/ Pomsky pups te koop van Belgisch pomsky fokker

Pomsky pups te koop van Belgisch pomsky fokker

Pomsky pups te koop. Leuk, dom en geschikt voor het leven in een appartement, de Pomsky is een hond die graag in het middelpunt van de belangstelling staat, en met hun schattige uiterlijk en speelse capriolen krijgen ze vaak de aanbidding waar ze naar hunkeren.

De Pomsky is een hondenras dat een hybride is van de Pomeriaan en de Siberische Husky. Schattige Pomsky-puppy’s hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken en behoren ze tot een van de meest gevraagde rassen van de laatste jaren.

pomsky kopen
Pomsky fokker

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Pomsky?

De prijs van een Pomsky varieert tussen 1750 en 3000 €

Wat is de officiële naam van de Pomsky?

De officiële naam van dit hondenras is u0022Pomskyu0022

Wat is zijn oorsprong?

De ontwikkeling ervan vindt voornamelijk plaats in Engeland en de Verenigde Staten en is binnengedrongen in de sfeer van sociale netwerken.

Van welke FCI-groep maakt hij deel uit?

De Pomsky is niet officieel erkend, noch in België, noch door de Fédération Cynologique Internationale omdat het ras nog te recent is.

Wat is de geschiedenis van de Pomsky?

De Pomsky is het resultaat van de kruising tussen twee rassen: de Siberische Husky en de Dwergkees, ook wel bekend als de Pomeriaan, daarom de naam. u003cbru003eEr zijn drie soorten die overeenkomen met de dosering van de kruising.u003cbru003eu003cbru003eEr is dus een Pomsky met 75% u003ca href=u0022https://www.woefkesranch.be/dwergkees-pups-te-koop/u0022 class=u0022rank-math-linku0022u003edwergkeesu003c/au003e, nog eens 50% en de laatste 25%, en vice versa met het percentage u003ca href=u0022https://www.woefkesranch.be/hondenrassen/siberische-husky/u0022 class=u0022rank-math-linku0022u003eHuskyu003c/au003e in de kruising.

Hoeveel weegt een Pomsky?

De Pomsky weegt gemiddeld tussen de 9 en 14 kg.

Hoe lang is een Pomsky?

De schofthoogte kan variëren tussen 25 en 38 cm, wetende dat de pups in hetzelfde nest verschillend kunnen zijn.u003cbru003eu003cbru003eOpgemerkt moet worden dat de fysieke kenmerken van dit nieuwe ras of deze rage nog geen officiële norm zijn. u003cbru003eEr zijn dus veel variaties mogelijk omdat het ras nog niet is vastgesteld, omdat het nog te recent is.

Wat is zijn haartype?

Zijn vacht is over het algemeen halflang.

Wat is haar kleur?

Deze kleine hond is over het algemeen tweekleurig. u003cbru003eWe kunnen de verschillende kleuren van de Husky vinden: zwart, wit, grijs, fawn of bruin.

Wat is het karakter van de Pomsky?

Het ras staat nog niet vast, zijn karakter ook niet. u003cbru003eMaar het is een veilige gok dat het kruisen van twee nogal primitieve rassen een hond oplevert met een sterk karakter.u003cbru003eu003cbru003eAls we de kenmerken van de twee rassen samenvoegen, kunnen we gemakkelijk raden dat deze miniatuur Husky een loyale maar enigszins onafhankelijke hond zal zijn, speels, intelligent maar niet per se erg volgzaam.

Hoe voed je een Pomsky op?

Het opvoeden van deze op Husky lijkende keeshond (of vice versa) zal geen gemakkelijke taak zijn gezien het karakter van zijn ouders. u003cbru003eHet is inderdaad aan te raden om heel vroeg met de opvoeding te beginnen, zodra de pup bij u thuis komt.u003cbru003eu003cbru003eu003cbru003eAls je wacht, kan hij slechte gewoonten oppikken en kan het moeilijk zijn om het evenwicht te herstellen. u003cbru003eHet is beter om te leren in plaats van af te leren om opnieuw te leren.u003cbru003eu003cbru003eu003cbru003eDeze kleine hond is van nature koppig en kan gemakkelijk zijn focus verliezen, vooral als de educatieve methoden niet bij hem passen.

