Pomeriaan voedingsgids

Wil je weten hoe je een pomeriaan puppy moet voeden? Wat het beste puppyvoer voor pomeriaans is? Hoeveel moet een puppy eten? De juiste hoeveelheid voeding en veel meer zal in dit artikel aan bod komen.

Wat eet een Pomeriaan?

Een pomeriaan dient een hondenbrok van hoge kwaliteit te eten. Voorbeelden hiervan zijn Royal canin, Eukanuba of ProPlan.

Sommige mensen zeggen dat je voor je hond moet koken. De meeste mensen raden gelukkig aan om een goede hondenkorrel aan te bieden.

Andere mensen voederen spijtig natvoer. Hier zit meer water in waardoor en dus ook minder voedingstoffen zullen inzitten. Ook al zal je hond dit liever eten, is het toch aanbevolen om geen nat blikvoer te geven.

Welke voedingstoffen zijn nodig?

De meeste hondenkorrels hebben een vetgehalte tussen 10% en 25% en een eiwitgehalte van 22-32%.

Let er wel op dat een puppy andere behoeften heeft dan een volwassen hond. Dus een pup voer je puppy voer, vanaf 1 jaar word dat adult voeding. Eventueel kun je aan een oude hond senior voeren.

Beste voeding voor pomeriaantjes

Hieronder wat wij aanbevelen als voeding voor een pomeriaan.

Puppy

Adult

Wanneer een puppy eten geven?

Een puppy moet minstens 2 keer per dag gevoed worden, ‘s morgens en ‘s avonds. Of indien mogelijk is een extra voeding ‘s middags beter.

Als de puppy ouder word kan hij dikwijls overleven met een voeding minder per dag.

Hoeveel moet een pomeriaan eten?

Een juiste hoeveelheid noemen is zeer moeilijk. Want de hoeveelheid voeding hangt af van:

De ene hond word sneller vet met dezelfde voeding als een andere hond. Maar gemiddeld kun je voor een puppy 2-10 eetlepels voorzien. Een volwassen Pomeriaan zal 50 gram en 90 gram moeten eten per dag.

Belangrijke feiten

  • Geef geen puppy rood vlees.
  • Geef geen calciumsupplementen voor puppy’s.
  • Geef uw puppy geen volwassen hondenvoer.
  • Thuiskoken voor puppy’s wordt niet aanbevolen.
  • Rauw voeren kan het beste pas na 18 maanden worden geïntroduceerd of helemaal niet.

Van puppyvoer naar volwassen hondenvoer

Op de leeftijd van 10-12 maanden dient je hond over te schakelen naar een adult korrel. Je kunt best iets vooraf de korrel aanschaffen. Meng dan het laatste van de puppy korrel met dezelfde hoeveelheid adult korrel. Zo gaat de overschakeling geleidelijk.