Ga naar inhoud

Maltezer

De maltezer is een vrolijk hondje dat bovendien weinig haren verliest

Beschikbare maltezers pups

Mails van onze klanten met onze maltezers

Vragenlijst voor aanschaf
van een puppy

Thuislevering

Accessoires voor uw maltezers

Maltezer puppies

Maltezers

Beschrijving van de Maltezer

De Maltezer is een hondenras afkomstig uit Italië, die behoort tot de bichon familie. Het zijn prima gezinshonden.
Hun witte vacht bestaat uit lange, witte, zijdeachtige haren. De Maltezers hebben geen ondervacht. De vacht heeft een scheiding op de rug.
Ze hebben een klein neusje, grote donkere ogen, hangende oren en een staart die gekruld is door het gewicht van het haar.

Karakter en temperament van Maltezers

Ze zijn vriendelijk tegen iedereen en kunnen goed overweg met andere huisdieren. Maltezers zijn vriendelijke, lieve, en speelse hondjes, het zijn echte kindervriendjes. Hij is erg tolerant en speelt er graag mee. Ook met andere honden en andere huisdieren kan hij goed overweg. Als er bezoek komt er ook geen enkel probleem.

Hun opvoeding is niet moeilijk, omdat ze zich aanpassen aan elke situatie. Ze mogen nooit met harde hand worden opgevoed want ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem.

Een klassieke gezelschapshondje, zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Het is ook een hondje dat zich heel sterk aan zijn baasje hecht.

Hoogte en gewicht van de Maltezer

Hoogte: Reu: 21-25 cm, Teef: 20-23 cm

Levensomstandigheden van de Maltezer

Maltezertjes hebben maar weinig beweging nodig, maar ze kunnen een fikse wandeling perfect aan, het zal hem zelf plezieren
Zowel in huis als in de tuin voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle situaties aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.

Levensverwachting van de Maltezer

15 tot 18 jaar.

Verzorging van de Maltezer

De lange zijdeachtige vacht van de Maltezer moet elke dag goed gekamd worden, aangezien de vacht zeer zacht is. De Maltezer werpt weinig of geen haar af en is goed voor allergielijders.
Om lelijke traansporen te vermijden met je af en toe de ogen schoonmaken. Ook de baard na de maaltijd om de zelfde reden schoon maken.
Als er hun haren in de ooghoeken groeien en hun het zicht belemmeren of de ogen irriteren is het best van deze korter te knippen. U kan de vacht ook kort knippen als u het kammen voor u een tijdrovende verzorging is.

Geef hem regelmatig een bad en zorg ervoor dat de hond nadien grondig droog is. Maak ook de oren regelmatig schoon.

Oorsprong van de Maltezer

De Maltezer is één van de oudste hondrassen van de wereld en kwam in Malta voor. De standbeelden van gelijkaardige honden zijn gevonden in Egyptische graven van 3.000 jaar geleden. Deze hond werd beschreven door de Griekse filosoof Theophrastus, behorend tot het “Melita” ras, een archaïsch naam voor Malta. Het werd ontwikkeld in Italië met de toevoeging van miniatuur spaniël- en poedelbloed. Het ras werd bijzonder populair met vrouwen uit het oude Griekenland en Rome.

Men denkt dat deze levendige, kleine honden naar onze streken kwamen met de kruisvaarders in de Middeleeuwen

In recentere tijden, is de Maltezer een zeer populaire metgezel en een flathond geworden. Ook als show hond is de Maltezer zeer geliefd.

De prijzen van de Maltezers pupjes kan u hier terug vinden!

Beschikbare puppies

 

 

Mail van onze maltezer klanten

Hieronder vind u laatste mails van tevreden klanten die bij ons een maltezers gekocht hebben. U kun ook alle mails over maltezers lezen

 • Maltezer – Liss

  Bedankt voor de mail……. hier een foto van ons liss ze is jarig ,heel lief een echte schat ,,,,,,zou ze niet meer kunnen missen Verzonden vanaf Samsung-tablet. Het bericht Maltezer – Liss verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Fluffy – Maltezer

      Beste Marleen en company, Hier ben ik dan.. Fluffy, een vrouwelijk malthezertje dat bij jullie een beetje groot is geworden en waar ik héél blij mee ben. Ondertussen ben ik een flink meisje van bijna 2,5 jaar jong. Ik ben super lief en luister goed naar m’n baasje. Jullie krijgen ook nog enkele […] Het bericht Fluffy – Maltezer verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Jippeke 1 jaar

  Het bericht Jippeke 1 jaar verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Maltezer – LUNA 1 JAAR 🐶

  Verstuurd vanaf mijn iPhone Het bericht Maltezer – LUNA 1 JAAR 🐶 verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

 • Maltezer – Prutske

  Vandaag is ons prutske 1jaar geworden Super lief en eentje met een eigen willetje en een mooi karakter Kan heel goed met kinderen om Enigste nadeel ze is heel kieskeurig in haar Eten. Maar wil ze niet kwijt ,ze is mooi Nog geen spijt dat ik ze hier gekocht heb Een echte aanrader > > […] Het bericht Maltezer – Prutske verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails. […]

★★★★★
5 5 1
Waw
Naam
Email
Score
Description

Relevante Rassen

Yorkshire terrier

Yorkshire terrier

Chihuahua

Chihuahua

Mal-chi

Mal-chi

 Onze rassen