Goldendoodle pups te koop

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een kruising tussen een Golden Retriever en een poedel, hierdoor krijg je een Goldendoodle F1. Het doel van deze fokkers was om blindengeleide-honden op te leiden voor blinden en slechtziende mensen, dit in verband met het weinig tot niet verharen.

Tegenwoordig is de Goldendoodle een familie hond. Deze hond is prima voor gezinnen met kinderen, ook als er sprake is van iemand met een allergie. Het grote voordeel van de Goldendoodle is dat deze hond nagenoeg niet verhaart, omdat de vacht meer van de poedel af komt. Hierdoor hebben mensen ook minder snel last vast een allergie. 

goldendoodle pups
Goldendoodle

Eigenschappen van de Goldendoodle

De Goldendoodle staan te boek als een hypoallergeen ras. Dit betekent dat we gereduceerde allergische reacties zien bij mensen die allergisch zijn, dus minder symptomen. Men claimt een vermindering van tot wel 95%.

Dit ras zou een uitkomst zijn voor mensen die graag een hond willen maar lijden aan astma, CARA, of mensen die gevoelig zijn voor allergenen. Men adviseert mensen met allergische aandoeningen wel om eerst tijd door te brengen met deze honden voordat ze er een kopen, en hun medicijnen gewoon te blijven gebruiken.

Helemaal hypoallergeen is dit ras niet, allergeenvrije honden bestaan niet, zelfs haarloze honden zijn niet hypoallergeen. Dit komt omdat allergische reacties vooral opgewekt worden door huidschilfers en meestal niet door lengte of de hoeveelheid van de haren van de vacht. Haren spelen wel een rol bij allergieën omdat in de haren pollen, stof en schimmels kunnen blijven hangen. Ook kunnen mensen allergisch reageren op het speeksel.

Daarnaast kunnen deze honden zeer geschikt zijn als hulphond, zowel voor mensen met een visuele of andere handicap als voor mensen met emotionele problemen of gedragsstoornissen. Goldendoodles kunnen ook worden ingezet als hulphond voor kinderen met ASS (het hele spectrum aan autistische stoornissen), met ADHD, of bij problemen met rouwverwerking. Tegenwoordig worden de Goldendoodles ook opgeleid voor (oud) militairen uit oorlogsgebieden die lijden aan PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom).

De eigenschappen van een hondenras bepalen de mate van geschiktheid van dit ras voor de eigenaar. Dit hangt samen met de levensstijl en de gezinssamenstelling ven de eigenaar, de hoeveelheid tijd en energie die een eigenaar voor zijn of haar hond ter beschikking heeft en het verwachtingspatroon dat de eigenaar van zijn of haar hond heeft. Er moet een goede match aanwezig zijn om beide partijen gelukkig te maken.

goldendoodle puppy te koop
Goldendoodle

De meest kenmerkende eigenschappen van de Goldendoodle zijn de volgende:

•    Een uitzonderlijk hoog intuïtief vermogen:

Deze honden voelen zeer goed emoties aan, ze zoeken oogcontact en proberen je op te vrolijken of te troosten. Daarbij zijn ze ook nog eens zeer intelligent en zeer goed te trainen. Daarom dat ze bij uitstek geschikt kunnen zijn als therapiehond, hulphond of (blinde) geleidehond.

Ze verkeren graag in gezelschap van mensen, zijn dol op kinderen en zijn daarom goede gezinshonden. (Dit moet wel in de socialisering meegenomen worden, want elke hond kan angstig gemaakt worden door gebrek aan de juiste contacten). De keerzijde van deze eigenschap is dat het houden van dit type hond veel tijd en aandacht vereist. Het meest wrede wat u dit type hond kan aandoen, is het aan zijn lot overlaten.

Hun slimheid zorgt er ook voor dat ze net zo vlot ongewenst als gewenst gedrag aanleren, daarom is training essentieel. Deze honden zijn snel slimmer dan hun eigenaren. Wanneer u niet bereid bent om de eerst 12 maanden tijd te investeren in puppytraining, kunt u beter een ander ras kiezen.

•    Hypoallergeen ras:

Omdat deze honden haren hebben, die zo dicht op elkaar zitten dat er bijna geen plek is voor huidschilfers en omdat ze niet tot nauwelijks verharen, staan ze bekend als allergievriendelijk en niet astma-opwekkend.

Andere voordelige eigenschappen van hun vachttype is dat ze niet ruiken. De keerzijde van deze eigenschap is de zorg die u aan vachtverzorging moet besteden in de overgangsfase van pup naar volwassenheid. Tussen de leeftijd van 10 tot 14 of 15 maanden oud verwisselt de puppyvacht naar het volwassen haar type, ook nu valt dit haar niet uit. Dit betekent dat simpelweg borstelen van de vacht in deze periode niet voldoet, maar dat u met professioneel trimmer materialen aan de slag moet om dode haren te verwijderen. Doet u dit niet dan gaat de vacht matten en vilten en moet u de hond uiteindelijk kaal scheren, (wat veel mensen overkomt, de vacht verzorging wordt erg onderschat)

•    Gek op water:

Zien deze honden water dan willen ze er in springen. Zo gauw ze de kans krijgen om met water te spelen, waar dan ook, dan zullen ze dit ook doen. Dat betekent dat ze er van houden om met hun waterbak te spelen, onder tuinsproeiers te duiken en in modderpoelen rond te darren, ook in zee springen ze zo, lekker achter de meeuwen aan.

•    Honden met humor:

Het zijn honden met een neiging tot gek doen, om u aan het lachen te maken of uw aandacht te trekken. Wanneer u ze te lang negeert of geen tijd of aandacht voor ze heeft, worden ze baldadig en kunnen ze met voorwerpen gaan slepen omdat ze willen spelen. Dat is niet slecht bedoeld, maar voor sommige mensen kan dit een irritante eigenschap zijn.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Goldendoodle.