Woefkesranch

Vachtverzorging van een Pomeriaan: Hoe verzorg je hun vacht?

Een belangrijk onderdeel van de verzorging van een pomeriaan is de vachtverzorging. De pomeriaan heeft een dikke onder- en bovenvacht bestaande uit lange zachte haren.

Het is belangrijk minstens één maal per dag je pomeriaan te borstelen zodat de vacht er mooi zal blijven uitzien. Wanneer je pup hier aan gewend is, zal hij niet liever hebben. Want welk hondje houdt er nu niet van een massagebeurt van zijn baasje. Hierdoor zal de band tussen baasje en hond er dus alleen maar op vooruit gaan.

Hoe moet je een pomeriaan trimmen?

Een pomeriaan trimmen laat je best doen in een honden trimsalon. Het trimmen van een hond is niet hetzelfde als je hond knippen en is best moeilijk. Bij het trimmen verwijder je de dode haren die nog in de vacht zitten. Dit gebeurt door zachtjes aan de vacht te trekken en de haren te plukken. Wil je het zelf doen? Zoek dan genoeg informatie op YouTube en/of internet. Hieronder is alvast een begin:

Wanneer moet je een pomeriaan knippen?

haarverzorging pomeriaan

Sommige mensen denken dat deze hondjes geknipt of geschoren moeten worden bij warm weer. Maar zijn dikke vacht werkt niet alleen goed tegen de koude, maar die isoleert ook tegen de warmte. Bovendien zal zijn vacht nooit meer dezelfde zijn na een scheerbeurt.

Wel moet je hondje getrimd worden. Bij trimmen verwijder je de dode haren volledig en bij scheren blijft er een deel in de huid hangen. Een pomeriaan dient dus getrimd te worden, maar hoe vaak moet dit gebeuren? Als hij vaak geborsteld word, moet dit eigenlijk niet echt gebeuren. Het borstelen verwijderd, net zoals het trimmen, alle afgestorven haren. Wenst u hem toch te laten trimmen, vraag dan raad aan een gespecialiseerde hondenkapper. Zij zullen u hierover meer informatie kunnen geven.

Hoe vaak moet je een pomeriaan wassen?

pomeriaan kammen
Scott en Lou van de Woefkesranch

Een hond wassen dient zelden te gebeuren. Hij zal meestal zijn vacht zelf proper houden. Als u hem toch wilt wassen, houd je dan aan een maximum van 2 tot 3 keer per jaar. Gebruik alleen maar speciale hondenshampoo, geen andere zepen. Droog na het wassen je hond met een handdoek. Let op wanneer je je hond teveel wast: hierdoor zal je zijn huid beschadigen. Hij zal altijd maar meer en meer gewassen moeten worden. En hij kan dan ook huidziektes krijgen. In principe moet een pomeriaan, die geregeld zijn vachtverzorging krijgt, niet gewassen worden. Als je vind dat je hond begint te stinken, kun je eventueel een honden parfum gebruiken.

Hoe moet je een pomeriaan kammen?

Eerst zou je je hondje moeten kammen met een kam voor een pomeriaan. Doe dit voorzichtig en volledig, vergeet de pootjes ook niet te kammen. Daarna doe je verder met een borstel zodat hij mooi zacht wordt en het haar sneller zal gaan groeien.

Naast de vacht stimuleer je ook de huid en de bloedsomloop van je hond. Het borstelen van je hond beschermt ook tegen allerlei kleine beestjes zoals parasieten en dergelijke. En als extra pluspunt creëer je een nog sterkere band met je hond.

Haaruitval bij Pomeriaantjes

Het zou kunnen zijn dat je pomeriaan wat haar verliest. Dit gebeurt zeker tijdens dat je pup in zijn pubertijd zit en zijn groeischuit krijgt. Tussen de leeftijd van 3 maand en 6 maand zal dit ras minder haar volume hebben.

Als je pomeriaan zijn haar uitvalt, borstel uw hond dan meer dan normaal. Blijft uw hond abnormaal veel haar verliezen? Dan is het raadzaam om eens op controle bij de dierenarts te gaan.

Wilt u meer informatie over dit ras? Klik dan op deze link voor blogposts.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergkees.

Baloe is het hier precies al goed gewoon
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Pomeranian - Mouscron - Belgique
Bonjour, tout se passe très bien pour la petit puce, elle est très sociable et joueuse. Elle s'est très vite adaptée, mange et boit correctement ! Elle rencontre sa maman ce matin. Je vous enverrai d'autre photo prochainement. Je vous remercie pour cette petite beauté qui fait bien des heureux ! Marina
Pomeranian
1-2-3 Fotomodel !!! Verstuurd vanaf mijn iPhone
Keeshond - Grover - Veldhoven, Nederland

Goedenavond Marleen,

Dank jullie wel voor de verjaardagswensen voor Grover. Bijgaand stuur ik je een verjaardagsfoto van hem toe alsmede ook een filmpje waarin Pino Grover feliciteerd en Ernie een liedje voor hem speelt 😊.

Met hartelijke groet,
Mechteld

Grover is geboren op 18/04/2022.

Flame x Billy

Dwergkeesje - Mythos - Haacht, België

Hierbij een foto van onze jarige.🥳🥳

Mythos is geboren op 2/03/2022 Ayla x Scott
Keeshond - Billy - Lier, België

Beste Marleen,

Bedankt voor de verjaardagswens aan onze Billy.

Zie in bijlage een foto

Wij zijn er heel blij mee

hij heeft een heel zacht karakter en geeft veel vriendschap.

Hij kan heel goed met ander honden om.

Bedankt.

Mvg,

Willy

Dwergkeesje - Lizzy - Landgraaf, Nederland

 

Dwergkeesje - Mickey - Wervik, België
Spitz : Tim 1 an, Braine l' Alleud
Merciiii très chouette compagnie Tim est né le 23/1/2022 Scott x Lie
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergkees