Welsh Corgi Pembroke

Wist u dat de Welsh corgi pembroke het favoriete ras van de Engelse Queen is? Ze hebben een zacht, speels en aanhankelijk karakter.

Beschrijving van de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is laag gesteld en stevig gebouwd, en wekt de indruk van samgebundelde kracht en uithoudingsvermogen. Hij is vief, actief en stoutmoedig en toont een intelligente uitdrukking en werkkracht. De beweging moet virj en levendig zijn. De ellebogen moeten goed aanligggen, niet los maar ook niet stijf. De voor1benen moeten goed voorwaarts worden gebracht en niet te veel worden opgelicht, een en ander in harmonie met de stuwende beweging van de achterbenen.

Karakter en milieu van de Welsh Corgi Pembroke

De Corgi is vinnig en slim, opgewekt, intelligent en volgzaam.
Deze echte herdershond heeft steeds zijn werkallure behouden: zijn karakter, minder hard dan vroeger, is sociaal en vriendelijk. Heden is het een uitmuntende gezelschapshond, niet agressief en niet bijtend: gemakkelijk in het alledaagse leven en zeker van aard, de Corgi speelt graag met kinderen. Gehoorzaam en kalm thuis. Deze hond is dol op mooie wandelingen en woont liefst op het platteland.

Hoogte en gewicht van de Welsh Corgi Pembroke

Hoogte: 25-30 cm
Gewicht: 8-11 kg

Levensverwachting van de Welsh Corgi Pembroke

12 tot 14 jaar.

Verzorging van de Welsh Corgi Pembroke

Zijn vacht biedt goed weerstand aan het slechte klimaat: het borstelen is niet moeizaam. Kloek en gezond. Men moet oppassen voor zijn gulzigheid: met zijn nogal huiselijk leven wordt hij vlug te dik en te vet.

Oorsprong van de Welsh Corgi Pembroke

Britse herdershond, wiens naam afkomstig is van het wales “cur-gi”, dat “hond van kleine gestalte” betekent. Er bestaan twee variëteiten van de Corgi: de Cardigan en de Pembroke (twee graafschappen in Wales).
Het is een favoriet van de koningin van Engeland: zijn geschiedenis begint reeds in de 10de eeuw. Oorspronkelijk was de Corgi een echte geleider van koeiekudden: hij beet de koeien aan de sprong wanneer deze achterbleven, en met zijn kleine hoogte had geen schrik van stampen.

Corgi pups te koop

Laatste mails van onze klanten met hun Welsh corgi pembroke

 • Mil – Welsh Corgi Pembroke

    Hallo, Enkele foto’s van de Mil (drie maand oud) Mvg Het bericht Mil – Welsh Corgi Pembroke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Corgi

  —–Oorspronkelijk bericht—– Van: Kathleen Lauwers [mailto:] Verzonden: zondag 22 september 2019 9:24 Aan: Onderwerp: Yann Lauwers Het bericht Corgi verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Poncho – Welsh Corgi Pembroke

  —–Oorspronkelijk bericht—– Van: Nathalie Galland [mailto:] Verzonden: dinsdag 17 september 2019 0:23 Aan: Onderwerp: Poncho 1. Poncho neemt de trein (ook de bus, de metro en de kusttram) 2. Poncho in de tent (camping in Zwarte Woud) 3. Poncho op zijn zetel Een flinke babelaar 😁😀🤗 Groetjes van de hele familie! Envoyé depuis mon mobile Het bericht Poncho – Welsh Corgi Pembroke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Corgi – Glesga – 1 an

  Bonjour Woefkesranch, Hé oui ma petite Glesga a maintenant 1 an merci pour ce message d’anniversaire. Voici des photos d’elle … Bonne soirée Het bericht Corgi – Glesga – 1 an verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Corgi – Glesga – 1 an

  Bonjour Woefkesranch, Hé oui ma petite Glesga a maintenant 1 an merci pour ce message d’anniversaire. Voici des photos d’elle … Bonne soirée Het bericht Corgi – Glesga – 1 an verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”corgi”]

Geef onze corgi pups een review

[RICH_REVIEWS_FORM category=”corgi”]

Relevante rassen

Shiba inu

Beagle

Labradoodle

Follow Us!