/ Pomeriaan kopen: hoe, wat, waar?

Pomeriaan kopen: hoe, wat, waar?

U bent van plan een pomeriaan te kopen? Maar waar moet u beginnen? Wat is het verschil tussen particulier fokker, professioneel fokker en handelaar? Waarop moet je kijken bij de keuze van een pomeriaan? Allemaal vragen vragen die we hier beantwoorden. Meer info over een pomeriaan en keeshond.

Een pomeriaan kopen kun je het best bij een professioneel fokker doen. Een professioneel fokker heeft veel ervaring over honden. U kunt de pups meestal bij de mama kiezen. U krijgt ook een aankoopbewijs met garantie. Koop een pomeriaan waar u vertrouwen hebt in de verkoper!

Pomeriaan kopen bij een professioneel fokker

Een professioneel fokker is iemand die hondjes fokt voor zijn beroep, net zoals Woefkesranch. Hij heeft veel ervaring met honden en kan u dus makkelijk helpen. Ook de gezondheid primeert, net zoals bij andere fokkers. Het is zelfs zo dat een professionele fokker altijd een schriftelijke garantie zal meegeven wanneer u een hond koopt. Een professioneel fokker fokt zijn hondjes zelf en kunt u ze bij de mama zien.

Pomeriaan kopen

Pomeriaan kopen met een stamboom

Wat is nu het beste: een pomeriaan met stamboom of eentje zonder? Dit hangt af van wat u van plan bent met uw hond. Wenst u een wedstrijden mee te doen is een stamboom een vereiste. Al is een stamboom geen bewijs op gezondere honden. In tegendeel leiden veel stamboom honden aan meer erfelijke aandoeningen volgens de BBC.

Een niet stamboomfokker kan met een grotere diversiteit fokken, omdat hij kan fokken met stamboomhonden en niet-stamboom honden. Dit is beter voor de gezondheid. Hoe minder inteelt hoe beter! Als een reu de eerste prijs wint zullen veel stamboomfokkers staan te wachten op een dek van dat “ideaal”. Maar spijtig hebben ze niet door dat dit op lange termijn een vorm van inteelt is. Door het percentage bloedlijn naar een bepaald ideaal te trekken.

Pomeriaan te koop bij een particulier

Een hond kopen bij een particulier kan risico’s inhouden. Een particulier heeft namelijk geen verplichtingen zoals een professioneel. Hij moet geen garantie geven of krijgt geen controles van dierenwelzijn. Bovendien zou de prijs maar de helft mogen zijn omdat hij geen BTW en bedrijfsbelastingen moet betalen. Koopt u bij een particulier zie dan dat u zeker een schriftelijke overeenkomst heeft. Zo bent u toch al een beetje ingedekt.

Pomeriaan te koop bij handelaars

Een handelaar koopt en verkoopt puppy’s. Hierdoor is de bacterie druk zeer hoog, met alle gevolgen vandien: meer kans op parvo, kennelhoest, enz. Dikwijls komen de pups van uit oost-Europa en hebben ze een lang transport achter de rug. Hierdoor zijn ze al verzwakt en dus sneller vatbaar voor een bacterie.

YouTube player

Pomeriaan te koop in het asiel

Met een pomeriaan uit een asiel geef je een hond een beter leven. Dus dit wilt zeggen dat die hond al een slecht verleden heeft gekend. Wat het moeilijker maakt voor hun nieuwe baasje en hunzelf. Sommige honden zijn agressief op een of andere manier. Andere dan weer bang. Je moet al wat hondenkennis hebben om een zo’n hond op het rechte spoor te krijgen. Een mooie bedoeling kan dus af en toe eindigen in een horror verhaal.

Beschikbare pomeriaantjes

Overtuigd? Logisch want Woefkesranch is gewoon de beste professioneel fokker van België. Bekijk hier ons actueel beschikbare puppy’s

Waarop moet je letten bij het kiezen van een ‘pomeriaan’ pup?

Wanneer je een pomeriaan puppy koopt bij de fokker, vraag dan naar de achtergrond van de puppy. Vraag ook zeker naar de gegeven inentingen en ontwormingskuren. Het is belangrijk om ook op volgende zaken te letten bij het aankopen van een dwergkees:

  • De pup mag geen waterige of etterende ogen
  • Schone oren zijn belangrijk
  • Let erop dat het gewicht van de hond goed zit
  • Glanzende vacht wijst op een goede gezondheid
  • Heeft de puppy voldoende ruimte om rond te lopen
  • Is de ruimte van de puppy proper
  • Hoe stelt de moeder het?
  • Zijn de ouders gezond?
  • Kijk of dat de vacht geen kale plekken heeft.