Cockapoo pups te koop – Belgisch fokker sinds 1991

Een schattige, kleine hond met de persoonlijkheid van een grote clown. De Cockapoo is misschien wel de eerste van de “designerhonden” (geen raszuivere hondenras), die teruggaat tot de jaren zestig, in plaats van slechts een paar jaar geleden.

Fokkers combineerden de rassen Cocker Spaniël en Poedel om een volledig mensgerichte hond te verkrijgen, die intelligent genoeg is om gemakkelijk te trainen, nauwelijks haar verliest, snel vergeeft en zo aanhankelijk is dat je je nooit alleen zult voelen. Misschien moet u zelfs de badkamerdeur sluiten voor een minuut privacy.

Youtube player

Je cockapoo buddy zal ook graag rondlopen, zijn trucs laten zien aan gezelschap, geaaid worden als therapiehond of gewoon op de schoot hangen. Jouw schoot is trouwens van hen.

Belangrijkste kenmerken van een Cockapoo

 • Dit ras houdt van gezelschap en is een echte gezinshond
 • Het gemiddelde formaat is 35 tot 38 cm
 • Het gewicht van een volwassen Cockapoo zal rond de 10 kg zijn
 • Ze bestaan in verschillende kleuren
 • De hond heeft een krullende vacht (meestal geschikt voor mensen met hondenallergie)
 • De gemiddelde leeftijd is ongeveer 14 jaar
 • Het ras is ontstaan in de Verenigde Staten

Verder hebben deze hondjes:

 • Een stevige rug
 • sterke knieschijven
 • een lange staart
 • en zijn vrij van heupproblemen

Dat de Cockapoo een populair ras is, mag wel blijken uit het feit dat deze kruising al sinds de jaren zestig wordt gefokt. Met dit ras haal je het beste van de Cocker Spaniël en de Poedel in huis.

Goede eigenschappen van de Poedel

 • Ze zijn super intelligent
 • Hun prachtige krullende hypoallergene vacht is onderhoudsarm
 • De houding van de poedel

Goede eigenschappen van de Cocker Spaniël

 • Een echte familie hond
 • klein formaat, maar toch met sterke eigenschappen
 • Levendig karakter
Joe caione zcl5krdd7do unsplash

Hypoallergene hond

Wally Conron is verantwoordelijk voor de ‘designerhond-rage. Hij ging verschillende rassen met elkaar kruisen om zo de ideale geleidehond te fokken. Dit deed Wally voor een blinde vrouw. Haar echtgenoot was zwaar allergisch voor honden.

Omdat hij geen raszuivere hond kon vinden die in dat plaatje paste, ging hij een Labrador Retriever kruisen met een Poedel. Zo is de Labradoodle uiteindelijk ontstaan. 

Dit bracht vele andere fokkers op gedachten om een hypoallergene werkhond te fokken. Op een bepaald moment is dan de cockapoo ontstaan.

De Poedel is een hondenras dat (veel) minder huidschilfers produceert. Daarentegen produceert de Cocker Spaniël weer wel (meer) huidschilfers. Bij het in huis nemen van een Cockapoo ben je dus niet verzekerd van een hypoallergene hond. Maar ze laten minder huidschilfers los dan andere rassen. Het hangt ook af hoe hard de persoon allergisch is voor honden.

Gedrag van de Cockapoo

Een gezonde Cockapoo is een energieke hond met een actief leven. Daarom is het belangrijk dat de voeding hierop wordt aangepast.

De dierenartsen raden aan om de Cockapoo twee maal per dag te voeren met hoogwaardig voer. De exacte hoeveelheid hangt af van:

 • De leeftijd van de hond.
 • Het formaat van de hond.
 • De dagelijkste activiteiten van de hond.
 • De bouw van de hond.
Nick fewings yofhtquhjka unsplash

Meer over dit ras

De Cockapoo is het resultaat van geplande kruisingen. Hij is het nageslacht van de Poedel en de Cocker Spaniël. Ook bekend als de Cockapoodle, Cockerpoo of Cock-a-Poo. Hij is een buitengewoon schattige kleine hond met een gezicht dat een hart van steen kan laten smelten.

Hij is aanhankelijk en accepteert iedereen – oude mensen, kinderen en andere huisdieren. Hij is ook gemakkelijk van formaat, klein genoeg om te knuffelen en groot genoeg om met grotere honden te ravotten. Cockapoos hebben een aanstekelijke levenslust die zich naar iedereen om hen heen verspreidt, die onmisbare levensvreugde die van elke dag een feest maakt. Deze jongens zijn gewoon blij dat ze er bij mogen zijn.

Maar wat is de reden om voor een Cockapoo te kiezen, in plaats van een Cocker Spaniël of een Poedel? Het is dat, in sommige opzichten, de Cockapoo twee idealen vertegenwoordigt. Ten eerste, wat de Cocker Spaniël was: een lief en stabiel temperament, voordat de populariteit van het ras omhoogschoot in de nasleep van Lady en de vagebond. Ten tweede, de mens gezinde Poedel tegenover de Cocker die liefst zijn neus volgt in het veld.

Bovendien vereisen Cockapoos niet het niveau van verzorging dat Poedels doen. Al kun je een poedel ook minder opscheren om een labradoodle look te krijgen.

Natuurlijk is er een wereld van verschil tussen het opzettelijk fokken van zorgvuldig geselecteerde rashonden versus een Poedelmix, omdat niemand enig idee heeft wat zijn achtergrond werkelijk is.

De Cockapoo is gefokt met als doel een gezonde, hypoallergene hond met een goed temperament te verkrijgen. Let wel op: vermits de Cockapoo nog steeds geen zuiver ras is, zullen niet al de pups hetzelfde opgroeien. Een puppy met meer Cocker-genen kan heel sterk op de Cocker lijken, en dus absoluut niet hypoallergeen zijn. Heeft de pup meer genen van de Poedel, dan zal hij wel hypoallergeen zijn. Uw hondenkapster zal ook veel betekenen voor het uitzicht van uw Cockapoo. Knipt ze het snoetje kort, of ze laat een mooie baard: dit maakt het uitzicht van uw hond. Wij als Cockapoo-fokkers vinden dat de gezondheid en het temperament van de hond het belangrijkste is.

Cockapoo puber

Hoogtepunten

 • Van de Cockapoo is het niet bekend dat hij een blaffer is. Sommigen zullen echter blaffen als ze iemand hun huis zien naderen, of als ze lange tijd alleen worden gelaten.
 • De Cockapoo moet een niet-ruivende hond zijn met een kleine hondengeur op de huid en vacht. Hij moet regelmatig geborsteld worden en af en toe geknipt of geschoren worden.
 • Cockapoos zijn meestal goed voor mensen met allergieën, omdat ze kleine hoeveelheden huidschilfers en haar produceren.
 • Cockapoos zijn ontwikkeld als gezelschapshonden en zijn meestal vriendelijk en buitengewoon gelukkig. Ze kunnen het goed doen met andere honden, huisdieren en kinderen; oudere, meer attente kinderen zijn over het algemeen echter het beste.
 • Hoewel de Standaard of Maxi Cockapoo zich niet zo gemakkelijk aanpassen aan het leven in een appartement als zijn kleinere cohorten, kan hij het goed doen als hij genoeg beweging krijgt. De ideale situatie is een huis met een kleine, omheinde tuin. Heb je geen tuin, maar wel de passie voor uw hond, kan u uiteraard in een openbaar park gaan wandelen. Voor uw Cockapoo is dit even leuk! Deze tuin hoef jij niet te onderhouden: zo heb je meer tijd voor hem.
 • De Cockapoo is zo intelligent dat hij gemakkelijk te trainen is met positieve bekrachtiging.
 • Cockapoos hebben een gematigd energieniveau, maar hebben nog steeds dagelijkse beweging nodig. Verwacht hem minstens 15 minuten per dag te geven en een verscheidenheid aan activiteiten aan te bieden, zoals apporteerspelletjes, wandelingen en goede loopmomenten.
 • Om een gezonde hond te krijgen, moet u nooit een puppy kopen bij een onverantwoordelijke fokker of dierenwinkel.
  Voor een verantwoordelijke fokker te vinden, ga je bij de fokker op bezoek. Je ziet direct of het een goede fokker is.
 • Designerhonden, ook wel hybriden genoemd, zijn geen echte rassen – het zijn kruisingen van twee specifieke rassen. Als je geïnteresseerd bent in een Cockapoo puppy, begrijp dan dat zijn uiterlijk, grootte en temperament niet zo voorspelbaar zijn als die van raszuivere dieren, omdat je niet weet welke kenmerken van welk ras bij een bepaalde hond zullen voorkomen.

Cockapoo te koop

U wilt cockapoo pups kopen, klik dan op volgende knop voor naar onze beschikbare pups te gaan.

Geschiedenis

Als het op designerhonden aankomt, is de Cockapoo een oude hybride, populair sinds de jaren zestig. Het eerste fok was misschien per ongeluk, maar het gelukkige resultaat was een nestje puppy’s die intelligent waren, bijna geurloos, een vacht met weinig haarverlies hadden. En bovenop de gemakkelijke en liefdevolle aard van de Cocker Spaniël lieten zien. Deze puppy’s werden populair en de Cockapoo-lijn begon.

Cockapoo

Er worden vandaag enkele inspanningen geleverd in Amerika om rasstandaarden vast te stellen en de Cockapoo op de moeilijke weg te zetten om een echt ras te worden, een ras dat nakomelingen produceert met consistente eigenschappen. Ze zijn een van de weinige designerrassen die zelfs nu nog niet tegen hoge tarieven zijn overgegeven, en veel liefhebbers van het ras schrijven die wenselijke omstandigheid toe aan de intelligentie van de Cockapoo en zijn liefdevolle karakter. Hij is een zeer gewaardeerde familiehond geworden.

Toen de Cockapoo eenmaal bekender werd, groeide hij alleen maar in populariteit. Sommige Cockapoo-fokkers willen van de Cockapoo een rashond maken en fokken met kruisingen van meerdere generaties, terwijl andere fokkers de voorkeur geven aan de basis Poedel / Cocker kruising. 

De Cockapoo Club of America werd opgericht in 1999 en creëerde, in een poging om consistentie in de fokkerij te creëren, een rasstandaard. De club promoot het fokken van multi-generationele Cockapoos met elkaar in plaats van het creëren van nieuwe eerste generaties. Omdat deze techniek bedoeld is om puppy’s te helpen de gewenste eigenschappen te behouden die niet bij alle eerste generatie honden voorkomen.

Cockapoo puppy

Grootte

De verwachte grootte van een Cockapoo is tussen de grootte van een Dwergpoedel en een Engelse/ of Amerikaanse Cocker:
Dit wil zeggen tussen de 28 en 38 cm.
Gewicht: 6 à 12 kg

Persoonlijkheid

Intelligent en gemakkelijk te behagen, de Cockapoo werd opgericht als een gezelschapshond. Hij is vriendelijk en blij, blij, blij. Hij heeft een extravert karakter en kan meestal met iedereen overweg. Afhankelijk van zijn temperament kan hij actief zijn of gewoon lekker bij je op de bank kruipen.

Hij heeft de intelligentie van zijn poedel voorouders, maar ook de zoete aard van zijn Cocker Spaniël afkomst. Als de ouders niet de liefdevolle kwaliteit hebben die van een Cockapoo wordt verwacht, dan zullen hun nakomelingen dat ook niet doen.

Zoals elke hond heeft de Cockapoo behoefte aan vroege socialisatie – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Cockapoo puppy een goede basis heeft voor een sociaal leven.

