Poedel pups te koop – erkend Belgische fokker

De poedel is één van de slimste hondenrassen ter wereld. Wil je een dwergpoedel puppy kopen?

Beschrijving van de Poedel

Poedel lizzy 2

Deze krullenbol is een elegante, levendige, hond met een kwistig krullende vacht. De oren zijn lang, vlak en breed, dicht bij het hoofd liggend. Het hoofd is lang met donkere, amandelvormige ogen die een waakzame uitdrukking hebben.

De tanden zouden een schaarbeet moeten hebben. Vierkant silhouet, met dezelfde lengte als hoogte bij de schoften. De voeten zijn klein, ovaal, met overspannen tenen.

De vacht kan in drie basisstijlen worden verzorgd: met vrij kort haar helemaal over het lichaam, met de achter helft van het lichaam geschoren, armbanden rond de enkels, en pompons links op de staarten en de heupen. Alle kleuren zijn toelaatbaar.

Hij heeft een verrukkelijke veerkrachtige loop.

Karakter en temperament

Dit prachtig hondje is gevoelig en opmerkelijk intelligent. Ze zijn één van gemakkelijkst trainbare honden. Zij houden van bij mensen te zijn. Ze zijn zeer amuserend en knap, maar zij zijn gereserveerd naar vreemde mensen toe en zouden als puppy moeten worden gesocialiseerd. Ze zijn zeer gemakkelijk te socialiseren.

Dit ras is een zeer goede waakhond. Sommige kunnen schuchter zijn. Zij kunnen bijten als zij worden geplaagd of verrast. Zij doen het best met oudere, attente kinderen en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren en honden. Tenzij goed opgeleid, neigt dit ras tot blaffen.

1 van de intelligentste honden ter wereld.
Dit is ook de reden waarom de Doodles zo populair zijn.
* Labradoodle
* Goldendoodle
* Cockapoo
* Maltipoo

Poedel ohana1 3
Grootte poedel

Hoogte en gewicht

Grote of Koningspoedel: 45 – 60 cm, ongeveer 22 kg.
Middelslag: 35 – 45 cm, ongeveer 12 kg.
Dwerg: 28 – 35 cm, ongeveer 7 kg.
Toy: kleiner dan 28 cm, minder dan 7 kg.

Levensomstandigheden

Ze zijn geschikt voor het stadsleven evenals het leven op het platteland. Zij zijn zeer actief binnen en zullen een kleine tuin fijn vinden.
Zij houden van een wandeling, en hun humeur zal verbeteren wanneer er regelmatige kansen geboden worden om vrij rond te lopen. Ze zijn niet veeleisend op vlak van spelletjes.

Levensverwachting

12 tot 15 jaar.

Toy poedel 2
Vachtverzorging dwergpoedel 3

Verzorging

Ze moeten regelmatig worden gebaad en geknipt, elke zes weken. Controleer vaak de oren op besmetting. Maak ze regelmatig schoon en knip de haren binnen het oor kanaal.

De traditionele vachtsnitten werden ontwikkeld om het gewicht van de vacht te verlichten voor het zwemmen en de belangrijkste organen te beschermen tegen koude, maar vele huisdiereneigenaars kiezen voor een duidelijke haarsnit (dezelfde lengte over het ganse lichaam).

De tanden vergen een regelmatige poetsbeurt. De poedels werpen weinig of geen haar af en zijn dus ideaal voor allergielijders.

Oorsprong

Hoewel de poedels in heel Westelijk Europa minstens 400 jaar is gekend, is zijn oorsprong controversieel. Of ze nu in Frankrijk, Duitsland of Denemarken werden ontwikkeld, is onzeker. Ondanks de eisen van verscheidene andere landen, is Frankrijk nu officieel erkend als het land van herkomst. Het ras bezet een speciale plaats in de harten van de Fransen.

Het is bepaald dat de Poedels van een nu bijna uitgestorven Franse waterhond, Barbet en misschien de Hongaarse waterhond afstamt. De naam ‘Poedel’ komt waarschijnlijk uit het Duitse woord “Pudel” voort, wat betekent: wie in water speelt. Ze werden vroeger gebruikt als jachthond. Zij werden oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk als Retriever van watervogels. De jagers knipten de dikke vacht van de hond om het hen gemakkelijk te maken om te zwemmen. Ze lieten haar op de beenverbindingen om hen tegen extreem koud en het scherpe riet te beschermen.

De Fransen maakten gebruik van de hoge intelligentie van het ras, de opleidbaarheid en de aangeboren showman karakter en maakten van de Poedel een circusuitvoerder. Zijn grote populariteit in Frankrijk leidde tot de gemeenschappelijke naam “Franse Poedel”. In Frankrijk, echter, wordt deze “Caniche” of “Chien Canard” genoemd.

Poedels werden ook gebruikt om truffels die ondergronds of in het hout liggen te zoeken. Poedels werden afgeschilderd in 15de-eeuwse schilderijen. Ze werden koninklijke favorieten, in het bijzonder in de 18de eeuw.

Toys en de dwergvariëteit van de poedel werden gekweekt vanuit de grotere honden, die we vandaag de Standaardpoedels noemen. De drie grootten wordt beschouwd als één ras en door dezelfde norm beoordeeld.

Vandaag, is de poedel hoofdzakelijk een metgezel en show hond, hoewel hij bijna om het even wat kan leren.