Beschrijving

De Pomsky is een geliefde Designerdog. Hybride van de Siberische Husky en de Pomeranian.
Omdat deze Designerdog nog niet zo lang bestaat, zijn er nog geen vaste normen. Het zal ook nog enkele jaren duren vooraleer deze vormen en normen zijn vastgelegd, en het zal dus nog even duren vooraleer hij erkend wordt als ras.

Op dit moment kunnen Pomskies sterk variëren qua uiterlijk en temperament, zelfs binnen hetzelfde nest, dus het is niet waarschijnlijk dat er binnenkort rasstandaarden zullen komen. Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Pomsky, contacteer Woefkesranch

De dikke vacht van de Pomsky maakt hem bestand tegen koud, sterker dan de meeste andere kleine schoothondjes.
Pomskies zijn zeer aanpasbaar, hebben geen grote ruimte-eisen en hebben slechts matige oefeningsbehoeften, wat ze tot goede huishonden maakt.
De vacht van het ras is verkrijgbaar in verschillende kleuren, net als de oorspronkelijke rassen.
Pomskies zijn vocale honden die de neiging hebben om te huilen, of te blaffen als ze niet goed zijn opgeleid.
Socialisatie met andere honden en mensen is belangrijk, vooral op jonge leeftijd.
Pomskies zijn zeer leergierig, maar kunnen wat koppigheid van de Siberische Husky erven, dus een gediciplineerde opvoeding is aan te bevelen.

De Pomsky is een kleine tot middelgrote hond die ergens tussen de Pomeriaan en Siberische Husky-ouders van het ras in omvang valt. Er is enige variatie in grootte, omdat foknormen niet stevig zijn vastgesteld.

pomsky puppy
Pomsky pups te koop

Interesse in een Pomsky pup?
Bezoek onze Pomsky Ranch

Woefkesranch

De pups verkeren in goede gezondheid en krijgen mee:
* Recht op wettelijke garantie + schriftelijk bewijs
* Europees paspoort (Belgisch!)
* De nodige puppy vaccinaties
* De nodige puppy ontwormingen
* Een professionele uitleg voor de verkoper
* 24/7 Service na aankoop
* Mogelijkheid om thuis te leveren
* Winkel met alle puppy benodigdheden

Ben je zelf geïnteresseerd in een pupje? Dan kan je me steeds
bellen op het nummer 0032/ 15 755 942 of me een mailtje sturen, en
wie weet kan je binnenkort eens komen kennis maken met onze
pupjes!

TEL 0032 /476 919 706
Slameuterstraat 29
2580 Putte – België
HK13100458

Hoogtepunten

  • De dikke vacht van de Pomsky maakt hem toleranter tegen koud weer dan de meeste andere soorten schoothondjes.
  • Pomskies zijn zeer flexibel, hebben geen grote ruimtevereisten en hebben slechts matige trainingsbehoeften, waardoor ze goede appartementshonden zijn.
  • De vacht van het ras is er in verschillende kleuren, net als de ouderrassen.
  • Pomskies zijn vocale honden die de neiging hebben om te juichen als ze niet goed zijn opgeleid.
  • Socialisatie met andere honden en mensen is belangrijk.
  • Pomskies zijn zeer trainbaar, maar kunnen wat koppigheid erven van de Siberische Husky.

Grootte

De Pomsky is een kleine tot middelgrote hond die qua grootte ergens tussen de Dwergkees en Siberische Husky valt. Er is enige variatie in grootte, aangezien de rasstandaarden niet stevig zijn vastgesteld, maar het is redelijk veilig om aan te nemen dat een Pomsky niet veel zwaarder zal zijn dan 18 kilogram als hij volgroeid is, en dat is aan de hogere kant van Pomsky-gewicht.

Persoonlijkheid

De Pomsky is een beetje een komiek en heeft de neiging te weten dat zijn schattige capriolen veel bewondering zullen krijgen van menselijke toeschouwers. Ze zijn zeer goed aanpasbaar aan veranderingen en hun matige trainingsbehoeften maken ze redelijk geschikt voor het wonen in een appartement, zolang ze maar dagelijks eens kunnen goed bewegen zoals bijvoorbeeld gaan wandelen. Dat gezegd hebbende, hebben ze de neiging om de praatgrage huil- en zeurende neigingen van hun Husky-ouders te erven, samen met de neiging van hun Pomeriaan ouders om te keffen. Dit maakt het zeer luidruchtige honden die op de zenuwen van de buren kunnen werken. Ze ruien dikwijls ook, dus wees voorbereid om overal haar te vinden en heb wat pluisrollen en een stofzuiger bij de hand.

Pomskies hebben de neiging zich vast te klampen aan één favoriet familielid, hoewel ze misschien goed kunnen opschieten met alle mensen in het huishouden. Socialisatie is erg belangrijk en zou op jonge leeftijd moeten beginnen. Pomskies kunnen nerveus zijn in de buurt van vreemden als ze niet goed gesocialiseerd zijn.

Gezondheid

Er wordt wel eens beweerd dat designerhonden sterker zijn qua gezondheid. Dit is een zeer goede reden om voor een gezonde hond te kiezen zoals een Pomsky. Ookal komen er weinig gezondheidsproblemen voor bij kruising honden, er bestaat altijd een kleine kans dat je hond problemen heeft.

Pomskies kunnen de veelvoorkomende gezondheidsproblemen van zowel zijn Husky- als Pommerse ouders ontwikkelen. Ze zijn genetisch vatbaar voor aandoeningen zoals allergieën, heupdysplasie , ontwrichte knieën (luxerende patella’s), oogproblemen, epilepsie, hartaandoeningen, instortende luchtpijp en huidproblemen, naast andere problemen. Ze zijn ook bijzonder vatbaar voor tandheelkundige problemen, dus het is belangrijk om regelmatig tanden te reinigen.

Sterke en zwakke punten

Een waardige afstammeling van de Husky, zijn miniatuurversie is net zo robuust als hij. Inderdaad, ondanks zijn kleine formaat en kwetsbare uiterlijk, kan de Pomsky probleemloos slecht weer doorstaan.

Laat hem echter ook niet buiten slapen …

Levensverwachting

Zoals alle gemengde honden is de levensverwachting meestal vrij lang. Hier zou ze tot 15 jaar kunnen gaan.

Vaccins en ontwormingsmiddel

Er is geen verplicht vaccin specifiek voor dit ras. We kunnen echter adviseren om uw hond te laten vaccineren tegen hondenziekte, parvovirus en kennelhoest, die nodig zijn om ontmoetingen met honden essentieel te kunnen maken voor het welzijn van de hond.

Het vaccin tegen hondsdolheid is alleen verplicht als u naar het buitenland gaat.

We raden aan om regelmatig te ontwormen totdat de hond een jaar oud is. En dan twee keer per jaar.

Medische aanleg

Aangezien het ras nog erg recent is, hebben we weinig zicht op de veel voorkomende ziektes en mogelijke pathologieën waar we op moeten letten bij dit ras.

Wanneer er nieuwe rassen worden gecreëerd, kost het inderdaad tijd om de mogelijke problemen te ontdekken die de kruising veroorzaakt.

Verzorging

Pomskies hebben matige trainingsbehoeften die moeten worden voldaan met één goede wandeling of een half uurtje ravotten per dag. Ze kunnen veel energie hebben en hebben misschien wat extra speelsessies nodig voordat ze ontspannen.

Hun dikke vacht maakt Pomskies geschikt voor koud weer, dus bereid je voor om ze samen te pakken en ze het hele jaar door buiten mee te nemen. Ze doen het ook goed met speelgoed dat hen mentaal stimuleert, aangezien Pomskies intelligente honden zijn die zich kunnen vervelen als ze niet worden uitgedaagd.

Trainen kan moeilijk zijn, aangezien sommige Pomskies koppigheid erven van de Siberische Husky, maar ze zouden in orde moeten zijn met het leren van nieuwe dingen als je hen voedselmotivators en veel lof geeft.

Voeding

Pomskies zijn energieke honden en hebben een dieet nodig dat aan hun behoeften voldoet. Omdat er geen rasstandaarden zijn vastgesteld, is het moeilijk met zekerheid te zeggen wat individuele honden zullen moeten eten. Meestal hebben ze een dieet nodig dat geschikt is voor een kleine tot middelgrote hond. Koop altijd een kwaliteitsmerk hondenkorrel en koop nooit de goedkoopste voeding die ze in de dierenwinkel hebben.

Vachtkleur en verzorging

Pomskies hebben een zachte, donzige dubbele vacht die veel geborsteld moet worden om te onderhouden. De dikke vacht houdt ze erg comfortabel bij koude temperaturen. Pomskies hebben de neiging om veel vacht te verliezen, en hoewel poetsen helpt, kun je nog steeds verwachten dat je haar in huis zult vinden. Vachtkleuren variëren, net als de Pomeriaan en Husky-ouders van het ras. Ze zijn verkrijgbaar in grijs en wit, bruin of roodbruin, blauw, puur wit en meer. Nagels moeten een paar keer per jaar worden bijgesneden.

Opvoeding

Kinderen en andere huisdieren

Belangrijk is dat ze goed gesocialiseerd zijn dan kunnen ze met kinderen en de meeste andere huisdieren overweg. Maar ze kunnen ook goed overweg met andere honden, vooral als ze samen met hen zijn grootgebracht, hoewel de hoge prooidrift die ze erven van de Husky betekent dat ze misschien graag kleinere dieren zoals katten achtervolgen. Het is het beste om ze vroeg te socialiseren, vooral als u van plan bent ze in een huishouden met kinderen of andere huisdieren te hebben.

Sterke en zwakke punten van de Pomsky

De belangrijkste kracht van de Pomsky is helaas ook zijn zwakte. Inderdaad, deze hond is bijzonder intelligent, maar dit kenmerk verandert al snel in kattenkwaad om de educatieve pogingen van zijn meester te dwarsbomen.

Hoe start je de opleiding van een Pomsky?

Alleen

Als het een puppy is

Zodra hij aankomt, moet u duidelijke, samenhangende en eerlijke levensregels opstellen, zodat de pup begrijpt dat er grenzen zijn die niet overschreden mogen worden, voor zijn veiligheid en die van anderen.

De educatieve bases moeten ook zo vroeg mogelijk worden geïnitieerd, via positieve methoden (aan de lijn lopen zonder te trekken, terugroepen en statische houdingen).

Als het een volwassene is

Het adopteren van een volwassen hond is soms lastig omdat je te maken hebt met zijn verleden dat soms nogal vaag is. Maar niets is onmogelijk, u moet zich aanpassen aan uw hond zodat hij zo goed mogelijk kan integreren in zijn nieuwe gezin.

Door een opvoeder in te schakelen

Ga naar een honden opvoeder

Als je een onervaren meester bent, niets ernstigs! Schakel een professionele hondentrainer in om u bij de eerste stappen te begeleiden. Hierdoor is het mogelijk om geen fouten te maken en zich zo goed mogelijk aan te passen aan zijn hond.

Maar wees voorzichtig, u moet de juiste docent vinden die dezelfde waarden heeft als u. Voel je vrij om te veranderen als je je niet op je gemak voelt met zijn methoden.

Raadpleeg online een hondentrainer

Veel problemen kunnen worden beheerd met educatieve hulp op afstand.

Met behulp van training gemaakt door een professionele hondentrainer

De oplossing die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, is er een die het advies van een opvoeder combineert met het feit dat u uw hond zelf opvoedt. Hiervoor is er de bekende techniek “uw hond trainen in 15 minuten per dag” die u kunt ontdekken.

Welk kosten moet je verwachten?

Prijs voor een pup

Als je een Pomsky wilt adopteren, raad ik je aan om nu te beginnen met sparen, want wie zegt “modieuze hond” betekent “zeer dure hond”. Inderdaad, het kost tussen 1750 en 4000 €.

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten zullen echter niet erg belangrijk zijn, want hoewel hij meer op de Husky lijkt, behoudt de Pomsky ongeveer de grootte van de keeshond.

Een bereik tussen 20 en 30 € per maand, inclusief kwaliteitsvoer en alle klassieke (twee) jaarlijkse verzorging (vaccins, antiparasitaire producten, ontwormingsmiddelen, enz.) Is te verwachten.

Verzekering voor een Pomsky

De prijzen kunnen voor dit type hond sterk variëren van de ene tot de andere onderling. De beste manier om een ​​idee te krijgen, is door deze gratis vergelijker voor hondenverzekeringen te gebruiken.

Voor wie is dit hondenras gemaakt?

Hier is wat stof tot nadenken om erachter te komen of het Pomsky-ras geschikt voor u is.

Voor welke levensomstandigheden is een Pomsky gemaakt?

Deze kleine hond kan zich gemakkelijk aanpassen aan het stadsleven. Als u echter in een appartement woont, moet u de dagelijkse wandelingen niet verwaarlozen met het risico thuis veel onzin te vinden.

Maar deze hond kan ook evolueren op het platteland, in een huis met een tuin waar hij heel graag kan komen en gaan wanneer hij wil. Pas op, het hebben van een tuin rechtvaardigt geen vermindering of zelfs het weglaten van wandelingen!

Sportiviteit en activiteitenniveau van de Pomsky

Als we de hyperactiviteit van de keeshond combineren met de zeer belangrijke uitgavenbehoeften van de Husky, heeft de Pomsky ondanks zijn kleine formaat ook veel beweging nodig om volledig tevreden te zijn.

Als je hem maar één of twee keer per week wandelingen in de buurt aanbiedt, raakt hij snel gefrustreerd en kan het dan heel moeilijk worden om thuis rond te komen.

De Pomsky zal niet per se gemakkelijk op te voeden zijn, aangezien hij een vrij assertief karakter en een zekere onafhankelijkheid heeft.

Bovendien is hij snel afgeleid, het is noodzakelijk om belangrijke bronnen van motivatie te vinden om zijn concentratie te behouden.

Compatibiliteit met kinderen

Ondanks het uiterlijk is de Pomsky geen zacht stuk speelgoed, dus kinderen moeten worden geleerd wat hondencodes zijn, hoe ze een hond moeten respecteren en vooral dat ze weten hoe ze hem met rust moeten laten als hij rust.

Deze kleine hond met een sterk karakter, ook al is hij erg speels, kan snel zijn geduld verliezen en de wreedheid, de geluiden en de opwinding die kinderen, vooral de allerkleinsten, kunnen veroorzaken, niet accepteren.

Samenwonen met andere dieren

Het roofzuchtige instinct van deze miniatuurhond blijft bijna intact, net als een van zijn ouders, de Husky. In feite zijn kleine huisdieren niet per se welkom, zoals katten bijvoorbeeld.

Als er echter een goede socialisatie wordt gedaan zodra de pup thuiskomt, kan samenwonen soms mogelijk zijn.

Dierenpension voor je Pomsky

Klein van formaat en redelijk sociaal met zijn leeftijdsgenoten, u kunt gemakkelijk iemand vinden om voor uw hond te zorgen.

Ik raad echter aan om het te laten bewaren door een vertrouwenspersoon of een gezinspensioen; en niet een “kennel” pensioen.

Accessoires aangepast aan de Pomsky

Slapen

Een mand aangepast aan zijn grootte en / of een doos (binnennis) om hem een ​​veiliger gevoel te geven.

Wandeling

Een platte halsband, een lijn van 1 meter voor in de stad en een lijn van 5 meter voor uitstapjes in de natuur. Bij voorkeur geen harnas omdat dit hard trekken bevordert door het niet kunnen corrigeren met een harnas.

Speelgoed

Kies bestendig beroepsspeelgoed zoals Kong of houten speelgoed waar honden dol op zijn. Persoonlijk ben ik gestopt met het kopen van knuffels of plastic speelgoed omdat voor de meest destructieve honden het speelgoedbudget snel aanzienlijk wordt.