Shiba inu pups te koop – Belgische fokker / kennel Woefkesranch

Ben Jij op zoek naar een Shiba Inu puppy? Maar weet je niet waar je op moet letten? Wat is de afkomst van een puppy en hoe herken jij een gezonde pup? En wat met broodfok?! Één ding kunnen we je wel al vertellen: Koop jouw puppy in vertrouwen, of doe het helemaal niet! Plan een bezoekje aan een Ranch en vraag steeds naar de moederhond – om zo na te gaan of jouw toekomstige Shiba Inu puppy wel afkomstig is van een Belgische fokker.

Wij, bij Woefkesranch, werken uitsluitend met onze eigen Shiba Inu’s. We werken dus niet met ouderdieren van andere fokkers, maar hebben zelf een populatie van 15 verschillende volwassen teefjes. Om zo te garanderen dat al onze pups bij ons, in onze Belgische, erkende fokkerij, geboren worden, maar ook om te focussen op gezondheid en om inteelt te kunnen vermijden.

Bezoek je een puppy in onze Ranch? Dan wordt er jou niet gevraagd om de moeder te zien, dan wordt de moeder jou gewoon getoond. Want plan jij om een puppy aan te schaffen, dan willen wij jou en je familie enkel verder helpen wanneer er wederzijds vertrouwen is.

Plan je graag een bezoekje in, al is het vrijblijvend, neem even met ons contact op en we zien je graag binnenkort verschijnen om jullie voor te stellen aan onze Ranch en haar inwoners. Ook op onze website kan je steeds onze beschikbare Shiba Inu pups bezichtigen. Voor wachtlijsten kan je ons best even bellen.

Terug naar boven

Het karakter van een Shiba Inu

“Shiba’s zijn eigenwijze honden, kunnen niet alleen blijven en zijn slecht met kinderen.” Of dat is toch wat je vaak leest op het internet. Eigenaars hebben soms wel de neiging om alles wat moeilijker voor te stellen dan het is. Een Shiba is misschien niet de makkelijkste hond, MAAR het is wel één van de meest intelligente en trouwe rassen. Net dat maakt een Shiba Inu soms wat koppig. Hij is zo slim, dat wanneer hij weet dat hij met zijn baasjes voeten kan spelen, dat ook zal doen!

Wat je niet kan zeggen van een Shiba, is dat het een werkhond is. Een Shiba Inu kan je veel leren, maar is geen “werkpaard”. Ze doen graag trucjes en leren deze redelijk snel aan. Maar ben je opzoek naar een “pur sang agility beest”, dan zijn er andere rassen die meer geschikt zijn. De Shiba Inu leert snel, maar kan soms ook wat eigenwijs zijn.

Er is geen ras zo trouw en tegelijkertijd ook onafhankelijk als een Shiba. Dit ras kan perfect op zichzelf zijn (wat alleen blijven vergemakkelijkt) en gehoorzaamt zijn meerdere goed/gewillig. Zijn baas is zijn God, de buitenwereld is interessant maar minder van belang voor hem.

Als laatste kunnen we dit ras beschrijven als actief maar niet nerveus. Je kent het wel: Honden die onvermoeibaar zijn, met als gevolg dat ze geen seconde rustig kunnen zijn. Een Shiba is niet zo. Hij speelt graag, rent graag en houdt van zijn beweging, maar kan ook genieten van een rustig moment. Zijn gewicht en energieniveau maakt van hem voor velen een ideale wandelpartner. Trekken aan de leiband valt relatief gemakkelijk af te leren.

Een ander groot voordeel: Het ras Shiba Inu is een zeer proper ras en vaak zeer snel zindelijk. Ze zullen niet snel door een plas water lopen of rollen in de modder.

Terug naar boven

Het uiterlijke van een Shiba Inu

Shiba’s komen voor in 3 officiële kleuren: Black & tan (een zwarte kleur met bruine borst en bruine voetjes), Cream (crèmekleurig tot bijna wit) en Orange (de meest gekende kleur). Op deze kleur bestaan variaties, zoals tinten en vlekjes, al zijn vlekjes zeer uitzonderlijk.

De grootte is afhankelijk van geslacht en van bloedlijn. Zo zijn reutjes uit éénzelfde nest vaak één à twee centimeter hoger dan een teefje en wegen ze doorgaans ook wat meer. Ze zijn iets steviger gebouwd.

