verschillende typen vacht: glad, gebroken en ruw (grof, langer steil haar). Alle vachten hebben de neiging te verharen. Jack Russells zijn wit met zwarte en geelbruine aftekeningen.

Het ras heeft een compact en gespierd lichaam. Honden groeien tot een hoogte van 20-30 cm. Ze wegen meestal tussen de 7 en 12 kg.

De Jack Russell in het kort

Gevoeligheden

Stevigheid
Verzorging nodig
Haarverlies
Verdraagt warmte
Verdraagt koude

Opvoeding

Jachtinstinct
Onafhankelijk
Neiging tot blaffen
Vriendelijk tegenover vreemden
Nood aan mentale uitdaging
Nood aan beweging

Jack russell terrier kopen bij fokker
Jack russell puppy
Jack Russell puppy’s spelen in onze fokkerij

Persoonlijkheid

De Jack Russell Terriër is een vrolijke, energieke hond die heel graag aan het werk gaat. Dit ras is het gelukkigst als het gezelschap en een bezigheid heeft. Graven is normaal voor een Jack Russell, vooral als hij besluit dat het zijn taak is om uw erf van ratten en muizen te ontdoen. Jagen is een tweede natuur voor hen. Het verlangen om te jagen samen met een hoog energieniveau maakt training een must voor de Jack Russell. Je zult nooit een machtsstrijd winnen van een Jack Russell.

Omdat hij een blaffende terriër is, kan de Jack Russell luidruchtig zijn. Deze honden zijn echter alert en goede waakhonden. Het ras is van nature assertief en tolereert mogelijk geen jonge kinderen of andere dieren in huis. Ze kunnen vooral agressief zijn tegen andere honden.

Jack russell pup te koop

Verzorging

Gezien het karakter van de Jack Russell, is dit ras niet voor iedereen geschikt. Het jachtinstinct kan er niet uitgetraind worden bij dit ras. Deze honden zien de kat of hamster van het gezin instinctief als prooi. Sommige kunnen leren opschieten met andere huisdieren als ze als pup erbij worden gezet, maar een potentiële eigenaar moet de mogelijkheden van tevoren inschatten.

De Jack Russell Terriër heeft veel beweging nodig en een huis met een grote, omheinde tuin is het beste. De Jack Russell heeft een drang tot ontdekken en jagen en blijft niet altijd bij u in de buurt; vele hebben dagen klem gezeten in riolen en holen. Als ze binnen worden gehouden, dan zijn dagelijkse flinke wandelingen een must!

De Jack Russell vindt het ook leuk om mee te gaan op een trektocht of langdurig te apporteren. Dit ras is niet voor u geschikt als u de voorkeur geeft aan een hond die de hele dag rustig op de bank zit.

Advies over de opvoeding

Jack Russell Terriërs zijn levendige, dappere, temperamentvolle en ondernemende honden. Ze zijn erg speels en actief en hebben doorgaans een gezonde dosis zelfvertrouwen. Ze zijn erg zelfstandig en kunnen soms wat eigenwijs en koppig zijn. Toch zijn het heel sociale en vriendelijke honden binnen het gezin. Als de hond op jonge leeftijd een goede socialisatie doormaakt, kan dit ras prima opschieten met soortgenoten en andere huisdieren. Hij zal de huiskat accepteren als huisgenoot, maar naar andere katten en vreemde dieren, speelt al snel zijn jachtinstinct op. Ook met kinderen schieten ze goed op. De honden zijn wel waaks van aard, dus kondigen blaffend onbekenden of bezoek aan, en zullen hun gezin en thuis goed verdedigen. Deze kleine Terriërs zijn eigenlijk grote energiebommetjes, die graag spelen, leren, actief bezig zijn en uitdagingen aangaan. Dit ras neemt dus niet snel genoegen met enkele dagelijkse uitlaatwandelingetjes. Ze willen liever afstanden doen, rennen en houden ook van graven. Ook in hondensport en behendigheidsdisciplines zoals agility zijn ze bovendien best vaardig en getalenteerd. Een zachte en geduldige aanpak en consequent aangeven van grenzen zijn zoals bij alle honden onmisbaar. Ze zijn daarenboven niet graag alleen, dus een soortgenoot of voldoende gezelschap van het gezin, zijn niet overbodig. Deze honden zijn niet geschikt om langdurig in een kennel, hok of buitenren, of enkel binnenshuis te houden. Deze honden hebben enorm nood aan beweging, maar zeker ook aan extra uitdagingen en uitlaatkleppen om te speuren en hun jachtinstinct kwijt te kunnen. Laat je dus niet verrassen door hun kleine gestalte. Jack Russells zijn allesbehalve rustige knuffel- of schoothondjes! Bij afwijkend gedrag of problemen is het uiteraard raadzaam om advies in te winnen van een ervaren en gediplomeerde deskundige in hondengedrag.

Geschiedenis

De Jack Russell Terriër is een echte werkterriër. Het ras dankt zijn naam aan dominee John Russell, die een van de meest verfijnde soorten terriërs fokte om achter de vossen aan te gaan in Engeland. De Jack Russell is een blafterriër, wat betekent dat de hond de vos met zijn constante geblaf uit zijn hol moet lokken maar zijn prooi nooit mag doden. De Jack Russell is vanaf het begin van de vroege 19e eeuw strikt gefokt voor de jacht.

Vanwege hun brede genetische samenstelling, is er wat variatie in de standaard van Jack Russell Terriër. Onenigheid over de pootlengte heeft er zelfs toe geleid dat het ras in Engeland in verschillende rassen is onderverdeeld, waarbij de honden met langere poten Parson Jack Russell Terriërs worden genoemd en de honden met kortere poten eenvoudig Jack Russell Terriërs.

