Maltezer pups te koop – Infogids over het hondenras!

De Maltezer is een vrolijk hondje dat bovendien weinig haren verliest.

Beschrijving

De Maltezer is een hondenras afkomstig uit Italië, die behoort tot de bichon familie. Het zijn prima gezinshonden.

Hun witte vacht bestaat uit lange, witte, zijdeachtige haren. De Maltezers hebben geen ondervacht. De vacht heeft een scheiding op de rug.

Hun huid is gepigmenteerd met donkere vlekjes.

Voor onze maltezer pups te koop, bezoek onze beschikbare pups.

Door zijn zwevend en natuurlijke uiterlijk in combinatie met zijn bijzondere draf, lijkt het vaak alsof hij vooruit rolt.

Het lichaam van de Maltezer is gestrekt, de schoft steekt lichtjes boven de ruglijn uit. Zijn borstkas glijdt mooi af naar beneden en zijn rug is recht. Zijn croupe is zeer groot en lang, lichtjes afvallend. Zijn ledematen zijn kort met een goed gestel.

Het hoofd is eerder groot met een platte schedel. Ze hebben een volumineuze neus en redelijk grote donkere ogen.

De poten zijn rond en de vingers goed verbonden en gebogen. De staart is dik aan het begin. Maar deze wordt fijn naarmate je naar het einde ervan gaat. De staart is naar voren gekruld.

Maltezer – FCI Rasgroep 9

De Maltezer hoort bij de groep van de gezelschapshonden en dwerghonden.

Land van herkomst: Italië
Huidige en oorspronkelijke taken: Gezelschapshond.
Andere namen: Bichon Maltese, Maltezer Terriër, Maltezer leeuwtje
Levensverwachting: 12 tot 15 jaar
Temperament: Volgzaam, Onbevreesd, Aanhankelijk, Intelligent, Levendig, Reactief, Zachtaardig, Actief, Speels.

Karakter en temperament

maltezer hondje

De Maltezer straalt grote vreugde en genot uit. Ze zijn zeer intelligent, geanimeerde, speels en heel sociaal.

Ze zijn gelukkig en tevreden als ze in het middelpunt van de aandacht staan, of bij hun familie zijn. Dit vertederende ras is helder, liefdevol en een diep toegewijde metgezel.

Hun opvoeding is niet moeilijk, omdat ze zich aanpassen aan elke situatie. Ze mogen nooit met harde hand worden opgevoed want ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem.

Een klassiek gezelschapshondje, zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Het is ook een hondje dat heel trouw is aan zijn baasje.

Opvoeding van een pup

Maltezer pups passen zich altijd moeiteloos aan aan de omstandigheden en de opvoeding verloopt daarmee ook redelijk gemakkelijk.

Ze mogen nooit met harde hand opgevoed worden want ze zijn gevoelig voor de intonatie van de stem en ze zitten graag in het gezelschap van hun gezin.

Levensomstandigheden van de Maltezer

maltezer te koop

Maltezers hebben maar weinig beweging nodig, maar ze kunnen een fikse wandeling perfect aan, het zal hem zelf plezieren.

Zowel in huis als in de tuin voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle situaties aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.

Ondanks zijn kleine uiterlijk is de Maltezer een sterke hond die zelden ziek wordt. Zijn levensverwachting varieert tussen 12 en 15 jaar.

Zeer occasioneel kan hij last hebben van oogaandoeningen of last hebben van de tanden en het tandvlees, wat bij dit ras gevoeliger is.

Kanker, ouderdom en hartziekten zijn de voorkomendste oorzaken van overlijden.

Toch werden enkele aandoeningen waargenomen bij de Maltezer:

  • Aangeboren portosystemische shunt (misvorming vanaf de geboorte die leidt tot opstapeling van giftige afvalstoffen in de hersenen, wat neurologische problemen teweegbrengt)
  • Het Shaker Dog syndroom (trillen, een neurologische aandoening veroorzaakt door een tekort aan myeline, een ziekte die vaak voorkomt bij kleine honden met een witte pels)
  • hydrocefalus
  • Patella Luxatie
  • Trichiasis of distichiasis (aandoening waarbij de wimpers verkeerd zijn ingeplant wat leidt tot een infectie van het hoornvlies)
  • Persistente ductus arteriosus (afwijking die leidt tot hartfalen).
maltezer verzorging

Het onderhoud van de Maltezer vraagt regelmatige zorg: dagelijks ontwarren en kammen, een of twee keer per jaar laten trimmen en een bad geven. De staat van de oren en ogen moet goed in de gaten worden gehouden.

Verzorging

De lange zijdeachtige vacht van de Maltezer moet wekelijks goed gekamd worden, omdat de vacht zeer zacht is.

De Maltezer werpt weinig of geen haar af en is goed voor allergielijders.

Om lelijke traansporen te vermijden met je af en toe de ogen schoonmaken. Ook de baard na de maaltijd om dezelfde reden schoon maken.

Als er hun haren in de ooghoeken groeien en hun het zicht belemmeren of de ogen irriteren is het best van deze korter te knippen. U kunt de vacht ook kort knippen als u het kammen voor u een tijdrovende verzorging is.

Geef hem regelmatig een bad en zorg ervoor dat de hond daarna grondig droog is. Maak ook de oren regelmatig schoon.

Geschiedenis van dit ras

De Maltezer is één van de oudste hondenrassen van de wereld en kwam in Malta voor. De standbeelden van gelijkaardige honden zijn gevonden in Egyptische graven van 3000 jaar geleden.

Deze hond werd beschreven door de Griekse filosoof Theophrastus, horend tot het “Melita” ras, een archaïsche naam voor Malta. Het werd ontwikkeld in Italië met de toevoeging van miniatuur spaniël en poedelbloed. Het ras werd bijzonder populair met vrouwen uit het oude Griekenland en Rome.

De Maltezer ofwel de Bichon Maltais is een van de vijf rassen die door de Fédération Cynologique Internationale tot de Bichons worden gerekend. De andere rassen die tot deze groep horen zijn de Bolognezer (Bichon Bolonais), het Leeuwhondje (Bichon Petit Chien Lion), de Havanees (Bichon Havanais), en de Bichon Frisé (Krulharig Leeuwtje).

De Maltezer is de oudste van de Bichons. Beeldjes die werden gevonden in het graf van farao Ramses II, bewijzen dat zijn voorouders al erg in de mode waren in het oude Egypte. Deze beeldjes dateren namelijk uit de 14e eeuw v.Chr.

Tien eeuwen later doken deze honden weer op in het Griekenland van Aristoteles en bij de oude Romeinen. Vervolgens zou de Maltezer in de 1e eeuw v.Chr. in Azië zijn geïntroduceerd door kooplieden die via de zogenaamde zijderoute reisden.

De talloze deskundigen die daaruit hebben opgemaakt dat het ras inbreng van Tibetaanse honden zou hebben gekregen, hoeven dus geen ongelijk te hebben. De Griekse geograaf Strabo, die leefde rondom het begin van onze jaartelling, had veel belangstelling voor de Maltezer.

Maar de beschrijving die hij gaf van het hondje dat hij ‘Canis meletensis’ noemde, kan absoluut niet de nog steeds bestaande twijfel over de herkomst van het ras wegnemen. Het is waarschijnlijk dat Strabo met het woord ‘meletensis’ doelde op de Siciliaanse stad Melenta. Omdat Melenta ook de oude naam is voor het eiland Malta, is de verwarring compleet.

maltezer pups te koop

Het is echter van weinig belang of de wieg van de Maltezer op het eiland Malta in de Middellandse Zee stond of niet. Wel interessant om te weten is dat in de tijd van Strabo, Malta de bevoorrechte haven werd van zeevarenden en kooplieden die naar Azië vertrokken.

Dat betekent dat daar best weleens een flink aantal Maltezers aanwezig had kunnen zijn, en dat deze honden er misschien zelfs werden gefokt.

De Maltezer verscheen in de 15e eeuw in Europa. Zoals zijn voorouders op Grieks en Egyptisch aardewerk werden afgebeeld, kwam zijn beeltenis terecht op wandkleden en schilderijen uit de late middeleeuwen en de renaissance.

Zo is hij onder meer te zien op het wandkleed La Dame à la Licorne (De Dame met de Eenhoorn) dat bewaard is gebleven in het Musée de Cluny in Parijs. Hij is ook het onderwerp geweest van Vlaamse, Duitse, Hollandse en Spaanse kunstenaars, zoals Memling, Durer, Brueghel, Van de Venne en Goya.

Het ras kreeg vanaf 1520 vaste voet in Engeland, toen koningin Maria Stuart van Schotland enkele exemplaren uit Lyon had geïmporteerd en als haar lievelingsdier beschouwde. Er was echter nog een andere reden voor dat snelle succes, maar dan wel een heel ongebruikelijke.

Bij de Engelse bleek de lange vacht van de Maltezer namelijk reumatiek te genezen. Dat schijnt men aan de overkant van Het Kanaal nog steeds te geloven, want in Engeland kunnen handschoenen en sjaals van Maltezer vacht worden gekocht.

Men denkt dat deze levendige, kleine honden naar onze streken kwamen met de kruisvaarders in de Middeleeuwen.

In recentere tijden, is de Maltezer een zeer populaire metgezel en een flathond geworden. Ook als showhond is de Maltezer zeer geliefd.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Maltezer.

Maltezer Louca: Schattige puppy's

Dag Marleen & Wannes,

 

Wat schattige Maltezer puppy's hebben jullie weer,

wij raden deze zeker aan,

want wij hebben een mooi schatje van jullie.

 

lieve groetjes,

Fam.Verloo en Louca uit Hoboken 

Maltezer - Petange, Luxemburg
Elle dort sur la place de mon bichon qui est mort
 
Elle est née le 29/05/2022.
Mapa x Samson
 
Maltezer - Rik - Oudsbergen, België
Onze Rik is een zeer levendige hond die het liefst van al de hele dag in de tuin zou rondrennen. Hij gaat graag wandelen ,is niet graag alleen en knoken zijn zijn lievelingssnoepjes. Groetjes, Jos en Jeannine L Oudsbergen
Maltezer - Robert - Gent, België

Thank you so much for congratulations :)

 

Robert is a great, happy and super active puppy! Here are some pictures of him.

 

Thank you again :))

 

Kind regards 

Mariia

 

Robert was born on the 15th of april 2022.
Snowy x Samson

 

Maltezer - Lexy - Ganshoren, België

Merci, notre petit Lexy nous comble de bonheur, il n'est pas encore tout à fait propre mais il est joyeux, gentil, affectueux et en bonne santé.

 

En pièces jointes quelques photos,

 

Bonne journée, 

 

 

Isabelle

Lexy est née le 15/04/2022.

Snowy x Samson

Maltezer - Plush
Beste, Vorige week, 30/01/23, is onze Plush, een Maltezer geboren 03/01/2006 in de Woefkensranch, van ouderdom in onze armen overleden. Wij zijn dus heel tevreden van de Woefkensranch. 17 jaar oud, het is niet niks. Momenteel zijn we alles nog aan het verwerken, maar stilletjes aan durven we al te denken aan een nieuwe dikke vriend. We zouden dan opnieuw voor een Maltezer opteren. Ik schreef me in en zal dan wel een mail ontvangen mocht er een nestje zijn. Wij wilden jullie toch even bedanken voor onze Plush en hopen op termijn weer net zo'n goede, leuke hond bij jullie te kunnen kopen. Aangezien we een volgende pup weer de volle aandacht willen geven, schatten we dat we er rond de zomer wel weer klaar voor zullen zijn. met vriendelijke groeten W & N

 

Maltezer: Babbetje

Gelukkig Nieuwjaar van Babbetje uit Bredene
Maltezer - Louca

Hallo Marleen en Wannes,

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en het

allerbeste voor 2023 !

lieve groetjes ,

Fam.Verloo en Louca uit Hoboken

Masi - Maltezer

 

 

Vandaag Werelddierendag.

Groeten van Masi.

Nu 13.5 jaar geleden bij jullie gekocht en nog steeds fit en gezond.

Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Maltezer