Hij is het liefst altijd bij zijn familie en kan last hebben van verlatingsangst als hij te lang alleen wordt gelaten. Daarom is het belangrijk uw pup regelmatig te laten wennen om alleen te zijn.  Hij kan gemakkelijk te trainen zijn, hoewel dat afhankelijk is van het temperament van de ouders. Positieve bekrachtiging is de beste manier om een Cockapoo te trainen. Hij kan met tijd en geduld een hoog niveau van gehoorzaamheid bereiken.

Samuel regan asante uuz yitpy8m unsplash

Zorg

De meeste Cockapoos hebben een gematigd energieniveau, maar dat betekent niet dat ze de hele dag zullen luieren. Ze houden van een goede wandeling en hebben beweging nodig om te voorkomen dat ze te zwaar worden. Het beste type oefening is echter een goede speelsessie in de achtertuin. Verwacht dat hij elke dag minstens 15 minuten lichaamsbeweging nodig heeft.

De Cockapoo is een flexibel ras. Hij kan in een appartement wonen, hoewel de kleinere soorten het daar beter lijken te doen dan de Maxi of Standard Cockapoos. Geen van hen mag buiten of in kennels leven, omdat ze gefokt zijn als gezelschapshond. Ze gedijen goed in hun gezin en kunnen last hebben van verlatingsangst als ze voor langere tijd worden achtergelaten. Verlatingsangst kan leiden tot overmatig geblaf en destructief gedrag. Om verveling tegen te gaan, raden wij u de educatieve hondenspelletjes aan.

Benchtraining komt elke hond ten goede en is een vriendelijke manier om ervoor te zorgen dat uw Cockapoo geen ongelukken in huis heeft of dingen doet die hij niet zou moeten doen. Een bench is ook een plek waar hij zich kan terugtrekken voor een dutje. Benchtraining op jonge leeftijd zal uw Cockapoo ook helpen om opsluiting te accepteren als hij ooit aan boord of in het ziekenhuis moet worden opgenomen.

Steek je Cockapoo echter niet de hele dag in een bench. Het is geen gevangenis en hij mag er niet meer dan een paar uur per keer in doorbrengen, behalve wanneer hij ‘s nachts slaapt. Cockapoos zijn mensenhonden en het is niet de bedoeling dat ze hun leven opgesloten in een bench of kennel doorbrengen.

Voeding

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 1/4 tot 3/4 kopje droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden.

OPMERKING: Hoeveel uw volwassen hond eet, hangt af van zijn grootte, leeftijd, lichaamsbouw, metabolisme en activiteitenniveau. Honden zijn individuen, net als mensen, en ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid voedsel nodig. Het hoeft bijna geen betoog dat een zeer actieve hond meer nodig heeft dan een couch potato dog. De kwaliteit van het hondenvoer dat u koopt, maakt ook een verschil: hoe beter het hondenvoer, hoe meer het uw hond voedt en hoe minder u in de voerbak van uw hond hoeft te schudden.

Houd je Cockapoo in goede conditie door zijn voer af te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van het eten altijd buiten te laten. Als u niet zeker weet of hij te zwaar is, geef hem dan de oogtest en de praktijktest.

Kijk eerst naar hem. Je zou een taille moeten kunnen zien. Leg dan je handen op zijn rug, duimen langs de ruggengraat, met de vingers naar beneden gespreid. Je zou zijn ribben moeten kunnen voelen maar niet zien zonder hard te hoeven drukken. Als je dat niet kunt, heeft hij minder voedsel en meer beweging nodig.

Kris mikael krister ru2 38agjhm unsplash

Vachtkleur en -verzorging

De Cockapoo heeft een enkele, lange vacht die kan variëren van rechte tot losse krullen, maar hij mag niet kinky zijn. Cockapoos zijn te vinden in alle kleuren en kleurencombinaties die zowel in Cocker Spaniëls als Poedels voorkomen – een rijkere verscheidenheid aan vachtkleuren dan gebruikelijk is bij veel andere rassen.

De Cockapoo wordt meestal au naturel gezien, maar veel mensen knippen graag de vacht. Het mag echter slechts worden bijgesneden tot een lengte van 5 tot 7 centimeters. Haar rond de ogen moet worden bijgesneden om zichtbaarheid mogelijk te maken. De vacht moet dagelijks worden geborsteld, zie vachtverzorging voor honden.

Hoewel het voor elke Cockapoo anders is, wordt verondersteld dat een puppy die het resultaat is van een multigenerationele fokkerij geurloos is en geen haar verliest (hoewel “hypoallergeen” een fantasie is, aangezien elke hond op de planeet op zijn minst een klein beetje afstoot). Om vachtolie en gezondheid te behouden, hoeft hij alleen in bad te gaan als dat absoluut noodzakelijk is.

Omdat zijn slappe Cocker-oren de luchtcirculatie blokkeren, moeten de oren wekelijks worden gecontroleerd en schoongemaakt om oorontstekingen te voorkomen. Veeg het oorsmeer voorzichtig weg – alleen het deel dat u kunt zien! – met een watje bevochtigd met een reinigingsoplossing die wordt aanbevolen door uw dierenarts. (Steek geen wattenstaafjes of iets anders in de gehoorgang, want dat kan de gehoorgang beschadigen.) Uw Cockapoo kan een oorontsteking hebben als de binnenkant van het oor vies ruikt, er rood uitziet of zacht lijkt, of wanneer hij vaak zijn hoofd schudt of krast op zijn oor.

Je kunt ook af en toe je hond zijn tanden poetsen, al is dit niet echt nodig. Je kunt ook een been geven speciaal voor de tandhygiëne ontwikkeld.

Controleer een of twee keer per maand of de nagels niet te lang zijn. Knip indien nodig bij als uw hond ze niet op natuurlijke wijze verslijt om pijnlijke tranen en andere problemen te voorkomen. Als je ze op de grond kunt horen klikken, zijn ze te lang. Hondennagels hebben bloedvaten en als u te ver snijdt, kunt u bloedingen veroorzaken. Uw hond werkt mogelijk niet mee als hij de volgende keer de nagelknipper ziet komen. Dus als je geen ervaring hebt met het knippen van hondennagels, vraag dan een dierenarts of hondentrimmer om tips.

Begin uw Cockapoo eraan te wennen dat hij wordt geborsteld en onderzocht als hij een puppy is. Borstel regelmatig zijn poten – honden zijn gevoelig aan hun pootjes – en kijk in zijn mond. Maak van verzorging een positieve ervaring vol lof en beloningen, en je legt de basis voor een gemakkelijk dierenarts bezoek en een aangename toilettage-beurt als hij volwassen is.

Controleer tijdens het trimmen op zweren, huiduitslag of tekenen van infectie, zoals roodheid, gevoeligheid of ontsteking van de huid, in de neus, mond en ogen en op de voeten. Ogen moeten helder zijn, zonder roodheid of afscheiding. Uw nauwkeurige wekelijkse controle helpt u mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.

Kinderen en andere huisdieren

De Cockapoo doet het goed met jongeren, hoewel hij over het algemeen de voorkeur geeft aan gezinnen met oudere, meer attente kinderen. Hij kan ook goed overweg met andere honden en huisdieren.

Zoals bij elk ras, moet u kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en moet u altijd toezicht houden op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat beide partijen bijten of aan het oor of de staart trekken.

Leer uw kind om nooit een hond te benaderen terwijl hij eet of slaapt, of het voer van de hond proberen weg te nemen. Geen enkele hond, hoe vriendelijk ook, mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Cockapoo.

Cockapoo – Billie

Onderwerp: Anniversaire BillieBonjour,

Voici un petit récapitulatif de la journée d’anniversaire de Billie 🙂

Bonne journée !

S. R. – La Hulpe

Hathi x Marcel
° 14/11/2022

Cockapoo: Jazzie Happy 1 🦴🐾🐶

Bonjour 

Notre chiot a effectivement 1 aujourd’hui. Nous sommes très heureux et surtout très chanceux d avoir Jazzie, une petite chien aussi câline que joueuse. Elle est vive, intelligente et pleine de vie, une vraie bouffée d amour dans notre quotidien. 

Belle journée

Romy & Sébastien

 

°14/9/2022
Jo x Marcel

R5r8b41ynn6s3zkh2fj7ww3ljbl71v0kwxw3f5nq11w khw1gc tc3ggxhlw1 zgmx3z8msmw1 rv81 yr87n1s4kbj4w1

Cockapoo -België

Bedankt voor de verjaardagswensen  

Verzonden vanaf mijn Stoomstrijkijzer-2.

Patrick Simoens


Marcel x Jo

°14/9/2022

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fdspw3jhxbm1n4jp4w3bqr5c1w k cw1gdnzd3dhwrfw3c848j1s2cnnw1n52dg1 yr87n1s4kbj4w1

Cockapoo – Zwitserland

Dear Marleen,

 

A big thank you from 🐕.

 

He is doing fine (of course still learning) and we are very happy, having him as a family member. 

 

Best wishes,

Patricia and Thomas

Cockapoo – Seamus

Bonjour et merci pour ce rappel 🙂

Seamus va très bien 🙂

Et nous aussi !!!!

Meilleurs sentiments,

Robert

Cockapoo – Houdini

Hoi hoi,

Houdini is ondertussen een weekje bij ons.  Hij is het al helemaal gewoon, en loopt de hele tijd achter Yoshi aan (onze Shiba Inu). 

Als Houdini druk doet (lees: wakker is) zien we Yoshi soms denken van “Moest dit nu echt?”, maar we zorgen er voor dat de 2 honden genoeg “me-time” krijgen.

Maar Houdini is dus echt wel een schatje.  De eerste dag nog heel bang en voorzichtig, geen halve meter uit onze buurt durven gaan, maar nu is hij helemaal thuis.  Regen of geen regen, hij loopt door het luikje naar buiten en terug naar binnen wanneer hij er zin in heeft, hij kan even alleen zijn zonder te panikeren, hij huppelt met behulp van een trapje zetel in en uit.  Betekent niet dat hij niet aanhankelijk is hoor, integendeel, het blijft een schaduw die rond je danst als je in huis rondwandelt.  Als je even stil staat of op een stoel gaat zitten ligt hij dadelijk tussen je voeten, en als je in de zetel gaat zitten ligt hij op je schoot of in je nek 😊.  Hij heeft onze harten gestolen, en de harten van iedereen die hem al gezien heeft.

Hieronder wat foto’s…

Groetjes,

Nancy

Cockapoo – F1B

We are very happy with our experience at Woefkesranch. You welcomed us
into the kennel with beautiful hospitality. You were very knowledgeable
about all of your dog breeds and helped us select a dog that was suited for
our wants an needs. Our communication together was excellent, and whenever
we had questions you answered them very thoroughly and quickly. We
appreciate your expertise and your kindness showed throughout the process.Thank you.

Mandy and Élise

Cockapoo – Baziel – Gijzegem, België

Ik ben Baziel, een cockapoo van 1 jaar. Mijn baasjes hebben me geadopteerd juist voor kerstmis 2022. Maar ze konden me al vanals ik bij mijn vorige baasjes ging. Mijn vorige baasje was verliefd op me en kocht me bij de Woefkesranch International rashondenkwekerij. Maar had niet verwacht dat ik zo groot ging worden. Ook heb ik last van verlatingsangst. Mijn bazinnetje nu is elke dag thuis dus dat is VEEL leuker. En ik zie mijn vorige baasjes nog elke dag.
 

Baziel is geboren op 25/03/2022
Cookie Mini x Marcel

Cockapoo – Basiel – Dendermonde, België

Dag Marleen,

Het lukt me niet om foto’s van Basiel up te loaden, dus ik stuur ze via deze weg. Hij is inmiddels een kilo aangekomen. Een droom van een puppy. 😍

Groet
Mikaela

Judy x Marcel

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Cockapoo

Lees meer over de op onze blog.