Beagle pups te koop 2023

Laatste update:

U bent op zoek naar een Beagle pup? We zijn erkend Belgisch hondenfokker.

Rasbeschrijving Beagle

Schofthoogte33-38 cm
Gewicht+- 15kg
Levensverwachting12-15 jaar
KarakterHet is een zachtaardige, levendige en nieuwsgierige hond die van iedereen houdt!
beagle pups te koop

Beagle pups hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen als gezinshond.

Deze vriendelijke honden veroveren overal ter wereld de harten van mensen. In Amerika is de Beagle pups één van de meest gekochte honden.

Dit hondenras is aanhankelijk, trouw, verdraagzaam tegenover andere honden en kinderen. En ze zijn altijd te vinden voor een spelletje of een wandeling.

De Beagle heeft dan ook iets meer beweging nodig dan sommige andere rassen, al was het maar om overgewicht te voorkomen.

Naar verluidt zouden ze het favoriete hondenras van Elisabeth 1 (1533-1603) zijn geweest. Maar hij heeft duidelijk veel meer mensen hun hart gestolen.

Uiterlijk van Beagle pups

Het is een sterk, stevig gebouwde hond van middelgroot formaat.

Hij heeft een gladde gemakkelijk te verzorgen, korte vacht, die in om het even welke kleur kan komen, bijvoorbeeld:

 • Tricolor
 • Black & tan
 • Roodbruin en wit
 • Oranjebruin en wit
 • Citroen en wit

De meeste zijn driekleurig (tricolor) en je vindt zelden eentje die tweekleurig is.

Ook de vacht is dicht, hard en van middelgrote lengte.

Daarnaast is de schedel breed en lichtjes rond, en de snuit is recht en vierkant.

Beagle pups te koop

Ook zijn de voeten zijn rond en sterk, de oren lang een breed.

Terwijl hun mooie bruine ogen een indringende uitdrukking hebben.

Het puntje van de staart, met een wit uiteinde, wordt vrolijk en hoog gedragen, nooit over de rug gekruld.

Een beagle die in een rasvereniging wilt shows lopen moet voldoen aan de rasstandaard.

Hoogte en gewicht

De Beagle is een middelgrote hond dat ongeveer een volwassen gewicht heeft van 15 kilogram.

Over het algemeen zijn reuen (mannetjes) iets forser en zwaarder gebouwd dan een teef (vrouwtje). Dit gecombineerd met een hoogte tussen 36 centimeter en 41 centimeter als reu.

Terwijl de teefjes een hoogte van 33 centimeter tot 38 centimeter hebben.

Als ze volwassen zijn, wegen ze ongeveer 15 kg. De pups van 8 weken wegen ongeveer 3 kg. Sommige mensen vinden dat het kleine honden zijn, andere zeggen dat het grote rassen zijn. Laten we erbij besluiten dat het middelgrote hond is.

Beagle pups te koop

Weet u niet waar Beagle pups te kopen?

Maak een afspraak bij Woefkesranch

Bezoek de pups bij hun mama’s.

Laad u begeleiden door ons professioneel team bij de keuze van uw pup.

Laad u opvolgen door ons Team de eerste weken na de aankoop.

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring: deze kennis willen we met onze klanten delen.

Beagle pups te koop

Vacht

De vacht van de beagle is een van de dingen die dit ras zo kenmerkend maakt. Beagles hebben een korte, dichte vacht die gemakkelijk te verzorgen is. De vacht kan elke kleur hebben, maar is meestal een tint zwart, bruin en wit.

Beagle vachten zijn niet moeilijk te verzorgen, maar ze hebben wel regelmatig onderhoud nodig. Beagles af en toe borstelen wordt aangeraden om dode haren te verwijderen en de vacht op zijn best te houden. Beagles die leven in gebieden met veel bomen of andere vegetatie moeten wellicht vaker geborsteld worden om te voorkomen dat er parasieten in hun vacht zullen komen.

De beste manier om de vacht van een beagle te borstelen is met een slickerborstel. Begin bij het hoofd en werk zo over de rug met lange, zachte bewegingen. Borstel in de richting van de haargroei om de huid niet te irriteren. Gebruik vervolgens een kam om knopen of klitten door te werken. Eindig met een borstel met zachte haren om alle losse haren te verwijderen.

Als u als u niet zeker weet hoe u uw beagle moet borstelen, kunt u overwegen hem naar een professionele trimsalon te brengen. Zij hebben de ervaring en kennis om de vacht van uw beagle er op zijn best uit te laten zien. Ze zullen ook regelmatig de nagels knippen.

Socialisatie: Karakter en temperament

De Beagle is een vrolijke, zachte, lieve, levendige en nieuwsgierige hond die van iedereen houdt!

Gezellig, moedig en intelligent.

Beagles zijn meute-honden, ze komen dus goed overweg als groepshond. Indien u de mogelijkheid heeft kan u ze perfect met 2 Beagle pups houden.

Dit is uiteraard niet voor iedereen mogelijk. Dit is uiteraard geen probleem, maar let er zeker op:

leer uw pup van dag 1 af en toe eens alleen te blijven. Dit probleem hebben we na de Corona-epidemie gezien: sommige hondjes konden helemaal niet alleen blijven omdat ze het niet aangeleerd waren als pup.

Beagles Beagles

Beagles hebben een luide blaf die nuttig was voor de jager tijdens de jacht, maar kan storend zijn voor familie of buren. Straf uw hond vanaf dag 1 als hij blaft. Leer hem ook om alleen te blijven.

Ze hebben een neiging om hun eigen neus te volgen. Ze zullen tijdens een wandeling dikwijls op ontdekkingstocht willen gaan. Leer uw pup van dag 1 om naar u te komen wanneer je hem roept. Beloon hem met een snoepje, zodat hij leert dat het leuk is als hij naar je toegelopen komt. Straf hem wanneer hij verder weg loopt, door je stem te verheffen. Vraag onze tips na aanschaf.

Ze zijn intelligente honden, maar zeer doelbewust en eigenwijs. Dit maakt de opvoeding soms lastig, maar het eigenwijze karakter bezorgt de opvoeders doorgaans veel plezier.

Deze honden luisteren over het algemeen goed, maar ze zijn snel afgeleid

Lees meer over het karakter van beagle pups of neem contact met ons op.

De Beagle pup als jachthond

Hoewel sommige Beagles nog steeds individueel of in meutes voor de jacht worden gebruikt, zijn de meeste Beagles tegenwoordig schattige huisdieren. Ze jagen graag achter hazen en konijnen.

Beagle honden kunnen heel goed ruiken. Ze zouden ongeveer 220 miljoen geur receptoren hebben, in vergelijking met de 5 miljoen receptoren van de mensen is hij dus veel beter in het ruiken. U zult ze dus ook veel zien snuffelen.

Ook worden ze in vele luchthavens gebruikt als snuffelhond om smokkelwaren en drugs op te sporen. Daar zijn ze heel goed in en ze zijn en komen vriendelijker over dan een Duitse of een Mechelse herder.

beagle jachthond

De Beagle pup als gezinshond

Beagle pups worden vaak als gezinshond voor de hele familie aangeschaft.

Gezien de statistieken met betrekking tot bijtongevallen is dit een zeer goede keuze: dit ras komt daar opvallend weinig in voor.

De omgang met kinderen levert dan ook meestal geen problemen op.

Lees ook: Beagle puppy zindelijk maken: Beste tips voor 2022

Best is dat uw Beagle pup samen met kinderen opgroeit. Zo zijn zowel de kinderen als de Beagle pup aan elkaar gewend.

De Beagle pup naar andere honden of huisdieren is dit ras een goede keuze.

beagle kweker

Levensomstandigheden

De Beagle pups zullen het goed doen in een flat als je maar regelmatig met hen een wandeling maakt in open lucht.

We vinden een honden bench een groot voordeel en zien meer problemen bij mensen die GEEN bench gebruiken. Maak uw Beagle pup vanaf dag 1 vertrouwd aan de Bench. Na enkele dagen is dit een gewoonte, en bovendien een veilig plekje om tot rust te komen.

We hebben ook een artikel geschreven over de maat bench voor een beagle klik hier om het te lezen.

Uw Beagle pup leert ook de hiërarchie binnen het gezin te kennen. Hij zal respect leren hebben voor zijn baasjes. Met een bench zal hij ook sneller zindelijk worden, en minder zaken kapot bijten. Telkens hij aan iets bijt zal je hem kunnen straffen, wanneer je er niet bent kan hij alleen maar op zijn speeltjes in zijn bench bijten.

Beagle pups zijn energiek en bezitten een groot uithoudingsvermogen.

Beagle pups hebben voldoende beweging nodig, maar in een redelijk grote tuin kan hij al behoorlijk wat van zijn energie kwijt.

Een beagle is een sportieve hond, een dagelijkse wandeling met je Beagle pup is aangeraden. Gebruik altijd een leiband wanneer u gaat wandelen. Omdat de Beagle een jachthond is, durft hij wel eens op eigen houtje achter wild aangaan.

