Ga naar inhoud

Welsh Corgi Pembroke

Gepubliceerd op

Wist u dat de Welsh corgi pembroke het favoriete ras van de Engelse Queen is? Ze hebben een zacht en aanhankelijk karakter.

Welsh corgi pembroke

Beschrijving van de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is laag gesteld en stevig gebouwd, en wekt de indruk van samgebundelde kracht en uithoudingsvermogen. Hij is vief, actief en stoutmoedig en toont een intelligente uitdrukking en werkkracht. De beweging moet virj en levendig zijn. De ellebogen moeten goed aanligggen, niet los maar ook niet stijf. De voor1benen moeten goed voorwaarts worden gebracht en niet te veel worden opgelicht, een en ander in harmonie met de stuwende beweging van de achterbenen.

Karakter en milieu van de Welsh Corgi Pembroke

De Corgi is vinnig en slim, opgewekt, intelligent en volgzaam.
Deze echte herdershond heeft steeds zijn werkallure behouden: zijn karakter, minder hard dan vroeger, is sociaal en vriendelijk. Heden is het een uitmuntende gezelschapshond, niet agressief en niet bijtend: gemakkelijk in het alledaagse leven en zeker van aard, de Corgi speelt graag met kinderen. Gehoorzaam en kalm thuis. Deze hond is dol op mooie wandelingen en woont liefst op het platteland.

Hoogte en gewicht van de Welsh Corgi Pembroke

Hoogte: 25-30 cm
Gewicht: 8-11 kg

Levensverwachting van de Welsh Corgi Pembroke

12 tot 14 jaar.

Verzorging van de Welsh Corgi Pembroke

Zijn vacht biedt goed weerstand aan het slechte klimaat: het borstelen is niet moeizaam. Kloek en gezond. Men moet oppassen voor zijn gulzigheid: met zijn nogal huiselijk leven wordt hij vlug te dik en te vet.

Oorsprong van de Welsh Corgi Pembroke

Britse herdershond, wiens naam afkomstig is van het wales “cur-gi”, dat “hond van kleine gestalte” betekent. Er bestaan twee variëteiten van de Corgi: de Cardigan en de Pembroke (twee graafschappen in Wales).
Het is een favoriet van de koningin van Engeland: zijn geschiedenis begint reeds in de 10de eeuw. Oorspronkelijk was de Corgi een echte geleider van koeiekudden: hij beet de koeien aan de sprong wanneer deze achterbleven, en met zijn kleine hoogte had geen schrik van stampen.

Corgi pups te koop

 

 

Laatste mails van onze klanten met hun Welsh corgi pembroke

 • Welsh corgi Pembroke – Faruhs

  Hello there! I was just wondering is there a family tree/document available for the corgi that we adopted that was born on April 15, 2017? Also, I have attached pictures where you can see how she has been growing up Kind regards, Faruhs Matkasimovs. […]

 • corgi – HAPPY FATHERSDAY TO THE FONZ

     HAPPY FATHERSDAY TO THE FONZ …. ðY±ðY°ðY°ðY~º Verstuurd vanaf mijn iPhone c. vranken […]

 • Welsh Corgi Pembroke

  Hey Wannes   Ondertussen al een tijdje verder en ik dacht ik stuur eens een paar foto’s 🙂   groetjes, stefan […]

 • Lewis – Welsh Corgi Pembroke

  Hallo,   Lewis is ondertussen al 9 maanden, wat gaat de tijd toch snel. Hij is al een heel baasje geworden, heel nieuwsgierig, aanhankelijk, wil overal bij zijn, heeft aandacht nodig …. Heeft wel een apart karaktertje … is een doordrijver en weet wel wat hij wil !   Hij is spijtig genoeg een paar […]

 • Corgi – Walter

  Goedemorgen Marleen, Zoals beloofd een paar foto’s van de eerste weken/dagen dat Walter bij ons is. Ik had gisteren gebeld dat hij zich niet zo lekker voelde door de ontworming, gelukkig ging het op het einde van de dag beter en heeft hij gegeten. Alles oké dus. Vandaag de laatste keer en dan is hij […]

Naam
Email
Score
Description

 

Relevante rassen

Shiba inu

Beagle

LabradoodleOnze rassen

Tags: