Beagle pups te koop – Belgische fokker Woefkesranch – Kennel van de Beagle

Ben Jij op zoek naar een Beagle puppy? Maar weet je niet waar je op moet letten? Wat is de afkomst van een puppy en hoe herken jij een gezonde pup? En wat met broodfok?! Één ding kunnen we je wel al vertellen: Koop jouw puppy in vertrouwen, of doe het helemaal niet! Plan een bezoekje aan een Ranch en vraag steeds naar de moederhond – om zo na te gaan of jouw toekomstige Beagle puppy wel afkomstig is van een Belgische fokker.

Wij, bij Woefkesranch, werken uitsluitend met onze eigen Beagle’s. We werken dus niet met ouderdieren van andere fokkers, maar hebben zelf een populatie van om en bij de 15 verschillende volwassen teefjes. Om zo te garanderen dat al onze pups bij ons, in onze Belgische, erkende fokkerij, geboren worden, maar ook om te focussen op gezondheid en om inteelt te kunnen vermijden.

Bezoek je een puppy in onze Ranch? Dan wordt er jou niet gevraagd om de moeder te zien, dan wordt de moeder jou gewoon getoond. Want ben jij op zoek naar een Beagle puppy, dan willen wij jou en je familie enkel verder helpen wanneer er wederzijds vertrouwen is.

Plan je graag een bezoekje in, al is het vrijblijvend, neem even met ons contact op en we zien je graag binnenkort verschijnen om jullie voor te stellen aan onze Ranch en haar inwoners. Ook op onze website kan je steeds onze beschikbare Beagle pups bezichtigen. Voor wachtlijsten kan je ons best even bellen.

Het karakter van een Beagle

“Beagle’s zijn eigenwijze honden, kunnen niet alleen blijven en zijn koppig.” Of dat is toch wat je vaak leest op het internet. Niet geheel onwaar, maar wel vaak erg overdreven.

Beagle’s kunnen hun ergens echt op vastpinnen. Ze zijn met een balletje aan het spelen en jij wil ze tot de orde roepen. Dat is vaak moeilijker, omdat dit ras zich echt focust op waar het mee bezig is (het balletje) en loslaat wat er rondom hem afspeelt. Dat geldt ook in twee richtingen. Als je jouw Beagle’s aandacht hebt, kan hij zich echt focussen. Noem het vastberadenheid, dat klinkt toch al wat mooier dan ‘koppig’, en mits training ook veel correcter verwoord.

Voor ons is een Beagle één van onze makkelijkste rashonden. Gezien het een meutehond (groepshond) is, EN sociaal is aangelegd. Ook met kinderen loop je niet veel risico met het Beagle ras.

De Beagle is een zéér speels ras, leert zijn basis vrijwel makkelijk, heeft een lage kans op gezondheidsproblemen en houdt van een wandeling.

Het grote voordeel is dat een Beagle geen eenhandige hond is. Hij zal niet opkijken naar één iemand, maar zal dat naar meerdere doen. Dit geldt zowel in een groep met andere honden als in een gezin. Net dat maakt ze in onze ogen een ras voor vrijwel alle gezinnen. 

Het uiterlijke van een Beagle

Beagle’s worden in twee kleuren geboren. Maar na enkele dagen komt de derde kleur al tevoorschijn. Hun kleur wordt beschreven als ‘Tricolor’ in de terminologie.

Wanneer een Beagle puppy ter wereld komt, is enkel de zwarte ne witte kleur aanwezig, maar al héél snel veranderd een zeer klein deeltje van de zwarte haartjes in een bruinere tint. Hoe ouder een Beagle wordt, hoe meer zwart veranderd naar bruin. Wat wit is, blijft wit.

De grootte is afhankelijk van geslacht en van hun bloedlijn (= afstamming). Zo zijn reutjes uit éénzelfde nest vaak één à twee centimeter hoger dan een teefje en wegen ze doorgaans ook wat meer. Ze zijn iets steviger gebouwd.

Teef (vrouwelijk): 12 kg à 15 kg – +- 38 cm (schofthoogte)
Reu (mannelijk): 14 kg à 17 kg – +- 40 cm (schofthoogte)

Een Beagle heeft hangende oren, zoals vele jachthond types. Dat maakt dat je de oren regelmatig moet controleren, reinigen is enkel nodig wanneer deze vuil zijn. Ze hebben een ‘midden schedelvorm’, dat biedt dan weer voordelen voor de algemene ademhaling (platsnoeten ademen veel moeizamer). Al deze elementen maken van de Beagle een ras zonder al te veel kans op medische aandoeningen. Al is het toch steeds opletten voor overgewicht.

Een volwassen Beagle heeft een mooie ‘zwaardstaart’ bedekt onder kort stokhaar. Honden zoals dit ras kennen tweemaal per jaar een ruiperiode. Daarin verliest hij een deel van zijn vacht om te vervangen met een andere, meer geschikte dons voor de tijd van het jaar. Dit gebeurt voornamelijk tijdens de overgang van winter naar lente en zomer naar herfst. Honden die meestal buiten leven, zullen harder verharen omdat de temperatuurschommelingen ook groter zijn. Borstelen is, voornamelijk tijdens de ruiperiode, licht aangeraden. Wassen daarentegen is niet nodig, tot zelfs afgeraden.

Gezondheid van de Beagle

Frequentiebezoek bij de dierenarts: Slechts 1X/jaar (jaarlijkse vaccinatie)

Dat een Beagle gezond is of niet, kan je niet altijd op voorhand weten. Daarom nogmaals: Koop een hond in vertrouwen en hou een goed contact met jouw fokker. Wanneer er problemen opduiken met een hond, is het best steeds de fokker hiervan te verwittigen. Deze info kan zéér belangrijk zijn voor zijn fokprogramma’s, EN een goede fokker kan ook meer info geven over zijn honden dan eender welke andere dierenarts. Om die reden bieden wij aan alle eigenaars een 24/7 service waarbij er steeds iemand bereikbaar is.

Gezondheid kan, kort door de bocht, ingedeeld worden in twee compartimenten. Enerzijds heb je de algemene gezondheid, het al dan niet vrij zijn van virussen. En anderzijds kijken we naar het genetische gedeelde. Wat de puppy meegekregen heeft van zowel zijn moeder als zijn vader (DNA, karakter, temperament, uiterlijk en andere genetica)

Voor beide gevallen heeft de fokker een deel verantwoordelijkheid. Algemene gezondheid wordt bevorderd door zijn omgeving (hygiëne van de huisvesting) en voeding (zowel moedermelk als kwaliteitsvolle voeding). Tot wanneer de pup naar zijn ‘Gouden mandje’ verhuisd, is dit de verantwoordelijkheid van de fokker.

De genetica is afkomstig van zowel moeder, vader als voorouders. Ook hier dragen wij als fokker verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld: Een teefje met Patella Luxatie of een reu met Heupdysplasie wordt uitgesloten voor onze fokprogramma’s.

Dat wil niet zeggen dat jouw hond geen HD of PL kan krijgen wanneer zijn beide ouders vrij zijn, dat wil wel zeggen dat de kans drastisch verlaagd. Ook zijn omgeving na het spenen (verlaten van de moeder) is van erg groot belang. Een hond kan nog steeds botproblemen ontwikkelen door zijn groei die beïnvloed kan worden door te castreren/steriliseren op te jonge leeftijd. Het kan zelfs zijn dat door gebruik van allerlei producten tegen vlooien/teken/ongedierte epilepsie ontwikkeld. Dit noemen we dan niet een genetisch maar een ontwikkeld probleem. Ook hierop heeft de fokker, in onze ogen althans, de verantwoordelijkheid om zijn potentiële klanten te verwittigen over de risico’s hieromtrent.

Een goede fokker deelt jou niet alleen info mee over een Beagle en zijn karakter, maar gaat verder. Een goede fokker kent zijn ouderdieren, verschaft info over de gezondheid van zijn pups en blijft bereikbaar voor zijn klanten om hen ook in de toekomst bij te staan.

