/ / / Dwergkees of Pomeriaan pups te koop

Dwergkees of Pomeriaan pups te koop

Als u op zoek bent naar een fokker die Pomeriaan puppy’s te koop heeft, zoek dan niet verder. Woefkesranch is een Pomeriaan fokker en dwergkees fokker, u kunt alle puppy’s bezoeken met hun moeder. Hieronder de beschikbare puppy’s.

pomeriaan pups te koop

Geschiedenis

De officiële naam van het ras is de dwergkeeshond, maar in België en Nederland zeggen we vaak ‘pomeriaan’ of zelfs ‘pommetje’. Dat komt van een verbastering van de Engelstalige rasnaam ‘pomeranian’.

De dwergkees is een gezelschapshond ontstaan in de 19e eeuw. Hij is ontstaan door het selecteren van de grote wolfskeeshond naar kleinere honden, tot we nu de Pomeriaan hebben. De wolfskeeshond is al meer dan 2400 jaar een populaire waakhond.

Hij is oorspronkelijk uit streek Pomerania (vandaar de Engelse naam), een regio tussen Polen en Duitsland. Het ras werd populair wanneer koningin Victoria van Engeland zelf het baasje werd van een pomeriaantje met de naam ‘Marco’.

Rasstandaard

De meeste pomeriaantjes hebben een kort puntig snoetje. Hun afgeronde puntige oren staan rechtopstaand en dicht tegen elkaar. De niet zo lange staart krult over de rug mee. Ze hebben stevige en recht poten die gemiddeld van lengte zijn. De achterpoten zijn een tikkeltje gebogen om goed te kunnen springen. De voeten zijn dan weer heel klein en rond met gewelfde tenen.

Hoe groot en zwaar wordt een pomeriaan?

De schofthoogte van een Dwergkees ligt tussen 18 en 23 cm. Een klein beetje groter is mogelijk, maar kleiner normaal gezien niet. Bij de kleine keeshond varieert de schofthoogte van 23 tot 28 cm. Ze zullen uiteindelijk tussen 1,5 kg en 6 kg gaan wegen.

De gemiddelde levensverwachting is tussen 11 en 14 jaar.

Kleuren

De pomeriaan kom in veel verschillende kleuren voor. De hond kan een effen kleur hebben, zoals zwart, grijs, wit, bruin en oranje. Ook verdunningen en tan-aftekeningen zijn toegestaan. Gevlekte keeshonden hebben een witte grondkleur met gekleurde platen over het hele lichaam. De ogen van een pomeriaan zijn altijd donkerkleurig. Ze zijn middelgroot, donker omrand en aan de ovale kant.

Karakter & Opvoeding

De belangrijkste karaktereigenschappen van een Pomeriaan zijn:

 • Levendig
 • opgewekt
 • wat overmoedig
 • intelligent
 • leergierig
 • zeer trouw en aanhankelijk aan zijn gezin!
 • Waakzaam
 • energiek
 • lief van karakter.

Sociaal en vriendelijk

Dwergkeeshonden zijn uitstekende waakhonden die snel geneigd zijn om te blaffen. Ze zijn over het algemeen vriendelijk en open naar andere honden. Maar door hun overmoedig gedrag denken ze dat ze honden die groter zijn aan kunnen. Hiervoor kun je ze best beschermen, het is daarom belangrijk dat ze goed zijn opgevoed en gesocialiseerd. Een hondencursus gehoorzaamheid of behendigheid kan helpen.

Een dwergkees is een zeer slim hondje. Ze zijn onafhankelijk en hebben een sterke wil. Veel mensen worden verliefd op het ras nadat ze kennis gemaakt hebben met hun karakter en leergierigheid, ze leren heel snel en ze leren veel trucjes.

Speels en actief

Met een pomeriaan zul je je geen moment vervelen, dit hondenras heeft een speels en actief karakter. Als een dwergkees een kans ziet om ergens mee te spelen dan zal hij dat niet nalaten. Ondanks het kleine formaat krijg je dus veel leven in huis met deze druktemaker die altijd vrolijk en lief overkomt.

Training

Kleine keeshondjes, pomeriaantjes of een dwergkees zijn over het algemeen makkelijk op te voeden omwille van hun intelligentie en leervermogen.

De twee belangrijkste dingen die je je keesje vanaf jonge leeftijd moet aanleren is:

 • Leer vanaf jong af aan dat ze niet onnodig blaffen want een dwergkees staat bekend voor hun waakzaamheid.
 • Leer ze omgaan met andere en grotere honden en vooral dat ze geen confrontatie moeten aangaan met een grotere hond. Ze durven soms groter doen dan ze werkelijk zijn.
dwergkees puppy

Verzorging

Vachtverzorging

Een keeshond verliest weinig haar, ze blijft in de vacht zitten. Het is daarom ook belangrijk om elke twee weken een grondige uitkam beurt te geven.

De pomeriaan heeft een zogenaamde dubbele vacht. Het is dan belangrijk deze goed te verzorgen, anders kan de huid waarschijnlijk niet genoeg ademen. Besteed dus genoeg tijd aan het kammen en borstelen zodat u alle plaatsen goed gedaan heeft. Zowel de kraag, als de pootjes en het hoofd.

Te veel borstelen kan de vacht dan weer beschadigen. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden. Wanneer je goed en regelmatig borstelt is een wasbeurt niet nodig. Dit bespaart je ook weer heel wat moeite en tijd.

Lees meer over de vachtverzorging van een pomeriaan.

Voeding

Droge voeding is de beste keuze voor een dwergkees. Let wel op welke brokken je koopt en vooral naar de voedingswaarden. Het ene pak hondenbrokken is de andere niet.

Je kan ook kiezen voor vers vlees, hoewel de meningen daarover verdeeld zijn. Vers vlees kan ervoor zorgen dat er minder ontlasting is en het kan zelfs enkele kwaaltjes als darmproblemen en allergieën verhelpen.

Af en toe een beentje uit natuurhuid is aangeraden, dat is goed voor het gebit. Belonen kun je een snoepje voor gebruiken, maar doe dit beperkt.

Lees ook meer over de dwergkees voedingsgids.

Beweging

Kleine keeshonden en Dwergkeesjes zijn tevreden met korte wandelingen en spelen graag in de tuin, maar ze kunnen u ook kilometers vergezellen zonder moe te worden.

Ze zullen graag wandelen: enerzijds om beweging te hebben, anderzijds om de show te stelen. Poms lopen steeds met een trots geheven hoofd naast je, echte showbeesten dus! Tijdens wandelingen moet je er wel rekening mee houden dat een pomeriaan graag de baas speelt en soms vergeet hoe klein hij is.

Gezondheid van de hond

Honden zijn levende wezen en kunnen dus ziek worden. Een hond zoals de dwergkeeshond is over het algemeen een gezond ras. De meest voorkomende ziekte is patella luxatie.

Soms zal de vacht van je hond vuil zijn, was ze niet te snel want te veel wassen doet de huid kapot. 2-3 keer per jaar is voldoende

Mails van onze klanten

Leuke foto’s en emails van onze Dwergkeesjes

Pomeriaan – Maya

pomeriaan maya

Once  up on a time

I picked up a

Pomeranian puppy …..

And the rest is history

⚘⚘⚘⚘⚘⚘⚘

Hieperdepiep …

Maya wordt vandaag 1 jaar …?

Pomeriaan – Chanel

dwergkees-chanel

Pomeriaan – Lou

image0 (1)

Beste
Hierbij een foto van onze pomeriaan die vandaag 3 jaar werd. ‘Lou Van Lancker’. We zijn er super blij mee! Mvg