Labradoodle pups te koop – Info van Belgisch erkend fokker

labradoodle puppy kopen

Contacteer ons voor meer info.
De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en slimme hond. Hij komt goed overeen met mens en dier. Ze hebben gevoel voor humor en veel energie. Over het algemeen zijn ze makkelijk te trainen en erg sportief. Het is nog geen officieel erkend ras, het ras is ontstaan uit een Poedel en een Labrador.
Ze is een combinatie van werklust en intelligentie met een leuk uiterlijk.

Wilt u een grote hond toevoegen aan uw gezin? Misschien is een Labradoodle een goede keuze. Deze designerhond heeft een goede gezondheid, is heel intelligent en waaks. De Woefkesranch is al jaren gespecialiseerd in het fokken van Labradoodle pups. Bel ons even om onze puppy’s live te zien, ze zullen blij zijn om u te verwelkomen!

U vindt in onze winkel bovendien een groot aanbod aan hondenspeelgoed, accessoires & voeding. Uw hond zal het duidelijk naar zijn zin hebben.

In het algemeen

 • Ras: Labradoodle
 • Bijnamen: Labrador doodle, doodle
 • Oorsprong: Australië
 • Gehouden als: Gezelschapshond en blindengeleidehond
 • Grootte: 54-65 cm
 • Gewicht: 25-35 kg
 • Kleur: Verschillende kleuren mogelijk
 • Vachtsoort: Strak gekruld haar
 • Gem. Leeftijd: 13-15 Jaar
 • Bijzonderheden: Doordat deze hond niet verhaart, is hij uitstekend voor mensen met een allergie.

Kenmerken:

 • Robuust gespierde ledematen
 • Hangende oren
 • Vrij smalle snuit
 • Kuif op het voorhoofd

De labradoodle is een hond die ontstaan is door het kruisen van een labrador met een poedel. Dit zorgt voor een ideale familiehond. Ze werden oorspronkelijk gefokt om als hypoallergene hulphond te dienen.

Het is een hond die weinig of niet verhaart en is hierdoor beter geschikt voor mensen met een hondenallergie of mensen die niet graag hun huis vol hondenhaar hebben ;).

Het is daarom niet om van te verschieten dat ze tot een van de populairste hondenrassen van België en Nederland behoren.

Australian labradoodle

De Australian labradoodle heeft zijn naam te danken aan zijn herkomst. Hij is namelijk in Australië voor het eerst gefokt door de man Wally Conran.

Hij had het verlangen om een hulphond te fokken die een hypoallergene vacht had. De eerste generaties waren nog niet helemaal hypoallergeen. Maar hij begon generatie na generatie korter bij zijn doel te komen.

De rassen die ingezet zijn om tot de ontwikkeling te komen zijn naast de labrador en de poedel, ook de Ierse waterspaniel, de Lagotto romagnolo, de Curly Coated Retriever en de Amerikaanse en Engelse Cocker spaniël

De Australian labradoodle is volgens ons een labradoodle die qua uiterlijk en hypoallergeen kort bij het ideaal liggen. De Australian labradoodle wordt dikwijls foutief verkocht, zo zegt de labradoodle club dat alleen hun puppy’s Australian zijn en dit terwijl het ras in België niet officieel herkend is. Bovendien castreren/steriliseren ze al hun pups (zeer slecht als puppy) om te voorkomen dat iemand anders ermee kan fokken. Het vroegtijdig castreren heeft veel meer kans op onder andere (bot)problemen.

Labradoodle

Dit ras komt voor in drie verschillende afmetingen. De mini-Labradoodle is een vrij kleine hond die maximaal 42 centimeter hoog wordt. De standaard hond is fors en kan wel tot 63 centimeter hoog worden en dertig kilo wegen. Het medium formaat zit daar tussenin. 

Een labradoodle mini, ook wel miniatuur labradoodle genoemd, is de kleinste versie. Ze zijn een kruising van labrador retriever en een miniatuur poedel. Maar ook met de Lagotto Romagnolo of Engelse Cocker. Het enige verschil met de medium of grote labradoodle is het formaat, de rest is precies hetzelfde.

Als je op zoek bent naar een mini-labradoodle is het daarom misschien beter om een dwergpoedel of een Italiaanse waterhond te overwegen. Die kun je perfect toiletteren als een labradoodle zodat zelfs een kenner geen verschil ziet. Als het gaat om het karakter zijn ze alle drie gelijkaardig, een zeer goede familiehond.

Labradoodle pups te koop

Karakter

Labradoodles zijn altijd vrolijk en bijzonder vriendelijk naar iedereen. Het is een hond dat zeer goed overweg kan met kinderen. Daarom is hij uiterst geschikt als hulp- of therapiehond.

Hij geniet van het gezelschap van mensen en geeft ontzettend veel liefde aan zijn gezin. Daarnaast is hij bijzonder slim, waardoor een consequente opvoeding wel noodzakelijk is. Ten slotte zijn ze ook een uitstekende keuze als u al andere huisdieren heeft, zo kan hij goed om met katten en andere huisdieren.

Uiterlijk & kenmerken

Doordat ze nog geen erkend hondenras zijn met vastgelegde uiterlijke kenmerken, kunnen honden onderling nogal van elkaar verschillen.
Mini labradoodles zijn bijvoorbeeld tussen de 40 & 45 cm hoog met een gewicht dat schommelt tussen de 10 en 20 kg.

De grotere versie schommelt van 45 tot 58 cm groot en weegt ongeveer 25 kg.
Typisch voor deze hond is zijn meestal niet ruiende vacht. Hierdoor verliest hij doorgaans veel minder haar dan andere hondenrassen, wat het risico op allergische reacties sterk vermindert. De vacht komt voor in verschillende kleuren zoals wit, rood, bruin, zwart, zilver-, karamel- chocoladebruin, abrikoos en goudkleurig. Ook de structuur van de vacht kan sterk verschillen. Sommige doodles hebben krullen terwijl andere lange sluikharen hebben of soms zelfs kortharig. In dit laatste geval zullen ze verharen!

Labradoodle Cookie hypoallergeen

Labradoodle fokker in Antwerpen, België

Wilt u graag een Labradoodle pup kopen?

Breng dan eens een bezoek aan de Woefkesranch in Putte. Wij zijn een erkende fokker van Labradoodles in de omgeving van Antwerpen (België).

Nougat, Cookie, Marcel, …. verwelkomen jullie!

Let op: we werken met wachtlijsten. Afhankelijk van uw voorkeur qua grootte, beharing, kleur, geslacht is het soms wachten tot 6 maanden.

Bel ons voor meer info: tel: 0032 15 755 942

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Labradoodle.