De prijzen van de Poedel pupjes kan u hier terugvinden!

De Dwergpoedel is een populair hondenras van Franse oorsprong die bekend staat om zijn intelligentie, speelse karakter en opvallende krullende vacht. Hier zijn enkele interessante kenmerken:

  • Poedels zijn er in drie maten: standaard, miniaturen en toy poedels.
  • Ze zijn hypoallergeen, wat betekent dat ze minder allergieën veroorzaken bij mensen die anders allergisch zijn voor honden.
  • Poedels hebben een uitstekende trainbaarheid en worden vaak gebruikt als hulphonden voor gehandicapten en als politie- of jachthonden.
  • Hun dikke en gekrulde vacht is eigenlijk bedoeld om ze te beschermen tegen de koude en natte omstandigheden tijdens het jagen in het water.
  • Poedels hebben een levensverwachting van 10 tot 18 jaar, afhankelijk van hun grootte en gezondheid.
  • Ze zijn over het algemeen gezond, maar kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en oogproblemen.
  • Poedels zijn zeer sociaal en houden van gezelschap van mensen. Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende levensstijlen, of u nu in een appartement woont of een grote tuin hebt.
  • Hun vacht is onderhoudsintensief en vereist regelmatig borstelen en trimmen om klitten en matten te voorkomen.

Als u overweegt om een poedel te adopteren, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en te zorgen voor een verantwoordelijke fokker of opvangcentrum om ervoor te zorgen dat u een gezonde en goed aangepaste hond krijgt.

Waar koop je best een Poedel?

Er zijn verschillende plaatsen waar u een poedel kunt kopen. Dierenwinkels, fokkers en online platforms zijn enkele opties. Het is belangrijk om te weten dat het kopen van een hond een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat u een verantwoordelijke fokker of verkoper moet vinden die de gezondheid en het welzijn van de hond voorop stelt.

Er zijn verschillende fokkers die honden te koop aanbieden, zoals Woefkesranch. Ook online platforms zoals Puppyfinder bieden een breed scala aan pupss te koop aan. Het is belangrijk om een weloverwogen en verantwoorde beslissing te nemen en de nodige informatie te verzamelen om de juiste keuze te maken bij het kopen van een poedel.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergpoedel.

Bob – Dwergpoedel

Onze jarige Bob net na zijn wandeling.

 

Groetjes,

C

Caniche Nain – Mickey 1 an

Bonjour,

 

Merci pour votre mail, Mickey va super bien et est adorable.

 

Voici quelques photos, il a bien grandi 😉

 

Renilde

 

2/1/2023

Bobby en Roza

Rik – Dwergpoedel

Rikje 1 jaar

 

Rikje is een echte deugniet geworden 

R5r8b41ynn6s3zkh2fcy1w1z00br3z7tjyw1sqgcg1xmjgnw1gy2tf1 wpwxw3bnjwk1x2hnmw1 hvy

Zoefke – Dwergpoedel

Beste Wannes Zoefke is een echte deugniet ik denk dat hij zijn naam al herkent wij zijn heel tevreden ,groetjes 

Dwergpoedel: Lulu – Mechelen – België

onderwerp: Lulu’s 1e verjaardag

 

Hey, 

 

We kregen jullie mailtje om Lulu een gelukkige verjaardag te wensen. Lulu geniet van haar 1e verjaardag op vakantie in Kroatië!

 

Groetjes

Shari, Luka en Lulu 

Lulu, °10/7/2022

Bobby  x  Elza

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=31f82490 16e8 4040 9bc2 a8ccd6b9410e

Kosmo – Dwergpoedel

Heel gezond… speels, en vanaf gisteren naar de hondenschool ..

 

Mvg P.E.

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=9a121334 fcfb 4b3e a409 14dd91a4b1f2

Poedel

Ook wij hebben een TOP-KERELTJE

 

Nadia

 

 

 

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0si8000000024329025pi29f1fdf5 fbd8 440d 924a ef27723d2fd5

Poedel – Bob

Hallo Wannes,

 

Vandaag heb ik de registratieformulieren van DOG/ID ontvangen.

Gisteren heeft Bob zijn volwassen vaccinatie gekregen, deze is hij zonder problemen doorgekomen.

Als extra een foto van onze rakker.

Groetjes,

C.

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=dd11d042 bbdd 4620 a027 d41ea7c10902

Poedel

 

Wannes

Bedankt voor het bericht i.vm de door ons aangekochte poedel.

 

Vanaf de eerste avond van zijn verblijf bij ons is hij beginnen drinken en eten, op de aangewezen tijd, precies alsof hij al een ganse periode bij ons verblijft.

Zijn plaats om een behoefte te doen is ook al door hem gekend.

Het nestje voor overdag is ook een vlug ontdekte plaats. (zie foto)

Het nachtverblijf in de bench vindt hij minder aangenaam, maar het betert met de dag.

Spelen en alles ontdekken, ook buiten op de koer en het gazon is een geliefkoosde bezigheid voor hem.

Morgen wordt hij ontwormt en woensdag 07 juni is zijn definitieve vaccinatie voorzien.

Dus tot op heden, een tevreden klant en hopelijk een gezonde en aangename toekomst voor ons hondje.

Met vriendelijke groeten,

Cyriel

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=aed7535f f485 4322 bca9 86a0d458b279

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergpoedel

Lees meer over de op onze blog.