Ga naar inhoud

Maltezer

Laatst bijgewerkt op

De maltezer is een vrolijk hondje dat bovendien weinig haren verliest

Beschrijving van de Maltezer

Terug naar begin van pagina

De Maltezer is een hondenras afkomstig uit Italië, die behoort tot de bichon familie. Het zijn prima gezinshonden.
Hun witte vacht bestaat uit lange, witte, zijdeachtige haren. De Maltezers hebben geen ondervacht. De vacht heeft een scheiding op de rug.
Ze hebben een klein neusje, grote donkere ogen, hangende oren en een staart die gekruld is door het gewicht van het haar.

Karakter en temperament van Maltezers

Terug naar begin van pagina

Ze zijn vriendelijk tegen iedereen en kunnen goed overweg met andere huisdieren. Maltezers zijn vriendelijke, lieve, en speelse hondjes, het zijn echte kindervriendjes. Hij is erg tolerant en speelt er graag mee. Ook met andere honden en andere huisdieren kan hij goed overweg. Als er bezoek komt er ook geen enkel probleem.

Hun opvoeding is niet moeilijk, omdat ze zich aanpassen aan elke situatie. Ze mogen nooit met harde hand worden opgevoed want ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem.

Een klassieke gezelschapshondje, zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Het is ook een hondje dat zich heel sterk aan zijn baasje hecht.

Hoogte en gewicht van de Maltezer

Terug naar begin van pagina

Hoogte: Reu: 21-25 cm, Teef: 20-23 cm

Levensomstandigheden van de Maltezer

Terug naar begin van pagina

Maltezertjes hebben maar weinig beweging nodig, maar ze kunnen een fikse wandeling perfect aan, het zal hem zelf plezieren
Zowel in huis als in de tuin voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle situaties aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.

Levensverwachting van de Maltezer

Terug naar begin van pagina

15 tot 18 jaar.

Verzorging van de Maltezer

Terug naar begin van pagina

De lange zijdeachtige vacht van de Maltezer moet elke dag goed gekamd worden, aangezien de vacht zeer zacht is. De Maltezer werpt weinig of geen haar af en is goed voor allergielijders.
Om lelijke traansporen te vermijden met je af en toe de ogen schoonmaken. Ook de baard na de maaltijd om de zelfde reden schoon maken.
Als er hun haren in de ooghoeken groeien en hun het zicht belemmeren of de ogen irriteren is het best van deze korter te knippen. U kan de vacht ook kort knippen als u het kammen voor u een tijdrovende verzorging is.

Geef hem regelmatig een bad en zorg ervoor dat de hond nadien grondig droog is. Maak ook de oren regelmatig schoon.

Oorsprong van de Maltezer

Terug naar begin van pagina

De Maltezer is één van de oudste hondrassen van de wereld en kwam in Malta voor. De standbeelden van gelijkaardige honden zijn gevonden in Egyptische graven van 3.000 jaar geleden. Deze hond werd beschreven door de Griekse filosoof Theophrastus, behorend tot het “Melita” ras, een archaïsch naam voor Malta. Het werd ontwikkeld in Italië met de toevoeging van miniatuur spaniël- en poedelbloed. Het ras werd bijzonder populair met vrouwen uit het oude Griekenland en Rome.

Men denkt dat deze levendige, kleine honden naar onze streken kwamen met de kruisvaarders in de Middeleeuwen

In recentere tijden, is de Maltezer een zeer populaire metgezel en een flathond geworden. Ook als show hond is de Maltezer zeer geliefd.

De prijzen van de Maltezers pupjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

Terug naar begin van pagina

Mail van onze maltezer klanten

Terug naar begin van pagina

Hieronder vind u laatste mails van tevreden klanten die bij ons een maltezers gekocht hebben. U kun ook alle mails over maltezers lezen

 • Maltezer – Roosje

  Ik ben roosje ik ben al 1 jaar bij mijn lieve baasjes ik heb het naar mijn zin in onze grote tuin. Gr Roosje haar baasjes Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Maltezer – Roosje verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Bichon Maltais

  Merci iii 🎂 🤗🤗 Het bericht Bichon Maltais verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Maltezer – Yankie

  beste wat we ooit gedaan hebben! hier in hondje kopen ondertussen 8maanden geleden en nog altijd super tevreden over! wat ik haat zijn die rot recensies van mensen die er nooit geweest zijn! en niet weten hoe ze hier werken! kan enkel en alleen maar goed over hun spreken! als ze aan ons vragen waar […] Het bericht Maltezer – Yankie verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Bichons Maltais : Koda et evi

  Het bericht Bichons Maltais : Koda et evi verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

 • Maltezer – Bowie

  Beste Wannes en Marleen, Zoals beloofd een berichtje van onze Bowie ( 11-10-2018). Hij is nu 4 maandjes oud en een lekkere deugniet. Was vanaf dag 1 al zo goed als zindelijk op het matje. Is een echte sloopgraag, maar ook een kroelkont. Wij zijn dan ook nog steeds erg blij met deze kleine pluizebol! […] Het bericht Maltezer – Bowie verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

Geef onze maltezers een review

Relevante Rassen

Terug naar begin van pagina

Yorkshire terrier

 

 

Yorkshire terrier

Chihuahua

 

 

Chihuahua

Mal-chi

 

 

Mal-chiFollow Us!