Welsh Corgi Pembroke pups van Belgische fokker

Wist u dat de Welsh corgi pembroke het favoriete ras van de Engelse Queen is? Ze hebben een zacht, speels en aanhankelijk karakter.

Temperament

Aanhankelijk, slim, alert

AKC Populariteit: 13 van 195 rassen
Hoogte: 25 tot 30cm
Gewicht: 12 tot 14 kg
Levensverwachting: 12 tot 13 jaar gemiddeld
Hondengroep: Herdershonden

Corgi pups te koop

Beschrijving van de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is laag gesteld en stevig gebouwd, en wekt de indruk van samgebundelde kracht en uithoudingsvermogen. Hij is vief, actief en stoutmoedig en toont een intelligente uitdrukking en werkkracht. De beweging moet virj en levendig zijn. De ellebogen moeten goed aanligggen, niet los maar ook niet stijf. De voor1benen moeten goed voorwaarts worden gebracht en niet te veel worden opgelicht, een en ander in harmonie met de stuwende beweging van de achterbenen.

Met een lengte van 25 tot 30 centimeter op de schouder en 12 tot 14 kilogram presenteert een goedgebouwde mannelijke Pembroke een grote hond in een klein pakketje. Korte maar krachtige benen, gespierde dijen en een diepe borst maken hem geschikt voor een dag hard werken. Lang en laag gebouwd, Pembrokes zijn verrassend snel en wendbaar. Ze kunnen rood, sable, fawn en zwart en bruin zijn, met of zonder witte aftekeningen.

De Pembroke is een slimme, gevoelige hond die graag met zijn menselijke familie speelt en goed reageert op training. Als herders gefokt om vee te verplaatsen, zijn ze onverschrokken en onafhankelijk. Het zijn waakzame waakhonden, met scherpe zintuigen en een ‘grote hond’-blaf. Gezinnen die kunnen voldoen aan de gedurfde maar vriendelijke behoefte van Pembroke aan activiteit en samenzijn, zullen nooit een loyaler, liefdevoller huisdier hebben.

Eigenschappen

Aanpassingsvermogen
Goed
Past zich goed aan op een appartement.
Goed
Goed voor beginnende eigenaren
Goed
Gevoeligheidsniveau
Goed
Verdraagt alleen zijn
Is een familiehond
verdraagt koud weer
Goed
verdraagt warm weer
Kan beter tegen koud weer
Vriendelijkheid
Goed
Aanhankelijk met familie
Perfect
Kindvriendelijk
Goed
Hondvriendelijk
Geen probleem als goed gesocialiseerd
Vriendelijk tegenover vreemden
Goed
Gezondheids- en verzorginsbehoeften
Gezond ras
vachtverlies
Verliest met periodes haar
Mogelijkheid tot kwijlen
Kwijlt bijna niet
Makkelijk te verzorgen
Makkelijk
Algemene gezondheid
Gezond
potentieel voor overgewicht
Goed op letten
Grootte
redelijk klein
Trainbaarheid
Goed
makkelijk te trainen
Zeer makkelijk
intelligentie
Zeer inteligent
neiging tot kauwen
Weinig
jachtinsinct
gemiddeld
neiging tot blaffen of huilen
Weinig
Eigenzinnigheid
Goed
Fysieke behoeften
Goed
Energie level
Energiek
Kracht
Gemiddeld
oefeningsbehoeften
oefent graag
Speelsheid
Speelt graag

Karakter van de Welsh Corgi Pembroke

De Corgi is vinnig en slim, opgewekt, intelligent en volgzaam.
Deze echte herdershond heeft steeds zijn werkallure behouden: zijn karakter, minder hard dan vroeger, is sociaal en vriendelijk. Heden is het een uitmuntende gezelschapshond, niet agressief en niet bijtend: gemakkelijk in het alledaagse leven en zeker van aard, de Corgi speelt graag met kinderen. Gehoorzaam en kalm thuis. Deze hond is dol op mooie wandelingen en woont liefst op het platteland.

Verzorging van de Welsh Corgi Pembroke

Zijn vacht biedt goed weerstand aan het slechte klimaat: het borstelen is niet moeizaam. Kloek en gezond. Men moet oppassen voor zijn gulzigheid: met zijn nogal huiselijk leven wordt hij vlug te dik en te vet.