Dit hondenras wordt jammer genoeg veel te veel gebruikt als proefdier in een laboratorium omwille van zijn hoge pijngrens.

beagle te koop

Verzorging van Beagles

De vlotte kortharige vacht is gemakkelijk te verzorgen.

Borstelen en een baden met milde zeep, pas doen als echt noodzakelijk. Droge shampoo nu en dan.

Hij hoeft niet vaak gewassen te worden. Maximum 3-4 keer per jaar. Elke wasbeurt zal de huid voor een stuk beschadigen, dus vermijdt onnodige wasbeurten.

Daarnaast vergeet zeker niet de oren van uw Beagle pup zorgvuldig te controleren. Ook moet je de nagels regelmatig knippen.

Beagle kopen bij een officieel erkend fokker

Als u een hond wilt kopen kun je best een fokkerij zoeken die officieel erkend is. Woefkesranch is erkend door het ministerie van dierenwelzijn en je kunt op je twee oren slapen dat je goed zit bij ons. Wij fokken ook andere rashonden, elk ras kun je vinden op de onze rassen pagina.

Veelgestelde vragen

Ze zijn wel zeer kindvriendelijk, en ook tegenover vreemde personen zijn ze niet agressief. Over het algemeen zijn Beagle pups ook goed met andere honden.

Hoe oud wordt een Beagle?

Het is nog een hond die kort tegen de “natuurlijke hond” zit. Omdat alles natuurlijk gebouwd is bij dit ras, zijn ze vele gezonder dan “vervormde rassen” zoals bv. een bulldog met zijn platte neus.
Het ras is ook zeer gespierd waardoor hij minder last krijgt op de botten en gewrichten.
Door de gezonde bouw van dit ras worden ze makkelijk 12 tot 15 jaar oud!
Hij is volgroeid rond de leeftijd van 1 jaar.
Al lijkt de groeicurve op die van een computer. M.a.w. de laatste 10% van de groei duurt het langst.
Hij zal voor +-90% volgroeid zijn rond de leeftijd van 8-9 maand.

Wanneer is een Beagle zindelijk?

Dit kan al na twee weken, maar het kan ook 4 maanden duren. Alles hangt af van hoe u uw pup zindelijk leert worden.
Het snelst gaat het wanneer u straft wanneer hij net iets fout heeft gedaan. En beloont bij goed gedrag. Hoe extremer het verschil tussen goed en slecht, hoe sneller hij het zal leren.
Wenst u alleen maar belonen bij goed gedrag, dan gaat het ook maar meestal iets langer. U bouwt dan wel een iets positievere band met uw hond.

Wat is de prijs van een Beagle?

beagle review

De prijs is gemiddeld tussen € 700 en € 1500 afhankelijk van herkomst, kwaliteit, kleur, …. U kunt de prijs volgen bij onze beschikbare beagle puppy’s. In België geboren pups zijn duurder dan Oost-Europese honden.

Waar vind ik antwoord op de meest gestelde vragen i.v.m. de Beagle pups?

Beagle pups te koop

Wij hebben een Beagle pups blog geschreven. Daar vind u alles wat u moet weten over deze Beagle pup.

Wat eet een Beagle pup?

beagle voeding

Een hond kun je best hondenbrokken van een goede kwaliteit geven. Lees er meer over in ons artikel over voeding van een beagle.

Wanneer is een Beagle volwassen?

Volwassen Beagle

Ze stoppen met groeien na ongeveer 18 maanden. Op deze leeftijd zal hun skeletstelsel volledig ontwikkeld zijn en stabiel blijven. Lees hier meer over wanneer een beagle is volgroeid.

Wat doet een Beagle graag?

Ze houden van eten, lange wandelingen en spelen. Lees hier meer over de favoriete bezigheden van een beagle.

Hoe groot moet een bench voor een Beagle zijn?

Een bench voor dit ras is +- 90 cm lang. Lees er hier meer over de bench van een beagle.

Kan een Beagle alleen thuis blijven?

Alleen blijven is een gewoonte, leer deze gewoonte vanaf je je pup in huis haalt. Anders kan elke hond niet zonder zijn gezin. Lees er hier meer over het alleen laten van een beagle.

Hoe maak je een hond zindelijk?

Dat gaat het beste met een beloon en straf methode. Belonen na dat hij het goed doet en direct straffen na een slechte actie. Lees hier meer over het zindelijk maken van een beagle.

Kan een Beagle tegen warm weer?

Ja, hij kan over het algemeen tegen warm weer. Houdt je hond kalm als het te warm is, je sport ook niet uren in de warmte als je er niet gewoon aan bent. Lees hier meer over.