Wanneer je een Beagle kennel bezoekt waar men je vertelt dat je contact moet opnemen met jouw dierenarts wanneer je een probleem hebt, hoe professioneel schat je die fokker dan in?

Hoeveel kost een Beagle puppy?

De kostprijs voor een Beagle puppy verschilt van fokker tot fokker. Zelden wordt er een verschil gemaakt in prijs tussen een reutje en een teefje. Een normale prijs voor een Beagle bedraagt tussen € 1000 en € 1500.

Omdat een andere fokker minder vraag voor een puppy, moet je nog niet zo snel veranderen van locatie. Want de gezondheid van een hond is onbetaalbaar. Één dierenartsfactuur kan soms het verschil al terug gelijkmaken.

De prijs van een Beagle wordt bepaald door enkele verschillende factoren bij ons. Maar mag niet door gezondheid bepaald worden. Of een hond nu één euro of 10.000 euro kost, gezondheid moet ten allen tijden gegarandeerd worden.  

Leeftijd is de grootste factor waarom een bepaalde fokker zijn prijs zou dalen. Als een fokker een bezoeker krijgt, zou ieder van zijn hondjes evenveel kans moeten krijgen om ‘gekozen’ te worden. En prijs is nu éénmaal een doorslaggevende factor bij velen.

Daarnaast vind je vaak honden terug aan belachelijk lage prijzen, tot wel een verschil van 50%. Vaak gaat het niet alleen om oudere ‘pups’, meestal vinden ze hun oorsprong ook terug in Oost-Europa en kan je dus geen moederdier bezoeken.

En als laatste, schoonheid. Ook wij surfen het internet rond, en zien wat ‘concurrentie’ soms aanbiedt als een ‘Beagle’. De raszuiverheid/rasstandaard is soms echt ver te zoeken.

Het vinden van een goede Beagle kennel, in België

Beagle’s vind je overal, tegen verschillende prijzen. Het is goed dat je prijzen met elkaar vergelijkt, maar staar je niet alleen blind op de prijs. Enkele tips bij het helpen van een goede fokker:

  1. Heb vertrouwen: Wanneer je met een fokker praat, denk er dan ook al eens aan of je nog steeds contact met die persoon zou willen aanhouden wanneer dat nodig is. Wie ga jij contacteren wanneer er een probleem opduikt. Zou je de persoon in kwestie niet contacteren maar jouw hond meteen onder de hoede van een dierenarts plaatsen? Dan lijkt het ons dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt.
  2. Bezoek de moederdieren: Geen moederdieren te zien? Dan komt jouw hond van een andere fokker. Je bent niet bij een fokker maar bij een handelaar. Je weet dus niet vanwaar jouw hond afkomstig is en zal steeds met vragen blijven zitten.
  3. Stel jouw vragen: Heb geen bang om een vraag te veel te stellen, of om een ‘domme’ vraag te stellen. Een gepassioneerde fokker verteld graag over zijn beroep. Als hij jouw vragen op voorhand niet beantwoord, dan gaat hij dat achteraf zeker niet meer doen
  4. Let op de honden: Zie je iets abnormaals, iets wat je doet twijfelen? Twijfels = problemen. Een gezonde puppy heeft een blinkende vacht en is speels. Hoewel dat speelse soms eerst wat vertrouwen nodig heeft.
  5. Neem geen puppy om een puppy te nemen: Wordt verliefd op een puppy, zet je even aan de kant en leer een puppy kennen. Wanneer je een klik hebt, dan pas kies je een puppy. Neem geen puppy omdat je al vakantie hebt genomen. Zet je eventueel gewoon even op een wachtlijst.
  6. Let op de omgeving: Een propere huisvesting van de honden is nefast. Vraag gerust ook waar de ouderdieren verblijven wanneer ze geen pups hebben.

De minimale leeftijd om een hond aan te schaffen bedraagt acht weken voor Belgische pups. Wanneer je een hond uit het buitenland wil halen, moet deze minimaal vijftien weken oud zijn en in het bezit zijn van een Rabiësvaccinatie. Voor de socialisatie en training van een Beagle doe je er dus best aan een puppy aan te kopen rond de minimumleeftijd en met een Belgische herkomst.

Het is een nobele daad om een Beagle te willen adopteren uit een asiel, maar let er wel op dat dit vaak hondjes zijn met een handleiding. Hierbij geven wij de raad om dit pas te overwegen wanneer je veel ervaring hebt of wanneer je al een andere hond hebt.

Leuke weetjes over de Beagle

  1. Beagle’s worden vaak gebruikt in Laboratoria, dat op zich is geen leuk weetje. De reden dat net dit ras gekozen wordt is omdat het gaat over een meutehond, een hond die gemakkelijk aard in verschillende milieus en aard met andere honden.
  2. Men noemt de Beagle wel eens een jachthond, en dat is het ook. Maar de Beagle wordt niet gebruikt als een ‘pur sang’ jachthond. Ook hier weer: als meutehond. In Groot-Brittannië werd de jacht vroeger georganiseerd te paard, een ‘toeter’ en een meute Beagle’s voorop. De Beagle’s moest geen ‘wild’ vangen, maar opjagen. Want van dichtbij kan je geen ‘wild’ schieten met hagel. Door hun grote groepen (tot wel + 20 Beagle’s), konden grote gebieden in snel tempo uitgekamd worden.
  3. Er bestaan ook twee-kleurige Beagle’s, de lemon Beagle. Deze soort heeft geen zwarte haartjes, maar enkel (licht) bruine en witte. De kleur komt weinig voor, broodfokkers maken soms gebruik van inteelt om de kleur vaker te doen voortkomen. Dit kan leiden tot genetische afwijkingen.
  4. Epilepsie is een gekende aandoening bij dit ras. Door geen gebruik te maken van producten tegen vlooien/teken/ongedierte (zoals bijvoorbeeld pilletjes of pipetjes) is de kans echter zéér klein. Deze aandoening kan ook genetisch doorgegeven worden, fokkers houden hier dus best ook rekening mee.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Shiba inu.


Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Shiba inu

Beagle pups

Klik op de knop om onze Beschikbare pups te bekijken.

Meer over de Beagle

Beagle – Een trouwe viervoeter

Beagle honden zijn een klein jachthondenras dat populair is als huisdier en als jager. Ze hebben een vriendelijke en nieuwsgierige persoonlijkheid en staan bekend om hun uitstekende reukvermogen, waardoor ze

Beagle puppy kopen?

Op zoek naar een gezonde Beagle Pup? Vindt je beste vriend bij Woefkesranch 24/7 Service na verkoop 100% Belgische pups Alleen pups uit eigen fokkerij Bezoek pups bij de moeder

Wanneer is een beagle te dik?

Beagles zijn schattige, trouwe en aanhankelijke honden, maar net als alle andere honden kunnen ze gemakkelijk overgewicht krijgen als ze niet goed worden verzorgd. Overgewicht kan gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw

Beagle geschiedenis: Van het begin tot nu

De Beagle is een brak van Britse herkomst. Brakken behoren tot de zogenaamde lopende honden: jachthonden die met hun fijne neus het wild opsporen voor de jagers. Net als de

Wanneer wordt een beagle loops?

Het hebben van een vrouwelijke Beagle betekent dat je alles van de loopsheid moet begrijpen. Er zijn veel mythes over hitte, sterilisatie en alles wat daarbij komt kijken. Dit artikel is volgens

Wanneer is je Beagle volgroeid?

Beagles zijn een zeer gewild hondenras. Ze zijn meestal aan de kleine kant, maar ik vroeg me af wanneer ze eigenlijk stoppen met groeien. Dit is wat ik geleerd heb over de

Waar vind ik een goede Beagle fokker?

U bent op zoek naar een Erkende Beagle fokker, maar u ziet door het bos de bomen niet meer? Na het lezen van dit artikel zult u weten waar een Beagle