Beagle pups te koop – Belgische fokker Woefkesranch – Kennel van de Beagle

Inhoudsopgave

Beagle pups kennel

Ben Jij op zoek naar een Beagle puppy? Maar weet je niet waar je op moet letten? Wat is de afkomst van een puppy en hoe herken jij een gezonde pup? En wat met broodfok?! Één ding kunnen we je wel al vertellen: Koop jouw puppy in vertrouwen, of doe het helemaal niet! Plan een bezoekje aan een Ranch en vraag steeds naar de moederhond – om zo na te gaan of jouw toekomstige Beagle puppy wel afkomstig is van een Belgische fokker.

Wij, bij Woefkesranch, werken uitsluitend met onze eigen Beagle’s. We werken dus niet met ouderdieren van andere fokkers, maar hebben zelf een populatie van om en bij de 15 verschillende volwassen teefjes. Om zo te garanderen dat al onze pups bij ons, in onze Belgische, erkende fokkerij, geboren worden, maar ook om te focussen op gezondheid en om inteelt te kunnen vermijden.

Bezoek je een puppy in onze Ranch? Dan wordt er jou niet gevraagd om de moeder te zien, dan wordt de moeder jou gewoon getoond. Want ben jij op zoek naar een Beagle puppy, dan willen wij jou en je familie enkel verder helpen wanneer er wederzijds vertrouwen is.

Plan je graag een bezoekje in, al is het vrijblijvend, neem even met ons contact op en we zien je graag binnenkort verschijnen om jullie voor te stellen aan onze Ranch en haar inwoners. Ook op onze website kan je steeds onze beschikbare Beagle pups bezichtigen. Voor wachtlijsten kan je ons best even bellen.

Beagle pups te koop

Wilt u een Beagle kopen? Hieronder onze beagle pups te koop.

Contacteer ons voor de beschikbaarheid of schrijf u in op onze puppy alert

Aankomende Nestjes 2024

Als beagle fokker hebben wij geregeld jonge hondjes. Wij zorgen ervoor dat elke moederhond volledig hersteld is van haar vorig nestje en fokken dus maximaal 1 keer per jaar of minder. Het is van belang voor de gezondheid van de pups en moeder en daarom vinden wij het zeer belangrijk.

Beagle kopen in de toekomst

U wilt een Beagle puppy kopen, maar bent nog niet klaar voor een puppy te adopteren? Dan zijn volgende opties misschien iets voor u?

 • U kunt u zich kosteloos inschrijven op onze puppy alert. Dan krijgt u een email als wij foto’s van onze beagles ter adoptie op onze website zetten.
 • U kunt al reserveren voor een beagle nest in de toekomst. U geeft in het reservatieformulier in wanneer je een pup zou willen in het veld afhaaldatum of opmerkingen. Na het reservatieformulier wordt er een betaling van € 100 gevraagd op de reservatie te bevestigen.

Het karakter van een Beagle

“Beagle’s zijn eigenwijze honden, kunnen niet alleen blijven en zijn koppig.” Of dat is toch wat je vaak leest op het internet over het karakter. Niet geheel onwaar, maar wel vaak erg overdreven.

Beagle’s kunnen hun ergens echt op vastpinnen. Ze zijn met een balletje aan het spelen en jij wil ze tot de orde roepen. Dat is vaak moeilijker, omdat dit ras zich echt focust op waar het mee bezig is (het balletje) en loslaat wat er rondom hem afspeelt. Dat geldt ook in twee richtingen. Als je jouw Beagle’s aandacht hebt, kan hij zich echt focussen. Noem het vastberadenheid, dat klinkt toch al wat mooier dan ‘koppig’, en mits training ook veel correcter verwoord.

Voor ons is een Beagle één van onze makkelijkste rashonden. Gezien het een meutehond (groepshond) is, EN sociaal is aangelegd. Ook met kinderen loop je niet veel risico met het Beagle ras.

De Beagle is een zéér speels ras, leert zijn basis vrijwel makkelijk, heeft een lage kans op gezondheidsproblemen en houdt van een wandeling.

Het grote voordeel is dat een Beagle geen eenhandige hond is. Hij zal niet opkijken naar één iemand, maar zal dat naar meerdere doen. Dit geldt zowel in een groep met andere honden als in een gezin. Net dat maakt ze in onze ogen een ras voor vrijwel alle gezinnen. 

Beagle pups adoptie

Trainingstips en advies voor het opvoeden van een Beagle pup

Het opvoeden van een Beagle pup kan een spannende en bevredigende ervaring zijn! Deze energieke en ondeugende honden hebben echter ook specifieke behoeften als het gaat om training en opvoeding. Hier zijn een paar handige tips en adviezen om je op weg te helpen:

 1. Begin meteen met de socialisatie: Beagles zijn van nature sociale honden, maar het is belangrijk om ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende mensen, dieren en situaties. Dit helpt hen zich comfortabel en zelfverzekerd te voelen in verschillende omgevingen.
 2. Maak training leuk en belonend: Door positief gedrag te belonen met traktaties, lof en genegenheid, kan je pup sneller begrijpen wat gewenst gedrag is. Het kan ook helpen om negatief gedrag te corrigeren met gepaste straffen, zoals het negeren van ongewenst gedrag of een korte time-out. Op deze manier kan je pup leren wat wel en niet acceptabel is. Maar het is belangrijk om te benadrukken dat straffen nooit hard of agressief moeten zijn. Het gaat er meer om dat je duidelijk bent over wat je wel en niet wilt van je pup, en dit op een consistente en positieve manier communiceert. Op deze manier zal de opvoeding van je Beagle pup soepeler en effectiever verlopen!
 3. Geef voldoende lichaamsbeweging: Beagles zijn actieve en energieke honden die behoefte hebben aan voldoende beweging. Dagelijkse wandelingen, speelsessies en mentale stimulatie zijn essentieel om te voorkomen dat ze zich vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.
 4. Wees consequent en geduldig: Hoe schattig en ondeugend Beagle pups ook kunnen zijn, het is essentieel om consequent te zijn in je regels en grenzen. Wees geduldig en geef ze de tijd om te leren en te groeien. Met liefdevolle begeleiding en positieve training zullen ze zich ontwikkelen tot gehoorzame en geliefde familieleden.

Onthoud dat elke Beagle pup uniek is en zijn eigen tempo heeft bij het leren en ontwikkelen. Door hen de juiste begeleiding en aandacht te geven, kun je een sterke band opbouwen en genieten van een gehoorzame en gelukkige Beagle voor het leven!

Op zoek naar beagle speelgoed voor uren speelplezier? Kom langs in onze winkel of bekijk deze speeltjes op bol.com.

Het uiterlijke van een Beagle

Beagle’s worden in twee kleuren geboren. Maar na enkele dagen komt de derde kleur al tevoorschijn. Hun kleur wordt beschreven als ‘Tricolor’ in de terminologie.

Wanneer een Beagle puppy ter wereld komt, is enkel de zwarte ne witte kleur aanwezig, maar al héél snel veranderd een zeer klein deeltje van de zwarte haartjes in een bruinere tint. Hoe ouder een Beagle wordt, hoe meer zwart veranderd naar bruin. Wat wit is, blijft wit.

De grootte is afhankelijk van geslacht en van hun bloedlijn (= afstamming). Zo zijn reutjes uit éénzelfde nest vaak één à twee centimeter hoger dan een teefje en wegen ze doorgaans ook wat meer. Ze zijn iets steviger gebouwd.

