Dwergteckel pups te koop – Belgisch fokker

Op zoek naar een Dwergteckel pup, zoek dan niet langer. We zijn Belgisch fokker, al onze pups worden bij ons geboren. Beide ouders zijn aanwezig.
Allemaal puppy’s van onze eigen bubbel, waardoor we 100 % achter hun gezondheid kunnen staan. Wij verkopen geen import puppy’s.

Al onze Dwergteckel pups zijn geboren in onze Belgische Hondenfokkerij

Bij ons kan u uw pupje bij zijn mama bezoeken.

Woefkesranch, wij zijn een Belgische erkende hondenfokkerij.
Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring, meer dan 30 jaar passie voor honden.
Deze kennis en passie willen wij met u delen.
Sinds enkele jaren specialiseren wij ons in enkele rassen, waaronder de Teckel.
Bij de keuze van onze rassen baseren wij ons op
1. de vraag van de hondenliefhebbers
2. de gezondheid van het ras
3. het karakter van het ras

Teckels zijn speurhonden die gefokt zijn om te jagen op dieren die in tunnels onder de grond leven, zoals dassen, vossen en konijnen. Sommige worden zelfs gebruikt om wilde zwijnen te volgen. Tegenwoordig maakt hun veelzijdigheid hen een uitstekende gezinshond, showhond of jagers voor klein wild.

Beschrijving

“Een halve hond hoog en één en een halve hond lang” zoals de legendarische literaire criticus en humoristische journalist H.L. Mencken wel zegt over de teckel.

Maar laat je je niet voor de gek houden. Deze kleine hond is stoer genoeg om een das aan te vallen. Hier komt de benaming van de Dashond of teckel dan ook van.

Er zijn 3 verschillende soorten:

  • De langharig: kruising met spaniëls en Ierse setters
  • De ruwharig: kruising met diverse terriërs en de Schnauzer
  • De kortharig: originele type

En er zijn 3 verschillende groottes:

  • Standaard (borstomvang boven de 35 cm met een gewicht tot maximaal 9 kg)
  • Dwerg (borstomvang van 30 t.e.m. 35 cm met een gewicht variërend tussen 6 à 7 kg)
  • Kaninchen (borstomvang tot 30 cm met een gewicht variërend tussen 4 en 5 kg)

Onafhankelijk van het formaat, dashonden zijn een prachtige aanvulling voor elke familie. Dat is ook de reden waarom ze zo populair zijn. Hun uniek uiterlijk en levendig karakter heeft vele mensen geïnspireerd voor hun bijnamen. Enkele voorbeelden: Wiener hondhotdogsausage dogDoxieDashie.

Je kunt niet anders dan glimlachen als je naar een zelfverzekerde teckel kijkt, trots met zijn lange, gespierde lichaam op korte benen, zijn langgerekte hoofd hooggehouden met een gedurfde, intelligente blik in zijn ogen. 

Vanwege hun bijna komische uiterlijk zijn ze al lang een geliefd onderwerp van cartoonisten en speelgoedfabrikanten. Maar hun schattige uiterlijk is ontwikkeld om veel ernstiger en praktischer redenen.

Hun korte pootjes stellen hen in staat om door tunnels te graven en te manoeuvreren om zelfs dassen en andere dieren te bestrijden, terwijl hun grote borstkas hen veel “hart” geeft voor het gevecht. 

Dashondjes zijn dapper, maar ze kunnen enigszins eigenwijs zijn en een onafhankelijke geest hebben, vooral tijdens het jagen.

Thuis komt de speelse aard van de teckel naar voren. Hij is graag bij je in de buurt om je te ‘helpen’ dingen te doen zoals je schoenen strikken. 

Vanwege zijn intelligentie heeft hij vaak zijn eigen ideeën over wat de regels zijn als het gaat om speeltijd en die regels zijn misschien niet dezelfde als die van u of zelfs andere hondenrassen.

Ze staan bekend als levendig en genieten van het achtervolgen van andere kleine dieren, vogels en speelgoed.

De rasstandaard – een geschreven beschrijving van hoe hij eruit moet zien en handelen – beschrijft waarschijnlijk zijn persoonlijkheid het best, en zegt: “Hij is slim, levendig en moedig tot op het punt van onbezonnenheid, volhardend in boven- en ondergronds werk, met alle zintuigen goed ontwikkeld, elke vertoning van verlegenheid is een ernstige fout.”

