Maltipoo

De Maltipoo is een kruising tussen de geliefde rassen Maltezer en poedel. Deze honden staan bekend om hun intelligentie, vriendelijkheid en levendige persoonlijkheden, waardoor ze een uitstekend huisdier zijn voor elk huis. Ze worden niet groter dan 10 kilogram wanneer ze volgroeid zijn, dus ze zijn perfect voor degenen die een kleine metgezel willen die nog steeds actief kan zijn. Hun hypoallergene vacht maakt ze nog geliefder als huisdier, want ze veroorzaken geen allergieën bij mensen of andere dieren. Naast al deze prachtige kwaliteiten zijn Maltipoos ook zeer gemakkelijk te trainen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die voor het eerst een hond nemen of dierenliefhebbers.

Uiterlijk

Maltipoos zijn een schattig en populair hybride ras, bekend om hun kleine formaat en weinig verharende vacht. Deze designer honden worden meestal niet groter dan 35 centimeter en kunnen in gewicht variëren van 3 tot 10 kilogram. Hun vachten zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, crème, bicolor of tricolor. Hoewel ze niet hypoallergeen zijn, vinden sommige mensen dat Maltipoos niet zo allergisch zijn als andere rassen, omdat dit ras zelden verhaart. Kopers moeten echter oppassen bij het zoeken naar “teacup Maltipoos,” want deze pups worden gefokt via onethische praktijken en hebben vaak veel gezondheidsproblemen.

Temperament

Het temperament van de Maltipoo is de ultieme combinatie van zachtheid, genegenheid en enthousiasme. Ze hebben een diepe liefde voor hun mensen en doen niets liever dan knuffelen op hun schoot en kijken hoe het leven voorbij gaat. Maar ze kunnen ook net zo graag apporteren als geknuffeld worden! Marleen Dyck, fokker en hondenliefhebber bij Woefkesranch, houdt van de unieke eigenschappen die elk ouderras aan deze hybride pup geeft. Zij gelooft dat “elke een grote persoonlijkheid en veel energie heeft die afkomstig is van de poedelouder, maar ook geliefd en geknuffeld wil worden als een Maltezer”.

Deze kleine bundels van vreugde zijn alert en zullen blaffen als er iets vreemds gebeurt, maar verwacht geen agressief gedrag – deze pups kunnen met zowat iedereen overweg zolang ze tijdens hun puppytijd goed gesocialiseerd worden. Bovendien zijn Maltipoos, vanwege hun intelligentie, zeer trainbaar. Met positieve en negatieve versterking, zoals het beloningssysteem met traktaties en de juiste intonatie in je stem, zal uw hond in een mum van tijd de commando’s opvolgen! Bovendien zijn deze pluizige makkers door hun kleine formaat uitstekende huishonden, omdat ze niet veel ruimte of beweging nodig hebben.

Het is wel belangrijk om te weten dat Maltipoos regelmatig moeten worden geborsteld om er verzorgd uit te zien. Regelmatig borstelen is noodzakelijk om hun vacht vrij te houden van klitten en viltjes, dus kijk eens op internet of ga eens in de paar maanden naar een professionele trimsalon. Zolang u voor voldoende speelgoed en liefde zorgt, zal uw Maltipoo nog vele jaren vrolijk en tevreden blijven!

maltipoo kopen

Levensbehoeften

De Maltipoo is een natuurlijk lid van het gezin. Ze gedijen goed in menselijk gezelschap, en doen niets liever dan met hun persoon of gezin op de bank kruipen. In tegenstelling tot sommige andere rassen hebben ze niet veel ruimte nodig om zich tevreden te voelen, dus appartementen of kleine huizen zijn perfect voor deze kleine hondjes. Hoewel dagelijkse beweging noodzakelijk is om ze gezond en actief te houden, hoeft het niet iets te inspannends te zijn – rustige wandelingen om de hoek en kortere speelsessies volstaan.

Hoewel Maltipoos nogal luidruchtig kunnen zijn en blaffen naar alles wat hen vreemd lijkt, kan een goede opvoeding helpen om dit gedrag minder frequent te laten voorkomen. Als hun eigenaar moet u veel geduld hebben als het erom gaat hen goed van kwaad te leren; elke vorm van geweld zal uw pup alleen maar doen dichtklappen. Positieve bekrachtiging in combinatie met beloningen zoals traktaties en leuke spelletjes zal hem aanmoedigen tijdens de leerfase en het voor u beiden een plezierige ervaring maken. Je stem verheffen op het moment dat je pup iets fout doet kan ook wonderen doen, hiermee moet hij kort bang hebben en daarna kunnen nadenken wat hij heeft fout gedaan.

Maltipoos schieten goed op met zowel dieren als mensen, dus ze zijn een goede keuze als u al andere huisdieren in huis heeft. Bij de introductie van een nieuwe pup in een bestaand huishouden met kinderen is toezicht echter aan te bevelen; deze honden mogen dan klein zijn, ze kunnen nog steeds ernstig gewond raken als een jong iemand per ongeluk op hen zou vallen. Zodra iedereen zich meer op zijn gemak voelt in elkaars aanwezigheid, kan uw pup veel tijd doorbrengen met uw kinderen in de vorm van knuffels en spelen met ballen of speelgoed!

Deze pups staan bekend om hun intelligentie, maar ook om hun zachtaardigheid; hoeveel training ze nodig hebben hangt volledig af van hoe vaak ze in hun leven worden blootgesteld aan verschillende mensen en omgevingen. Socialisatiecursussen zijn een geweldige manier voor Maltipoos om te wennen aan allerlei prikkels in een veilige omgeving – plus het is leuk! Met genoeg geduld en begeleiding van u als eigenaar, zal uw harige kameraad ongetwijfeld snel een geliefd deel van het gezin worden.

Verzorging

Maltipoos zijn schattige, pluizige honden die geweldige huisdieren zijn voor gezinnen met kinderen. Hun weinig verharende vacht vereist een beetje onderhoud om hem schoon en gezond te houden, maar het eindresultaat is het waard! Wekelijks borstelen is een must – vooral omdat Maltipoos een middellange wollige vacht hebben – om te voorkomen dat er knopen en klitten ontstaan. Om de paar maanden knippen en baden helpt om ze er op hun best uit te laten zien. Hun nagels moeten misschien ook eens om de paar maand worden geknipt omdat ze meer binnen zijn, waardoor ze hun nagels buiten niet op natuurlijke wijze kunnen afslijten.

Maltipoos hebben niet veel beweging nodig, maar ze hebben wel enige activiteit nodig om gezond te blijven. Een wandeling van 15 minuten of binnenshuis spelen kan voldoende beweging voor ze zijn. Bovendien zijn ze graag in de buurt van mensen, dus u kunt deze tijd gebruiken om een band met uw pup op te bouwen terwijl u ook wat activiteit krijgt! Het trainen van uw Maltipoo kan leuk zijn als u er speeltijd in verwerkt – ze willen graag nieuwe dingen leren! Denk er wel aan dat de zindelijkheidstraining veel tijd en geduld vergt; of u nu kiest voor plasmatjes binnen of buiten, reken erop dat het proces 0,5 tot 2 maanden duurt voordat het voltooid is.

Gezondheid

De vriendelijke en charmante Maltipoo is een populaire keuze geworden voor wie op zoek is naar een kleine gezelschapspup. Als hybride van de poedel en de maltezer staat dit ras bekend om zijn intelligentie en gemoedelijke aard, waardoor het een prachtige aanvulling is voor elk gezin. Hoewel hun levensverwachting varieert van 10 tot 13 jaar, zijn er toch bepaalde zeldzame aandoeningen die zich kunnen voordoen.

Een goede voeding speelt een essentiële rol om ervoor te zorgen dat uw pup gezond en gelukkig blijft. Veel kleine rassen zoals de Maltipoo kunnen gemakkelijk overgewicht krijgen als ze niet goed worden gevoed, wat later tot ernstigere problemen kan leiden. Praat met uw dierenarts over aanbevolen voeding of supplementen en over de grootte van de porties, zodat u kunt helpen hun welzijn te garanderen. Bovendien kunnen dagelijkse wandelingen of speeltijd zorgen voor mentale stimulatie en een gezond gewicht gedurende het hele leven.

Met de juiste zorg en aandacht kan de Maltipoo een lang en bevredigend leven leiden, vol vreugde voor alle betrokkenen! Dit ras staat bekend om zijn zachtaardigheid en levendigheid, waardoor hij een geweldig gezelschap is tijdens alledaagse activiteiten, zoals autoritten of een avondje film kijken op de bank. Als u denkt dat ze bij u passen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaren fokker die u meer informatie kan geven over hoe u uw pup het beste kunt opvoeden tot volwassenheid!

Geschiedenis

De Maltipoo is een ongelooflijk populaire designhond die pas de laatste decennia populair is geworden. De kruising combineert de vrolijke persoonlijkheid van de Maltezer met de intelligentie van een Toy Poodle, waardoor een kleine en gelijkmatige hond ontstaat.

Maltipoos staan bekend om hun allergievriendelijke eigenschappen; ze verharen niet zoals de meeste andere rassen, waardoor ze perfect zijn voor mensen met allergieën. Bovendien zijn ze door hun kleine formaat en zachte temperament geweldige metgezellen voor zowel gezinnen met kinderen als senioren. Ze hebben ook een relatief lange levensverwachting in vergelijking met andere rassen, meestal leven ze tussen 12 en 15 jaar.

Deze vriendelijke honden zijn ook zeer intelligent en kunnen gemakkelijk vele commando’s en kunstjes leren. Een goede training is essentieel om ze niet te veel te verwennen; deze kleine bundels van vreugde krijgen immers al veel aandacht! Regelmatige wandelingen en speeltijd houden ze lichamelijk gezond, terwijl intellectuele stimulatie ze geestelijk actief houdt.

Maltipoos komen voor in verschillende kleuren, zoals zwart, wit, rood, abrikoos of grijs. Ze wegen meestal tussen de 5-15 pond (3-7 kg) als ze volwassen zijn, maar blijven vaak vrij klein gedurende hun hele leven. Hoe groot ze ook zijn – groot of klein – het ras blijft consistent in zijn reputatie als een van de vriendelijkste honden die er zijn!

Zoals eerder vermeld, zijn Maltipoos opzettelijk gekruist voor ongeveer 20-30 jaar nu in de VS, maar het was niet tot voor kort dat ze zulke immense bekendheid en erkenning kregen als geliefde familie huisdieren. Veel eigenaren houden meteen van ze vanwege hun schattige lieve aard; anderen vinden dat het langer duurt voordat deze bijzondere pups warm lopen voor het vertrouwen in nieuwe mensen of situaties. Niettemin, als ze er eenmaal zijn, valt de loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde van Maltipoos niet te ontkennen!

Leuke weetjes

  • Zelfs beroemdheden als Ashley Tisdale houden van hun Maltipoos. Ze heeft twee pups genaamd Ziggy en Sushi .
  • Maltipoo is de meest voorkomende naam voor de kruising, maar er zijn een paar verschillende spellingen en variaties, waaronder Maltepoo en Mal-t-poo.
  • Het volgende topmodel van New York City zou wel eens Mochi the Maltipoo kunnen zijn . Haar virale Instagram-profiel zegt dat ze van mode, wijn en reizen houdt.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Maltipoo.

Shoonik - Maltipoo
Hi Wannes
Just wanted to give you some news from Shoonik , our little maltipoo that We bought at your place
He is doing great , starting adolescence and all what comes with it
He is clean (since day one actually) loving and full of surprises
We are very happy with him and thank you for your support and assistance
Many people have asked me where we got him and I gave them your address saying how nice you were and reassuring
Here are some pictures of Shoonik
I am sure you will appreciate
With kind regards
A. and I. and Shoonik
Maltipoo - Shoonik

Good morning Marleen, good morning Wannes,

Many thanks for keeping in touch with us through your emails, calls and videos ! This is of great help and sooooo reassuring in getting us to welcome, train and do the right thing for Shoonik (our little maltipoo)!

He has been with us 36 hours and he is already comfortable at home : has a dedicated sleeping area next to the kitchen , an additional basket next to us in the TV room, some little toys . I bought him a toy to bite on as he is biting everything (including our finger/) but he gets very excited and barks when frustrated not to put him he strings out (see the picture )He gets out every 2 hours (first at 5 am last at 10.30 pm), eats and drinks, even did his first stool outside ! He is a great little dog , talks a lot and bites a lot but me try gently to tell him not too.

A question to you : He often putting his legs around ours , an does movement with his hips (similar to a sexual arousal)

What should we do to spot this behavior?

I’d like to thank particularly Wannes you bay is of great support. We are following all your advices and they work really well ! You are the best , really ! Shoonik being my first dog , I really needed your guidance ! Thanks

Kindest regards

Armen and Ilona

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Maltipoo