Golden retriever pups te koop – Belgische Fokker

Welkom bij ons artikel over Golden Retriever pups te koop! Deze prachtige honden staan bekend om hun liefdevolle en vriendelijke karakter, waardoor ze een favoriet zijn onder hondenliefhebbers wereldwijd.

In dit artikel zullen we u begeleiden bij het vinden van de perfecte Golden Retriever pup voor uw gezin. We bespreken het karakter en de kenmerken van dit geweldige ras, waar u op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare fokker, en hoe u uw nieuwe pup een warm en liefdevol thuis kunt bieden.

Laten we beginnen aan deze spannende reis om uw toekomstige viervoetige vriend te vinden!

Golden retriever in het kort

Golden Retrievers zijn lieve, goed gemanierde, intelligente honden met een grote charme. Ze zijn gemakkelijk op te leiden en altijd geduldig en zacht met kinderen. Het is een actieve familiehond. Ze genieten van de aanwezigheid van hun baasjes. Ze zijn zeer gehoorzaam en blinken dan ook uit in gehoorzaamheidscompetities. Ze zijn vriendelijk bij iedereen, met inbegrip van andere honden. Tegenover kinderen is hij doorgaans geduldig en goedmoedig.

Alhoewel ze een vreemdeling niet zullen aanvallen, zullen Golden Retrievers zich laten horen wanneer een vreemd persoon zich op hun domein bevindt. Het is een echte mensenvriend, maar daardoor niet erg waaks. Al zullen ze je wel waarschuwen bij iemand vreemd. Dit ras moet bij mensen zijn om gelukkig te zijn. Het is niet goed een hond lang alleen te laten of te isoleren van menselijk contact.

Goldens zijn ook fijne jachthonden, zowel op het land als in het water. Hij heeft een uitstekende neus en niet alleen voor de jacht en het volgen, maar ook voor narcoticaopsporing. Wegens zijn grote behoefte aan waardering en leren, wordt dit ras ook gebruikt als gids voor de blinde, therapiehond en diensthond voor de gehandicapten. Deze honden houden er ook van te zwemmen.

Hun vacht is waterdicht, matig golvend en ligt gewoonlijk vlak. De vachtkleuren kunnen gaan van bijna wit tot donkerbeige, tegen mahoniekleur. De vacht van een Golden Retriever pup is gewoonlijk veel lichter dan hun volwassen vacht, maar een donkerdere kleuring bij de uiteinden van de oren kan op een donkerdere volwassen kleur wijzen.

Golden Retrievers zijn zachter van aard dan de labrador Retrievers.

golden retriever
Golden Retriever Kopen

Het vinden van een Golden retriever fokker

Het vinden van een betrouwbare en verantwoordelijke fokker is een cruciale stap bij het zoeken naar Golden Retriever pups te koop. Een goede fokker heeft het welzijn van de honden en het ras als hoogste prioriteit en zal u graag informeren over de gezondheid, achtergrond en temperament van de pups en hun ouders.

Om een geschikte fokker te vinden, kunt u beginnen met het vragen naar aanbevelingen van vrienden, dierenartsen of komt u gewoon naar Woefkesranch. Bezoek vervolgens de fokker persoonlijk om de leefomstandigheden van de honden te bekijken en te zien hoe de pups worden grootgebracht.

Door de tijd te nemen om een betrouwbare fokker te vinden, verzekert u zichzelf van een gezonde en goed gesocialiseerde pup die een geweldige aanvulling zal zijn op uw gezin.

Wat moet je in het oog houden?

