Pomeriaan puppy’s te koop – Belgisch erkend fokker

pomeriaan pups te koop

Over de Pomeriaan

Pomeriaan pups te koop. Een Pomeriaan of een Dwergkeeshond is eigenlijk een andere benaming voor hetzelfde ras. Pomeriaantjes zijn de kleinste soort keeshonden.

Deze miniversie is erg populair vanwege hun schattig uiterlijk. Ze zijn makkelijk overal mee te nemen, daarom dat vele celebrity’s zo’n hondje hebben.

Je kent waarschijnlijk wel de razend populaire hond “Boo met zijn miljoenen volgers op sociale media. Zijn vacht is op een speciale manier geschoren waardoor hij net een kleine teddybeer lijkt.

Veel mensen willen ook zo’n Pomeriaan kopen, na het zien van dit hartveroverende beestje.

pomeriaan karakter

Karakter en opvoeding

De Pomeriaan is een aanhankelijk, speels beestje. Hij wil altijd bij zijn baasje in de buurt zijn.

Ze zijn slim en leergierig, en hierdoor makkelijk op te voeden. Kleine keeshondjes zijn energierijk en zullen graag spelen. Een lange wandeling zal hij fijn vinden, al zijn ze niet noodzakelijk.

Pomeriaantjes zijn erg dapper en voelen hun soms groter dan ze zijn, zoals de Chihuahua bijvoorbeeld. Wees op je hoede bij grote honden.

pomeriaan verzorging

Verzorging

De Dwergkeeshond heeft een lange en dikke vacht met een gepluimde staart. Pomeriaantjes staan bekend om hun mooie volle kraag.

De ondervacht is erg dik en mag niet beschadigd worden. Kam dus niet teveel, een keer om de twee weken is ideaal.

De kleuren die voorkomen zijn: oranje, bruin, wit, grijs, zwart.

pomeriaan puppy zwart

Algemeen

De Pomeriaan is een klein hondje dat een schofthoogte heeft van 18 tot 22 cm. Afwijkingen naar boven en beneden zijn zeker mogelijk.

Ze worden gemiddeld tussen 12 en 14 jaar oud.

Meer artikels over de Pomeriaan kun je op onze blog vinden.