Teef (vrouwelijk): 8 à 12 kg – +- 40cm (schofthoogte)
Reu (mannelijk): 10 à 15kg – +- 42cm (schofthoogte)

Een Shiba heeft ‘Vosse oren’, zoals wel meerdere spitse en Noorse rassen. Dat maakt dat ze weinig tot geen oorklachten hebben. Honden met hangende oren hebben dat wel vaker. Ze hebben een spitse snoet, dat biedt dan weer voordelen voor de algemene ademhaling (platsnoeten ademen veel moeizamer). En als laatste: ze kampen niet snel met overgewicht. Al deze elementen maken van de Shiba Inu een ras zonder al te veel kans op medische aandoeningen.

Een fiere, volwassen Shiba Inu heeft een mooie krullende staart bedekt onder kort stokhaar met ondervacht. Een ideale bescherming tegen zowel koude als warme temperaturen. Honden zoals dit ras kennen tweemaal per jaar een ruiperiode. Daarin verliest hij een deel van zijn vacht om te vervangen met een andere, meer geschikte dons voor de tijd van het jaar. Dit gebeurt voornamelijk tijdens de overgang van winter naar lente en zomer naar herfst. Honden die voornamelijk buiten leven, zullen harder verharen omdat de temperatuurschommelingen ook groter zijn. Borstelen is, voornamelijk tijdens de ruiperiode, zeer aangeraden. Wassen daarentegen is niet nodig, tot zelfs afgeraden.

Terug naar boven

Gezondheid van de Shiba Inu

Frequentiebezoek bij de dierenarts: Slechts 1X/jaar (jaarlijkse vaccinatie)

Dat een Shiba Inu gezond is of niet, kan je niet altijd op voorhand weten. Daarom nogmaals: Koop een hond in vertrouwen en hou een goed contact met jouw fokker. Wanneer er problemen opduiken met een hond, is het best steeds de fokker hiervan te verwittigen. Deze info kan zéér belangrijk zijn voor zijn fokprogramma’s, EN een goede fokker kan ook meer info geven over zijn honden dan eender welke andere dierenarts. Om die reden bieden wij aan alle eigenaars een 24/7 service waarbij er steeds iemand bereikbaar is.

Gezondheid kan, kort door de bocht, ingedeeld worden in twee compartimenten. Enerzijds heb je de algemene gezondheid, het al dan niet vrij zijn van virussen. En anderzijds kijken we naar het genetische gedeelde. Wat de puppy meegekregen heeft van zowel zijn moeder als zijn vader (DNA, karakter, temperament, uiterlijk en andere genetica)

Voor beide gevallen heeft de fokker een deel verantwoordelijkheid. Algemene gezondheid wordt bevorderd door zijn omgeving (hygiëne van de huisvesting) en voeding (zowel moedermelk als kwaliteitsvolle voeding). Tot wanneer de pup naar zijn ‘Gouden mandje’ verhuisd, is dit de verantwoordelijkheid van de fokker.

De genetica is afkomstig van zowel moeder, vader als voorouders. Ook hier dragen wij als fokker verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld: Een teefje met Patella Luxatie of een reu met Heupdysplasie wordt uitgesloten voor onze fokprogramma’s.

Dat wil niet zeggen dat jouw hond geen HD of PL kan krijgen wanneer zijn beide ouders vrij zijn, dat wil wel zeggen dat de kans drastisch verlaagd. Ook zijn omgeving na het spenen (verlaten van de moeder) is van erg groot belang. Een hond kan nog steeds botproblemen ontwikkelen door zijn groei die beïnvloed kan worden door te castreren/steriliseren op te jonge leeftijd. Het kan zelfs zijn dat door gebruik van allerlei producten tegen vlooien/teken/ongedierte epilepsie ontwikkeld. Dit noemen we dan niet een genetisch maar een ontwikkeld probleem. Ook hierop heeft de fokker, in onze ogen althans, de verantwoordelijkheid om zijn potentiële klanten te verwittigen over de risico’s hieromtrent.

Een goede fokker deelt jou niet alleen info mee over een Shiba Inu en zijn karakter, maar gaat verder. Een goede fokker kent zijn ouderdieren, verschaft info over de gezondheid van zijn pups en blijft bereikbaar voor zijn klanten om hen ook in de toekomst bij te staan.

Wanneer je een Shiba Inu kennel bezoekt waar men je zegt dat je contact moet opnemen met jouw dierenarts wanneer je een probleem hebt, hoe professioneel schat je die fokker dan in?

Hoeveel kost een Shiba Inu puppy?

De kostprijs voor een Shiba Inu puppy verschilt van fokker tot fokker. Zelden wordt er een verschil gemaakt in prijs tussen een reutje en een teefje. Een normale prijs voor een Shiba bedraagt tussen € 1000 en € 2000.

