Beagle Schofthoogte: Wat is de grootte?

Inhoudsopgave

In de wereld van hondenmaten, waar staartkwispels en oorlengtes misschien de schijnwerpers lijken te stelen, smeekt de hoogte van de Beagle bij de schoft stilletjes om aandacht. Je staat op het punt aan een reis te beginnen die net zoveel om precisie draait als om geduld. De hoogte van je Beagle bij de schoft meten is niet zomaar een kwestie van een meetlint erbij pakken; het is een kunstvorm die een rustige hond, een vaste hand en oog voor detail vereist. Terwijl je je voorbereidt om te ontdekken hoe groot je harige vriend precies is, onthoud dat dit niet alleen gaat om getallen op een schaal. Het is een stap naar het begrijpen van de gezondheid van je Beagle, het passend maken van hen voor het perfecte tuigje, en misschien zelfs het optimaliseren van hun vaardigheden in de jacht op konijnen en hazen. Maar hoe meet je hen precies nauwkeurig op, en wat vertellen die getallen je? Laten we dit samen verkennen, en misschien ontdek je dat er meer schuilt achter jouw Beagle dan op het eerste gezicht lijkt.

Belangrijkste punten

 • De schofthoogte van een Beagle varieert tussen 33 en 38 centimeter groot, wat hun compacte en behendige bouw definieert.
 • De groei tot volledige hoogte wordt over het algemeen bereikt tussen de 12-14 maanden, beïnvloed door genetica en gezondheid.
 • Een nauwkeurige meting van de schofthoogte is cruciaal voor het monitoren van de groei en het waarborgen van de gezondheid.
 • Het naleven van de standaard van 13-16 inch is belangrijk voor de gezondheid en concurrentiekracht van het ras.

Begrijpen Beagle Hoogte

Bij het meten van de schofthoogte van een Beagle is het essentieel om op te merken dat de gemiddelde range tussen de 13-16 inch ligt, wat een duidelijke maatstaf biedt voor het beoordelen van groei en ontwikkeling. Deze specifieke meting is belangrijk voor het begrijpen van de fysieke kenmerken van dit hondenras en ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met de rasstandaarden. De schofthoogte, of schouderhoogte, biedt niet alleen inzicht in de algehele grootte van de Beagle, maar speelt ook een belangrijke rol bij het beoordelen van het potentiële gewicht en de gezondheidstrajectorie van de hond.

Gezien de compacte bouw van de Beagle varieert hun gewicht doorgaans van 20-24 pond, wat nauw samenhangt met hun hoogte aan de schoft. Deze balans tussen hoogte en gewicht is fundamenteel voor het behouden van de wendbaarheid en uithoudingsvermogen van het ras, eigenschappen die hun classificatie als kleine jachthond definiëren. Het is van cruciaal belang om deze precieze metingen en klinische perspectieven te volgen om de groei van een Beagle nauwkeurig te volgen, zodat ze binnen het gezonde spectrum blijven wat betreft zowel grootte als gewicht.

Deze technische benadering van het meten van de schofthoogte van een Beagle stelt fokkers, dierenartsen en eigenaren in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen over voeding, lichaamsbeweging en algemene zorg, wat bijdraagt aan het welzijn en de levensduur van dit geliefde hondenras.

Het meten van uw Beagle

Om de schofthoogte van uw Beagle nauwkeurig te meten, heeft u een meetlint of liniaal nodig, waarbij de hond recht tegen een ondersteunende muur moet staan voor precieze resultaten. Deze methode maakt een exacte meting van de schofthoogte mogelijk, wat cruciaal is voor het monitoren van de groei van uw Beagle. Het is van groot belang dat uw Beagle niet zit of leunt, aangezien dit de nauwkeurigheid van de meting sterk kan beïnvloeden.

Na een lange wandeling, wanneer uw Beagle waarschijnlijk meer stil zal blijven staan, is een ideaal moment om te meten. Deze praktijk moet een vast onderdeel van uw routine worden om nauwkeurig de ontwikkeling van uw Beagle in de gaten te houden. Het gebruik van een permanente marker op de muur of een speciale groeigrafiek kan dit proces vergemakkelijken, door een visuele weergave te bieden van de groeitrajectorie van uw Beagle.

Hier is een eenvoudige tabel om u te begeleiden bij het bijhouden van de groei van uw Beagle:

Leeftijd (Maanden)Verwachte Hoogte (Inches)Meetdatum
39-1101/06/2023
611-1301/09/2023
912-1501/12/2023
1213-1601/03/2024

Deze tabel dient als een basisraamwerk. Pas deze aan volgens het specifieke groeipatroon van uw Beagle, om de nauwkeurigheid van uw metingen voortdurend te waarborgen en in te spelen op de kans dat een beagle volgroeid 33 tot 38 centimeter groot wordt.

Volwassen Beagle grootte

Schofthoogte beagle volwassen

Het begrijpen van de grootte van een volwassen Beagle is cruciaal, aangezien ze doorgaans tussen de 33 cm en 40 cm hoog zijn bij de schoft. Deze precieze meting is essentieel voor het identificeren van een compacte en goed geproportioneerde volwassen Beagle. Het formaat van een Beagle is niet alleen een kwestie van uiterlijk, maar heeft ook directe invloed op hun gezondheid en welzijn. Het monitoren van hun grootte, met name het gewicht van een Beagle, is essentieel om gezondheidsproblemen die verband houden met obesitas of ondervoeding te voorkomen.

Om een grondig overzicht te bieden:

 • Hoogte bij de schoft: Volwassen Beagles variëren doorgaans van 33 cm tot 40 cm, een belangrijke indicator van hun compacte gestalte.
 • Lichaamslengte: Een gezonde volwassen Beagle meet meestal tussen de 50 cm en 60 cm in lengte, wat bijdraagt aan hun evenwichtige lichaamsbouw.
 • Gewichtsbereik: Het gewicht van een volwassen Beagle varieert van 11 tot 15 kilogram, waarbij het belang van regelmatige gewichtscontroles benadrukt wordt om een ideaal gezondheidsniveau te behouden.
 • Gezondheidsmonitoring: Regelmatige metingen en monitoring van de grootte van de volwassen Beagle kunnen potentieel gezondheidsproblemen voorkomen, en zo een kwaliteitsvol leven garanderen.

Deze gedetailleerde focus op de grootte van de volwassen Beagle benadrukt de noodzaak van precieze, klinische aandacht voor hun fysieke ontwikkeling en gezondheidsbehoud.

Groei mijlpalen

Na het verkennen van de grootte van de volwassen Beagle, is het nu belangrijk om te focussen op de groeimijlpalen die hun ontwikkeling van puppytijd tot volwassenheid in kaart brengen. Vanaf het moment dat een Beagle-puppy zich bij uw gezin voegt, is het monitoren van het gewicht en de hoogte belangrijk om ervoor te zorgen dat ze op de juiste weg zijn naar het worden van gezonde volwassen beagles. Groeispurten, vooral opmerkelijk tussen 4-6 maanden voor de hoogte en 10-12 maanden voor het gewicht, vragen om nauwlettende observatie voor eventuele tekenen van abnormale groeipatronen, zoals bij een miniatuur beagle die mogelijk anders groeit dan standaard.

Leeftijd (maanden)Mijlpaal
4-6Er vinden significante groeispurten in hoogte plaats.
6Ongeveer 75% van de volwassen hoogte wordt bereikt.
10-12Groeispurten in gewicht vinden plaats.
12-14Beagles bereiken doorgaans hun volledige hoogte.

Deze mijlpalen dienen als een leidraad voor het volgen van de ontwikkeling van uw Beagle. Het is belangrijk om uw fokker of een dierenarts te raadplegen als de groei van uw puppy aanzienlijk afwijkt van deze normen. Abnormale groeipatronen kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen die onmiddellijke aandacht vereisen, een cruciale factor in de gezondheidsoverwegingen van een beagle, gefokt voor de jacht op hazen en konijnen. Door waakzaam te monitoren en deze richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw Beagle opgroeit tot een gezonde en goed geproportioneerde volwassene.

Wanneer Beagles Stoppen met Groeien

Beagle afmetingen

Beagles stoppen doorgaans met groeien in hoogte rond de leeftijd van 12 tot 14 maanden, waarbij genetische, voedings- en gezondheidsfactoren een belangrijke rol spelen in hun groeitraject. Het begrijpen van de groeistop van jouw Beagle is essentieel om ervoor te zorgen dat ze zich ontwikkelen tot een gezonde volwassen hond. Het stoppen van de groei in hoogte is een complex proces dat wordt beïnvloed door meerdere factoren.

 • Genetica: Bepaalt de potentiële grootte en groeisnelheid. Specifieke genen geërfd van de ouders van de Beagle beïnvloeden direct wanneer en hoe groeischijven sluiten, wat het einde van de hoogtetoename aangeeft en belangrijk is voor het voorspellen van de uiteindelijke grootte van de beagle, variërend tussen 33 en 41 centimeter.
 • Voeding: Adequate voeding is essentieel voor een ideale groei. Onevenwichtigheden of tekorten kunnen de groeistop vertragen of voortijdig veroorzaken.
 • Gezondheid: Onderliggende gezondheidsproblemen kunnen normale groei belemmeren. Regelmatige dierenartscontroles zorgen ervoor dat groeigerelateerde gezondheidsproblemen tijdig worden geïdentificeerd en aangepakt.
 • Monitoring: Systematisch monitoren van de hoogte tegen leeftijdsnormen is cruciaal. Dit houdt in dat de Beagle bij de schoft wordt gemeten met precieze tools en technieken om de groeistop nauwkeurig te volgen.

Het is van groot belang te erkennen dat hoewel de meeste Beagles hun volledige hoogte bereiken tegen het jaar, individuele variaties bestaan. Het monitoren en aanpassen van de zorg op basis van genetica, voeding, gezondheid en groeitrends zijn essentieel voor een ideale ontwikkeling.

Beagle Gewichtsgids

Om de optimale gezondheid te behouden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gewicht van je beagle binnen het typische bereik van 11 tot 15 kilogram valt, afhankelijk van factoren zoals geslacht en individueel metabolisme. Het monitoren van het gewicht van je beagle is essentieel voor hun algehele gezondheid. Vrouwelijke beagles wegen mogelijk iets minder, gemiddeld rond de 11-14 kg, vanwege hun over het algemeen kleinere grootte in vergelijking met mannetjes.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het handhaven van een gezond gewicht niet alleen gaat om esthetiek; het heeft invloed op de levensduur en kwaliteit van leven van je beagle. Overgewicht kan leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen, waaronder gewrichtsproblemen, diabetes en hartziekten. Daarentegen kan een te lichte beagle risico lopen op voedingstekorten.

Het bereiken en behouden van het ideale gewicht vereist een balans tussen regelmatige lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet. Houd het voedselinname van je beagle in de gaten en zorg ervoor dat ze voldoende lichamelijke activiteit krijgen elke dag. Het is ook gunstig om regelmatig controles te hebben bij een dierenarts die gepersonaliseerde begeleiding kan bieden over de voedingsbehoeften van je beagle en kan helpen bij effectief gewichtsbeheer.

Gewichts- en lengtetabel

Beagle hoogte volwassen

Na het begrijpen van het belang van het handhaven van het ideale gewicht van je beagle voor hun gezondheid, is het even belangrijk om hun lengte te controleren om te garanderen dat ze zich binnen de standaardparameters van het ras ontwikkelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat hun fysieke welzijn wordt gewaarborgd, maar helpt ook bij het voorkomen van gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door afwijkingen van deze normen.

Om de groei van je beagle nauwkeurig te beoordelen, overweeg de volgende punten:

 • Gewicht en Lengte: Beagles wegen doorgaans tussen de 20-24 pond. Hun hoogte bij de schoft moet variëren van 13-16 inch. Het is essentieel om deze metingen te handhaven voor optimale gezondheid.
 • Geslachtsspecifieke Verschillen: Volwassen mannelijke beagles neigen iets groter en zwaarder te zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. Dit verschil moet worden meegenomen in je beoordeling.
 • Gezondheidsbewaking: Regelmatig meten en bijhouden van zowel gewicht als lengte zorgt er niet alleen voor dat je beagle aan de standaard voldoet, maar maakt ook vroege detectie van mogelijke gezondheidsproblemen mogelijk.
 • Ras Standaard: Het naleven van deze richtlijnen is essentieel voor de algehele ontwikkeling en gezondheid van je beagle. Afwijkingen kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen of voedingstekorten.

Zes maanden oude Beagle grootte

Bij het beoordelen van de groei van je zes maanden oude Beagle is het belangrijk om te vermelden dat ze typisch ongeveer 10-12 inch hoog zijn bij de schoft. Op dit cruciale moment in hun ontwikkeling is het formaat van je Beagle een belangrijke indicator van hun algehele gezondheid en welzijn. Met een lichaamslengte die meestal varieert tussen 12-15 inch, laat je Beagle een belangrijke groeifase zien, waarbij ze ongeveer 50-60% van hun volwassen hoogte bereiken.

Wat betreft het gewicht, weegt een zes maanden oude Beagle over het algemeen rond de 12-17 pond. Deze range is indicatief voor een gezonde groeitraject, mits een gebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging worden gehandhaafd. Het monitoren van deze metingen is cruciaal; afwijkingen in de verwachte hoogte, lengte of gewicht kunnen een veterinair consult noodzakelijk maken om mogelijke gezondheidsproblemen of aanpassingen in de voeding aan te pakken.

Het begrijpen van de grootte van de zes maanden oude Beagle biedt niet alleen inzicht in hun huidige gezondheidstoestand, maar helpt ook bij het voorspellen van hun volwassen afmetingen. Nauwkeurige metingen en oplettendheid tijdens deze periode zijn essentieel om een soepele overgang naar volwassenheid te waarborgen, waarbij de basis wordt gelegd voor een gezond en sterk leven.

Zorgen voor een gezonde groei

Beagle lichaamsgrootte

Het waarborgen van een gezonde groei van een Beagle vereist precieze metingen van de schofthoogte, naast het monitoren van mogelijke gezondheidsproblemen. Het nauwkeurig meten van de schofthoogte helpt bij het bijhouden van de ontwikkeling van je Beagle. Het is een essentieel onderdeel van het toezicht houden op hun gezonde groei en cruciaal dat ze op het juiste pad zijn, met name in de beagle wereld waar groei zorgvuldig wordt gevolgd. Je wilt regelmatige controles bij een dierenarts inplannen om te bevestigen dat je Beagle groeit zoals verwacht en om eventuele zorgen vroegtijdig te identificeren.

Om de groei van je Beagle te ondersteunen, overweeg deze kritieke punten:

 • Regelmatige metingen: Het consistent bijhouden van de schofthoogte van je Beagle helpt bij het identificeren van eventuele afwijkingen in hun groeipatronen.
 • Voeding: Het bieden van een uitgebalanceerd dieet dat is geformuleerd voor Beagles is essentieel voor hun ontwikkeling en gezondheid.
 • Beweging: Voldoende lichamelijke activiteit is essentieel voor het behouden van een gezond gewicht en het ondersteunen van een goede groei.
 • Dierenartsenzorg: Regelmatige controles bij een dierenarts zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je Beagle gezond is, vaccinaties up-to-date zijn en eventuele mogelijke gezondheidsproblemen snel worden aangepakt.

Standaard Maten

Het begrijpen van de rasstandaardmaten is belangrijk, aangezien Beagles idealiter tussen de 13-16 inch moeten meten op de schoft voor teven en 14-16 inch voor reuen om overeen te komen met de ideale lichamelijke verhoudingen. De rasstandaard specificeert deze precieze metingen om uniformiteit binnen het ras te garanderen en de gewenste conformatie te behouden. Bij het voorbereiden op competities of fokbeoordelingen is de schofthoogte een kritieke factor bij het beoordelen van de naleving van de rasstandaard door een Beagle.

Nauwkeurige metingen van de schofthoogte zijn essentieel, waarbij een methode wordt gebruikt die ervoor zorgt dat de Beagle in een natuurlijke positie staat zonder te hangen of te strekken. Deze nauwkeurigheid ondersteunt niet alleen de integriteit van rasstandaarden in competitieve omgevingen, maar leidt ook fokbeslissingen om de kenmerkende fysieke eigenschappen van de Beagle te behouden.

Afwijkingen van deze gespecificeerde metingen kunnen invloed hebben op het competitieve succes van een Beagle, evenals op de geschiktheid voor fokprogramma’s. Strikte naleving van de rasstandaard, met name met betrekking tot de schofthoogte, vormt de basis voor de inspanningen om de historische en fysieke integriteit van de Beagle te behouden. Regelmatige en nauwkeurige metingen zijn onmisbaar voor zowel fokkers als eigenaren, waarbij wordt gegarandeerd dat Beagles niet alleen voldoen aan, maar ook de normen belichamen die zijn uiteengezet in hun rasstandaard.

Veelgestelde vragen

Hoe meet je de hoogte van een Beagle?

Om de hoogte van je Beagle te meten, heb je een meetlint nodig. Plaats ze tegen een muur en zorg ervoor dat ze recht staan. Meet vanaf de grond tot aan de schoft. Markeer deze plek voor consistente metingen.

Hoe groot zijn Beagles op de schouder?

Beagles zijn meestal 13-16 inch hoog op de schouder. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de rasstandaarden en om hun gezondheid te controleren. Gebruik precieze gereedschappen voor consistente resultaten.

Zijn er 2 maten beagles?

Nee, er zijn geen twee officieel erkende groottes van Beagles. Ze meten doorgaans 13-16 inch bij de schoft. Variaties bestaan, maar het ras behoudt een consistente grootte, met nadruk op hun compacte, stevige bouw.

Wat is de maatreferentie voor een Beagle?

Je bent op zoek naar een referentie voor de grootte van een Beagle, die meestal gemeten wordt bij de schoft. De gemiddelde hoogte varieert van 13 tot 16 inch, wat belangrijk is voor het kiezen van de juiste uitrusting en het waarborgen van hun comfort.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Beagle – Finn

Bonjour,

 

Notre chien se porte très bien !

Il est encore assez têtu mais très gentil et joueur.

Je vous envoie des petites photos de lui pour qui vous voyiez comme il a bien grandi !

 

Bonne journée à vous,

A bientôt,

 

Christine 

Beagle – Snoepie

Snoepie is vandaag ingeënt. Foto Snoepie in bijlage.

Groetjes

Beagle – Woody – 1 jaar

Beste Marleen,

Bedankt voor jullie mail.
Hierbij wat foto’s van Woody.
Het gaat heel goed met hem. Hij is een echte lieverd en een enorme knuffel.

Fijne dag!

Groetjes,

Anika, Mario, Benthe en Woody

°29/6/2023

Gatsby x Olga

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

Beagle – Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.