Hieronder vind je een lijstje dat je moet nakijken bij het bezoeken van een Golden retriever fokker:

  1. Hygiëne en leefomstandigheden: Let op de netheid en het onderhoud van de omgeving waar de pups en hun ouders verblijven. Het gebied moet schoon en ruim zijn, met voldoende ventilatie en licht.
  2. Gezondheid van de pups: De pups moeten er gezond en levendig uitzien, met heldere ogen en een glanzende vacht. Ze moeten vrij zijn van zichtbare gezondheidsproblemen, zoals hoesten, niezen of mank lopen.
  3. Socialisatie: Let op hoe de pups omgaan met de fokker, hun nestgenoten en eventuele andere dieren in het huishouden. Goed gesocialiseerde pups zullen nieuwsgierig en vriendelijk zijn, zonder tekenen van angst of agressie.
  4. Fokker’s kennis en betrokkenheid: De fokker moet goed geïnformeerd zijn over het ras en bereid zijn om al uw vragen te beantwoorden. Ze moeten ook geïnteresseerd zijn in uw ervaring met honden en uw vermogen om een geschikt thuis te bieden aan een Golden Retriever pup.
  5. Vaccinaties en ontworming: Vraag naar het vaccinatieschema en ontwormingsbehandelingen van de pups. Een verantwoordelijke fokker zal ervoor zorgen dat de pups up-to-date zijn met hun medische zorg voordat ze naar hun nieuwe thuis gaan.
  6. Contract en garanties: Een goede fokker zal meestal een koopovereenkomst aanbieden, met duidelijke voorwaarden over de verkoop, garanties op de gezondheid van de pup en eventuele retourbeleid als er problemen ontstaan.
  7. Nazorg en ondersteuning: Een betrokken fokker zal beschikbaar zijn voor advies en ondersteuning, zelfs nadat u de pup mee naar huis heeft genomen. Ze zouden geïnteresseerd moeten zijn in het welzijn van de pup gedurende zijn hele leven.

Door op deze punten te letten bij het bezoeken van een Golden Retriever fokker, kunt u ervoor zorgen dat u een gezonde, gelukkige en goed gesocialiseerde pup kiest die perfect bij uw gezin past.

Karakter en temperament

De Golden Retriever is een zeer gewild ras, bekend om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Deze intelligente honden staan bekend om hun loyaliteit, speelsheid en genegenheid jegens hun gezinnen.

Ze zijn uitstekend met kinderen, wat hen een populaire keuze maakt voor gezinsdieren. Golden Retrievers zijn ook zeer goed trainbaar en enthousiast om te behagen, wat hen geschikt maakt voor verschillende rollen zoals therapie, assistentie en zoek- en reddingshonden.

Wanneer u overweegt om Golden Retriever-puppy’s te kopen, houd er dan rekening mee dat deze liefdevolle en sociale metgezellen vreugde en warmte zullen brengen in elk huishouden.

Hoogte en gewicht

Hoogte: Reu: 56-61 cm, Teef: 51-56 cm
Gewicht: Reu: 27-36 kg, Teef: 25-32 kg

Levensverwachting

10 tot 12 jaar.

Levensomstandigheden

Goldens zijn zeer actief en vereist daarom veel oefening. Zij zijn een ras dat vlug zwaarlijvig wordt. De gemiddelde Golden Retriever is levendig en heeft behoefte aan wat loop. Hij kan in een flat gehouden worden, maar moet minstens twee keer per dag uitgelaten worden.

Verzorging

De verzorging van een Golden Retriever is een essentieel aspect om te overwegen bij het zoeken naar Golden Retriever pups te koop. Een belangrijk onderdeel van de verzorging van een Golden Retriever is de vachtverzorging. Deze honden hebben een dikke, waterafstotende dubbele vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten, vervilting en overtollig haar te verwijderen. Idealiter zou u uw Golden Retriever minstens twee tot drie keer per week moeten borstelen, waarbij u tijdens het verharen extra aandacht moet besteden.

Naast vachtverzorging is het belangrijk om de nagels van uw Golden Retriever regelmatig te knippen, om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak of problemen met de voet veroorzaken. Meestal worden de nagels natuurlijk afgesleten, maar eens controleren kan zeker geen kwaad. Controleer en reinig ook regelmatig de oren van uw hond om ophoping van oorsmeer en mogelijke infecties te voorkomen.

Golden Retrievers zijn energieke honden die dagelijkse lichaamsbeweging nodig hebben om hun fysieke en mentale gezondheid te behouden. Plan regelmatige wandelingen, speelsessies en mentale stimulatie, zoals puzzelspeelgoed of gehoorzaamheidstraining, om uw hond gelukkig en goed aangepast te houden. Dit ras kan gevoelig zijn voor gewichtstoename, dus het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te bieden en de voedselinname van uw hond te controleren om obesitas te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw Golden Retriever up-to-date is met vaccinaties, ontwormingsbehandelingen. Vermijd preventieve behandeling tegen vlooien en teken, het is en blijft gif.

Ten slotte is socialisatie en training een belangrijk aspect van de verzorging van een Golden Retriever. Begin op jonge leeftijd met het socialiseren van uw pup met verschillende mensen, dieren en omgevingen om een zelfverzekerde en goed aangepaste volwassen hond te garanderen. Gehoorzaamheidstraining en positieve bekrachtiging zullen uw Golden Retriever helpen om gewenst gedrag te leren en een sterke band met u op te bouwen.

Door aandacht te besteden aan deze aspecten van verzorging, kunt u ervoor zorgen dat uw Golden Retriever pup opgroeit tot een gelukkige, gezonde en goed opgevoede metgezel die een geliefd lid van uw gezin zal zijn.

Geschiedenis

Vroeger werd onze Golden Retriever of kortweg golden ‘gele Retriever’ genoemd. Golden Retriever, een naam bedacht door wijlen Lord Harcourt.
Al aan het begin van vorige eeuw bestond er verwarring over de oorsprong van het ras. Zwarte Retrievers met golvende vacht waren reeds bekend in bepaalde kringen in Zuid-Schotland. In die tijd waren zwarte labradors zeer populair. In het midden van de 19e eeuw was er vraag naar apporterende jachthonden die door dichte begroeiing konden dringen, in koud water kon zwemmen en zacht apporteren.

Gele Retrievers waren nauwelijks bekend, behalve in adellijke kringen.

Sir Dudley Marjoribanks hield vanaf 1835 een stamboek bij waarin hij de naam en herkomst noteerde van zijn honden. In 1842 wordt er melding gemaakt van een Retriever, een zwarte klaarblijkelijk en in 1852 pas van een volgende. Het landgoed van de Heer Dudley Majoribanks ligt in Schotland in “Guisachan” dicht bij Glen Affric. In 1952 vermelden fokverslagen van Majoribanks de aankoop van een gehele troep Russische herdershonden van een circus.

Nous, een gele retriever met een golvende vacht werd gekruist met Belle, een Water Spaniël (Een ras dat uitgestorven is). Deze gaven vier puppy’s die veel talent toonden voor de jacht op gevogelte. Deze vier puppy’s vormden de basis voor een kweekprogramma met Rode Setters, Bloedhonden, St.-John’s waterhond, Springer Spaniëls en nog twee retrievers met golvende vacht.

De Golden Retrievers werden eerst goedgekeurd voor registratie in Engeland in 1903. Zij werden eerst tentoongesteld in 1908.

Veelgestelde vragen

Waar koop ik best een golden retriever?

Een golden retriever koop je best waar je het beste gevoel hebt. Dus ga zeker eens een kijkje nemen bij de fokker, en bekijk hoe de puppy’s en ouders gehuisvest zijn. Praat ook met de fokker over het ras en leefomgeving van de honden. Ook de gezondheid is een must, ga na of dat de puppy’s gezond zijn! Een professionele fokker, zoals Woefkesranch, hoeft 2 jaar garantie te geven. We hebben er dus alle baat bij dat elke puppy gezond is!

Wat is de prijs van een Golden retriever?

De prijs van een Golden Retriever kan variëren, maar als we kijken naar de informatie die u heeft verstrekt, ligt de prijs van een Golden Retriever pup tussen de €1500 en €1950. Houd er rekening mee dat de prijs kan variëren op basis van factoren zoals stamboom, bloedlijn en fokker. De laatste prijs van een Golden retriever vindt je bij onze beschikbare pups.

Hoeveel lichaamsbeweging heeft een Golden Retriever nodig?