Omdat een andere fokker minder vraag voor een puppy, moet je nog niet zo snel veranderen van locatie. Want de gezondheid van een hond is onbetaalbaar. Één dierenartsfactuur kan soms het verschil al terug gelijkmaken.

De prijs van een Shiba Inu wordt bepaald door enkele verschillende factoren bij ons. Maar mag niet door gezondheid bepaald worden. Of een hond nu één euro of 10.000 euro kost, gezondheid moet ten allen tijden gegarandeerd worden.  

Leeftijd is de grootste factor waarom een bepaalde fokker zijn prijs zou dalen. Als een fokker een bezoeker krijgt, zou ieder van zijn hondjes evenveel kans moeten krijgen om ‘gekozen’ te worden. En prijs is nu éénmaal een doorslaggevende factor bij velen.

Daarnaast vind je vaak honden terug aan belachelijk lage prijzen, tot wel een verschil van 50%. Vaak gaat het niet alleen om oudere ‘pups’, meestal vinden ze hun oorsprong ook terug in Oost-Europa en kan je dus geen moederdier bezoeken.

En als laatste, schoonheid. Ook wij surfen het internet rond, en zien wat ‘concurrentie’ soms aanbiedt als een ‘Shiba Inu’. De raszuiverheid is soms echt ver te zoeken.

Terug naar boven

Het vinden van een goede Shiba Inu kennel, in België

Shiba’s vind je overal, tegen verschillende prijzen. Het is goed dat je prijzen met elkaar vergelijkt, maar staar je niet alleen blind op de prijs. Enkele tips bij het helpen van een goede fokker:

  1. Heb vertrouwen: Wanneer je met een fokker praat, denk er dan ook al eens aan of je nog steeds contact met die persoon zou willen aanhouden wanneer dat nodig is. Wie ga jij contacteren wanneer er een probleem opduikt. Zou je de persoon in kwestie niet contacteren maar jouw hond meteen onder de hoede van een dierenarts plaatsen? Dan lijkt het ons dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt.
  2. Bezoek de moederdieren: Geen moederdieren te zien? Dan komt jouw hond van een andere fokker. Je bent niet bij een fokker maar bij een handelaar. Je weet dus niet vanwaar jouw hond afkomstig is en zal steeds met vragen blijven zitten.
  3. Stel jouw vragen: Heb geen bang om een vraag te veel te stellen, of om een ‘domme’ vraag te stellen. Een gepassioneerde fokker verteld graag over zijn beroep. Als hij jouw vragen op voorhand niet beantwoord, dan gaat hij dat achteraf zeker niet meer doen
  4. Let op de honden: Zie je iets abnormaals, iets dat je doet twijfelen? Twijfels = problemen. Een gezonde puppy heeft een blinkende vacht en is speels. Hoewel dat speelse soms eerst wat vertrouwen nodig heeft.
  5. Neem geen puppy om een puppy te nemen: Wordt verliefd op een puppy, zet je even aan de kant en leer een puppy kennen. Wanneer je een klik hebt, dan pas kies je een puppy. Neem geen puppy omdat je al vakantie hebt genomen. Zet je eventueel gewoon even op een wachtlijst.
  6. Let op de omgeving: Een propere huisvesting van de honden is nefast. Vraag gerust ook waar de ouderdieren verblijven wanneer ze geen pups hebben.

De minimale leeftijd om een hond aan te schaffen bedraagt acht weken voor Belgische pups. Wanneer je een hond uit het buitenland wil halen, moet deze minimaal vijftien weken oud zijn en in het bezit zijn van een Rabiësvaccinatie. Voor de socialisatie en training van een Shiba Inu doe je er dus best aan een puppy aan te kopen rond de minimumsleeftijd en met een Belgische herkomst.

Het is een nobele daad om een Shiba Inu te willen adopteren uit een asiel, maar let er wel op dat dit vaak hondjes zijn met een handleiding. Hierbij geven wij de raad om dit pas te overwegen wanneer je veel ervaring hebt of wanneer je al een andere hond hebt.

FAQ

Hieronder vindt u enkele vragen die je kunt hebben over een Shiba inu waarop we een antwoord geven.

Kan een Shiba inu alleen zijn?

Een shiba inu is een onafhankelijk, maar tegelijk ook een trouw ras. Dat maakt ze tot honden die een tijdje alleen kunnen blijven. Hoelang een shiba inu alleen kan zijn, hangt af van wat hij gewoon is. Verwen hem niet te veel en maak hem vanaf het begin gewoon aan de realiteit, en die is dat de hond soms alleen moet zijn.

Hoe oud wordt een shiba inu?

Een shiba inu is een ras met een goede gezondheid, wat wil zeggen dat ze redelijk oud kunnen worden. De levensverwachting van een shiba inu is tussen 12 en 15 jaar.

Wat is de geschiedenis van een Shiba Inu?

Lees meer erover op de pagina Shiba inu geschiedenis.

Hoe maak je een Shiba inu zindelijk?

In principe is een shiba inu zindelijk maken niet anders dan een andere pup zindelijk maken. De beste manier is om je hond te belonen bij een goede daad en te straffen bij een fout. Belonen en bestraffen werken enkel direct na de daad.

Kan een shiba inu op een appartement?

Ja, een shiba inu kan op een appartement. Hoewel een shiba een actieve hond is kunnen ze op een appartement leven. Belangrijk is dat je de hond nog beweging geeft. Dat kan door een wandeling of speelmomenten in te lassen.

Waar vind ik een betrouwbaar shiba inu fokker?

Bij Woefkesranch streven we ernaar je zoektocht naar een betrouwbare Shiba Inu fokker te beëindigen! Wij ademen transparantie, bieden levenslange ondersteuning en geven onze pups volop de juiste zorg. Kom gerust bij ons kijken en maak deel uit van de Woefkesranch familie!

Hoe voed je een Shiba inu op?

Opvoeden van een Shiba Inu? Geen zorgen, met consequente training, de juiste mix van beloningen en milde correcties, wordt jullie band onverwoestbaar! Wees geduldig en straal warmte uit, zodat jij en je pup een prachtig team worden. En als je hulp nodig hebt, zijn wij bij Woefkesranch altijd hier om onze klanten te ondersteunen in deze prachtige reis samen!

Kan een shiba inu met katten?

Shiba Inu’s kunnen met katten samenleven als ze goed gesocialiseerd en getraind zijn vanaf jonge leeftijd. Echter, vanwege hun jachtinstinct, is het belangrijk om hun interacties te begeleiden en de introductie langzaam en gecontroleerd te laten verlopen.

Verliest een shiba inu haar?

Ja, Shiba Inu’s verliezen haar tijdens de rui periodes in de lente en de herfst. Om het haarverlies te beheersen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan goede vachtverzorging en hygiëne, zodat de rui goed verloopt.

Wat zijn namen voor een Shiba inu?

Bij het kiezen van een naam voor je Shiba Inu, kan het een leuk idee zijn om een Japanse naam te overwegen die past bij de persoonlijkheid van je hond, aangezien de Shiba Inu een Japans ras is. Bezoek onze website voor een uitgebreide lijst met Japanse hondennamen en hun betekenissen, speciaal samengesteld voor Shiba Inu-eigenaren!

Wanneer is een shiba inu volgroeid?

Een Shiba Inu wordt meestal beschouwd als volgroeid tussen de 1 en 2 jaar oud. Het exacte tijdstip kan variëren afhankelijk van factoren zoals voeding, activiteitenniveau en individuele groei. Houd er rekening mee dat zowel het gewicht als de lengte van uw hond kunnen variëren, dus raadpleeg uw fokker bij vragen over de groei of ontwikkeling van uw hond.

Wat is de prijs van een shiba inu?

De prijs van een Shiba Inu varieert en hangt af van de fokker, stamboom, locatie en pup’s leeftijd en geslacht. Een goede prijs is tussen 1350 en 2000 euro. Raadpleeg onze beschikbare pups voor meer informatie.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Shiba Inu.

Shiba Inu - Suki

Onderwerp: 1ier anniversaire de Suki

Envoyé de mon iPhone

Shiba Inu - jupke

Alvast bedankt voor de verjaardagswensen.

Groetjes Tania.Tobyen Jupke

Shiba INu - Roxie

Merciii,nous ne l'avions pas oubliée,nous l'avons bien gâtée 😊Voici donc notre petite Roxie🤩

Roxie est Née le 8 Mai 2022

Jules x Jessie

Shiba INu - Suki

Suki se plaît déjà beaucoup. Tout se passe à merveille et déjà 3 pipis au jardin!

[Marleen - Woefkesranch] 

Suki a quité sa maman ce matin 😊

Un Shiba est super vite propre à la maison 

Gulli x Ying   -   ° 4 Mars 2023
Shiba Inu - Thumeries, France

Geboren op 13/06/2010

Shiba - Thumeries, Frankrijk
Shiba Inu - Suki - Evere, België
Souvenir Suki 2019��
Suki is geboren op 1/10/2015
Shiba Inu - Anderlecht, België
Shiba Inu - Indy - Landgraaf, Nederland
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Shiba Inu