Ondanks de grotere populariteit van de honden met kortere poten, worden in Amerika de honden met langere poten officieel erkend als Jack Russell Terriërs. Het ras is al jaren populair in de paardengemeenschap.

Media-aandacht, vooral de populariteit van ‘Moose’, de terriër die ‘Eddie’ speelt in de tv-serie ‘Frasier’, en ‘Soccer’ die speelt in de kindershow ‘Wishbone’ heeft de populariteit van dit ras naar grote hoogte gebracht.

De Jack Russell Terriër is een recenter lid van de AKC-categorie terriërs, maar dat lidmaatschap kwam onder protest van liefhebbers die vreesden dat AKC-erkenning niet goed was voor het ras. Dit resulteerde in twee landelijke organisaties voor het ras. De originele Amerikaanse Jack Russell Terriër Club en de nieuwere AKC erkende Amerikaanse Jack Russell Terriër Vereniging.

Jack russell hond
Volwassen Jack Russell Tricolor

Ras standaard

 • Hoofd: De schedel behoort vlak te zijn en van een gemiddelde breedte. Het hoofd wordt geleidelijk smaller naar de ogen en loopt toe in een brede voorsnuit. De lippen en neus zijn zwart. Hij heeft sterke en krachtige kaken. Zijn ogen zijn amandelvormig en zwart gepigmenteerd.
 • Oren: knopoor of hangend oor
 • Gebit: Sterke tanden die sluiten in een schaargebit.
 • Lichaam: Een rechte rug en korte, gespierde lendenen. Zijn borst is eerder diep dan breed.
 • Staart: Mag hangen in rust. In beweging moet de staart omhoog gedragen worden.
 • Vacht: De beharing mag glad, “broken” of ruw zijn. Weersbestendige vacht. Wit moet overheersen met zwarte en/of tankleurige aftekeningen.
 • Maat en gewicht:
  Ideale hoogte: 25 cm tot 30 cm
  Gewicht: 1 kg gewicht moet overeenkomen met 5 cm hoogte. Dat houdt in dat een hond van 25 cm hoogte ongeveer 5 kg behoort te wegen en een hond van 30 cm hoogte 6 kg behoort te wegen.

Speeltjes voor Jack Russell op Bol.com.

FAQ

Hoeveel kost een Jack Russell puppy?

De kosten van een zuivere Jack Russell puppy met 2 jaar garantie varieert op verschillende factoren. Gemiddeld kosten de Jack Russell puppy’s van Woefkesranch, herkend Belgisch fokker, rond € 850 per puppy. Voor de actuele prijs bekijk onze beschikbare Jack russell pups.

Is een Jack Russell een goede gezinshond?

De Jack Russell-terriër is een gelukkige, energieke hond met een sterk verlangen om te werken. …

Deze honden zijn echter alert en zijn goede waakhonden.

Het ras is van nature assertief en tolereert geen jonge kinderen of andere dieren thuis. Ze kunnen vooral agressief zijn tegenover andere honden.

Blaffen Jack Russell honden veel?

Jack Russell Terriërs zijn goede waakhonden, dus ze blaffen naar alles waarvan ze denken dat het gevaarlijk is.

Als je merkt dat je hond zonder reden blaft, wil hij waarschijnlijk gewoon wat aandacht. Ga met hem wandelen of speel een tijdje met hem en hij zal kalmeren.

Is een vrouwtje of een mannetje beter?

Vrouwtjes zijn zachtaardig en aanhankelijk voor eigenaren, rustig, gehoorzaam, kleiner. Mannen vertonen zelden agressie tegen vrouwen.

Vrouwtjes worden loops, mannetjes plassen ergens tegen.

Conclusie: elk heeft voor en nadelen.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Jack russell.

Jack Russell – Annie

Image001

 

Jack Russell – Pumba de Virton

Pumba 1 an 🥰😍💝

°8/9/2022

Jack russell – Fientje

Alles goed met ons Fientje

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Jack Russel: Aloxe

Image 95 1
Image 96 1
Aloxe est bien arrivée à la maison

Image 97 1
Image 93 1
Image 94 1
Elle mange beaucoup mieux et est très joueuse.

Image 98 1
Image 99 1
Image 100 1
ALOXE A BIEN GRANDI


Jack Russel: Kobe’tje

Hallo. In mei 2005 kwamen we bij jullie terecht voor ons ‘woefke’.  Gisteren met veel spijt in ons hart afscheid genomen van Kobe’tje geboren op 1 april 2005.  Hij heeft een fantastisch leven gehad, alles wat hij wou, en zeker zijn beweging… nooit ziek geweest…geen operaties. Maar hij was gewoon op. Al wat doof en weinig kracht meer dus hebben we samen besloten hem te laten rusten.  Het was meer overleven geworden dan leven en dat verdiende hij niet.  Wou jullie toch even laten weten wat een fantastisch hondje we door jullie in ons leven hebben gekregen
Image 89 1

Tara – Jack Russell Terriër

Bonsoir,

Des news de la petite… Tout se passe toujours très bien

Bonne soirée

Jack Russell – Tara

Bonjour,

Acceptée par la toute la meute ? . Tout se passe à merveille.

Bon weekend,

Jack Russell – TARA

 1. TARA
 2. TARA 1


Jack Russell, Zuma

Voor jullie ook fijne feestdagen grtjs van ons en een pootje en een lekke van zuma

 

Zuma, Jack Russell, geboren 1/4/2017

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Jack russell

Lees meer over de op onze blog.