Al onze Maltezer pups zijn geboren in onze Belgische ranch 🇧🇪

De Maltezer is een vrolijk hondje dat bovendien weinig haren verliest.

maltezer puppy

Beschrijving van de Maltezer

De Maltezer is een hondenras afkomstig uit Italië, die behoort tot de bichon familie. Het zijn prima gezinshonden.
De maltezer mannetjes meten ongeveer tussen 22 en 26 cm. Teefjes zullen eerder tussen 21 en 24 cm hoog worden. Hun gewicht zal ongeveer tussen 3 en 4 kg zijn.
Hun witte vacht bestaat uit lange, witte, zijdeachtige haren. De Maltezers hebben geen ondervacht. De vacht heeft een scheiding op de rug. Hun huid is gepigmenteerd met donkere vlekjes.
Door zijn zwevend en natuurlijke uiterlijk in combinatie met zijn bijzondere draf, lijkt het vaak alsof hij vooruit rolt.
Het lichaam van de Maltezer is gestrekt, de schoft steekt lichtjes boven de ruglijn uit. Zijn borstkast glijdt mooi af naar beneden en zijn rug is recht. Zijn croupe is zeer groot en lang, lichtjes afvallend. Zijn ledematen zijn kort met een goed gestel. De poten van de Maltezer zijn rond en de vingers goed verbonden en gebogen.
De staart is dik aan het begin. Maar deze word fijn naarmate je naar het einde ervan gaat. De staart is naar voren gekruld.
Het hoofd is eerder groot met een platte schedel. Ze hebben een volumineuze neus en redelijk grote donkere ogen.

maltezer hondje

Karakter en temperament van Maltezers

De Maltezer straalt grote vreugde en genot uit. Ze zijn zeer intelligent, geanimeerde, speels en heel sociaal. Ze zijn gelukkig en tevreden als ze in het middelpunt van de aandacht staan, of bij hun familie zijn. Dit vertederende ras is helder, liefdevol en een diep toegewijde metgezel.
Hun opvoeding is niet moeilijk, omdat ze zich aanpassen aan elke situatie. Ze mogen nooit met harde hand worden opgevoed want ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem.
Een klassiek gezelschapshondje, zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Het is ook een hondje dat heel trouw is aan zijn baasje.

Opvoeding van een Maltezer

Maltezers passen zich altijd moeiteloos aan aan de omstandigheden en de opvoeding verloopt daarmee ook redelijk gemakkelijk. Ze mogen nooit met harde hand opgevoed worden want ze zijn gevoelig voor de intonatie van de stem en ze zitten graag in het gezelschap van hun gezin.

Hoogte en gewicht van de Maltezer

Hoogte: Reu: 21-25 cm, Teef: 20-23 cm

maltezer te koop

Levensomstandigheden van de Maltezer

Maltezers hebben maar weinig beweging nodig, maar ze kunnen een fikse wandeling perfect aan, het zal hem zelf plezieren
Zowel in huis als in de tuin voelt deze hond zich goed. Hij past zich aan alle situaties aan en dus ook aan de levensstijl van zijn baasje.

Ondanks zijn kleine uiterlijk is de Maltezer een sterke hond die zelden ziek wordt. Zijn levensverwachting varieert tussen 12 en 15 jaar.

Zeer occasioneel kan hij last hebben van oogaandoeningen of last hebben van de tanden en het tandvlees, wat bij dit ras gevoeliger is.

Kanker, ouderdom en hartziekten zijn de meest voorkomende oorzaken van overlijden. Desondanks werden enkele aandoeningen waargenomen bij de Maltezer: aangeboren portosystemische shunt (misvorming vanaf de geboorte die leidt tot opstapeling van giftige afvalstoffen in de hersenen, wat neurologische problemen teweegbrengt), het Shaker Dog syndroom (trillen, een neurologische aandoening veroorzaakt door een tekort aan myeline, een ziekte die vaak voorkomt bij kleine honden met een witte pels), hydrocefalus, Patella Luxatie, trichiasis of distichiasis (aandoening waarbij de wimpers verkeerd zijn ingeplant wat leidt tot een infectie van het hoornvlies) of persistente ductus arteriosus (afwijking die leidt tot hartfalen).

maltezer verzorging

Het onderhoud van de Maltezer vraagt regelmatige zorg: dagelijks ontwarren en kammen, een of twee keer per jaar laten trimmen en een bad geven. De staat van de oren en ogen moet goed in de gaten worden gehouden.

Verzorging van de Maltezer

De lange zijdeachtige vacht van de Maltezer moet elke dag goed gekamd worden, aangezien de vacht zeer zacht is. De Maltezer werpt weinig of geen haar af en is goed voor allergielijders.
Om lelijke traansporen te vermijden met je af en toe de ogen schoonmaken. Ook de baard na de maaltijd om dezelfde reden schoon maken.
Als er hun haren in de ooghoeken groeien en hun het zicht belemmeren of de ogen irriteren is het best van deze korter te knippen. U kan de vacht ook kort knippen als u het kammen voor u een tijdrovende verzorging is.

Geef hem regelmatig een bad en zorg ervoor dat de hond nadien grondig droog is. Maak ook de oren regelmatig schoon.

Geschiedenis van de Maltezer

De Maltezer is één van de oudste hondenrassen van de wereld en kwam in Malta voor. De standbeelden van gelijkaardige honden zijn gevonden in Egyptische graven van 3.000 jaar geleden. Deze hond werd beschreven door de Griekse filosoof Theophrastus, behorend tot het “Melita” ras, een archaïsch naam voor Malta. Het werd ontwikkeld in Italië met de toevoeging van miniatuur spaniël- en poedelbloed. Het ras werd bijzonder populair met vrouwen uit het oude Griekenland en Rome.

De Maltezer ofwel de Bichon Maltais is een van de vijf rassen die door de Fédération Cynologique Internationale tot de Bichons worden gerekend. De andere rassen die tot deze groep behoren zijn de Bolognezer (Bichon Bolonais), het Leeuwhondje (Bichon petit Chien Lion), de Havanees (Bichon Havanais), en de Bichon Frisé (Krulharig Leeuwtje).

De Maltezer is de oudste van de Bichons. Beeldjes die werden gevonden in het graf van farao Ramses II, bewijzen dat zijn voorouders al erg in de mode waren in het oude Egypte. Deze beeldjes dateren namelijk uit de 14e eeuw v. Chr. Tien eeuwen later doken deze honden weer op in het Griekenland van Aristoteles en bij de oude Romeinen. Vervolgens zou de Maltezer in de 1e eeuw v. Chr. in Azië zijn geïntroduceerd door kooplieden die via de zogenaamde zijderoute reisden. De talloze deskundigen die daaruit hebben opgemaakt dat het ras inbreng van Tibetaanse honden zou hebben gekregen, hoeven dus geen ongelijk te hebben. De Griekse geograaf Strabo, die leefde rondom het begin van onze jaartelling, had veel belangstelling voor de Maltezer. Maar de beschrijving die hij gaf van het hondje dat hij ‘Canis meletensis’ noemde, kan absoluut niet de nog steeds bestaande twijfel over de herkomst van het ras wegnemen. Het is waarschijnlijk dat Strabo met het woord ‘meletensis’ doelde op de Siciliaanse stad Melenta. Aangezien Melenta ook de oude naam is voor het eiland Malta, is de verwarring compleet.

maltezer pups te koop

Het is echter van weinig belang of de wieg van de Maltezer op het eiland Malta in de Middellandse Zee stond of niet. Wel interessant om te weten is dat in de tijd van Strabo, Malta de bevoorrechte haven werd van zeevarenden en kooplieden die naar Azië vertrokken. Dat betekent dat daar best weleens een flink aantal Maltezers aanwezig had kunnen zijn, en dat deze honden er misschien zelfs werden gefokt.

De Maltezer verscheen in de 15e eeuw in Europa. Zoals zijn voorouders op Grieks en Egyptisch aardewerk werden afgebeeld, kwam zijn beeltenis terecht op wandkleden en schilderijen uit de late middeleeuwen en de renaissance. Zo is hij onder meer te zien op het wandkleed La Dame à la Licorne (De Dame met de Eenhoorn), dat bewaard is gebleven in het Musée de Cluny in Parijs. Hij is ook het onderwerp geweest van Vlaamse, Duitse, Hollandse en Spaanse kunstenaars, zoals Memling, Durer, Brueghel, Van de Venne en Goya. Het ras kreeg vanaf 1520 vaste voet in Engeland, toen koningin Maria Stuart van Schotland enkele exemplaren uit Lyon had geïmporteerd en als haar lievelingsdier beschouwde. Er was echter nog een andere reden voor dat snelle succes, maar dan wel een heel ongebruikelijke. Bij de Engelsen bleek de lange vacht van de Maltezer namelijk reumatiek te genezen. Dat schijnt men aan de overkant van Het Kanaal nog steeds te geloven, want in Engeland kunnen handschoenen en sjaals van Maltezervacht worden gekocht.

Men denkt dat deze levendige, kleine honden naar onze streken kwamen met de kruisvaarders in de Middeleeuwen

In recentere tijden, is de Maltezer een zeer populaire metgezel en een flathond geworden. Ook als show hond is de Maltezer zeer geliefd.

Mail van onze Maltezer klanten

Hieronder vind u enkele mails van tevreden klanten die bij ons een maltezer gekocht hebben. U kunt ook alle mails over maltezers lezen.

Maltezer – Malita

maltezer malita

Melita is jarig – 2 jaar
Hartelijke groet van Melita aan Marleen en Wannes van Woefkesranch
Ook van Martina en Helena

Maltezer – Yankie

maltezer yankie

beste wat we ooit gedaan hebben! hier in hondje kopen

ondertussen 8maanden geleden en nog altijd super tevreden over!

wat ik haat zijn die rot recensies van mensen die er nooit geweest zijn!

en niet weten hoe ze hier werken!

kan enkel en alleen maar goed over hun spreken!

als ze aan ons vragen waar we ons hondje hebben gekocht

zeg ik met fierheid woefkesranch

en dan scrollen ze soms hun ogen.

maar als ze dan naar ons verhaal luisteren.

willen ze toch vaak de gegevens om ook eens te kijken

want ze zeggen altijd dat we zo lief en schattig hondje hebben.

belangrijkste ons puppie was kern gezond!

liefs dirk sarina femke en silke en een hondenpootje van yankie

Maltezer – Maurice

review woefkesranch maltezer

Hierbij stuur ik enkele foto’s van Maurice. Geboren bij jullie 16 april’18. Het gaat uitstekend met mij! Ik ben in een zeer warm gezin terecht gekomen waar ze heel goed voor me zorgen! Ik ben zeer speels…ik vind het geweldig om met kindjes te spelen en ben zeer lief!? Ik krijg lekker eten en water? ik hoop in dit warm gezin nog veel jaartjes te mogen blijven want mijn baasjes zorgen heel goed voor mij! ?dikke poot van Maurice!??