Golden Retrievers zijn actieve honden die dagelijks minstens een uur lichaamsbeweging nodig hebben, inclusief wandelingen, speeltijd en mentale stimulatie.

Zijn Golden Retrievers geschikt voor gezinnen met kinderen?

Ja, Golden Retrievers staan bekend om hun vriendelijke en geduldige karakter, waardoor ze uitstekende gezinshonden zijn en goed samengaan met kinderen.

Hoe vaak moet ik mijn Golden Retriever borstelen?

Het wordt aanbevolen om de vacht van uw Golden Retriever minstens twee tot drie keer per week te borstelen om klitten, vervilting en overtollig haar te verwijderen.

Zijn Golden Retrievers hypoallergeen?

Nee, Golden Retrievers zijn niet hypoallergeen. Ze hebben een dubbele vacht die regelmatig verhaart, wat allergische reacties kan veroorzaken bij mensen met een hondenallergie.

Hoe lang leeft een Golden Retriever gemiddeld?

De gemiddelde levensverwachting van een Golden Retriever ligt tussen de 10 en 12 jaar.

Zijn er gezondheidsproblemen waar Golden Retrievers gevoelig voor zijn?

Golden Retrievers kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen, hartproblemen en bepaalde vormen van kanker. Regelmatige gezondheidscontroles en verantwoord fokken kunnen helpen om deze risico’s te minimaliseren.

Wanneer moet ik beginnen met het trainen en socialiseren van mijn Golden Retriever pup?

Het wordt aanbevolen om zo vroeg mogelijk te beginnen met socialisatie en training, bij voorkeur tussen de 8 en 16 weken oud. Dit helpt uw pup om te wennen aan verschillende mensen, dieren en situaties en bevordert een goed aangepast gedrag. Vermijd wel contact met vreemde honden voor de rabiës vaccinatie op 12 weken.

Wat moet ik mijn Golden Retriever te eten geven?

Het is belangrijk om uw Golden Retriever een uitgebalanceerd dieet te bieden, bestaande uit hoogwaardige hondenvoeding die is afgestemd op hun leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Raadpleeg uw fokker voor specifieke voedingsaanbevelingen.

Mails van onze klanten

Leuke foto’s en emails van onze Golden retrievers

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Golden retriever.

Golden Retriever - Jack

Hallo nu is het al even geleden maar onze jack doet het super goed om een 9m pup te zijn  zie foto’s

Golden retriever - Mia
Hallo, bij deze willen wij jullie bedanken voor de alweer 6 prachtige jaren dat onze allerliefste golden retriever Mia deel van ons gezin is , in 2017 hebben we haar als puppy bij jullie gekocht..👍🏻👌🏻💓 een warme groet uit Nederland , familie van Belzen

Golden Retriever - Jake

Jake is doing well! Today we had pupcakes and cupcakes! 

E.Beeson 

 

 

°19/11/2022

Baziel x Marleen

Golden retriever - June
Bonjour petite nouvelle de June (17/04/2020) à la côte d opale.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Golden Retriever - Jack

Hallo ondertussen al 2 maanden bij ons en wat is jack een zalige hond. Doet het super goed. Luistert goed is happy speelt graag. 

Golden retriever - Mindy
Mandy, Golden Retriever, hulphond van Fam Hennevanger ,
nog maar 6 maanden jong,
en al zo goed opgevoed !
Proficiat Piet !!
Golden Retriever - Jake

Jake is growing up fast! Curious, how large was his dad (litter from 11/19/22). Jake is already 65 lbs at 7 months. 

Golden Retriever - Bruce - Seraing - Belgique

Onderwerp: Des nouvelles de Bruce

 

Bonjour,

 

Voici quelques photos et vidéo de notre Bruce, tout se passe à merveille, il est propre, il adore jouer mais il aime aussi beaucoup être dans le divan.😂 

 

Bien à vous, 

 

Golden Retriever - June - Spa, België
3 ans pour notre June

June est née le 17/04/2020
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Golden retriever

Lees meer over de op onze blog.