Ze hebben soulvolle ogen en complexe gezichtsuitdrukkingen. Vanwege deze dingen hebben teckels een luide, diepe blaf die klinkt alsof het van een veel grotere hond komt. En ze willen graag blaffen, iets wat je zou kunnen overwegen als je buren hebt die geërgerd kunnen zijn in plaats van geamuseerd door de capriolen van je dappere kleine hondje.

De Teckel is een krachtige, gespierde hond met korte benen. Het gedraagt zich trots en heeft een intelligente uitdrukking. Hij heeft een verlengd hoofd, een lange snuit, robuuste kaken. De tanden in schaarbeet met uiterst sterke hoektanden (hij heeft gewoonlijk 42 tanden). Zijn ogen zijn ovaal, donkerrood of bruinzwart met een energieke en vriendschappelijke uitdrukking. Zijn oren zijn lang en hangend op zijn wangen. Zijn lichaam zou een sterk vooruitstekend borstbeen en een matig ingetrokken buik moeten hebben. De kortharige vacht zou glanzend, glad en eenvormig moeten zijn. Tweekleurige teckels hebben een vacht met gebieden van helder kastanjebruin en diepzwart, bruin, of grijs.

Geschiedenis

Kortbenige honden zijn al afgebeeld in oude Egyptische en Griekse tempels en in Chinese kunst. Ze zouden afstammelingen zijn van de oudste Duitse Jachthondenrassen zoals de Bibarhund of de Duitse Brak. Op illustraties uit de 13de eeuw zijn de voorouders van de teckel te zien bij de jacht op dassen. Ze zullen sinds dan nog wat zijn veranderd, maar aan het feit dat ze al honderden jaren bestaat, twijfelt niemand.

De teckel werd gekweekt om op dassen te jagen en te volgen in hun holen onder de grond. Met hun korte poten groeven ze de dassen uit en volgde hen tot in hun hol. Daarvoor heeft hij een uitstekende neus en een prima gehoor. De kleinere teckels werden gekweekt om op hazen te jagen. Hij heeft vele “terriër” kenmerken. Ze zijn veelzijdige en moedige honden en gekend om, naast dassen, ook achter vossen en otters te gaan.

In 1888 werd, voor de kortharige variëteit, de Duitse rasvereniging opgericht. In 1880 werd in het Verenigd Koninkrijk de eerste rasstandaard opgesteld. De Teckel verspreidde zich snel en werd wereldwijd een gewaardeerde gezelschapshond.

De ruwharige ontstond door kruisingen met de Dandie Dinmont Terriër en andere terriërs, de langharige door kruisingen van de kortharige teckels met de Cocker Spaniël en de Stoberhund (een oude Duitse jachthond).

Dwergteckel in een notendop

Hoogte: 25-30 cm
Gewicht: 5-8 kg
Lengte: 40-50 cm

  • Lange rug
  • lange snoet
  • korte, gebogen pootjes
  • hangoren

Energieniveau: zeer energiek
Levensverwachting: 12-14 jaar
Neiging tot kwijlen: laag
Neiging tot snurken: laag
Neiging tot blaffen: hoog
Neiging tot graven: hoog
Sociale behoeften: gemiddeld

Karakter en temperament

De Teckels zijn gezellige gezinshonden, maar zijn ook jachthonden met een groot uithoudingsvermogen. Het zijn ook een goede waakhonden.
Hij is van nature geen gehoorzame hond, maar met de juiste gehoorzaamheidstraining kunt u uw hond wel degelijk opvoeden. Hij is een intelligente, vindingrijke hond en ze hebben een nieuwsgierig en moedig karakter.

Karaktertrekjes kort-, ruw- en langharige teckels

De kortharige heeft de specifiekste karaktertrekjes. Het zijn zeer aanhankelijke honden.
De ruwharige Teckel is door de terriër-inbreng vaak een temperamentvolle, energieke en extraverte hond.
De langharige Teckel is een wat rustiger en zachtzinnig type.

Teckels zijn levendige, hartelijke en trotse honden. Ze zijn zeer toegewijd aan hun familie.
Ze zijn goede honden om mee te reizen.

Ze zijn op hun best met oudere kinderen. Ze komen over het algemeen goed om met andere huisdieren. Ze zijn wel vlug jaloers en wanneer ze geïrriteerd worden kunnen ze bijten.

De Teckel kan geweldig acteren om zijn zin te krijgen. Ze zoeken bewust oogcontact. Een puppycursus is aan te raden. Als de Teckel volwassen is wordt het een zeer trouwe hond.

dwergteckel pups

Levensomstandigheden

Teckels zijn geschikt voor het flatleven. Ze zijn vrij actief binnen en zullen het ook zonder tuin goed doen. Dit zijn actieve honden met verrassend uithoudingsvermogen en ze houden van een regelmatige wandeling of een spel in het park.

Ze mogen niet overvoed worden, want dit hondenras neigt snel naar overgewicht.

Levensverwachting

Een mooie leeftijd voor een teckel is 12-15 jaar.

Verzorging

De langharige variëteit vereist een dagelijkse kam- of borstelbeurt. De ruwharige heeft nood aan een halfjaarlijkse trimbeurt. De kortharige af en toe eens schoonvegen met een vochtige doek.

Teckels staan erom bekend dat ze wervelproblemen kunnen hebben vanwege hun lange rug. Deze hond is dus niet zo’n goede keuze voor wie een huis met veel trappen heeft. Om de rug van de Teckel verder te beschermen, zou de hond niet op en van meubels mogen springen en zijn gewicht moet in de gaten gehouden worden.

De prijs van een Teckel kun je bij onze beschikbare teckel pups zien.

Teckel pups te koop

U wilt een teckel kopen, natuurlijk kom je dan eens een bezoekje brengen bij Woefkesranch. U kunt hieronder al onze teckel pups te koop vinden.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergteckel.

Teckels - Ricard & Vodka
Ricard et vodka : Ils sont adorables et très gentil
Teckel - luna

Bonjour

Voici 2 film de luna je vous souhaite une bonne journée

 

Alessandro Barbuscia

 

Envoyé à partir de Courrier pour Windows

Dwergteckel : Fay

Hoi hoi hoi

 

Vandaag wordt ik al 1 jaar!!! 🎉

Volgens mama ben ik een echte tekkel. Eigenwijs en ga een partijtje lopen mokken als ik mijn zin niet krijg 😂

Maar ik had al snel door hoe ik haar weer voor me kon laten smelten met mijn mooie ogen 😉 Maar ik vind het ook hartstikke fijn om nieuwe dingen te leren, ben er dan ook heel snel mee weg. Hier thuis vind ik het heerlijk als mijn 4 poezenvriendjes bij me komen knuffelen. Is wel lekker warm zo allemaal samen bij mama op of onder de dons. Regen vind ik niet zo leuk, maar sneeuw vind ik GE-WEL-DIG 🤗

In het weekend komt mijn vriendinnetje Babs (Pomeriaantje) van oma vaak op bezoek en dan spelen we net zo lang tot we alletwee opvallen.

Dus…. voorlopig zit ik hier nog wel goed 😉

 

Hele lieve groetjes uit Lommel 

 

Fay 😘

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Dwergteckel - Dwergteckel

Maxje 1 jaar

 

 

 

[Marleen - Woefkesranch] Dwergteckel °14/9/2023 Brutus x Bobientje

Kortharige Dwergteckel: Blanche 1 jaar

Dag Marleen,

 

Hierbij enkele foto's van ons Blancheke.

 

Mvg,

 

Jan Van Parijs

Teckel - roxy
alles gaat goed met Roxy , groetjes Melissa Verstuurd vanaf mijn iPhone
Teckel a poul dur- Chips
Il est heureux... soyez en sur 🙏 Verstuurd vanaf mijn iPhone
Teckel a poil longues
Bonjour voici des nouvelles de rubis que nous sommes venu cherché l'année passée. Verstuurd vanaf mijn iPhone
Teckel: Floki 1jaar!

Dag Marleen en Wannes

 

In bijlage een foto van Floki zijn eerste verjaardag met zijn nieuwe zandbak. 

 

Groetjes 

Inne en Ignace

Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergteckel