Poedel pups te koop – erkend Belgische fokker

De poedel is één van de slimste hondenrassen ter wereld. Wil je een dwergpoedel puppy kopen?

Beschrijving van de Poedel

Deze krullenbol is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandelvormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Vierkant silhouet, met dezelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achter helft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pompons links op de staarten en de heupen. Alle kleuren zijn toelaatbaar.

Hij heeft een verrukkelijke veerkrachtige loop.

Karakter en temperament

Dit prachtig hondje is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren.

Dit ras is een zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

1 van de intelligentste honden ter wereld.
Dit is ook de reden waarom de Doodles zo populair zijn.
* Labradoodle
* Goldendoodle
* Cockapoo
* Maltipoo

grootte Poedel

Hoogte en gewicht

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middelslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Levensomstandigheden

Ze zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Ze zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

Levensverwachting

12 tot 15 jaar.

Verzorging

Ze moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, elke zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oor kanaal.

De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars kiezen voor een duidelijke haarsnit (dezelfde lengte over het ganse lichaam).

De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

Oorsprong

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk, Duitsland of Denemarken werden ontwikkeld, is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen.

Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘Poedel’ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt. Ze werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.

De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showman karakter en maakten van de Poedel een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt deze “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.

Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken. Poedels werden afgeschilderd in 15de-eeuwse schilderijen. Ze werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door dezelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

De prijzen van de Poedel pupjes kan u hier terugvinden!

De Dwergpoedel is een populair hondenras van Franse oorsprong die bekend staat om zijn intelligentie, speelse karakter en opvallende krullende vacht. Hier zijn enkele interessante kenmerken:

  • Poedels zijn er in drie maten: standaard, miniaturen en toy poedels.
  • Ze zijn hypoallergeen, wat betekent dat ze minder allergieën veroorzaken bij mensen die anders allergisch zijn voor honden.
  • Poedels hebben een uitstekende trainbaarheid en worden vaak gebruikt als hulphonden voor gehandicapten en als politie- of jachthonden.
  • Hun dikke en gekrulde vacht is eigenlijk bedoeld om ze te beschermen tegen de koude en natte omstandigheden tijdens het jagen in het water.
  • Poedels hebben een levensverwachting van 10 tot 18 jaar, afhankelijk van hun grootte en gezondheid.
  • Ze zijn over het algemeen gezond, maar kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en oogproblemen.
  • Poedels zijn zeer sociaal en houden van gezelschap van mensen. Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende levensstijlen, of u nu in een appartement woont of een grote tuin hebt.
  • Hun vacht is onderhoudsintensief en vereist regelmatig borstelen en trimmen om klitten en matten te voorkomen.

Als u overweegt om een poedel te adopteren, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en te zorgen voor een verantwoordelijke fokker of opvangcentrum om ervoor te zorgen dat u een gezonde en goed aangepaste hond krijgt.

Waar koop je best een Poedel?

Er zijn verschillende plaatsen waar u een poedel kunt kopen. Dierenwinkels, fokkers en online platforms zijn enkele opties. Het is belangrijk om te weten dat het kopen van een hond een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat u een verantwoordelijke fokker of verkoper moet vinden die de gezondheid en het welzijn van de hond voorop stelt.

Er zijn verschillende fokkers die honden te koop aanbieden, zoals Woefkesranch. Ook online platforms zoals Puppyfinder bieden een breed scala aan pupss te koop aan. Het is belangrijk om een weloverwogen en verantwoorde beslissing te nemen en de nodige informatie te verzamelen om de juiste keuze te maken bij het kopen van een poedel.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergpoedel.