Golden retriever pups te koop – Belgische Fokker

/ / Golden retriever pups te koop – Belgische Fokker
Beschrijving van de Golden Retriever

Golden Retrievers zijn lieve, goed gemanierde, intelligente honden met een grote charme. Zij zijn gemakkelijk op te leiden en altijd geduldig en zacht met kinderen. Het is een actieve familiehond. De golden Retrievers genieten van de aanwezigheid van hun baasjes. Ze zijn zeer gehoorzaamheid en blinken dan ook uit in gehoorzaamheidscompetities. Ze zijn vriendschappelijk met iedereen, met inbegrip van andere honden. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig.
Alhoewel ze een vreemdeling niet zullen aanvallen zullen Golden Retrievers zich laten horen wanneer een vreemde persoon zich op hun domein bevindt. Toch een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Dit ras moet bij mensen zijn om gelukkig te zijn. Het is niet goed een Golden Retriever lang alleen te laten of te isoleren van menselijk contact. Goldens zijn ook fijne jachthonden, zowel op het land als in het water. Hij heeft een uitstekende neus en niet alleen voor de jacht en het volgen, maar ook voor narcoticaopsporing. Wegens zijn grote behoefte aan waardering en leren, wordt de Golden Retriever ook gebruikt als gids voor de blinde, therapiehond en diensthond voor de gehandicapten. Deze honden houden ook van te zwemmen.
Hun vacht is waterdicht, matig golvend en ligt gewoonlijk vlak. De vachtkleuren kunnen gaan van bijna wit tot donkerbeige, tegen mahoniekleur. De vacht van een Golden Retriever pup is gewoonlijk veel lichter dan hun volwassen vacht, maar een donkerdere kleuring bij de uiteinden van de oren kan op een donkerdere volwassen kleur wijzen.

Golden Retrievers zijn zachter van aard dan de labrador Retrievers.

Karakter en temperament van de Golden Retriever

Typisch bij Golden Retrievers is dat ze als pup vrij ongedisciplineerd zijn en op alles willen kauwen. Ook als volwassen hond blijft de Golden Retriever actief. Toch kan deze hond uren lang stil zitten daar hij vroeger gekweekt werd voor de jacht en op de uitkijk moest kunnen zitten. Andere kenmerken met betrekking tot hun jachterfenis zijn hun buitensporige liefde voor water. Zij bezitten een enorme intelligentie. Zoals de naam reeds doet vermoeden houden Golden Retrievers van het apporteren. Terugbrengen van een geworpen stok, een tennisbal of vliegend schijf, men kan de Golden Retriever er uren mee bezighouden. Golden Retrievers zijn ook verdraagzaam naar hevige kinderen toe. Nochtans, als ze niet behoorlijk zijn opgeleid, kunnen zij een kind in spel toevallig verwonden.

Hoogte en gewicht van de Golden Retriever

Hoogte: Reu: 56-61 cm, Teef: 51-56 cm
Gewicht: Reu: 27-36 kg, Teef: 25-32 kg

Levensomstandigheden van de Golden Retriever

Goldens zijn zeer actief en vereist daarom veel oefening. Zij zijn een ras dat vlug zwaarlijvig wordt. De gemiddelde Golden Retriever is levendig en heeft behoefte aan wat loop. Hij kan in een flat gehouden worden maar moet minstens twee keer per dag uitgelaten worden.

Levensverwachting van de Golden Retriever

10 tot 12 jaar.

Verzorging van de Golden Retriever

De vacht van de golden is lang en dik met een waterafstotende ondervacht en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig borstelen is echter wel nodig. Borstelen met een kam of borstel met een vast varkenshaar. In de lente extra borstelen omdat ze dan hun wintervacht afleggen.
Geef ze alleen een bad als het nodig is.
Maak regelmatig hun oren proper om een oorbesmetting te voorkomen.

Oorsprong van de Golden Retriever

Vroeger werd onze Golden Retriever of kortweg golden ‘gele Retriever’ genoemd. Golden Retriever, een naam bedacht door wijlen Lord Harcourt.
Al aan het begin van vorige eeuw bestond er verwarring omtrent de oorsprong van het ras. Zwarte Retrievers met golvende vacht waren reeds bekend in bepaalde kringen in Zuid-Schotland. In die tijd waren zwarte labradors zeer populair. In het midden van de 19e eeuw was er vraag naar apporterende jachthonden die door dichte begroeiing konden dringen, in koud water kon zwemmen en zacht apporteren.

Gele Retrievers waren nauwelijks bekend, behalve in adellijke kringen.

Sir Dudley Marjoribanks hield vanaf 1835 een stamboek bij waarin hij de naam en herkomst noteerde van zijn honden. In 1842 wordt er melding gemaakt van een Retriever, een zwarte klaarblijkelijk en in 1852 pas van een volgende. Het landgoed van de Heer Dudley Majoribanks ligt in Schotland in “Guisachan” dichtbij Glen Affric. In 1952 vermelden fokverslagen van Majoribanks de aankoop van een gehele troep Russische herdershonden van een circus. Nous, een gele retriever met een golvende vacht werd gekruisd met Belle, een Water Spaniël (Een ras dat uitgestorven is). Deze gaven vier puppies die veel talent toonden voor de jacht op gevogelte. Deze vier puppies vormden de basis voor een kweekprogramma met Rode Setters, Bloedhonden, St.-John’s waterhond, Springer Spaniëls en nog twee retrievers met golvende vacht.

De Golden Retrievers werden eerst goedgekeurd voor registratie in Engeland in 1903. Zij werden eerst tentoongesteld in 1908.

Waar koop ik best een golden retriever

Een golden retriever koop je best waar jij het beste gevoel hebt. Dus ga zeker eens een kijkje nemen bij de fokker, en bekijk hoe de puppy’s en ouders gehuisvest zijn. Praat ook met de fokker over het ras en leefomgeving van de honden. Ook de gezondheid is een must, ga na of dat de puppy’s gezond zijn! Een professionele fokker, zoals Woefkesranch, hoeft 2 jaar garantie te geven. Wij hebben er dus alle baat bij dat elke puppy gezond is!

De prijzen van de Golden Retriever pupjes kan u hier terug vinden!

Mails van onze klanten

Leuke foto’s en emails van onze Golden retrievers