Wat is de verwachte leeftijd van dit ras?

De levensverwachting is 12-15 jaar.

Wat is het karakter van een Beagle?

Het is een vrolijke hond die met iedereen overweg kan, zowel mens als dier. Hij is flexibel en past zich goed aan de levensstijl van zijn baas aan. Hij kan soms wat koppig zijn, maar dat maakt het ras juist zo mooi. Lees meer over het Beagle-karakter.

Waar vind ik een Beagle fokker?

Je zit net op de website van de beste Beagle fokker ;).

Waar vind ik een beagle fokker?

Professionele Beagle fokkers

De professionele fokker kweekt deze honden op professionele basis. Hij krijgt ook regelmatig controles van de overheid en dierenwelzijn, waardoor ze dus ook altijd in orde moeten zijn. Bovendien zijn ze verplicht om een schriftelijke garantie mee te geven bij de verkoop van een pup. Doordat ze professioneel bezig zijn met fokken, hebben ze meer ervaring met het fokken van puppy’s. Waardoor ze ook meer advies kunnen geven over de Beagle. Woefkesranch is een professionele Beagle fokker.

We geven een 24/7 service mee aan al onze klanten, klanten kunnen ons altijd bereiken met hun vragen na hun aankoop.

Woefkesranch is reeds bijna 30 jaar een aanspreekpunt voor uw puppy’s.

Beagle verkoper

Een verkoper koopt puppy’s aan en verkoopt deze dan terug. Meestal komen deze puppy’s van het buitenland. Hier komen dus pups aan en af, wat uiteraard gevaarlijk kan zijn voor bacteriën.

Wilt u een Belgische beagle, dan kun u beter rechtstreeks bij de fokker kopen.

Hobbyfokker van Beagles

Een hobbyfokker heeft meestal heel weinig honden waarmee hij fokt. Hij of zij heeft in de meeste gevallen ook minder ervaring in het fokken van puppy’s. Doordat hij weinig puppy’s verkoopt zal je ook weinig klachten over hem lezen. Bijv.: 1 Zieke pup op de 10 gefokte hondjes per jaar, is reeds 10% problemen.

Geschiedenis van de Beagle

De oorsprong van het woord “beagle” is niet zeker. Men denkt dat het kan zij afgeleid van het Franse woord begueule, wat betekent geopende keel, of van het oude Engels woord Beag, wat betekent klein.

Nog anderen denken dat de naam afkomstig is van het woord Beag, Beg of Beigh, wat “klein” betekent in het Keltisch.

Verder kwam het ras waarschijnlijk voort na kruising van de Harrier en andere honden uit Engeland.

Hij werd gebruikt voor de jacht op hazen, fazant en kwartels. In Engeland wordt nog steeds met Beagle-meutes gejaagd, waarbij de honden te voet worden gevolgd.

Hij heeft ook als speurhond van de narcoticaopsporing gediend. Jammer genoeg, omdat zij vrij eenvormig en klein zijn, worden ze vaak gebruikt voor medische proefneming

2400 jaar geleden

Griekse documenten uit 400 vóór Christus beschrijven Beagle-achtige honden. En de Romeinen kunnen kleine konijn-jachthonden met hen hebben meebracht naar Engeland om dan vermengt te raken met lokale honden.

Willem de Veroveraar bracht naar verluidt Talbot honden (nu uitgestorven) naar Engeland tijden de Normandische verovering in 1066.

Aan deze honden wordt gedacht als voorouders van de Beagle en de Foxhound.

Hij werd al vroeg populair in de geschiedenis van Engeland. Tijdens het bewind van Edward II (1307-1327) en Henry VII (1485-1509) werden extreem kleine beagles populair.

Deze heel kleine beagles werden ook handschoen beagles genoemd omdat ze klein genoeg waren om in een gehandschoende hand te houden.

300 jaar terug tot nu

In de jaren 1700 werd de vossenjacht populair in Engeland. Hiervoor werd gekozen van de grotere Foxhound in plaats van de Beagle.

Als de boeren in Engeland, Ierland en Wales niet massaal de beagle bleven houden, zou het ras in die tijd misschien uitgestorven zijn.

Midden de jaren 1800 werd dan geselecteerd op andere vaardigheden. De looks waren niet zo het belangrijkste, maar er werd door Thomas Johnson ook geselecteerd voor goede jagers te bekomen.

Op ongeveer hetzelfde moment begonnen Amerikaanse fokkers met importeren van Beagles uit Engeland om het uiterlijk van hun honden te verbeteren.

Vanaf deze moment werden er ze gefokt met een gemiddelde grote tussen 38 en 43 cm schouderhoogte

Tegenwoordig wordt er niet meer geselecteerd op het jachtinstinct van een beagle omdat de meeste al jaren populair zijn als gezinshond.

Enkele Beagle weetjes

 • Ze kunnen moeilijk zindelijk worden. In vele gevallen kan een draadkooi helpen om uw pup zindelijk te krijgen.
 • Ze kunnen zich vervelen als ze te lang alleen zijn. Ze gaan dan andere manieren vinden om hun te vermaken zoals huilen, graven of proberen te ontsnappen.
 • De meest voorkomende reden dat hij in het asiel komt, is doordat ofwel de eigenaren ofwel de buren het geblaf moe zijn. Dit kan vermeden worden door een correcte opvoeding.
 • Omdat ze speurhonden zijn, zullen ze hun neus volgen als ze een interessante geur ruiken.
 • Hoewel dit ras lief en zachtaardig is, kunnen ze onafhankelijk en koppig zijn. Gehoorzaamheidstraining wordt aanbevolen, voedsel als beloning kunnen de meeste honden niet weerstaan
 • Weet je nog hoe de bekende (strip)beagle Snoopy aan zijn eten kwam? Deze honden kunnen een show verkopen om te mogen eten. Let erop dat hij niet te veel eet en zorg dat alle kasten en vuilnisbakken gesloten zijn.
 • Uw hond zal waarschijnlijk haar etensbakje behoorlijk serieus nemen. Leer kinderen om de hond te respecteren tijdens zijn maaltijd en niet te plagen tijdens het eten
 • Ze zijn geen goede waakhonden. Meestal zijn ze vriendelijk tegen iedereen die ze tegenkomen

Mails van onze klanten

Leuke foto’s en emails van onze Beagles

Beagle – Cloé

Dag Marleen,
Ik wou eens een fotootje doorsturen van chloé.  Super gezond .Echt een droom van een hond buiten ze moeilijk kan luisteren . Maar langs deze weg bedankt voor een super hondje
Dag Marleen en Wannes
Hierbij wat beeldmateriaal van Pepper die vandaag 1 jaar geworden is. Dank jullie wel voor dit pracht beestje!
Groetjes

Beagle – Lazy

Dag Marleen en Wannes,
We zijn zo blij met ons Lazy. Het is echt een brave beagle. Alleen eet ze alles, maar dan ook alles, op. Voor de rest geen klagen van.
Binnen 2j, als Lazy 3j is zou ik graag een tweede aankopen. Een compagnon voor Lazy. Ze zal heel blij zijn!
Groetjes,
Kathy

Meer over de Beagle

Wanneer is een beagle te dik?

Beagles zijn schattige, trouwe en aanhankelijke honden, maar net als alle andere honden kunnen ze gemakkelijk overgewicht krijgen als ze niet goed worden verzorgd. Overgewicht kan gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw…

Wat moet je weten als je een Beagle in huis haalt?

De beagle is een ras van kleine geurhonden, qua uiterlijk vergelijkbaar met de veel grotere Foxhound. Hun scherpe reukvermogen is vergelijkbaar met dat van bloedhonden en basset hounds.   Engelse jagers…

Hoe een Beagle kalmeren?

Bent u de eigenaar van een energieke Beagle? De meeste Beagle-bezitters hebben moeite om te begrijpen waarom ze hun hond niet kunnen helpen wanneer het tijd is om te kalmeren. Als eigenaar…
beagle voeding

10 dingen die Beagles graag doen

Elk hondenras is anders. Terwijl sommige rassen, zoals Duitse herders, er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven onafhankelijk te zijn, willen andere rassen, zoals Golden Retrievers, altijd bij hun baasje zijn. Maar hoe…
Beagle fokker West Vlaanderen

Beagle geschiedenis: Van het begin tot nu

De oorsprong van het woord “beagle” is niet zeker. Men denkt dat het afgeleid kan zijn van het Franse woord begueule, wat betekent geopende keel, of van het oude Engels…

Wanneer wordt een beagle loops?

Het hebben van een vrouwelijke Beagle betekent dat je alles van de loopsheid moet begrijpen. Er zijn veel mythes over hitte, sterilisatie en alles wat daarbij komt kijken. Dit artikel is volgens…

Wanneer is je Beagle volgroeid?

Beagles zijn een zeer gewild hondenras. Ze zijn meestal aan de kleine kant, maar ik vroeg me af wanneer ze eigenlijk stoppen met groeien. Dit is wat ik geleerd heb over de…