Welsh Corgi Pembroke pups te koop van Belgische fokker

Wist u dat de Welsh corgi pembroke het favoriete ras van de Engelse Queen is? Ze hebben een zacht, speels en aanhankelijk karakter.

Temperament

Aanhankelijk, slim, alert

AKC Populariteit: 13 van 195 rassen
Hoogte: 25 tot 30cm
Gewicht: 12 tot 14 kg
Levensverwachting: 12 tot 13 jaar gemiddeld
Hondengroep: Herdershonden

Corgi pups te koop

Beschrijving van de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is laag gesteld en stevig gebouwd, en wekt de indruk van samgebundelde kracht en uithoudingsvermogen. Hij is vief, actief en stoutmoedig en toont een intelligente uitdrukking en werkkracht. De beweging moet virj en levendig zijn. De ellebogen moeten goed aanligggen, niet los maar ook niet stijf. De voor1benen moeten goed voorwaarts worden gebracht en niet te veel worden opgelicht, een en ander in harmonie met de stuwende beweging van de achterbenen.

Met een lengte van 25 tot 30 centimeter op de schouder en 12 tot 14 kilogram presenteert een goedgebouwde mannelijke Pembroke een grote hond in een klein pakketje. Korte maar krachtige benen, gespierde dijen en een diepe borst maken hem geschikt voor een dag hard werken. Lang en laag gebouwd, Pembrokes zijn verrassend snel en wendbaar. Ze kunnen rood, sable, fawn en zwart en bruin zijn, met of zonder witte aftekeningen.

De Pembroke is een slimme, gevoelige hond die graag met zijn menselijke familie speelt en goed reageert op training. Als herders gefokt om vee te verplaatsen, zijn ze onverschrokken en onafhankelijk. Het zijn waakzame waakhonden, met scherpe zintuigen en een ‘grote hond’-blaf. Gezinnen die kunnen voldoen aan de gedurfde maar vriendelijke behoefte van Pembroke aan activiteit en samenzijn, zullen nooit een loyaler, liefdevoller huisdier hebben.

Eigenschappen

Aanpassingsvermogen
Goed
Past zich goed aan op een appartement.
Goed
Goed voor beginnende eigenaren
Goed
Gevoeligheidsniveau
Goed
Verdraagt alleen zijn
Is een familiehond
verdraagt koud weer
Goed
verdraagt warm weer
Kan beter tegen koud weer
Vriendelijkheid
Goed
Aanhankelijk met familie
Perfect
Kindvriendelijk
Goed
Hondvriendelijk
Geen probleem als goed gesocialiseerd
Vriendelijk tegenover vreemden
Goed
Gezondheids- en verzorginsbehoeften
Gezond ras
vachtverlies
Verliest met periodes haar
Mogelijkheid tot kwijlen
Kwijlt bijna niet
Makkelijk te verzorgen
Makkelijk
Algemene gezondheid
Gezond
potentieel voor overgewicht
Goed op letten
Grootte
redelijk klein
Trainbaarheid
Goed
makkelijk te trainen
Zeer makkelijk
intelligentie
Zeer inteligent
neiging tot kauwen
Weinig
jachtinsinct
gemiddeld
neiging tot blaffen of huilen
Weinig
Eigenzinnigheid
Goed
Fysieke behoeften
Goed
Energie level
Energiek
Kracht
Gemiddeld
oefeningsbehoeften
oefent graag
Speelsheid
Speelt graag

Karakter van de Welsh Corgi Pembroke

De Corgi is vinnig en slim, opgewekt, intelligent en volgzaam.
Deze echte herdershond heeft steeds zijn werkallure behouden: zijn karakter, minder hard dan vroeger, is sociaal en vriendelijk. Heden is het een uitmuntende gezelschapshond, niet agressief en niet bijtend: gemakkelijk in het alledaagse leven en zeker van aard, de Corgi speelt graag met kinderen. Gehoorzaam en kalm thuis. Deze hond is dol op mooie wandelingen en woont liefst op het platteland.

Verzorging van de Welsh Corgi Pembroke

Zijn vacht biedt goed weerstand aan het slechte klimaat: het borstelen is niet moeizaam. Kloek en gezond. Men moet oppassen voor zijn gulzigheid: met zijn nogal huiselijk leven wordt hij vlug te dik en te vet.

Voeding

De Pembroke Welsh Corgi zou het goed moeten doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn vatbaar voor overgewicht, dus let op het calorieverbruik en het gewicht van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan overgewicht veroorzaken. Ontdek welke menselijke voeding veilig is voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of het dieet van uw hond. Er moet altijd schoon, vers water beschikbaar zijn.

Vachtverzorging

De Pembroke heeft een dikke, weerbestendige dubbele vacht – een zachte, lichte ondervacht bedekt met een grove buitenvacht. Het ras werpt dagelijks een behoorlijke hoeveelheid af, en nog meer in de late lente / vroege zomer. Een dagelijkse once-over met een kam en een gladder penseel zal veel van het schuurhaar verwijderen voordat het overal in huis is. Tijdens het afstrijkseizoen helpen baden om de dode haren los te maken – de hond moet volledig droog zijn voordat het borstelen begint – en een hark helpt de ondervacht te verwijderen. Zoals bij alle rassen, moeten de nagels van de Corgi regelmatig worden geknipt en moeten de oren worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze schoon en gezond zijn.

Frequentie haarverzorging

Weekelijks borstelen

Haarverlies

Geregeld

We hebben een uitgebreid artikel over vachtverzorging bij honden. Daar komt alles wat je erover moet weten aan bod.

Energie

Een sterke, atletische kleine hond, ontwikkeld om vee en ander vee te hoeden, de Pembroke Welsh Corgi houdt van fysieke activiteit en is het gelukkigst als hij werk heeft. Corgi’s profiteren van gematigde dagelijkse lichaamsbeweging om hun fysieke en mentale gezondheid te behouden. Pembrokes kunnen het goed doen tijdens lange wandelingen of langzaam joggen, maar met hun korte benen kunnen ze een fietser niet bijhouden. Vermijd extreme hitte of kou en zorg na het sporten altijd voor voldoende koel, zoet water. Veel Pembrokes genieten en blinken uit in hondenactiviteiten zoals behendigheid, hoeden, gehoorzaamheid en het volgen van evenementen.

Energie niveau

Energiek

Trainen

Zoals bij alle rassen, worden lessen in vroege socialisatie en puppytraining sterk aanbevolen. Door de puppy voorzichtig bloot te stellen aan een grote verscheidenheid aan mensen, plaatsen en situaties in de leeftijd van 7 weken tot 4 maanden, kan hij zich ontwikkelen tot een goed aangepaste, welgemanierde volwassene. Pembrokes hebben vaak een eigen mening, maar het zijn energieke, gewillige en zeer intelligente partners die goed reageren op training. Positieve, op beloning gebaseerde training werkt het beste bij dit gevoelige ras.

Trainbaarheid

Goed

Temperament

Sociaal

Gezondheid

Zoals bij alle rassen, moeten de oren van een Pembroke wekelijks worden gecontroleerd op tekenen van infectie en moeten de tanden regelmatig worden gepoetst.

Over het algemeen komen er weinig erfelijke aandoeningen voor bij de Corgi.

Oorsprong van de Welsh Corgi Pembroke

Britse herdershond, wiens naam afkomstig is van het wales “cur-gi”, dat “hond van kleine gestalte” betekent. Er bestaan twee variëteiten van de Corgi: de Cardigan en de Pembroke (twee graafschappen in Wales).
Het is een favoriet van de koningin van Engeland: zijn geschiedenis begint reeds in de 10de eeuw. Oorspronkelijk was de Corgi een echte geleider van koeiekudden: hij beet de koeien aan de sprong wanneer deze achterbleven, en met zijn kleine hoogte had geen schrik van stampen.

In de middeleeuwen maakten de koningen van Europa hun majesteit bekend aan hun onderdanen en bezoekende afgezanten door de rijkdom van hun bezittingen. Tapijten, textiel en wandtapijten waren belangrijke factoren in deze vertoningen van opvallende consumptie.

De beste wevers van het tijdperk waren gecentreerd in Vlaanderen, nu Noord-België. Het was gebruikelijk dat vorsten talenteninvallen organiseerden om Vlaamse wevers ertoe te bewegen naar hun koninkrijken te verhuizen. Zo nodigde Hendrik I van Groot-Brittannië in 1107 een gemeenschap van deze meesters uit om in het zuidwesten van Wales te wonen en werken. De wevers namen de uitnodiging van Henry aan en brachten alles mee wat ze nodig hadden om hun agrarische manier van leven in hun nieuwe thuisland opnieuw te creëren. Dit omvatte de honden die ze fokten om vee en schapen te hoeden. Deze stevige herders met korte benen waren de basis voor het ras dat we nu kennen als de Pembroke Welsh Corgi.

De Pembroke is sinds het einde van de 19e eeuw een duidelijk apart ras van zijn neef de Cardigan Welsh Corgi, maar de twee rassen vermengden zich vaak in de oude Welsh-fokcentra van Pembrokeshire en Cardiganshire. Tegenwoordig zijn de meest opvallende verschillen tussen de rassen de oren (de Pembroke’s zijn puntig en rechtopstaand, de Cardi’s afgerond) en de staart (het Cardi-verhaal is veel langer dan de Pembroke’s).

De beroemdste Pembroke-fan ter wereld is Elizabeth II. De koningin kreeg haar eerste Pembroke, Dookie, in 1933 en is sindsdien niet meer zonder geweest.

Laatste mails van onze klanten met hun Welsh corgi pembroke

Zie https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/woefkesranch/welsh-corgi-pembroke/.

Relevante rassen