Teef (vrouwelijk): 12 kg à 15 kg – +- 38 cm (schofthoogte)
Reu (mannelijk): 14 kg à 17 kg – +- 40 cm (schofthoogte)

Een Beagle heeft hangende oren, zoals vele jachthond types. Dat maakt dat je de oren regelmatig moet controleren, reinigen is enkel nodig wanneer deze vuil zijn. Ze hebben een ‘midden schedelvorm’, dat biedt dan weer voordelen voor de algemene ademhaling (platsnoeten ademen veel moeizamer). Al deze elementen maken van de Beagle een ras zonder al te veel kans op medische aandoeningen. Al is het toch steeds opletten voor overgewicht.

Een volwassen Beagle heeft een mooie ‘zwaardstaart’ bedekt onder kort stokhaar. Honden zoals dit ras kennen tweemaal per jaar een ruiperiode. Daarin verliest hij een deel van zijn vacht om te vervangen met een andere, meer geschikte dons voor de tijd van het jaar. Dit gebeurt voornamelijk tijdens de overgang van winter naar lente en zomer naar herfst. Honden die meestal buiten leven, zullen harder verharen omdat de temperatuurschommelingen ook groter zijn. Borstelen is, voornamelijk tijdens de ruiperiode, licht aangeraden. Wassen daarentegen is niet nodig, tot zelfs afgeraden.

Gezondheid van de Beagle

Frequentiebezoek bij de dierenarts: Slechts 1X/jaar (jaarlijkse vaccinatie)

Dat een Beagle gezond is of niet, kan je niet altijd op voorhand weten. Daarom nogmaals: Koop een hond in vertrouwen en hou een goed contact met jouw fokker. Wanneer er problemen opduiken met een hond, is het best steeds de fokker hiervan te verwittigen. Deze info kan zéér belangrijk zijn voor zijn fokprogramma’s, EN een goede fokker kan ook meer info geven over zijn honden dan eender welke andere dierenarts. Om die reden bieden wij aan alle eigenaars een 24/7 service waarbij er steeds iemand bereikbaar is.

Gezondheid kan, kort door de bocht, ingedeeld worden in twee compartimenten. Enerzijds heb je de algemene gezondheid, het al dan niet vrij zijn van virussen. En anderzijds kijken we naar het genetische gedeelde. Wat de puppy meegekregen heeft van zowel zijn moeder als zijn vader (DNA, karakter, temperament, uiterlijk en andere genetica)

Voor beide gevallen heeft de fokker een deel verantwoordelijkheid. Algemene gezondheid wordt bevorderd door zijn omgeving (hygiëne van de huisvesting) en voeding (zowel moedermelk als kwaliteitsvolle voeding). Tot wanneer de pup naar zijn ‘Gouden mandje’ verhuisd, is dit de verantwoordelijkheid van de fokker.

De genetica is afkomstig van zowel moeder, vader als voorouders. Ook hier dragen wij als fokker verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld: Een teefje met Patella Luxatie of een reu met Heupdysplasie wordt uitgesloten voor onze fokprogramma’s.

Dat wil niet zeggen dat jouw hond geen HD of PL kan krijgen wanneer zijn beide ouders vrij zijn, dat wil wel zeggen dat de kans drastisch verlaagd. Ook zijn omgeving na het spenen (verlaten van de moeder) is van erg groot belang. Een hond kan nog steeds botproblemen ontwikkelen door zijn groei die beïnvloed kan worden door te castreren/steriliseren op te jonge leeftijd. Het kan zelfs zijn dat door gebruik van allerlei producten tegen vlooien/teken/ongedierte epilepsie ontwikkeld. Dit noemen we dan niet een genetisch maar een ontwikkeld probleem. Ook hierop heeft de fokker, in onze ogen althans, de verantwoordelijkheid om zijn potentiële klanten te verwittigen over de risico’s hieromtrent.

Een goede fokker deelt jou niet alleen info mee over een Beagle en zijn karakter, maar gaat verder. Een goede fokker kent zijn ouderdieren, verschaft info over de gezondheid van zijn pups en blijft bereikbaar voor zijn klanten om hen ook in de toekomst bij te staan.

Wanneer je een Beagle kennel bezoekt waar men je vertelt dat je contact moet opnemen met jouw dierenarts wanneer je een probleem hebt, hoe professioneel schat je die fokker dan in?

Beagle kennel belgië

Levensverwachting

Als je denkt aan het nemen van een Beagle als je nieuwe huisgenoot, wil je natuurlijk weten hoe lang je van elkaar kunt genieten! Een Beagle heeft over het algemeen een levensverwachting van ongeveer 12 tot 15 jaar.

Dat betekent dat je jarenlang kunt genieten van de vrolijke, levendige persoonlijkheid van deze prachtige hond. Maar het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is, en dat levensverwachting afhankelijk kan zijn van diverse factoren, zoals de kwaliteit van de verzorging en gezondheidszorg die je biedt.

Gelukkig hebben Beagles over het algemeen weinig erfelijke gezondheidsproblemen, dus met de juiste liefdevolle zorg, goede voeding en voldoende beweging kunnen ze een lang en gezond leven hebben. Denk je dat je klaar bent om 12 prachtige jaren door te brengen met een levendige Beagle aan je zijde?

Hoeveel kost een Beagle puppy?

De kostprijs voor een Beagle puppy verschilt van fokker tot fokker. Zelden wordt er een verschil gemaakt in prijs tussen een reutje en een teefje. Een normale prijs voor een Beagle bedraagt tussen € 1000 en € 1500.

Omdat een andere fokker minder vraag voor een puppy, moet je nog niet zo snel veranderen van locatie. Want de gezondheid van een hond is onbetaalbaar. Één dierenartsfactuur kan soms het verschil al terug gelijkmaken.

De prijs van een Beagle wordt bepaald door enkele verschillende factoren bij ons. Maar mag niet door gezondheid bepaald worden. Of een hond nu één euro of 10.000 euro kost, gezondheid moet ten allen tijden gegarandeerd worden.  

Leeftijd is de grootste factor waarom een bepaalde fokker zijn prijs zou dalen. Als een fokker een bezoeker krijgt, zou ieder van zijn hondjes evenveel kans moeten krijgen om ‘gekozen’ te worden. En prijs is nu éénmaal een doorslaggevende factor bij velen.

Daarnaast vind je vaak honden terug aan belachelijk lage prijzen, tot wel een verschil van 50%. Vaak gaat het niet alleen om oudere ‘pups’, meestal vinden ze hun oorsprong ook terug in Oost-Europa en kan je dus geen moederdier bezoeken.

En als laatste, schoonheid. Ook wij surfen het internet rond, en zien wat ‘concurrentie’ soms aanbiedt als een ‘Beagle’. De raszuiverheid/rasstandaard is soms echt ver te zoeken.

Beagle pups fokker

Het vinden van een goede Beagle kennel, in België

Beagle’s vind je overal, tegen verschillende prijzen. Het is goed dat je prijzen met elkaar vergelijkt, maar staar je niet alleen blind op de prijs. Enkele tips bij het helpen van een goede fokker:

 1. Heb vertrouwen: Wanneer je met een fokker praat, denk er dan ook al eens aan of je nog steeds contact met die persoon zou willen aanhouden wanneer dat nodig is. Wie ga jij contacteren wanneer er een probleem opduikt. Zou je de persoon in kwestie niet contacteren maar jouw hond meteen onder de hoede van een dierenarts plaatsen? Dan lijkt het ons dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt.
 2. Bezoek de moederdieren: Geen moederdieren te zien? Dan komt jouw hond van een andere fokker. Je bent niet bij een fokker maar bij een handelaar. Je weet dus niet vanwaar jouw hond afkomstig is en zal steeds met vragen blijven zitten.
 3. Stel jouw vragen: Heb geen bang om een vraag te veel te stellen, of om een ‘domme’ vraag te stellen. Een gepassioneerde fokker verteld graag over zijn beroep. Als hij jouw vragen op voorhand niet beantwoord, dan gaat hij dat achteraf zeker niet meer doen
 4. Let op de honden: Zie je iets abnormaals, iets wat je doet twijfelen? Twijfels = problemen. Een gezonde puppy heeft een blinkende vacht en is speels. Hoewel dat speelse soms eerst wat vertrouwen nodig heeft.
 5. Neem geen puppy om een puppy te nemen: Wordt verliefd op een puppy, zet je even aan de kant en leer een puppy kennen. Wanneer je een klik hebt, dan pas kies je een puppy. Neem geen puppy omdat je al vakantie hebt genomen. Zet je eventueel gewoon even op een wachtlijst.
 6. Let op de omgeving: Een propere huisvesting van de honden is nefast. Vraag gerust ook waar de ouderdieren verblijven wanneer ze geen pups hebben.

De minimale leeftijd om een hond aan te schaffen bedraagt acht weken voor Belgische pups. Wanneer je een hond uit het buitenland wil halen, moet deze minimaal vijftien weken oud zijn en in het bezit zijn van een Rabiësvaccinatie. Voor de socialisatie en training van een Beagle doe je er dus best aan een puppy aan te kopen rond de minimumleeftijd en met een Belgische herkomst.

Het is een nobele daad om een Beagle te willen adopteren uit een asiel, maar let er wel op dat dit vaak hondjes zijn met een handleiding. Hierbij geven wij de raad om dit pas te overwegen wanneer je veel ervaring hebt of wanneer je al een andere hond hebt.

Het belang van een goede voeding

Oh, voeding voor je Beagle, een belangrijk onderwerp waar we graag wat dieper op in gaan. Beagles staan erom bekend dat ze geen moeilijke eters zijn en vaak van alles willen proeven. Het is echter essentieel om je hond een gezonde en kwalitatieve voeding te geven om ervoor te zorgen dat hij alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft. Gelukkig zijn er verschillende merken die de reputatie hebben hoogwaardig en voedzaam hondenvoer te bieden, zoals Royal Canin, Eukanuba, Pro Plan en Hills.

Het is belangrijk om te kiezen voor voer dat specifiek is samengesteld voor de behoeften van Beagles of voor honden van vergelijkbare grootte en activiteitsniveau. Deze voedingsmiddelen zitten vol met de juiste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die je Beagle nodig heeft om gezond te blijven. Denk bijvoorbeeld aan een evenwichtige mix van eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten en vezels.

Bij Woefkesranch geloven we sterk in het belang van goede voeding voor de gezondheid en het welzijn van je Beagle. Daarom zorgen we ervoor dat al onze puppy’s al gewend zijn aan hoogwaardig voer voordat ze naar hun nieuwe thuis gaan. We geven ook voedingsadvies aan onze klanten, zodat ze de juiste voeding kunnen blijven bieden aan hun nieuwe harige vriendjes.

Onthoud wel dat elke hond uniek is en individuele voedingsbehoeften kan hebben. Het is altijd een goed idee om met een dierenarts te overleggen over de juiste voeding voor jouw Beagle, vooral als de hond speciale dieetwensen of gezondheidsproblemen heeft.

Het is zo belangrijk om je Beagle goed te voeden, omdat dit een directe invloed heeft op zijn energieniveau, vachtconditie en algehele gezondheid. Een goed gevoede Beagle zal goed gedijen en je jarenlang vreugde en plezier brengen!

Geschiedenis van de Beagle

Oh, de geschiedenis van het Beagle ras! Het is echt fascinerend om te leren hoe dit ras zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Dus laten we even teruggaan in de tijd en ontdekken waar deze charmante honden vandaan komen.

Het Beagle ras heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw in Engeland. Oorspronkelijk werden Beagles gefokt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen. Hun uitstekende reukzin en vasthoudendheid maakten ze perfect voor dit doel. Maar wist je dat Beagles ooit veel groter waren dan de honden die we vandaag kennen? In de loop van de tijd werden ze steeds kleiner gefokt om sneller en handiger te zijn bij het volgen van de geursporen van wild.

In de 19e eeuw vond er een belangrijke verandering plaats in de ontwikkeling van het Beagle ras. De befaamde fokker Reverend Phillip Honeywood droeg bij aan de verfijning van het Beagle type dat we tegenwoordig kennen. Hij selecteerde honden met een zachtaardiger karakter en een meer gestroomlijnd uiterlijk. Hierdoor kreeg het ras een stabiele en vriendelijke persoonlijkheid, waardoor ze niet alleen uitstekende jachthonden waren, maar ook geweldige gezelschapshonden werden.

Door de jaren heen is het Beagle ras geliefd geworden over de hele wereld. Ze staan bekend om hun aanhankelijkheid, speelsheid en vriendelijke karakter. Beagles hebben zelfs een enorme populariteit vergaard dankzij de iconische rol van “Snoopy” in de stripverhalen van Charles M. Schulz. Deze slimme en levendige honden hebben zich in de loop der tijd echt bewezen als geliefde metgezellen en loyale familieleden.

Leuke weetjes over de Beagle

 1. Beagle’s worden vaak gebruikt in Laboratoria, dat op zich is geen leuk weetje. De reden dat net dit ras gekozen wordt is omdat het gaat over een meutehond, een hond die gemakkelijk aard in verschillende milieus en aard met andere honden.
 2. Men noemt de Beagle wel eens een jachthond, en dat is het ook. Maar de Beagle wordt niet gebruikt als een ‘pur sang’ jachthond. Ook hier weer: als meutehond. In Groot-Brittannië werd de jacht vroeger georganiseerd te paard, een ‘toeter’ en een meute Beagle’s voorop. De Beagle’s moest geen ‘wild’ vangen, maar opjagen. Want van dichtbij kan je geen ‘wild’ schieten met hagel. Door hun grote groepen (tot wel + 20 Beagle’s), konden grote gebieden in snel tempo uitgekamd worden.
 3. Er bestaan ook twee-kleurige Beagle’s, de lemon Beagle. Deze soort heeft geen zwarte haartjes, maar enkel (licht) bruine en witte. De kleur komt weinig voor, broodfokkers maken soms gebruik van inteelt om de kleur vaker te doen voortkomen. Dit kan leiden tot genetische afwijkingen.
 4. Epilepsie is een gekende aandoening bij dit ras. Door geen gebruik te maken van producten tegen vlooien/teken/ongedierte (zoals bijvoorbeeld pilletjes of pipetjes) is de kans echter zéér klein. Deze aandoening kan ook genetisch doorgegeven worden, fokkers houden hier dus best ook rekening mee.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Beagle – Winston – Braine-l’Alleud (Eigenbrakel)

Bonjour, Madame, Monsieur,Bien merci pour votre gentil mail à l´occasion
de son premier anniversaire !Voici deux photos de notre Bébé Bonheur, petit Winston !
Un an déjà qu´il apporte joie, câlins et espiegleries dans notre maison!

Bonne fin de journée !
Mme B-V – Braine-l’Alleud (Eigenbrakel)

°10/7/2023
Oscar – Dabber

Beagle – Finn

Bonjour,

 

Notre chien se porte très bien !

Il est encore assez têtu mais très gentil et joueur.

Je vous envoie des petites photos de lui pour qui vous voyiez comme il a bien grandi !

 

Bonne journée à vous,

A bientôt,

 

Christine 

Beagle – Snoepie

Snoepie is vandaag ingeënt. Foto Snoepie in bijlage.

Groetjes

Beagle – Woody – 1 jaar

Beste Marleen,

Bedankt voor jullie mail.
Hierbij wat foto’s van Woody.
Het gaat heel goed met hem. Hij is een echte lieverd en een enorme knuffel.

Fijne dag!

Groetjes,

Anika, Mario, Benthe en Woody

°29/6/2023

Gatsby x Olga

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

Beagle – Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.