Voeding

De Pembroke Welsh Corgi zou het goed moeten doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn vatbaar voor overgewicht, dus let op het calorieverbruik en het gewicht van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan overgewicht veroorzaken. Ontdek welke menselijke voeding veilig is voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of het dieet van uw hond. Er moet altijd schoon, vers water beschikbaar zijn.

Vachtverzorging

De Pembroke heeft een dikke, weerbestendige dubbele vacht – een zachte, lichte ondervacht bedekt met een grove buitenvacht. Het ras werpt dagelijks een behoorlijke hoeveelheid af, en nog meer in de late lente / vroege zomer. Een dagelijkse once-over met een kam en een gladder penseel zal veel van het schuurhaar verwijderen voordat het overal in huis is. Tijdens het afstrijkseizoen helpen baden om de dode haren los te maken – de hond moet volledig droog zijn voordat het borstelen begint – en een hark helpt de ondervacht te verwijderen. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels van de Corgi regelmatig worden geknipt en moeten de oren worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze schoon en gezond zijn.

Frequentie haarverzorging

Weekelijks borstelen

Haarverlies

Geregeld

We hebben een uitgebreid artikel over vachtverzorging bij honden. Daar komt alles wat je erover moet weten aan bod.

Energie

Een sterke, atletische kleine hond, ontwikkeld om vee en ander vee te hoeden, de Pembroke Welsh Corgi houdt van fysieke activiteit en is het gelukkigst als hij werk heeft. Corgi’s profiteren van gematigde dagelijkse lichaamsbeweging om hun fysieke en mentale gezondheid te behouden. Pembrokes kunnen het goed doen tijdens lange wandelingen of langzaam joggen, maar met hun korte benen kunnen ze een fietser niet bijhouden. Vermijd extreme hitte of kou en zorg na het sporten altijd voor voldoende koel, zoet water. Veel Pembrokes genieten en blinken uit in hondenactiviteiten zoals behendigheid, hoeden, gehoorzaamheid en het volgen van evenementen.

Energie niveau

Energiek

Trainen

Zoals bij alle rassen, worden lessen in vroege socialisatie en puppytraining sterk aanbevolen. Door de puppy voorzichtig bloot te stellen aan een grote verscheidenheid aan mensen, plaatsen en situaties in de leeftijd van 7 weken tot 4 maanden, kan hij zich ontwikkelen tot een goed aangepaste, welgemanierde volwassene. Pembrokes hebben vaak een eigen mening, maar het zijn energieke, gewillige en zeer intelligente partners die goed reageren op training. Positieve, op beloning gebaseerde training werkt het beste bij dit gevoelige ras.

Trainbaarheid

Goed

Temperament

Sociaal

Gezondheid

Zoals bij alle rassen, moeten de oren van een Pembroke wekelijks worden gecontroleerd op tekenen van infectie en moeten de tanden regelmatig worden gepoetst.

Over het algemeen komen er weinig erfelijke aandoeningen voor bij de Corgi.

Oorsprong van de Welsh Corgi Pembroke

Britse herdershond, wiens naam afkomstig is van het wales “cur-gi”, dat “hond van kleine gestalte” betekent. Er bestaan twee variëteiten van de Corgi: de Cardigan en de Pembroke (twee graafschappen in Wales).
Het is een favoriet van de koningin van Engeland: zijn geschiedenis begint reeds in de 10de eeuw. Oorspronkelijk was de Corgi een echte geleider van koeiekudden: hij beet de koeien aan de sprong wanneer deze achterbleven, en met zijn kleine hoogte had geen schrik van stampen.

In de middeleeuwen maakten de koningen van Europa hun majesteit bekend aan hun onderdanen en bezoekende afgezanten door de rijkdom van hun bezittingen. Tapijten, textiel en wandtapijten waren belangrijke factoren in deze vertoningen van opvallende consumptie.

De beste wevers van het tijdperk waren gecentreerd in Vlaanderen, nu Noord-België. Het was gebruikelijk dat vorsten talenteninvallen organiseerden om Vlaamse wevers ertoe te bewegen naar hun koninkrijken te verhuizen. Zo nodigde Hendrik I van Groot-Brittannië in 1107 een gemeenschap van deze meesters uit om in het zuidwesten van Wales te wonen en werken. De wevers namen de uitnodiging van Henry aan en brachten alles mee wat ze nodig hadden om hun agrarische manier van leven in hun nieuwe thuisland opnieuw te creëren. Dit omvatte de honden die ze fokten om vee en schapen te hoeden. Deze stevige herders met korte benen waren de basis voor het ras dat we nu kennen als de Pembroke Welsh Corgi.

De Pembroke is sinds het einde van de 19e eeuw een duidelijk apart ras van zijn neef de Cardigan Welsh Corgi, maar de twee rassen vermengden zich vaak in de oude Welsh-fokcentra van Pembrokeshire en Cardiganshire. Tegenwoordig zijn de meest opvallende verschillen tussen de rassen de oren (de Pembroke’s zijn puntig en rechtopstaand, de Cardi’s afgerond) en de staart (het Cardi-verhaal is veel langer dan de Pembroke’s).

De beroemdste Pembroke-fan ter wereld is Elizabeth II. De koningin kreeg haar eerste Pembroke, Dookie, in 1933 en is sindsdien niet meer zonder geweest.

Laatste mails van onze klanten met hun Welsh corgi pembroke

Zie https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/woefkesranch/welsh-corgi-pembroke/.

 • Corgi – Whisky 1 an

  Bonjour, Voici quelques photos et nouvelles de Whisky notre Welsh Corgi Pembroke qui a un an aujourd’hui. Whisky est un chien tres actif, plein de vie et d’amour. Il va a l’entraînement canin 2x/semaine depuis ses 2 mois et évolue très bien. Bref que du bonheur ! À bientôt, Whisky & sa famille Het bericht Corgi – Whisky 1 an verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Murphy – Welsh Corgi Pembroke

  Murphy vous souhaitent des bonnes fêtes 😊🐶🎄 Het bericht Murphy – Welsh Corgi Pembroke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Update Bailey

  Hallo,  Onze Bailey is nu 5 maanden, hij is een vrolijke, energieke (en ondeugende) pup. Hij is super sociaal naar andere mensen en honden en is (meestal) flink tijdens de puppylessen. 😃 We zijn jullie super dankbaar voor onze kleine rakker! Hier een paar foto’s van hem: Het bericht Update Bailey verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Mil – Welsh Corgi Pembroke

    Hallo, Enkele foto’s van de Mil (drie maand oud) Mvg Het bericht Mil – Welsh Corgi Pembroke verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Corgi

  —–Oorspronkelijk bericht—– Van: Kathleen Lauwers [mailto:] Verzonden: zondag 22 september 2019 9:24 Aan: Onderwerp: Yann Lauwers Het bericht Corgi verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

Relevante rassen

Video’s

welsh corgi pembroke
welsh corgi pembroke te koop belgië
welsh corgi pembroke fokker belgie
welsh corgi pembroke fokker
welsh corgi pembroke te koop
welsh corgi pembroke pups te koop
welsh corgi pembroke fokkers nederland
welsh corgi pembroke kopen
welsh corgi pembroke puppies
welsh corgi pembroke temperament
welsh corgi pembroke prijs
welsh corgi pembroke kennel
welsh corgi pembroke and cardigan difference
pembroke welsh corgi puppies in california
welsh corgi pembroke puppies germany
welsh corgi pembroke de vanzare
pembroke welsh corgi 1 year old
welsh corgi pembroke elevage bretagne
welsh corgi from pembroke
welsh corgi pembroke hinta
welsh corgi pembroke länge
welsh corgi pembroke verharen
welsh corgi pembroke adoção
welsh corgi unterschied pembroke and cardigan
welsh corgi pembroke blue merle
welsh corgi pembroke valor
welsh corgi pembroke onde comprar
pembroke welsh corgi jofogas
welsh corgi pembroke mix
welsh corgi pembroke monterrey
welsh corgi pembroke for sale
welsh corgi pembroke und katzen
welsh corgi pembroke szczeniaki
welsh corgi pembroke kasvattajat
welsh corgi pembroke olx
welsh corgi pembroke uk
welsh corgi pembroke denmark
welsh corgi pembroke puppy for sale
welsh corgi pembroke tricolor
welsh corgi cardigan ja pembroke ero
welsh corgi pembroke puppies kopen
welsh corgi pembroke nederland
welsh corgi pembroke i cardigan
welsh corgi pembroke agility
welsh corgi pembroke standard fci
welsh corgi pembroke duitsland
pembroke welsh corgi puppies for sale queensland
welsh corgi pembroke elevage
welsh corgi pembroke preis
westminster pembroke welsh corgi 2019
welsh corgi pembroke pentuja 2020
welsh corgi pembroke lebenserwartung
german shepherd pembroke welsh corgi
welsh corgi pembroke standard
welsh corgi pembroke na predaj
welsh pembroke corgi life expectancy
welsh corgi pembroke rescue
pembroke welsh corgi puppies for sale uk
welsh corgi pembroke breeders uk
welsh corgi pembroke till salu
welsh corgi pembroke züchter deutschland
welsh corgi pembroke karakter
welsh corgi pembroke polska
welsh corgi pembroke guadalajara jalisco
welsh corgi pembroke kosten
welsh corgi pembroke cena
welsh corgi pembroke or cardigan
pembroke welsh corgi dogs 101 youtube
welsh corgi pembroke dog
welsh corgi pembroke kennel tilburg
welsh corgi pembroke uppfödare
welsh corgi pembroke tail
pembroke welsh corgi your happy healthy pet
welsh corgi pembroke y ddraig goch
welsh corgi pembroke umaszczenie
pembroke welsh corgi full grown
welsh corgi pembroke hodowla poznań
pembroke welsh corgi yavru
welsh corgi pembroke na sprzedaż
welsh corgi pembroke price uk
welsh corgi pembroke merle
welsh corgi pembroke herplaatsing
welsh corgi pembroke til salg
welsh corgi pembroke ervaringen
welsh corgi pembroke hvalpe
welsh corgi pembroke breeders england
welsh corgi pembroke breeders europe
pembroke welsh corgi 6 months old
pembroke welsh corgi your purebred puppy
welsh corgi pembroke youtube
pembroke welsh corgi westminster 2020
welsh corgi pembroke for sale europe
welsh corgi pembroke temperament beharrlich
welsh corgi pembroke na prodej
welsh corgi pembroke ireland
welsh pembroke corgi and boston terrier mix
pembroke welsh corgi calendar 2019
welsh corgi pembroke valpar 2019
welsh corgi pembroke njuskalo
welsh corgi pembroke historia
welsh corgi pembroke kaufen deutschland
welsh corgi pembroke vs
welsh corgi pembroke welpen preise
welsh corgi pembroke valpar till salu
welsh corgi pembroke usposobienie
pembroke welsh corgi puppies youtube
pembroke welsh corgi nationals 2019
welsh corgi pembroke allevamento
welsh corgi cardigan and pembroke
welsh corgi pembroke fci
welsh corgi pembroke club
welsh corgi pembroke zucht
welsh corgi pembroke züchter österreich
welsh corgi pembroke names
welsh corgi pembroke dogs 101
welsh corgi pembroke allegro
welsh corgi pembroke england
wie viel kostet ein welsh corgi pembroke
welsh corgi pembroke cardigan
welsh corgi pembroke stenata
pembroke welsh corgi quotes
pembroke welsh corgi 8 weeks
welsh corgi pembroke pentuja 2018
welsh corgi pembroke in vendita
welsh corgi pembroke a donner
welsh corgi pembroke akc
pembroke welsh corgi jack russell mix
welsh corgi pembroke sale
welsh corgi pembroke fluffy
pembroke welsh corgi breeders quebec
welsh corgi pembroke staart
quality pembroke welsh corgi puppies
welsh corgi pembroke myydään
welsh corgi pembroke züchter
welsh corgi pembroke info
pembroke welsh corgi new york
welsh corgi pembroke kennel nederland
welsh corgi pembroke en argentina
welsh corgi pembroke france
pembroke welsh corgi jellemzői
welsh corgi pembroke kaufen
welsh corgi pembroke tierheim
welsh corgi pembroke deutschland kaufen
welsh corgi pembroke szczenieta
pembroke welsh corgi at 6 months
welsh corgi pembroke a vendre
welsh corgi pembroke opinie
pembroke welsh corgi puppies in morristown tn
welsh corgi pembroke oppdrettere
welsh corgi pembroke en cardigan verschil
welsh corgi pembroke ou cardigan
pembroke welsh corgi
welsh corgi pembroke 101
welsh corgi pembroke prodej 2019
welsh corgi pembroke wzorzec
welsh corgi pembroke rasstandaard
welsh corgi pembroke norge
welsh corgi pembroke chiot
pembroke welsh corgi illustrated standard
welsh corgi pembroke images
welsh corgi pembroke intelligence
welsh corgi pembroke rotumääritelmä
welsh corgi pembroke latvia
pembroke welsh corgi 4 months old
welsh corgi pembroke canil
welsh corgi pembroke harga
welsh corgi pembroke vs cardigan
welsh corgi pembroke wesen
welsh corgi pembroke puppies uk
pembroke welsh corgi jakarta
welsh corgi pembroke video
pembroke welsh corgi weight male 10 14 kg
welsh corgi pembroke hodowla
pembroke welsh corgi sims 4
welsh corgi pembroke information
pembroke welsh corgi puppies uk
diferencia entre welsh corgi pembroke y cardigan
welsh corgi pembroke opis rasy
welsh corgi pembroke züchter bayern
welsh corgi pembroke wikipedia
élevage de welsh corgi pembroke en france
welsh corgi pembroke opvoeden
welsh corgi pembroke marktplaats
welsh corgi pembroke vereniging
welsh corgi pembroke colors
welsh corgi pembroke müük
welsh corgi pembroke omplacering
welsh corgi pembroke danmark
welsh corgi pembroke germany
welsh corgi pembroke zucht deutschland
welsh corgi pembroke elevage quebec
welsh corgi pembroke belgie
welsh corgi pembroke with tail
welsh corgi pembroke rasa
welsh corgi pembroke belgique
pembroke welsh corgi jewelry
welsh corgi pembroke weight
welsh corgi pembroke deutschland
welsh corgi pembroke running
welsh corgi pembroke welpen
pembroke welsh corgi puppies jacksonville fl
welsh corgi pembroke lynne
welsh corgi pembroke queen
welsh corgi pembroke characteristics
welsh corgi pembroke size
welsh corgi pembroke luonne
welsh corgi pembroke for sale uk
welsh corgi pembroke eladó
welsh corgi pembroke pups te koop belgie
welsh corgi pembroke do adopcji
pembroke welsh corgi yavru fiyatları
welsh corgi pembroke a cardigan
welsh corgi pembroke black
pembroke welsh corgi get
canil welsh corgi pembroke rio janeiro
welsh corgi pembroke funny
welsh corgi pembroke elevage france
welsh corgi pembroke breeder
welsh corgi pembroke mercado livre
welsh corgi pembroke elevage belgique
pembroke welsh corgi puppies london
welsh corgi pembroke štěňata 2019
welsh corgi pembroke nest
welsh corgi pembroke medellin
welsh corgi pembroke züchter in deutschland
welsh corgi pembroke elevage suisse
pembroke welsh corgi jacksonville fl
welsh corgi pembroke of the land of hills
welsh corgi pembroke hodowla kraków
welsh corgi pembroke langhaar
welsh corgi pembroke kleuren
welsh corgi pembroke wurfmeldung
welsh corgi pembroke zu verkaufen
welsh corgi pembroke wiki
quality pembroke welsh corgi puppies home reviews
welsh corgi pembroke hodowla cena
welsh corgi pembroke finland
welsh corgi pembroke vacht
pembroke welsh corgi lifespan
pembroke welsh corgi breeders qld
welsh corgi pembroke gewicht
pembroke welsh corgi puppies in michigan
welsh corgi pembroke netherlands
welsh corgi pembroke hvalpe til salg
welsh corgi pembroke quebec
welsh corgi pembroke züchter berlin
welsh corgi pembroke pups
welsh corgi pembroke buy
welsh corgi pembroke pentuja 2019
welsh corgi pembroke mexico
welsh corgi pembroke rassebeschreibung
welsh corgi pembroke fci standard
pembroke welsh corgi puppies for sale
welsh corgi pembroke uppfödare skåne
welsh corgi pembroke valpar
5 little welsh corgi pembroke puppies
welsh corgi pembroke verzorging
welsh corgi pembroke größe
welsh corgi pembroke rasklubb
welsh corgi pembroke rasstandard
welsh corgi pembroke russia
welsh corgi pembroke zucht österreich
quality pembroke welsh corgi puppies home
welsh corgi pembroke london
welsh corgi pembroke sale uk
welsh corgi pembroke cardigan verschil
welsh corgi pembroke göteborg
welsh corgi pembroke comprar
welsh corgi pembroke dla kogo
pembroke welsh corgi puppies in florida
welsh corgi pembroke adoption
welsh corgi pembroke mercadolibre
wat kost een welsh corgi pembroke
welsh corgi pembroke sable
welsh corgi pembroke cardigan difference
welsh corgi pembroke züchter nrw
welsh corgi pembroke welpen kaufen
cardigan welsh corgi vs pembroke size
welsh corgi pembroke buy uk