Woefkesranch

Kan een Beagle alleen thuis gelaten worden?

Beagles zijn echte roedelhonden. Ze houden er absoluut van om in de buurt van andere honden en mensen te zijn. Sommigen van hen kunnen het zelfs goed doen met andere kleinere huisdieren zoals vogels, katten en konijnen, mits ze de juiste training en tijd krijgen om te acclimatiseren. Omdat je beagle zo graag bij je in de buurt is, vraag je je misschien af: kan een beagle overdag alleen gelaten worden?

Een beagle kan alleen gelaten worden voor korte periodes en indien nodig zelfs voor een volledige werkdag. Maar dat vereist planning, training en vooruitdenken om het allemaal te laten werken.

Als je ooit thuis bent gekomen in een verwoest huis met een schuldig uitziende beagle, weet je al hoe verlatingsangst eruit kan zien. Dit soort “wangedrag” is waarschijnlijk een teken van eenzaamheid en verveling. Gelukkig is dit een probleem dat jij kunt oplossen!

Kunnen Beagles overdag alleen zijn?

Nogmaals, ja, dat kunnen ze. Hoewel het geweldig zou zijn als we allemaal te allen tijde bij onze honden zouden kunnen blijven, is dit natuurlijk niet het geval in de praktijk. We hebben werk te doen, kinderen te verzorgen en boodschappen te doen. Het is een feit dat er tijden zijn dat onze honden het echt beter af en veiliger zijn als ze alleen thuis gelaten worden.

Alle honden zijn roedeldieren. Maar beagles zijn nog meer gehecht aan hun roedel en aan jou – hun leider. De alfahond!

Als je er niet meer bent, weten sommige beagles gewoon niet wat ze met zichzelf aan moeten. Vanwege dit dilemma kunnen sommigen van hen destructief worden als ze worden geconfronteerd met zoveel verveling en angst, waardoor veel eigenaren in de verleiding komen om hun honden de hele dag buiten te laten. Ik zou dit echter helemaal niet aanraden.

Beagles zijn speels en nieuwsgierig. Ze zijn ook erg koppig. Deze combinatie zorgt voor geweldige ontsnappingsartiesten en hardlopers. Als je een beagle thuis in de achtertuin laat, is de kans groot dat hij zijn weg uit het hek vindt of in ander soort problemen terechtkomt. Bovendien zijn beagles niet bedoeld om in extreme weersomstandigheden buiten te zijn. Ze hebben geen dik haar en doen het daarom ook niet goed in de kou.

Als uw hond af en toe alleen thuis moet zijn, is het een beter plan om hem buiten te zetten dan het probleemgedrag aan te pakken, zodat hij binnen geen problemen zal veroorzaken. Daarover later wat meer!

Zijn Beagles beter in appartementen of grote huizen met tuinen?

Beagle

Dit gaat meer om de eigenaar dan om het huis, om eerlijk te zijn. Hoewel je zou denken dat de meeste beagles een ​​grote achtertuin nodig zouden hebben om rond te rennen, hangt dit echt af van de omstandigheden. Beagles houden van veel zon en veel beweging. Ze brengen ook graag tijd door met andere honden en met hun menselijke familie. Deze factoren zullen belangrijker zijn dan of er al dan niet een grote achtertuin is.

Dat gezegd hebbende, er zijn duidelijke voordelen aan het hebben van een achtertuin voor een beagle. De eerste is dat je hem of haar alleen naar buiten kunt laten gaan als je aan het werk bent of anderszins bezig bent. Hoewel u uw hond regelmatig moet controleren, is er niets mis mee dat hij kleine stukjes tijd in zijn eentje in een omheinde achtertuin kan doorbrengen terwijl u thuis bent. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze tijd in de achtertuin de reguliere wandelingen niet mag vervangen! Je beagle heeft nog steeds de oefening, binding en mentale stimulatie van lopen nodig.

Beagles kunnen natuurlijk in appartementen wonen, op voorwaarde dat hun eigenaren bereid zijn veel tijd te steken in het bieden van mogelijkheden voor zowel mentale als fysieke inspanning. Omdat ze binnen zullen zijn, met minder mogelijkheden om te spelen, kunnen ze zich sneller vervelen. Beagles staan ​​er ook om bekend dat ze janken als ze eenzaam of overstuur zijn. Appartementsbewoners merken misschien dat hun buren daar niet zo happig op zijn.

Maar op voorwaarde dat de eigenaren een actieve levensstijl leiden en bereid zijn tijd en moeite te steken in training en voldoende beweging en kansen bieden om de buitenwereld te verkennen, is er geen reden dat een beagle niet in een appartement kan wonen.

Beagles en scheidingsangst

Beagles staan ​​bekend als ongelooflijk loyale en liefhebbende honden. Dit is een van de redenen waarom we zoveel van ze houden! Helaas kan dit zich vertalen in verlatingsangst, waarbij je beagle erg nerveus wordt als jij er niet bent.

De symptomen van verlatingsangst zullen enigszins verschillen van hond tot hond, maar meestal zul je merken dat honden het op een van deze manieren uiten:

  • Zeuren, huilen, grommen en blaffen – Beagles zijn kampioen huilers en zeurpieten. Ze kunnen het lang volhouden als ze echt van streek zijn! Uw hond kan ook een blaffer zijn. Sommige honden blaffen nog uren nadat hun baasje het huis uit is.
  • Kwijlen – Dit geldt voor de meeste honden. Ze raken in een razernij en kwijlen over zichzelf en alles om hen heen. Dit kan destructief zijn voor zaken als tapijt en stof, en als u iemand in huis heeft met gevoelige hondenallergieën, kan dit hun symptomen verergeren.
  • Destructiviteit en kauwen – Op dingen kauwen is een van de copingmechanismen van uw hond om met angst om te gaan. Als je beagle een hoek van een bank of een kussen vernietigt terwijl je weg bent, is dat niet omdat hij “boos op je is” (zoals veel mensen denken). Het is alleen zo dat je beagle zijn nerveuze energie en stress op iets probeert te richten op de enige manier waarop ze weten hoe. Sommige beagles kauwen zelfs op hun eigen vacht of huid, waardoor er hotspots en zweren ontstaan.
  • Proberen te ontsnappen – Een angstige, eenzame hond zal proberen te ontsnappen aan zijn omgeving. Helaas kan dit gedrag gemakkelijk zeer destructief worden! Als uw hond bijvoorbeeld in een kamer is opgesloten, klauwen velen obsessief aan de deur, in een poging om eruit te komen en u te vinden. Of ze graven onder het hek als ze buiten zijn.
  • Pacing – Uw beagle kan anticiperend beginnen te ijsberen voordat u vertrekt. Veel honden zullen het de hele dag blijven doen, of zelfs ‘s nachts terwijl de eigenaar slaapt.

Hoe beagles te helpen omgaan met verlatingsangst?

Het is normaal dat honden een zekere mate van verlatingsangst hebben, vooral honden die erg loyaal en roedelgericht zijn (zoals beagles). Beagles hunkeren veel meer naar aandacht dan andere soorten rassen. Er zijn dingen die u kunt doen om uw hond te helpen het hoofd te bieden terwijl u weg moet.

Een ding om te overwegen is of u uw hond een speelkameraadje kunt geven! Vooral voor een jonge puppy kan het hebben van een andere puppy in huis een geweldig middel zijn tegen eenzaamheid en verveling. Hoewel dit nooit de enige reden mag zijn om een ​​andere hond aan te nemen, is het de moeite waard om te overwegen dat veel beagles het beter doen met andere dieren in de buurt.

Beautiful photo of graceful beagle dog looking away while resting on balcony beside table with roses. Outdoor portrait of cute puppy lies on white sofa on terrace in summer morning.

Een ander ding dat je kunt doen, is ze iets van jou geven om op of bij te liggen. Het beste item is iets met je geur, zoals een oud t-shirt dat je zou weggooien. Als u dit in zijn bed of rustruimte legt, zal uw beagle aan u denken en is het geruststellend dat u terug zult komen.

Voor kleine puppy’s kan het nuttig zijn om de hartslag van moeder en andere puppy’s na te bootsen door een geluidsapparaat of een tikkende klok te gebruiken. Zet het in de buurt waar je beagle zal slapen. Bekijk dit hartslag beertje op bol.com.

Andere eigenaren hebben succes gevonden in het gebruik van kalmerende feromoonsprays zoals bach bloesems en plug-in dispensers. Deze kunnen worden gekocht bij de dierenwinkel en werken door natuurlijke geuren af ​​te geven die rust opwekken. Thundercoats, die kalmerende druk op het lichaam uitoefenen, kunnen erg handig zijn bij extreem angstige pups. Zorg ervoor dat u de juiste maat meet en koopt voor zowel veiligheid als effectiviteit.

Als u een hond heeft die zeer verontrustende symptomen van angst blijft ervaren en geen van deze maatregelen lijkt te helpen bij zijn symptomen, is het een goed idee om contact op te nemen met uw dierenarts en ervoor te zorgen dat er geen onderliggende medische aandoening is die moet worden aangepakt.

Manieren om ervoor te zorgen dat uw beagle zich gedraagt ​​terwijl u weg bent

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw beagle zich gedraagt ​​als u niet thuis bent, is door ze in een bench te houden. Als je twijfels hebt over hun verlatingsangst of als je je zorgen maakt dat ze destructief zijn, zijn benches de beste optie om zowel je beagle als je huis veilig te houden. Je moet een beagle echter niet de hele dag in een bench laten, omdat dit zowel emotioneel als fysiek veel stress voor hem of haar zal veroorzaken. Dierenartsen raden aan om uw hond niet langer dan 6 tot 8 uur in een bench te doen.

Veel eigenaren uiten hun bezorgdheid of verdriet over het plaatsen van hun honden in een bench. Maar begrijp dat honden holdieren zijn en vinden dat dit soort comfortabele afgesloten ruimtes een gevoel van warmte en veiligheid bieden. De sleutel is om ze zo snel mogelijk met bench training te beginnen. Dan leg je de hond in zijn bench als je overdag weg bent. Zorg ervoor dat u speelgoed meeneemt dat geen verstikkingsgevaar oplevert.

Speelgoed dat de hersenen van uw hond een training en amusement geeft, is vooral goed om ze bezig te houden en uit de problemen te houden. Als uw hond nerveus lijkt te worden van elk klein geluidje buiten, kan het aanzetten van een ventilator, muziek of een apparaat voor witte ruis hem of haar helpen kalmeren.

Verlatingsangst voorkomen

Verlatingsangst voorkomen is belangrijk voor zowel je hond als je spullen. Maar hoe begin je er aan?

Een groot voordeel van een hond uit een hok is dat hij al gewoon is om niet altijd menselijke aandacht te krijgen. Terwijl een hond dat in huis grootgebracht is sneller verlatingsangst zal ontwikkelen, is dat minder het geval bij een hond bij Woefkesranch.

Sluit je hond op in zijn bench net voor je het huis uitgaat en laat hem er direct uit als je terug thuis komt. Je beagle kan gerust 8 uur in zijn bench zitten. Je hond zal misschien de eerste keren huilen en blaffen, vooral honden die altijd menselijke aanwezigheid hebben gekend.

Moest hij lawaai maken is het zeer belangrijk om dat te negeren., na maximum 2 nachten is dat over. En als je naar je beagle gaat, zal de beagle dit zien als beloning en zal het langer duren voordat hij alleen kan zijn.

Laatste gedachten

Zoals je kunt zien, kunnen beagles het geweldig doen in veel verschillende soorten woonsituaties met de juiste zorg. Het belangrijkste is dat je veel tijd met ze doorbrengt als je thuis bent en veel mogelijkheden biedt voor beweging, zonneschijn en frisse lucht, evenals het stimuleren van lichamelijke activiteit. Een vermoeide hond is een goede hond – en dit geldt vooral als je weet dat je een tijdje het huis uit zult zijn.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Gahia - Beagle

Bonjour, 

 

Gahia est parmi nous depuis 1 semaine, tout se passe très bien. 

Elle a vite pris ses repères et est pleine de vie. 

Elle mange bien, dort bien, joue énormément etc... 

C est un amour

 

Salutations 

 

 

Beagles
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Beagle - Kerry - Heist op den Berg - België

Happy Birthday !!

 

 

[Marleen - Woefkesranch]

GATSBY X KERRY

°22/7/2022

Beagle
The best team, impeccable service, maximum kindness and promptness! I recommend Woefkesranch!
🥰🥰 This review makes us skip a hearthbeat. Thx so much for these kind words!!

 

Beagle - Otto - Beveren-Waas, België

Thank you for your kindness, communication, seriousness and promptness! I am very happy that I chose the Woefkesranch team! Have a nice weekend! 

Otto was born on the 23rd of April 2022. Donna x Oscar

Beagle - Luna - Merksem, België

Luna is een lieve en een actief meisje. 

Luna is geboren op 19/04/2022.

Dabber x Billy

Beagle - Snoopy - Schaarbeek, België
Bonsoir vous m avez envoyer un mail pour demander des nouvelles de mon petit beagle qui a u 1 ans notre snoopy une merveille le champions des bêtise mais on l adore il es magnifique une vrai fouine il adore jouer avec tt les chiens au dog parck tous les chiens aiment jouer avec lui voilà quelque photos de la star

Snoopy est né le 8/01/2022.

Lucy x Oscar

Beagle - Maya - Dudelange, Luxemburg

Maya est né le 19/03/2022

Kimmy x Gatsby

Beagle - Beau - Antwerpen, België

Hoi,

 

hier onze jarige Beau. Vandaag 2 jaar oud.

 

Groetjes,

Beau is geboren op 15/03/2021

Looza x Gatsby
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle