Pomeriaan kopen: hoe, wat, waar?

Inhoudsopgave

U bent van plan een Pomeriaan te kopen? Maar waar moet u beginnen? Wat is het verschil tussen een particuliere fokker, professioneel fokker en handelaar? Waarop moet je kijken bij de keuze van een Pomeriaan? Allemaal vragen die we hier beantwoorden. Meer info over een Pomeriaan en keeshond.

Een Pomeriaan kopen, kun je het best bij een professionele fokker doen. Een professionele fokker heeft veel ervaring over honden. U kunt de pups meestal bij de mama kiezen. U krijgt ook een aankoopbewijs met garantie. Koop een Pomeriaan waar u vertrouwen hebt in de verkoper!

Pomeriaan kopen bij een professionele fokker

Een professionele fokker is iemand die hondjes fokt voor zijn beroep, net zoals Woefkesranch. Hij heeft veel ervaring met honden en kan u dus makkelijk helpen. Ook de gezondheid primeert, net zoals bij andere fokkers. Het is zelfs zo dat een professionele fokker altijd een schriftelijke garantie zal meegeven wanneer u een hond koopt. Een professionele fokker fokt zijn hondjes zelf en kunt u ze bij de mama zien.

Pomeriaan kopen
Pomeriaan kopen

Pomeriaan kopen met een stamboom

Wat is nu het beste: een Pomeriaan kopen met stamboom of eentje zonder? Dit hangt af van wat u wilt doen met uw hond. Wenst u wedstrijden mee te doen, dan is een stamboom een vereiste. Al is een stamboom geen bewijs op gezondere honden. In tegendeel leiden veel stamboom honden aan meer erfelijke aandoeningen volgens de BBC.

Een niet stamboomfokker kan met een grotere diversiteit fokken, omdat hij kan fokken met stamboomhonden en niet-stamboom honden. Dit is beter voor de gezondheid. Hoe minder inteelt hoe beter! Als een reu de eerste prijs wint zullen veel stamboomfokkers staan te wachten op een dek van dat “ideaal”. Maar spijtig genoeg hebben ze niet door dat dit op lange termijn een vorm van inteelt is. Door het percentage bloedlijn naar een bepaald ideaal te trekken.

Pomeriaan te koop bij een particulier

Een hond kopen bij een particulier kan risico’s inhouden. Een particulier heeft namelijk geen verplichtingen zoals een professioneel. Hij moet geen garantie geven of krijgt geen controles van dierenwelzijn. Bovendien zou de prijs maar de helft mogen zijn omdat hij geen btw en bedrijfsbelastingen moet betalen. Koopt u bij een particulier, zie dan dat u zeker een schriftelijke overeenkomst hebt. Zo bent u toch al een beetje ingedekt.

Pomeriaan kopen bij handelaars

Een handelaar koopt en verkoopt puppy’s. Hierdoor is de bacterie druk zeer hoog, met alle gevolgen van dien: meer kans op parvo, kennelhoest, enz. Dikwijls komen de pups vanuit Oost-Europa en hebben ze een lang transport achter de rug. Hierdoor zijn ze al verzwakt en dus sneller vatbaar voor een bacterie.

Youtube player

Beschikbare pomeriaantjes

Overtuigd? Logisch want Woefkesranch is gewoon de beste professioneel fokker van België ;). Bekijk hier ons actueel beschikbare puppy’s

Waarop moet je letten bij het kiezen van een ‘Pomeriaan’ pup?

Wanneer je een Pomeriaan puppy koopt bij de fokker, vraag dan naar de achtergrond van de puppy. Vraag ook zeker naar de gegeven inentingen en ontwormingskuren. Het is belangrijk om ook op volgende zaken te letten bij het aankopen van een dwergkees:

  • De pup mag geen waterige of etterende ogen hebben
  • Schone oren zijn belangrijk
  • Let erop dat het gewicht van de hond goed zit
  • Glanzende vacht wijst op een goede gezondheid
  • Heeft de puppy voldoende ruimte om rond te lopen
  • Is de ruimte van de puppy proper
  • Hoe stelt de moeder het?
  • Zijn de ouders gezond?
  • Kijk of dat de vacht geen kale plekken heeft

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergkees.

Dwergkees – Sky

Vandaag is Sky 1 jaar, ze doet het super goed.

L. S.

Pomerianian : Nala haar eerste verjaardag

Dwergkeesjes – Bo de Nazaré

Bo de Nazaré, heeft vorige week (24/1) zijn vaccins gekregen (in PT) en alles verloopt vlot, hij is een echt schatje en echt een heel leuk hondje.  Op 8/02 maakt hij zijn 2de reis naar Portugal, ditmaal per vliegtuig ✈️.

Hij heeft geen schrik van water, ook al tuimelde hij al eens in t zwembad, Hij vond dat niet zo erg, wij wel. 

 

🙏 groetjes,

 

Ronny & Marleen

Spitz Nain – Tiboo

Bonjour Madame,

Après toutes ces années passées en compagnie de notre compagnon tiboo,que nous avons acquis chez vous. 

Je tiens à vous informer que notre compagnon, est vraiment formidable, avec un très bon caractère, gentil, joueur, et une bonne santé, enfin bref il est exceptionnel .

Je vous joins quelques photo. 

Je vous souhaite une excellente année. 

Michel Labalestra 

 

Afbeelding verwijderd door afzender.

Dwergkeesje : Brownie

Goedemiddag Marleen

 

 

Allereerst beste wensen voor jou en je familie voor 2024!

 

 

 

Brownie is jarig geweest, gaat super goed met hem.

Zo een schatje!

 

In bijlage kan je enkele foto’s vinden van de jarige.

 

 

Fijne dag

MVG

Ashley

5654bb87eb5b4632988107f64f50a6892793618

Dwergkees – Bo

Bo in zijn nieuwe thuis

 

😃

 

 

Baloe is het hier precies al goed gewoon

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomeranian – Mouscron – Belgique

Bonjour, tout se passe très bien pour la petit puce, elle est très sociable et joueuse. Elle s’est très vite adaptée, mange et boit correctement ! Elle rencontre sa maman ce matin. Je vous enverrai d’autre photo prochainement. Je vous remercie pour cette petite beauté qui fait bien des heureux !

Marina

Pomeranian

1-2-3 Fotomodel !!!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergkees

Lees meer over de op onze blog.