Hoe een Pomeriaan opvoeden? De ultieme trainingsgids!

Deze trainingsgids van een Pomeriaan bevat essentiële trainingstechnieken voor Pomeriaantjes zowel volwassen als puppy’s. Deze trainingstips van Pomeranians zijn zowel opmerkelijk effectief als leuk voor zowel baasje als hond.

Het trainen van een Pomeriaan is het boek dat alle Pomeriaan ouders moeten hebben.

pomeriaan opvoeden

Hoe een Pommeren puppy te trainen

Voordat hij begint met het trainen van een dwergkees hond – Als een Pommeren de basis niet volledig begrijpt, dan is het essentieel dat hij een basis Pommerse gehoorzaamheidstraining volgt.

Het is nooit te vroeg om te beginnen met de gehoorzaamheidstraining van Pommeren, zodat die schattige puppy van Pommeren die je mee naar huis neemt als je acht weken oud bent, kan leren en zelfs de 15-jarige oudere hond heeft nog steeds het leervermogen.

Er zijn tal van voordelen aan een basisopleiding voor gehoorzaamheid in Pommeren

Het leven wordt gemakkelijker omdat u uw behoeften aan uw hond kunt communiceren en vice versa.

Het is goed als je moet voorkomen dat je ondeugende Pom wegkomt met iets stiekem, omdat je commando zal onderbreken wat hij van plan is. De trainingssessies van Pommeren zijn ideaal om een ​​band te krijgen met je Pom omdat het teamwerk is. Alle honden voelen een golf van zelfvertrouwen wanneer ze nieuwe commando’s onder de knie krijgen.

opvoeden pomeriaan
DrNickStafford / Pixabay

Zijn Pomeranians gemakkelijk te trainen?

Honden zijn net zo slim als een mensenkind van 2-3 jaar oud, dus het is essentieel dat u uw Pommerse hond laat denken en presteren, aangezien hij meer zelfrespect krijgt en een gelukkiger hond wordt omdat hij zich meer op zijn gemak zal voelen in zijn nieuwe huis.

Pommeren trainingstrucs en elementen van de basis Pommeren gehoorzaamheidstraining zijn heel eenvoudig te begrijpen voor zowel jou als je hond. Er kan een kleine afwijking zijn van de ene trainer naar de andere, maar over het algemeen zijn deze commando’s al tientallen jaren hetzelfde. Het grote verschil is hoe JIJ je voorbereidt op de hondentraining van Pommeren.

Voorbereidingen om een ​​geweldige Pommeren-trainer te worden

In uw rol als trainer ligt uw focus op het begeleiden van uw Pommeren op een bemoedigende, gestage manier. Hij zal je niet gehoorzamen als het niet leuk is. Je moet je nieuwe Pom voorzichtig door een actieplan leiden dat gaandeweg beloond wordt. Het is onmogelijk om je Pom binnen 1-2 dagen een nieuw commando te leren, dus je moet geduld hebben.

Het is een proces dat verbetert naarmate je Pom meedoet, en hij zal beetje bij beetje de basis leren. Aan het einde van elke Pommerse trainingssessie zou u iets meer verbetering moeten opmerken en dit betekent dat uw puppy uiteindelijk volledig zal worden getraind.

Hoe een “Pomeriaan honden Trainer-stem” te gebruiken

Ongeacht hoe comfortabel je je voelt bij Pommerse hondentraining, praat alsof je precies weet wat je doet en wat je van je Pom verwacht. Gebruik een stevige, vriendelijke toon en articuleer alles wat je zegt zo duidelijk mogelijk. Als u uw hond prijst, zorg er dan voor dat uw stem buitengewoon vrolijk is.

Hoe belangrijk is timing bij Pommeren hondentraining?

Timing speelt een groot deel van de hondentraining van Pommeren. Je Pommeren moet leren dat wat hij doet goed of fout is, MAAR hier is de timing zo cruciaal.

Beloon je Pom nooit meer dan 5-10 seconden na zijn actie. Als je niet meteen een traktatie uit een van je zakken of tassen kunt halen, kun je niet markeren wat hij goed heeft gedaan en kan hij in de war raken over wat hij deed dat goed was.

Kies beloningen voor Pommeren hondentraining

Pommeren honden willen je altijd graag plezieren, MAAR als het tijd is voor Pommeren gehoorzaamheidstraining, moet je extra motivatie bieden. Zoek speciale traktaties die je alleen voor training gebruikt, zodat hij snel zal leren dat hij het goed heeft gedaan. Als je bijvoorbeeld een stuk brok gebruikt, zal hij niet echt gedoe hebben, want hij eet dat elke dag.

Speciale lekkernijen kunnen zijn: knapperig spek uit de magnetron (nadat je stukjes op papier hebt gelegd om het overtollige vet af te voeren), kleine gehaktballetjes, niet-uitgeharde biologische hotdogs en ander voedsel zal je Pom bij verwachting laten kwijlen.

Beloningen werken alleen op korte termijn. U hoeft niet altijd iets lekkers te geven als uw bevelen worden opgevolgd. Uw stem activeert een automatische reactie wanneer u daarom wordt verzocht. Het kan zijn dat u elk commando 100-500 keer moet herhalen voordat uw hond begrijpt wat hij moet doen als hij dat commando hoort of ziet.

pomeriaan trainen

Zorg ervoor dat uw pom zich gezond en gelukkig blijft voelen

Laat je Pom niet meer dan twee of drie keer achter elkaar een fout maken. Als hij wordt vermaand en zich een mislukkeling voelt, zal zijn motivatie afnemen. Als het hem niet lukt, kun je terugkeren naar een gemakkelijkere stap van dit proces en dan zal hij weer terugvallen in zijn gedragspatroon.

Geduld is een deugd bij het trainen van een Pommerse hond

Start nooit een trainingssessie van Pommeren als u zich niet geduldig voelt. Misschien heb je een ongelooflijk slechte, gestreste dag op je werk gehad. Als dat het geval is, zal uw hond de slechte sfeer voelen. Het is niet goed om te veel opeenvolgende dagen Pommeren training te missen, maar af en toe is een dag beter voor jou en je Pommerse hond.

Beëindig de Pommerse gehoorzaamheidstraining op een positieve manier

Dit geldt voor alles, inclusief spelen met je hond, hem uitlaten en hem trainen. Elke trainingssessie van Pommeren moet op een positieve manier eindigen, zodat hij de volgende dag klaar is als het tijd is om te trainen of te spelen. Hij zal zich lichamelijk en geestelijk niet uitgeput voelen.

De precieze woorden die moeten worden gebruikt in de Pommerse hondentraining

Gebruik korte specifieke woorden omdat ze kort en consistent zijn. Honden richten zich alleen op de eerste lettergreep van een woord

“Oeps!” Dit wordt gebruikt als je Pom iets verkeerd doet. Zeg geen “nee”, want het is een woord dat u het beste kunt vermijden, tenzij er een noodgeval is. Gebruik “oeps” op een luchtige manier.

“Oké” is wat u gebruikt om uw hond te laten bewegen vanuit zijn standbeeldachtige positie.

Bijv. Als hem wordt gezegd dat hij moet gaan zitten, weet hij niet hoelang hij daar moet zitten. Als je klaar bent, laat hem dan los vanuit een zittende positie of laat hem zakken.

“Goed, ga zitten!” “Goed, kom!” en andere commandowoorden zijn beter dan het gebruik van ‘brave jongen’ of ‘goed + zijn naam.) Zeg’ goed ‘en volg het met het commando dat je wilt gebruiken, want dit versterkt alles wat je hem tot dusver hebt geleerd.

Pommeren trainingstijd

Als u elke dag meerdere trainingsperioden van Pommeren heeft, kan uw hond een commando in ongeveer 2-3 weken leren. Je moet de commando’s echter regelmatig gebruiken, anders kan je Pom ze vergeten, zelfs als de training is voltooid. U hoeft niet de hele tijd traktaties te geven, dus als u ze gebruikt, zal uw hond ze nog meer waarderen omdat hij weet dat hij braaf is.

10 Pommeren trainingstips om te onthouden

  1. Beloon je Pommeren met speciale traktaties, niet met lekkernijen die hij op een normale dag krijgt.
  2. De beloning moet worden gegeven op het exacte moment dat je Pom je commando heeft gehoorzaamd of op de juiste positie staat.
  3. Zoek niet in zakken rond om lekkernijen te vinden. Ze zouden in je handpalm moeten zitten en hem onmiddellijk kunnen geven.
  4. De ideale trainingstijd is wanneer uw hond honger heeft. Het zou elke dag een goed moment voor je moeten zijn, zodat hij in een routine komt en dit hem gemakkelijker te trainen maakt.
  5. Houd u aan de regel “trainingstijd voor speeltijd.
  6. Maak je trainingssessies altijd af terwijl je Pom wil doorgaan. Dan wil hij de volgende dag maar al te graag beginnen.
  7. Wees consistent.
  8. Motiveer uw Pommeren.
  9. Wees ongelooflijk geduldig. Als je geluk hebt omdat je Pom doet wat op de eerste dag wordt opgedragen, is dat niet omdat hij dat specifieke commando onder de knie heeft. Het is gewoon geluk.
  10. Veel plezier en veel !!!