Dwergkees of Pomeriaan

pomeriaan pups te koop

Karakter van een dwergkeesje of pomeriaan

Levendig, opgewekt, soms overmoedig, intelligent, leergierig, zeer trouw aan zijn baas en diens gezin, waakzaam, energiek, lief van karakter en niet opdringerig.

Een dwergkees is een zeer slim hondje. Ze zijn onafhankelijk en hebben een sterke wil. Veel mensen worden verliefd op het ras nadat ze kennis gemaakt hebben met hun karakter en leergierigheid, ze leren heel snel en ze leren veel trucjes.

Soms worden Dwergkees honden en Kleine Keeshonden wat nerveus van al te drukke kinderen. De omgang met soortgenoten en andere huisdieren verloopt in het algemeen probleemloos. Sommige Keeshonden denken dat ze grote honden zijn en schromen niet een andere grote hond aan te vallen. Bescherm deze ‘dappere’ honden tegen zichzelf.

Opvoeding

Kleine keeshondjes, pomeriaantjes of een dwergkees zijn over het algemeen makkelijk op te voeden omwille van hun intelligentie en leervermogen. Leer vanaf jong af aan dat ze niet onnodig blaffen want een dwergkees staat bekend voor hun waakzaamheid.

dwergkees puppy

Rasstandaard

De schofthoogte van een Dwergkees ligt tussen 18 en 23 cm. Bij de kleine keeshond varieert de schofthoogte van 23 tot 28 cm. Ze zullen uiteindelijk tussen 1,5 kg en 6 kg gaan wegen.

De gemiddelde levensverwachting is tussen 11 en 14 jaar.

Vacht

De Keeshond heeft lange, uitstaande haren en een dikke ondervacht. De kleur is effen wit, bruin, oranje, zwart of grijs.

De mooiste hebben een kort snoetje en oren. Maar vooral belangrijk is een hele bos haren.

Verzorging

Een keeshond verliest weinig haar, ze blijft in de vacht zitten. Het is daarom ook belangrijk om elke twee weken een grondige uitkam beurt te geven.

Droge voeding is de beste keuze voor een dwergkees. Af en toe een beentje uit natuurhuid is aangeraden, dat is goed voor het gebit. Lees ook meer over de dwergkees voedingsgids.

Beweging

Kleine keeshonden en Dwergkeesjes zijn tevreden met korte wandelingen en spelen graag in de tuin, maar ze kunnen u ook kilometers vergezellen zonder moe te worden.

Geschiedenis

De dwergkees is een gezelschapshond ontstaan in de 19e eeuw.

De dwergkeeshond is ontstaan door het selecteren van de grote wolfskeeshond naar kleinere honden, tot we nu de Pomeriaan hebben.

Hij is oorspronkelijk uit streek Pomeranie in Duitsland, een regio tussen Polen en Duitsland.

Gezondheid van de hond

Honden zijn levende wezen en kunnen dus ziek worden. Een hond zoals de dwergkeeshond is over het algemeen een gezond ras. De meest voorkomende ziekte is patella luxatie.

Soms zal de vacht van je hond vuil zijn, was ze niet te snel want te veel wassen doet de huid kapot. 2-3 keer per jaar is voldoende

Mails van onze klanten

Leuke foto’s en emails van onze Dwergkeesjes

Pomeriaan – Maya

pomeriaan maya

Once  up on a time

I picked up a

Pomeranian puppy …..

And the rest is history

⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

Hieperdepiep …

Maya wordt vandaag 1 jaar …?

Pomeriaan – Chanel

dwergkees-chanel

Pomeriaan – Lou

image0 (1)

Beste
Hierbij een foto van onze pomeriaan die vandaag 3 jaar werd. ‘Lou Van Lancker’. We zijn er super blij mee! Mvg

Meer over de Dwergkees