Woefkesranch

West Highland White Terrier Pups Te Koop: Kwaliteit en Zorg bij Top Fokker

Image

West Highland White Terriers, beter bekend als Westies, zijn vriendelijke, vrolijke en aanhankelijke honden die bekend staan om hun levendige persoonlijkheid en moedige houding. Als een klein en stevig hondenras hebben Westies een hoogte van ongeveer 28 cm en een gewicht dat typisch varieert tussen 7-10 kg, met een kenmerkende witte dubbele vacht bestaande uit een ruwe en harde buitenlaag en een zachte, korte ondervacht. Hun levendige, speelse en alerte natuur, beschreven als vrolijk, alert, extravert, slim, inventief, trouw aan hun eigenaar, vriendelijk tegenover vreemden, zelfverzekerd en niet gemakkelijk geïntimideerd, maakt hen geweldige speelkameraadjes voor kinderen, hoewel sommige Westies dominanter kunnen zijn, wat hun opvoeding kan beïnvloeden.

Deze honden staan bekend om hun energieke aard, genieten van spelen, snuffelen en balspellen, en hebben een sterke neiging om te graven, wat kan leiden tot ontsnappingspogingen door de tuin. Westie pups zijn te vinden bij verschillende fokkers en websites, naast andere rassen zoals de Engelse Cocker Spaniël, Cockapoo, Labrador Retriever, Duitse Herder, Franse Bulldog en Ruwharige Dashond, wat aangeeft dat de aanschaf van een Westie pup een zorgvuldige overweging van kwaliteit en zorg bij top fokkers vereist. Hun oorsprong in de westelijke hooglanden van Schotland draagt bij aan hun sterke karakter en unieke temperament, wat potentiële Westie eigenaren aantrekt.

Het Kiezen van een Westie Pup

Westie kopen

Basiszorg en Socialisatie

West Highland White Terrier pups leren basiszorg van hun moeder tijdens de vroege socialisatieperiode. Nieuwe eigenaren kunnen beginnen met het wennen van de pup aan menselijke interacties door deze te aaien en tegen hem te praten vanaf de zesde week, wanneer pups beginnen te reageren op mensen.

Gezondheidscontroles en Garanties

Elke Westie pup wordt wekelijks gecontroleerd door een gecertificeerde dierenarts en komt met een schriftelijke garantie van 2 jaar. De pups zijn volledig gevaccineerd, inclusief tegen hondsdolheid, meerdere keren ontwormd, gechipt en hebben een Europees paspoort. Dit alles draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van de pup.

Registratie en Beschikbaarheid

Westie pups zijn geregistreerd bij DogID, wat hun traceerbaarheid en officiële herkenning garandeert. Pups zijn zowel mannelijk als vrouwelijk beschikbaar en kunnen vrij bezocht worden tijdens openingsuren van de fokker.

Aanpassing aan het Huiselijke Leven

De pups groeien op in een goede en veilige omgeving, wat hen sociaal en vriendelijk maakt. Dit is cruciaal voor hun aanpassingsvermogen en toekomstige interacties met mensen en andere huisdieren.

Verzorgingstips

Het is belangrijk om Westie pups niet te vaak te wassen, omdat dit hun vacht te zacht kan maken. Als ze vuil worden, is het beter om de vacht eerst te laten drogen en daarna uit te borstelen. Daarnaast moeten de pups een paar keer per jaar geplukt worden bij een trimsalon.

Het Kiezen van een Betrouwbare Fokker

Zoek naar gerenommeerde fokkers die de gezondheid, het welzijn en de juiste socialisatie van hun pups garanderen. Dit is essentieel voor het vinden van een gezonde en gelukkige Westie pup die een liefdevol nieuw thuis kan vinden.

Geschiedenis en Oorsprong

Westie geschiedenis

De West Highland White Terrier, vaak bekend als de Westie, heeft zijn wortels diep in Groot-Brittannië, specifiek de ruige hooglanden van Schotland. Deze kleine, stevige terriërs werden oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op klein wild en verdelging van ongedierte. De selectie van witte Cairn Terriers in Argyll en de daaropvolgende fokprogramma’s legden de basis voor wat nu bekend staat als de West Highland White Terrier.

Oorsprong en Ontwikkeling

  1. Vroege Geschiedenis: Oorspronkelijk waren deze honden bekend als Poltalloch Terriers, naar de familie die ze fokte, of Roseneath Terriers, naar het gebied waar ze populair waren. Deze namen reflecteren de diepe regionale verbondenheid van het ras met Schotland.
  2. Breed Standaardisatie: Kolonel Malcolm van Poltalloch speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van het ras. Na een tragisch jachtincident, waarbij hij per ongeluk een gekleurde terriër doodschoot, besloot hij zich uitsluitend te richten op het fokken van witte terriërs, om ze gemakkelijker te kunnen onderscheiden.
  3. Erkenning van het Ras: In 1906 werd de West Highland White Terrier officieel erkend door de Kennel Club in Engeland en kort daarna, in 1907, door de American Kennel Club onder de oorspronkelijke naam ‘Roseneath Terrier’.
  4. Rasverenigingen: De oprichting van de West Highland White Terrier Club in 1904 en later de West Highland White Terrier Club of England in 1906 hielpen bij het bevorderen van de rasstandaarden en populariteit.

Culturele Invloeden en Legenden

  • Spaanse Armada: Een legende vertelt dat kleine witte honden aan boord waren van schepen van de Spaanse Armada in de 16e eeuw, gebruikt voor het vangen van ratten.
  • Koninklijke Geschenken: Een andere boeiende anekdote is dat Koning James I van Engeland (ook James VI van Schotland) zes ‘aardhonden uit de Hooglanden’ zond als geschenk aan de Franse koning, wat de aandacht op het ras vestigde.

Door de eeuwen heen heeft de West Highland White Terrier zich ontwikkeld van een robuuste jager tot een geliefde huisgenoot, met een rijke geschiedenis die zijn populariteit in zowel het Verenigd Koninkrijk als Europa heeft versterkt.

Karaktereigenschappen

Westie karakter

Intelligentie en Speelsheid

Westies staan bekend om hun intelligentie en speelse aard. Ze zijn uitstekende gezelschapsdieren voor actieve gezinnen en genieten van interactieve spelletjes die zowel hun lichaam als geest stimuleren. Deze honden zijn echter ook bekend om hun koppige aard, wat consequente en positieve versterking tijdens de training vereist.

Omgaan met Kinderen en Andere Huisdieren

Westies zijn over het algemeen goed met kinderen en kunnen goed overweg met andere huisdieren als ze goed gesocialiseerd zijn. Het is belangrijk om jonge kinderen te leren hoe ze veilig met honden om moeten gaan om ongelukken te voorkomen. Ze kunnen een beschermend karakter hebben zonder agressief te zijn, wat ze tot loyale gezinsleden maakt.

Zelfstandigheid en Beschermend Gedrag

Deze honden zijn onafhankelijk en hebben een sterk gevoel van eigenwaarde, maar ze zijn ook alert, levendig en vol vertrouwen. Hun onverschrokken en soms eigenwijze karakter vereist een eigenaar die consequent is in de opvoeding.

Gezondheid en Verzorging

Westies zijn over het algemeen gezond, maar ze kunnen gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals huidallergieën en problemen met hun knieën, lever en urinewegen. Regelmatige gezondheidscontroles zijn belangrijk om deze problemen vroegtijdig te identificeren.

Energie en Bewegingsbehoeften

Ze hebben een sterk jachtinstinct en vereisen veel beweging. Dagelijkse wandelingen en speeltijd zijn essentieel om hen fysiek en mentaal in goede conditie te houden. Ondanks hun energieke aard kunnen ze zich aanpassen aan het leven in een appartement zolang ze voldoende beweging krijgen.

Training en Socialisatie

Consistente training is cruciaal vanwege hun soms koppige en onafhankelijke natuur. Vroege socialisatie met andere honden en katten is aan te raden om hun sterke prooidrift te beheersen.

Verzorging

Westie verzorging

Regelmatige Vachtverzorging

Westies vereisen wekelijkse vachtverzorging om klitten en vervilting te voorkomen. Gebruik een geschikte borstel zoals de Adori Rubber Borstel Groot – 15 cm om hun dichte, weerbestendige vacht te onderhouden.

Huid- en Vachtgezondheid

Regelmatige verzorging is essentieel voor de huid- en vachtgezondheid van Westies. Trim de vacht elke drie maanden en pluk dode haren wanneer zichtbaar, gebruikmakend van uw vingers om de haren in de groeirichting te trekken.

Voeding en Allergieën

Westies hebben een gevoelig spijsverteringsstelsel en kunnen vatbaar zijn voor voedselallergieën. Een gebalanceerd dieet is cruciaal; vermijd voedingsmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Gebitsverzorging

Regelmatige gebitsverzorging is noodzakelijk om tandziekten te voorkomen. Borstel de tanden regelmatig en gebruik producten zoals JP Kristal Olie en JP Creme Exclusief voor optimale mondhygiëne.

Oog- en Oorverzorging

Houd de ogen en oren van uw Westie schoon om infecties te voorkomen. Gebruik JP Oogverzorger en JP Oorverzorger voor regelmatige reiniging.

Parasietencontrole

Controleer regelmatig op vlooien en teken, vooral na buitenactiviteiten. Gebruik effectieve anti-vlooienproducten en een tickless tekenband om parasieten te bestrijden.

Door deze verzorgingsrichtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw Westie gezond en gelukkig blijft.

Training en Socialisatie

Westie training

Consistentie en Grenzen

Westies vereisen een consequente training en duidelijke grenzen vanwege hun onafhankelijke aard. Het is essentieel om vanaf jonge leeftijd met training te beginnen om dominante gedragingen te beheersen.

Dagelijkse Oefeningen

Deze levendige honden hebben dagelijks ongeveer 60-70 minuten lichaamsbeweging nodig. Activiteiten zoals spelen met ballen, graven en rondrennen zijn cruciaal om aan hun bewegingsbehoeften te voldoen.

Socialisatieproces

Vroege socialisatie is cruciaal voor Westies om goed overweg te kunnen met andere honden en mensen. Puppy socialisatielessen worden aanbevolen om hen bloot te stellen aan verschillende sociale situaties, geluiden en ervaringen.

Trainingstechnieken

Consistente, positieve bekrachtigingstraining samen met een correctie of straf wordt aanbevolen. Westies moeten basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘lig’, ‘sta’, ‘blijf’, ‘loop aan de lijn’, en ‘kom op commando’ leren. Het commando ‘sta’ is vooral belangrijk om hen te leren stil te blijven staan tijdens verzorgingssessies.

Omgaan met Jachtinstinct

Ze hebben een sterk jachtinstinct en moeten veel spelen en speuractiviteiten hebben om dit te beheersen. Het is aan te raden om Westies al op jonge leeftijd te socialiseren met katten om te voorkomen dat ze deze als prooi zien.

Aanpassing aan Dagelijkse Activiteiten

Westies moeten wennen aan dagelijkse routines en activiteiten zoals autoritten, dierenartsbezoeken en het geluid van een stofzuiger. Dit helpt om angstig of agressief gedrag tegenover vreemden of andere honden te voorkomen.

Voorkomen van Scheidingsangst

Westies zijn gevoelig voor scheidingsangst; het is essentieel om tijd met hen door te brengen en ze te voorzien van voldoende speelgoed en activiteiten om ze bezig te houden.

FAQs

Wat is de prijs van een West Highland White Terrier pup?

De prijs voor een Westie pup met stamboom varieert afhankelijk van het doel. Voor een huishond ligt de prijs gewoonlijk tussen de €1500 en €2000. Indien u van plan bent om met de hond te showen of te fokken, beginnen de prijzen vanaf €2500. Het kan voorkomen dat er voor een teefje meer gevraagd wordt dan voor een reu.

Wat kost een West Highland White Terriër puppy gemiddeld?

De gemiddelde prijs voor een West Highland White Terriër puppy ligt tussen de €1500 en €2000.

Wat is de gemiddelde levensduur van een West Highland White Terrier?

Een West Highland White Terrier, of ‘Westie’, heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 12,7 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan sommige andere rassen, zoals de Dobermann, die gemiddeld 7,67 jaar oud wordt. Over het algemeen worden honden gemiddeld 10,33 jaar oud.

Is een West Highland White Terrier geschikt om alleen thuis te blijven?

Ja, een Westie kan goed alleen zijn, mits hij of zij hier goed op is getraind. Deze honden hebben over het algemeen een laag energieniveau in huis en kunnen zich aanpassen aan verschillende woonomstandigheden, inclusief appartementen. De mate waarin ze alleen kunnen zijn kan echter variëren per individuele hond.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun West Highland White Terrier.

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de West Highland White Terrier

Lees meer over de op onze blog.