Wat is het verschil tussen shiba inu en akita inu?

Als het gaat om hondenrassen uit Japan, zijn de Shiba Inu en Akita Inu twee van de meest populaire. Hoewel deze rassen er misschien op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, zijn er enkele belangrijke verschillen in hun uiterlijk, karakter en verzorging.

Als je overweegt om een van deze rassen als huisdier te nemen, is het belangrijk om te begrijpen wat hen uniek maakt en welk ras het beste bij je past.

In dit artikel zullen we het verschil shiba inu en akita inu bespreken om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen en een gelukkig leven te leiden met je nieuwe huisdier.

De Shiba inu

De Shiba Inu is een kleinere Japanse hond, met een gewicht van ongeveer 10-15 kg en een schofthoogte van 35-43 cm. Hoewel de Shiba Inu en de Akita Inu allebei uit Japan komen, zijn er enkele opvallende verschillen tussen de twee rassen.

De Shiba Inu heeft bijvoorbeeld een fijner en lichter lichaam dan de Akita Inu, en is over het algemeen wat meer actief en speels. Daarnaast heeft de Shiba Inu een kortere vacht dan de Akita Inu, met een dichtere ondervacht en minder pluizige bovenvacht.

De Shiba Inu staat bekend om zijn onafhankelijke en eigenzinnige persoonlijkheid, en heeft vaak een sterke band met zijn eigenaar.

verschil tussen shiba inu en akita

Karakter

Het karakter van de Shiba Inu is vaak omschreven als onafhankelijk, eigenzinnig en alert. Het zijn intelligente honden die graag hun eigen gang gaan en niet snel onder de indruk zijn van autoriteit.

Hierdoor kan het trainen van een Shiba Inu soms een uitdaging zijn, maar met geduld en consistentie is het zeker mogelijk om deze hond goed op te voeden. Ondanks hun onafhankelijke karakter zijn Shiba Inu’s vaak aanhankelijke en loyale huisdieren, die graag in de buurt van hun eigenaar zijn. Ze zijn ook zeer alert en waaks, wat hen een uitstekende waakhond maakt.

In vergelijking met de Akita Inu, die bekend staat om zijn rustige en kalme persoonlijkheid, is de Shiba Inu dus een iets actievere en levendigere hond.

Meer over de shiba

Dit is een boek over shiba inu. Bekijk de prijs hier

De Akita Inu

De Akita Inu is een grotere Japanse hond, met een gewicht van ongeveer 30-50 kg en een schofthoogte van 60-70 cm. Oorspronkelijk werden Akita Inu’s gefokt als jachthonden en waakhonden, en ze staan bekend om hun kalme en rustige persoonlijkheid.

In vergelijking met de Shiba Inu zijn Akita Inu’s over het algemeen wat minder actief en speels, en hebben ze een meer volwassen en serieuze uitstraling. Ze hebben een dikke, pluizige vacht die hen beschermt tegen koude temperaturen, en hebben een brede, krachtige bouw.

Het karakter van de Akita Inu wordt vaak beschreven als loyaal, moedig en onafhankelijk. Ze zijn zeer toegewijd aan hun gezin, maar kunnen soms wat afstandelijk zijn ten opzichte van vreemden. Het trainen van een Akita Inu vereist ook geduld en consistentie, maar ze zijn over het algemeen goed op te voeden en maken uitstekende metgezellen voor ervaren hondenbezitters.

verschil tussen shiba inu en akita inu

Karakter

Het karakter van een Akita Inu is over het algemeen rustig, zelfverzekerd en onafhankelijk. Deze honden hebben een sterke band met hun baasjes, maar zijn niet per se aanhankelijk zoals sommige andere rassen.

Ze hebben een waardige uitstraling en zijn van nature beschermend, vooral tegenover hun gezin en territorium. Akitas zijn intelligent en hebben een eigenzinnig karakter, waardoor ze soms moeilijk te trainen zijn. Ze hebben ook een hoge tolerantie voor pijn, wat betekent dat ze niet snel klagen als ze gewond raken. Over het algemeen is de Akita Inu een loyale en betrouwbare metgezel voor degenen die bereid zijn om de tijd en moeite te investeren in hun training en verzorging.

Wat zijn is het verschil tussen shiba inu en akita inu?

Er zijn duidelijke verschillen in uiterlijk tussen de Shiba Inu en de Akita Inu. De Shiba Inu is kleiner en lichter gebouwd dan de Akita Inu, met een gewicht van ongeveer 8-10 kg en een schofthoogte van 35-43 cm.

Ze hebben een kortere, dichtere vacht en een schattige, vosachtige uitstraling. Aan de andere kant heeft de Akita Inu een grotere en krachtigere bouw, met een gewicht van ongeveer 30-50 kg en een schofthoogte van 60-70 cm.

Ze hebben een dikke, pluizige vacht die hen beschermt tegen koude temperaturen, en hebben een brede, krachtige bouw. Hun gezicht heeft een meer waardige uitstraling, met een bredere kop en een stevigere kaaklijn dan de Shiba Inu. Hoewel beide rassen er schattig en knuffelbaar uitzien, hebben ze zeker verschillende uiterlijke kenmerken die hen onderscheiden.

Verschillende karakters

De Shiba Inu en Akita Inu hebben ook verschillende persoonlijkheden die hen onderscheiden. Shiba Inu’s staan bekend om hun onafhankelijke en eigenzinnige aard, wat kan leiden tot uitdagingen bij het trainen.

Ze hebben ook een hoge energie en zijn actief, waardoor ze uitstekende honden zijn voor mensen die graag wandelen of buitenactiviteiten doen. Akita Inu’s aan de andere kant, zijn over het algemeen rustiger en zelfverzekerder.

Ze hebben een waardige uitstraling en zijn van nature beschermend, vooral tegenover hun gezin en territorium. Deze honden hebben een sterke band met hun baasjes, maar zijn niet per se aanhankelijk zoals sommige andere rassen.

Hoewel beide rassen loyaal en betrouwbaar zijn, hebben ze verschillende eigenschappen die ze uniek maken. Het is belangrijk om rekening te houden met deze verschillen bij het kiezen van welk ras het beste bij je past en bij het trainen en verzorgen van je huisdier.

Andere honden en kinderen

Als je op zoek bent naar een hond die goed kan samenleven met kinderen, dan is de Shiba Inu de betere keuze ten opzichte van de Akita Inu. De Shiba is over het algemeen vriendelijk, speels en heeft een zachtaardig karakter, wat hem een geweldige metgezel maakt voor kinderen van alle leeftijden.

Hoewel de Akita Inu ook loyaal en betrouwbaar is, heeft hij een dominante persoonlijkheid en kan hij niet zo goed overweg met kinderen onder de acht jaar. Training kan helpen, maar het is belangrijk om te onthouden dat kinderen soms onvoorspelbaar kunnen zijn en onbedoeld de hond kunnen kwetsen.

Het samenleven met andere huisdieren is echter beter met de Akita Inu, die over het algemeen goed kan opschieten met andere dieren. Het is belangrijk om rekening te houden met deze verschillen bij het kiezen van welk ras het beste bij je past en bij het opvoeden en verzorgen van je huisdier.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Shiba Inu.

Hatchi - Shiba Inu

Bonjour!

Hatchi,notre chien 🐕 viens de chez vous!!

Il est magnifique. Il n’ai pas encore castré,car nous avons mal au cœur. Vous n’êtes pas intéressé par lui avant de le stérilisé ?

Bonne journée…

  

Shiba Inu

Notre shiba est le plus beau et tout ce passe bien. On est très content de l’avoir. Merci pour la demande. Voici quelques photos.

 

 

bonne année et meilleures salutions.

Schäfer Jessica & Mozina Patrick

°25/12/2022

Jules x Lola

Shiba Inu - Yuki
Frohe Weihnachten! Es ist schon das 3. mit Yuki zusammen! Vielen Dank für diesen großartigen kleinen Kerl ❤️ liebe Grüße aus Stollberg Zweifall! Von Marina Krings und Familie

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shiba inu -Mochi
Bonjour est-ce que vous souvenez de Mochi? il a 11mois déjà, le temps passe vite 😋il est plus en plus mignon, merci à sa maman de nous faire un super bébé chéri comme ça 😋

Shiba Inu - Suki

Met Suki gaat t heel goed,net ontwormd . Kei leuke hond en is al zinnelijk 👌bedankt voor de goede informatie

Marc

Shiba inu - Daisy

Bonjour, 

 

Daisy elle fait 1 an aujourd’hui!! Notre bebe🎉🎉

 

Daisy de Berg- Luxemburg

Nala x Jules , °29/9/2022

 

 

Shiba Inu - Suki

Onderwerp: 1ier anniversaire de Suki

Envoyé de mon iPhone

Shiba Inu - jupke

Alvast bedankt voor de verjaardagswensen.

Groetjes Tania.Tobyen Jupke

Shiba INu - Roxie

Merciii,nous ne l’avions pas oubliée,nous l’avons bien gâtée 😊Voici donc notre petite Roxie🤩

Roxie est Née le 8 Mai 2022

Jules x Jessie

Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Shiba Inu

Lees meer over de op onze blog.