Beagle prijs, hoeveel kost dit ras?

De Beagle is een schattige hond met een vriendelijke, nieuwsgierige persoonlijkheid. Als je erover nadenkt om dit ras in huis te halen, is hier alles wat je moet weten over de beagle prijs.

We zullen de initiële Beagle-prijs onderzoeken en vervolgens alle andere uitgaven bekijken die samenhangen met het hondenbezit, van eten, traktaties en benodigdheden tot dierenartsrekeningen, training en verzorging.

Maar eerst wat achtergrondinformatie. De Beagle is een kleine tot middelgrote hond soort die lijkt op de veel grotere jachthond. Hoewel honden van het Beagle-type al 2500 jaar bestaan, werd het moderne ras rond 1830 in Groot-Brittannië ontwikkeld.

Bekijk onze beschikbare beagles voor de actuele prijs.

Tegenwoordig is de Beagle een van de top 10 populairste rassen. Beagle eigenaars houden van hun gemakkelijke persoonlijkheid, lieve houding en knuffelige karakter.

beagle prijs
beagle prijs
Beagle prijs België
Beagle prijs België
Beagle Prijs Woefkesranch
Beagle prijs Woefkesranch

De oorspronkelijke beagle prijs

Gemiddeld bedragen de kosten van een Beagle-puppy tussen € 800 en € 2000. Het onderling verschil in prijs zit hem in volgende punten.

 • Leeftijd: een jonge pup is duurder dan een oudere puber pup
 • Kleur: sommige kleuren zijn zeldzamer of populairder, dus duurder.
 • Land van herkomst: een puppy uit Oost-Europa is goedkoper, maar je kent de verhalen misschien wel. Koop rechtstreeks bij een fokker, zo kent u de afkomst van uw pup!

Hoeveel kost het voeren van een Beagle?

Bij elke hond raden we je aan om na te gaan hoeveel het kost om ze te voeren. De Beagle is een middelgrote hond met een grote eetlust.

Voor Beagles met een gewicht van 6 tot 10 kilogram, wordt aanbevolen dat u ze één tot anderhalf kopjes hondenvoer geeft. Voor Beagles in het bereik van 10 tot 15 kilogram, neemt dat toe tot anderhalf tot twee kopjes.

Gemiddeld kost hondenvoer van goede kwaliteit ongeveer € 3 tot € 5 per kilogram. Stel dat je een zak van 15 kilogram krijgt voor € 55. Dat zijn ongeveer 120 kopjes hondenvoer. Als een volwassen Beagle anderhalf kopjes per dag eet, betekent dat dat de zak van 15 kilogram 80 dagen voedsel zou bieden. Dat is dus bijna drie maanden eten voor slechts € 55.

Uiteindelijk is het veilig om te zeggen dat de kosten van voedsel waarschijnlijk geen probleem zullen zijn als je naar de volledige Beagle-prijs kijkt.

Hoeveel zijn dierenartskosten?

Over het algemeen wordt de Beagle beschouwd als een gezond hondenras. Tenminste, als u op het gewicht let en regelmatig aan lichaamsbeweging doet. Maar, zoals bij elke hond, is de Beagle vatbaar voor bepaalde aandoeningen op basis van zijn ras.

Voor de Beagle zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen kersenoog (de verzakking van de klier van het derde ooglid), glaucoom, oorontstekingen, hypothyreoïdie, epilepsie en ziekte van de tussenwervelschijf.

Volgens Embrace Pet Insurance zijn de meest voorkomende ernstige problemen voor de Beagle en de kosten om ze te behandelen:

 • Heupdysplasie – € 1.000 – € 6.000
 • Patellaire luxatie – € 1.000 – € 3.000
 • Demodectic Mange – € 200 – € 1.000
 • IgA-tekort – € 1.500 – € 5.000
 • IVDD – € 2.000 – € 7.000
 • Meningitis – € 1.000 – € 4.000

Over het algemeen kunt u voor de gemiddelde, gezonde Beagle in een normaal jaar echter een paar honderd euros betalen voor regelmatige controles en incidentele problemen.

Wilt u op zeker spelen kunt u ook een hondenverzekering nemen.

Andere kosten

Laten we, om de volledige Beagle-prijs te berekenen, kijken naar al het andere dat in het hondenbezit komt.

Ten eerste is er verzorging. Gelukkig is de Beagle een vrij onderhoudsarme hond. Hun vachtverzorging valt weg, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het verzorgen, behalve het knippen van hun nagels, ze een bad geven, hun vacht borstelen en andere elementaire verzorgingsstappen, die je allemaal thuis kunt doen voor een fractie van de kosten.

Opleiding is ook belangrijk. Beagles zijn intelligent, maar omdat ze gefokt zijn voor de lange jacht, kunnen ze vastberaden en vastberaden zijn. Een goede training kan hen helpen regeren.

Gemiddeld variëren groepslessen van € 50 tot € 125 voor vier tot acht sessies van een uur. De initiële investering vooraf zal leiden tot een welgemanierd huisdier dat het zeker waard is.

Een ander ding om over na te denken in de Beagle-prijs zijn de kosten van benodigdheden. Om te beginnen hebben honden een halsband, riem, wat speelgoed, water- en voerbakken, een borstel en een bed nodig. Om nieuwe hondenbezitters te helpen, hebben we een boodschappenlijst samengesteld met alles wat je nodig hebt voor je nieuwe bundel bont.

Je eerste verleiding is misschien om naar de dierenwinkel te rennen en alles te kopen wat in zicht is voor je nieuwe puppy, maar weersta de verleiding omwille van je portemonnee. In werkelijkheid heeft uw hond geen miljoen nieuw speelgoed nodig, halsbanden voor elke dag van de week of het chicste hondenbed dat u kunt vinden. Koop eerst de basisbenodigdheden, en dan kom je er langzaam achter wat je hond lekker vindt en nodig heeft.

In een onderzoek ontdekte de Vlaamse overheid dat het gemiddeld $ 216,5 per jaar kost om voor een hond te zorgen. Dit zijn onder andere kosten voor voeding, veterinaire zorg, traktaties, kost, verzorging, vitamines en speelgoed. Als u de initiële Beagle-prijs plus de lopende kosten kunt betalen, ga ervoor!

Waarom zou je een beagle kopen?

Een beagle staat niet voor niets in de top 10 van populairste hondenrassen. Om te beginnen hebben ze een ideaal formaat, niet te groot en niet te klein.

Bovendien hebben ze een schattig gezicht. Wie kan er niet aan hun glimlach weerstaan? Het ras is geweldig met kinderen en andere huisdieren, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor gezinnen.

Tuurlijk, de Beagle houdt ervan om te huilen en naar dingen te snauwen en kan gemakkelijk afgeleid worden als ze een geur oppikken. Maar een gezonde dosis lichaamsbeweging zal ze moe maken en ze terugbrengen naar een koude, knuffelige staat.

Op zoek naar meer details? Bekijk de pagina met rasinformatie van de beagle hieronder.

Hoe herken je een oplichter op internet?

Soms vind je op verkoopsites (kapaza, 2dehands, marktplaats, etc…) Beagle pupjes aan abnormaal lage prijzen. Vaak zijn dit advertenties van oplichters.

 • U krijgt een antwoordmail in gebrekkig Nederlands
 • De adverteerder heeft geen site
 • U kan de pupjes niet zelf afhalen bij de adverteerder
 • U kan betalen met Western Union
 • Na storting van de “lage” verkoopprijs, vraagt de “verkoper” extra geld voor douanekosten, extra vaccins, …
 • Al het gestorte geld is de koper KWIJT!

Een Beagle pup kopen bij Woefkesranch

 • Een Beagle pupje
 • Een Beagle pup die gevaccineerd is
 • Een Beagle pup die ontwormd is
 • Een Beagle pup die geïdentificeerd is met een microchip
 • De Beagle pup wordt verkocht met een schriftelijke garantie
 • Service nà verkoop: u krijgt hier, uniek in België, een 24 uren-service:24u op 24u kan u ons team bereiken voor dringende ‘puppie-vragen’
 • Begeleiding met Beagle opvoedingstips

Lees de mailtjes van onze tevreden klanten via: https://klantentevredenheid.woefkesranch.be

Bekijk onze beschikbare Beagle pupjes via: https://www.woefkesranch.be/pups-te-koop/beagle/