+3215755942 info@woefkesranch.be

Teckel pups te koop van Belgisch erkend fokker

Als u op zoek bent naar informatie over de teckel verwijzen we u graag door naar de informatiepagina over de dwergteckel.

U bent op zoek naar een teckel puppy? Wij zijn Belgisch fokker erkend door de Belgische overheid voor dierenwelzijn.

Voordelen van een teckel kopen bij Woefkesranch

 • 100% Belgische puppy’s
 • Professionele garantie
 • 24/7 service na verkoop
 • Pups hebben alle nodige vaccins
 • Pups zijn meerdere keren ontwormt
 • Gechipt en met Europees paspoort (afkomst België)

Bij Woefkesranch kunt u de puppy’s bewonderen samen met hun mama. Het bewijs dat de puppy bij ons geboren is en dus ook geen import hondje is.

Wij geven ook en schriftelijk bewijs mee van de professionele hondengarantie. Deze is 2 jaar garantie op gebreken aan de hond als wij verantwoordelijk zijn.

Belangrijker dan de garantie is dat elke klant ons 24/7 kan bellen om problemen te voorkomen. Gelukkig heeft bijna geen enkele klant dit nodig.

Dwergteckel kopen bij Woefkesranch

Hieronder ziet u onze puppy’s die te koop staan of stonden in onze teckel galerij.

Zit de puppy van je dromen ertussen? U kunt hem direct of na een bezoekje reserveren.

Zoek u liever nog wat langer? U kunt zich gratis inschrijven op het puppyalert. Zo krijgt u een mailtje als wij nieuwe teckel puppy’s hebben.

Wat zeggen onze klanten over ons?

 • Hallo, Bedankt voor het kaartje. Ook namens ons & Kiko de allerbeste wensen. Kiko stelt het heel goed. Hij is een super vinnig baasje. Het bericht Kiko – Teckel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.
 • Beste, Onze beste wensen en een gelukkig nieuwjaar. In bijlage een paar foto’s van onze puppy,inmiddels al flink gegroeid. Al een volwaardig lid van de familie. Vele groeten, Gerda Vital. Vanderveken Tienen Het bericht Teckel – 3 maand oud verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.
 • Verstuurd vanaf mijn Het bericht Prettige feestdagen van Teckel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.
 •   Het bericht Ona – Teckel verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.
 • Dag Marleen,   We kwamen onlangs een teckel pupje bij jullie uitkiezen – met de exotische naam 3913 :-).  We zouden graag morgen even op bezoek komen met onze kindjes, als dat oké is. Dan kunnen ze zich ook wat voorbereiden. We kijken er alvast naar uit!    Taïs    Outlook voor iOS downloaden Het bericht Teckeltje 3913 verscheen eerst op Woefkesranch: Tevreden Klanten mails.

Help mijn hond eet uitwerpselen (Coprophagia)

Als je een beetje gefrustreerd raakt omdat je hond kak blijft eten, ben je niet alleen. Coprophagia is een belangrijke zorg voor het gedrag van honden van alle leeftijden, maten en rassen. Een hond kan zijn eigen ontlasting opeten, meestal alleen als hij thuis is, of op zoek zijn naar ontlasting van andere honden of dieren als hij buiten is. In sommige gevallen proberen honden kattenuitwerpselen te eten. 

Hoewel dit geen ongewoon gedrag is, moet het zeker worden aangepakt. Niet alleen kan een hond ziek worden van het eten van ontlasting, in sommige gevallen wijst dit op een onderliggend probleem dat moet worden opgelost.

Hier zullen we alles behandelen wat u moet weten als uw puppy of hond uitwerpselen eet, inclusief hoe u dit kunt voorkomen.

Kan een hond ziek worden van het eten van ontlasting?

Afhankelijk van of een hond de zijne of die van een ander dier eet, zijn er gezondheidsrisico’s:

Zijn eigen ontlasting opeten: kan leiden tot maag- en / of darmklachten, kan wijzen op een gebrek aan goede voeding (wat op zichzelf kan leiden tot problemen op zowel korte als lange termijn), en elke hond die wordt behandeld voor wormen kan opnieuw infecteren zichzelf via eieren gevonden in de ontlasting tijdens het proces van ‘vergieten’. 

Uitwerpselen van andere honden eten: er zijn veel parasieten en ziekten die kunnen worden verspreid als een hond de uitwerpselen van een andere hond eet. Topzorgen zijn wormen (rondwormen, zweepwormen, lintwormen, haakwormen) en ziekten waaronder Campylobacter, coronavirus, cryptosporidiosis, giardiasis, parvovirus en salmonella.

Kattenpoep eten: een hond kan wormen oplopen van een kat, als ze wormen heeft en zelfs als ze voor hen wordt behandeld, via eieren die in ontlasting worden gevonden tijdens het proces van ‘vergieten’. Bovendien zijn 3 ziekten die een hond meestal oploopt door het eten van kattenuitwerpselen clostridium, salmonella en Campylobacter.

Mogelijke redenen waarom een ​​Beagle uitwerpselen eet

De redenen voor coprofagie vallen in 3 categorieën: gezondheid, voeding en gedrag.

1. Gezondheid

Er zijn verschillende ziekten die coprofagie als een van de symptomen hebben; voor de meeste van deze aandoeningen zullen er echter andere, veel meer uitgesproken symptomen zijn. Dat gezegd hebbende, is het altijd verstandig om het volgende uit te sluiten, als een van deze vermoed wordt. Gezondheidstoestand waarin coprofagie aanwezig kan zijn, is niet beperkt tot:

 • Inflammatoire darmziekte. Symptomen zijn onder meer diarree, braken, gewichtsverlies, gas en / of buikpijn. 
 • Darmtumoren of kanker. Symptomen zijn onder meer diarree, braken van bloed of ontlasting, zwelling van de buik, zwarte of teerachtige ontlasting en / of hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) die verwarring, moeite met lopen en / of zwakte veroorzaakt. 
 • Intestinale bacteriële overgroei. Symptomen zijn onder meer grotere of frequentere ontlasting in vergelijking met voedselinname, braken, gas, gewichtsverlies, buikpijn en / of verhoogde eetlust. 
 • Parasitaire infectie (inclusief wormen en sommige schimmelinfecties). Tekenen van wormen zijn zeer gevarieerd, afhankelijk van het type, maar omvatten braken, diarree, hoesten, weinig energie, gezwollen buik, veranderingen in eetlust (verhogen of verlagen), gewichtsverlies, slechte vachttextuur, huidirritaties en soms voorkomende wormen gezien in de ontlasting van de hond. 
 • Lymphangiectasia (darmziekte). Symptomen zijn onder meer gewichtsverlies, diarree, buikpijn, zwelling in de ledematen, braken en / of hoesten. 
 • Leeftijdgerelateerde (jonge of oude) problemen met de opname van voedingsstoffen. Zelfs zonder gezondheidsproblemen spelen zeer jonge puppy’s of oudere oudere volwassen honden gewoon problemen met het opnemen van voedingsstoffen. 

2. Voedingswaarde

Dit draait om vullers, dit zijn ‘lege’ ingrediënten die bedoeld zijn om hondenvoer op te vullen (vaak gebruikt als een kostenbesparende tactiek door de fabrikanten van goedkope, inferieure hondenvoeding). Vulstoffen zijn onder andere maïs, maïszemelen, soja, tarwe, rompen, kaf, sommige ‘maaltijden’, bijproducten, bepaalde haver, molenruns en meer.

Als een hond 1 kop superieur gezond voedsel eet , ontvangt hij de voordelen (brandstof en voedingsstoffen) van 1 kop voedsel. 
Als een hond 1 kopje inferieur voedsel met vulstoffen eet , is hij eerst vol (hij heeft technisch gezien 1 kopje voedsel ingenomen) en krijgt hij wat brandstof en voedingsstoffen, maar ook veel ingrediënten die het lichaam niet kan werkwijze. Een groot deel van de vulstoffen zal door het lichaam gaan en biedt niets.
Dus dat 1 kopje was eigenlijk slechts 3/4 kopje of minder. Hoewel het voldoende lijkt te eten, kan een hond veel koolhydraten, gezonde vetten, eiwitten en een breed scala aan vitamines en mineralen missen. Als dit van toepassing is op uw Beagle, kan dit ertoe leiden dat uw hond op zoek gaat naar een andere voedselbron. En de uitwerpselen van een hond kunnen een verleidelijke voedselbron zijn; als het voedsel vulstoffen bevatte, waren veel daarvan zelfs niet verteerd door het lichaam; er zijn voedselbits (zij het van lage waarde) gemengd in de ontlasting. 
Bovendien is er een theorie dat een vitamine-B-tekort kan leiden tot coprofagie, hoewel ook andere vitamines of mineralen worden vermoed.

3. Gedrag

Dit bevat: 

 • Verveling. Bij gebrek aan stimulatie kan verveling snel optreden, wat ertoe leidt dat een hond zijn ontlasting inspecteert en uiteindelijk opeet. 
 • Spanning. Dit kan verlatingsangst zijn, een chaotische omgeving, een verhuizing naar een nieuw huis, of elke andere gebeurtenis of situatie die een hond overweldigend vindt. 
 • Onbedoelde training. Het geroezemoes dat optreedt wanneer een hond zijn ontlasting opeet (overhaasten, de hond inspecteren, anderhalve minuut spreken) kan ertoe leiden dat hij het gedrag herhaalt om aandacht te krijgen. 

Opmerking: hoewel sommige bronnen beweren dat het feitelijk is, is er geen bewijs dat een hond uitwerpselen eet als gevolg van het ‘verbergen’ van een ongeluk. Er is ook geen bewijs dat coprofagie een voortzetting is van puppygedrag, omdat jonge pups hun eigen ontlasting niet eten. 

Hoe u kunt voorkomen dat uw beagle uitwerpselen eet

Rekening houdend met de bovengenoemde oorzaken, zijn er 3 belangrijke dingen die kunnen helpen:

# 1 Bied vullervrije, goed afgeronde maaltijden en snacks van topkwaliteit.  Vermijd brokken met maïs, tarwe, soja, rompen, kaf en andere vulstoffen. Zorg ervoor dat voedsel alle vitamines en mineralen bevat. 
Een van de absoluut beste brokken is Edgard Cooper . Dit is gewoon een van de beste merken zonder additieven, geen synthetische conserveermiddelen en top-ingrediënten. De originele formule heeft een basis van kalkoen en kip. Er is ook een Ocean-recept met een basis van witvis, haring, zalm en menhaden, een recept voor vrij wild met een basis van eend en lam, en zelfs een recept met verminderd vetgehalte. Met deze zijn er ook uitstekende niveaus van omega en antioxidanten. Er zijn verschillende goede keuzes voor snacks. Houd in gedachten, droog is het beste voor snacks tussen de maaltijden en taai / vochtig is het beste voor beloning.
Voor droge traktaties om je Beagle tussen de maaltijden door te brengen, zijn pensstaafjes geweldig. Deze voldoen aan dezelfde normen voor het hebben van alleen gezonde ingrediënten. Deze zijn knapperig aan de buitenkant en hebben echt merg aan de binnenkant. Er is zowel rundvlees als kalkoen. Voor trainingstraktaties zijn deze snoepjes fantastisch. Omdat het belangrijk is dat je Beagle trainingsbeloningen extra lekker vindt, zijn er een aantal geweldige keuzes: kip & lam, kip & hertenvlees, rundvlees & kalkoen, kalkoen & eend, en lam & zalm.

# 2 Beperk het vermogen om uitwerpselen te eten.Er zijn verschillende dingen die u kunt doen:
In uw tuin / buiten:

 • Ruim uitwerpselen op in je tuin. Dit omvat zowel ontlasting van uw Beagle als die van anderen (burenhonden, enz.). Dit kan met traditionele poepzakken. Het bevestigen van een poepzakcontainer aan de lijn van uw hond maakt dit gemakkelijk. Of misschien wilt u een ‘poepschepper’ gebruiken. Als het weer het toelaat, kunt u een slang gebruiken om ontlasting naar beneden te spuiten; houd er echter rekening mee dat als ontlasting wormen bevat, dit de bodem kan vervuilen.
 • Begeleiden. Terwijl het openen van de achterdeur en gewoon je Beagle eruit laten is zeker gemakkelijk, als je Beagle een sterk coprofagieprobleem heeft, is het een goed idee om toezicht te houden totdat andere aspecten zijn begonnen te werken om de drang te stoppen.  
 • Leiband controle. Wanneer je je Beagle mee naar buiten neemt, doe dit dan aan de riem en harnas. Als leider bent u verantwoordelijk voor waar uw hond naartoe gaat en wat hij doet. Hoewel er geen oude uitwerpselen in de tuin mogen zijn (als je de suggestie volgt om dat opgeruimd te houden), geef je hond onmiddellijk een ‘Nee’ en stuur hem weg als je hond ergens naartoe gaat. Als je Beagle een stapel poep gaat onderzoeken tijdens een wandeling, geef dan een goede ruk (geen probleem als je een harnas gebruikt) en houd hem in beweging. 
 • Als je het ziet gebeuren, blijf dan kalm. Als uw Beagle uitwerpselen eet vanwege de plotselinge stroom van aandacht die er gebeurt, sta dit doel dan niet toe.

Alleen thuis: 
Werk aan een stimulerende omgeving. Merk op dat deze stappen ook kunnen helpen bij verlatingsangst. 

 • Zorg voor veel interactief speelgoed om uw hond bezig te houden. Dit omvat interactief speelgoed dat reageert op de aanraking van een hond, zoals speelgoed, piepers en / of kreukelspeelgoed. Bovendien zijn speelgoed voor het vrijgeven van lekkernijen zoals het interactieve speelgoed van OurPets IQ altijd nuttig.
 • Verlof op een tv (sommige kabelaanbieders bieden kanalen speciaal voor honden om van te genieten) of spelen muziek. 
 • Pas de ontbijttijd aan. Over het algemeen, wanneer een hond eet, zal dit een bepaalde tijd later een stoelgang veroorzaken. Als je het ontbijt een uur hoger kunt zetten, kan dit leiden tot een stoelgang die later op de dag gebeurt, en daardoor een korter tijdvenster creëren dat de ontlasting er is voor je Beagle om ze mogelijk in te nemen. 

# 3 Probeer een afschrikmiddel of hulpmiddel. 
Het waarborgen van optionele voeding en het beperken van toegang moet uw belangrijkste focus zijn, omdat slechts enkele afschrikmiddelen werken, en voor degenen die dat doen, werken ze niet voor alle honden over de hele linie. Wat voor de ene hond kan werken, werkt misschien helemaal niet voor de andere. Bovendien kan een tolerantie worden opgebouwd; wat nu goed werkt, kan later zijn effectiviteit verliezen, wat na verloop van tijd een wijziging van methoden kan vereisen. Laten we daarom eens kijken waar we je tijd niet mee moeten verspillen en welke het proberen waard zijn: 

Gebruik niet:

X – Hete saus. Het idee hiervan is om naar een nieuwe stapel poep te sluipen en hier overheen te motregenen; later, wanneer uw hond langskomt om de ontlasting te inspecteren, zal de hete saus zijn mond verbranden, wat zorgt voor een zo onaangename ervaring dat er geen toekomstige pogingen zullen zijn. Deze methode lost geen onderliggende problemen op en helpt niet als een hond zijn ontlasting opeet wanneer hij alleen thuis is. Bovendien kan hete saus echte brandwonden aan de mond veroorzaken, maagklachten veroorzaken en een hond laten schrikken, waardoor dit onethisch is. 

X – ELK supplement of hulpmiddel met MSG (mononatriumglutamaat). Dit kan kleine tot ernstige allergische reacties veroorzaken. Het is opgenomen in VEEL coprophagia supplementen en zit in veel vleesvermalsers (een huismiddeltje). Lees de ingrediënten op de verpakking van elk supplement dat u wilt gebruiken! 

Wat kan werken:

1) Ananas. Dit bevat bromelaïne, een enzym dat helpt bij de opname van eiwitten en helpt bij de spijsvertering. Meer eiwitabsorptie kan mogelijk de drang om andere voedselbronnen te zoeken verminderen. Er is anekdotisch bewijs dat dit ervoor kan zorgen dat ontlasting slecht smaakt en dus als afschrikmiddel fungeert. Voor een Beagle puppy kan gemalen ananas worden gegeven; portie is meestal 2 theelepels per maaltijd. Voor een volwassen Beagle kunnen stukjes ananas worden gegeven; portiegrootte is 7 tot 8 stuks per maaltijd. 

2) Pompoen. 100% echte pompoen is een geweldig voedsel om bij de hand te houden, omdat het kan helpen bij darmproblemen zoals constipatie of diarree. Omdat het werkt met de spijsvertering, kan het helpen bij de opname van voedingsstoffen, waardoor mogelijk de drang om andere voedselbronnen te zoeken, afneemt. Gebruik alleen echte pompoen, geen ingeblikte pompoentaartvulling. Puppy’s kunnen 1 theelepel per dag hebben en volwassen Beagles kunnen 4 tot 6 eetlepels per dag hebben. Als je merkt dat de ontlasting van je Beagle vloeibaar of te stevig is, moet je de pompoen inkorten of stoppen. 

3) Adolph’s vleesvermalser zonder MSG. Dit is een van de weinige vleesvermalsers die geen MSG bevat, maar het bevat wel papin, een eiwitverterend enzym dat is afgeleid van de papaya-vrucht. Omdat het werkt met de spijsvertering, kan het helpen bij de opname van voedingsstoffen, waardoor mogelijk de drang om andere voedselbronnen te zoeken, afneemt. Bovendien is er anekdotisch bewijs dat dit ervoor zorgt dat ontlasting slecht smaakt en dus als afschrikmiddel fungeert. Dosering is niet ingesteld, omdat dit een off-label gebruik is. We raden niets meer aan dan een hagelslag.

4) Prozympoeder. Als je Beagle lekker eten maar nog steeds ontlasting eet, wil je dit soort supplement overwegen, omdat het puppy’s en honden kan helpen die moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen. Het kan ook helpen bij problemen zoals losse ontlasting. Meer opname van voedingsstoffen kan de drang om andere voedselbronnen te zoeken mogelijk verminderen. Lees de etikettering voor doseerinstructies. Hiervoor is Trophy Prozyme Powder  een goede keuze; het is 100% natuurlijk en afkomstig van planten. 

5) Onbenullige mond. Dit is een supplement dat is ontworpen om prima te smaken, maar ervoor zorgt dat ontlasting vreselijk smaakt. Het is alleen effectief voor sommige honden en kan het proberen waard zijn; hoewel, Onbenullige Mond  heeft een vrij laag reviews met slechts een handvol van de eigenaars worden voldaan. Vanaf het moment van dit schrijven is er geen MSG en ingrediënten zijn biergist, cayennepeper, biotine, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, niacinamide, ijzer en koper. Portiegrootte is 1 stuk per 10 pond. 

Hoe een Beagle te stoppen om kattenuitwerpselen te eten

Naast het volgen van de eerdere aanbevelingen, zoals ervoor zorgen dat uw Beagle op een hoogwaardige brok staat en dingen heeft om bezig te blijven, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Een daarvan is om de kattenbak buiten het bereik van je Beagle te houden. Veel eigenaren kiezen de bovenkant van de wasmachine. De andere is om te overwegen een kattenbak met een hoes te kopen die voorkomt dat uw hond er toegang toe heeft.

Een laatste woord

Hoewel veel honden hun eigen kak of die van een ander dier eten, is coprofagie iets dat niet mag worden genegeerd. Uw Beagle kan ziek worden en het wijst vaak op de noodzaak om iets te veranderen met betrekking tot de verzorging van uw puppy of hond. 

Herkomst van een hond

Dit pupje werd geboren in Woefkesranch

Woefkesranch is een familie-fokkerij.

We bestaan al meer dan 20 jaar.

De uitbating van dierenzaken is sinds enkele jaren onderworpen aan de Belgische wetgeving terzake. De uitbating moet voldoen aan regels voor huisvesting en verzorging van dieren. Na een grondige controle ter plaatse reikt het Ministerie van Landbouw een erkenningsnummer uit. Ons erkenningsnummer bij het Ministerie van Landbouw is HK13100458

Onze hondjes zijn reeds verschillende malen ontwormd, gevaccineerd.
Geïndentificeerd met microchip en hebben een Europees paspoort.

Woefkesranch bestaat al langer dan 20 jaar:
20 jaar: dat moet je “verdienen”.

Enkele referenties van hondjes geboren in Woefkeranch:

Shiba Inu – Kenzo

Beagle – Milo

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

+ Meer dan 1000-den referenties!

Amerikaanse Cocker spaniël

Helaas verkopen we dit ras niet meer. Klik hier voor onze beschikbare rassen

Uiterlijk van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Dit is een mooie spaniël met zeer lange hangende oren, een rond hoofd, en kwistig, zijdeachtig, bevederd, middelmatig lange vacht. De snuit is breed, diep en met een vierkante kaak. De hogere lip hangt neer, de onderkaak volledig bedekkend. De tanden zijn sterk en zouden in een schaarbeet moeten samenkomen. De neus is altijd zwart op zwarte honden, maar kan op andere honden bruin zijn. De ogen zijn rond, steeds recht vooruit kijkend. De oogranden zijn lichtjes ovaal. Het lichaam is compact, met een korte rug. De voorbenen zijn recht.
De vachtkleuren die voorkomen bij de Amerikaanse Cocker Spaniël zijn bleekgeel, zwart, black-and-tan (als een Rottweiler of een Dobermann Pinscher), de witte parti-kleur (met zwarte, wit met bleekgeel of rood, wit met zwarte en tan punten)

Karakter en temperament van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël is even geschikt voor het leven als gundog of als huisdier. Vrolijk, zoet, en gevoelig. Cocker Spaniëls eerbiedigen het gezag van zijn meester zonder meer. Een vrolijke en geliefde hond. Amerikaanse Cocker Spaniëls hebben een gemiddelde intelligentie. Zij zijn levendig, speels en toegewijd, maar zouden goed moeten worden gesocialiseerd wanneer zij jong zijn om schuchterheid te vermijden. De Amerikaanse Cocker Spaniël is gewoonlijk goed met kinderen. Amerikaanse Cocker Spaniël zijn meestal gemakkelijk om samen met andere dieren op te groeien.

Hoogte en gewicht van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Hoogte: Reu: 38 cm, Teef: 36 cm
Gewicht: 7-14 kg

Levensomstandigheden van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Amerikaanse Cocker Spaniëls zullen het goed in een flat doen als zij voldoende worden uitgelaten. Ze zijn vrij actief binnen. Amerikaanse Cockers hebben behoefte aan het regelmatig oefenen van hun uithoudingsvermogen. Tijdens het lopen, vermijd struikgewas dat de vacht kan verwarren.

Levensverwachting van de Amerikaanse Cocker Spaniël

12 tot 15 jaar.
 

Verzorging van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De ogen van de Amerikaanse Cocker Spaniël moeten regelmatig worden schoongemaakt.
Sommige eigenaars verkiezen de vacht lang te laten. Toch dagelijks borstelen en vaak wassen met shampoo. Driemaandelijks de vacht knippen.
Anderen verkiezen de vacht tot een middelgrote lengte te knippen.

Oorsprong van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De populaire Cocker hond, soms genoemd Amerikaanse Cocker Spaniël, komt voort uit het zorgvuldig fokken met Engelse Cocker Spaniëls, verder ontwikkelt in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Cocker Spaniël is kleiner dan de Engelse Cocker Spaniël en heeft een verschillende bouw.
De rasnaam ‘Cocker’ is afgeleid van het talent dat het ras had voor het jagen op de houtsnip (woodcock).
Vandaag is de Amerikaanse Cocker Spaniël vooral een gezelschapshond en wordt hij gehouden voor zijn fraai uiterlijk.
Ook tijdens veldwedstrijden verdienen Cocker Spaniëls hun sporen.

De prijzen van de Amerikaanse Cocker Spaniël pupjes kan u hier terug vinden!

Boxer

Boxer

Wij verkopen geen Boxers meer.
Verkiest u een gezond Belgisch hondje voor een import hondje?

Kies dan een ras in onze fokkerij! Het ras dat het meeste op een Boxer lijkt, is een Franse bulldog.

Boxer dog

Uiterlijk van de Boxer

De Boxer is een gespierde hond met vierkante snuit.
De schofthoogte kan gaan van 53 tot 59 cm.
Volwassen Boxers wegen ongeveer 30 kg.
De korte vacht van de Boxer vraagt weinig onderhoud.

Karakter en temperament van de Boxer

De Boxer is energiek, speels, loyaal en familie georiënteerd. De Boxer werd oorspronkelijk gekweekt als werkhond maar is ook uitstekend familiehuisdier. Hoewel geen twee Boxers honden gelijk zijn, zijn er gemeenschappelijke kenmerken die we bij alle Boxers zouden moeten kunnen terugvinden.

Als we Boxer eigenaars zouden vragen hun hond met één woord te omschrijven zouden de meeste u het woord ‘speels’
geven. Een Boxer die niet speels is, is geen Boxer.
De Boxer is van puppy tot op hoge leeftijd een levendige hond.

Het beroep dat het best past bij de Boxer is clown. De Boxer trakteert u steeds op vermaak en kan het niet helpen, maar glimlacht zelfs in een slechte stemming.
Deze goedgezindheid van de Boxer is één van zijn voordelen. Hij vrolijkt je weer op na een vermoeide werkdag.

Een andere eigenschap van de Boxer is het “woo-woo” geluid, het geluid dat zij maken wanneer zij iets willen of opgewekt zijn. Het is geen geblaf, maar iets gelijkaardig. Als u het “woo-woo” geluid van een Boxer hebt gehoord zal u het als een uniek geluid erkennen, en het klinkt als “Kijk naar mij”!

Het zien van de bewegingen van een lopende Boxer kan een zeer plezierige ervaring zijn. Gezonde, gelukkige Boxers in vrije looppas zijn een attractie om te zien. Wanneer de Boxer loopt zullen velen ook springen, zich verdraaien. Een plezier om te zien.

Niet voor iedereen zo’n Boxer

Boxers hebben een unieke persoonlijkheid en geven veel plezierig aan de meeste eigenaars maar toch is de Boxer niet voor iedereen een geschikte hond. Het zijn honden met veel energie die veel aandacht vragen. Dit is geen ras dat bij het voeteinde van het bed ligt en het grootste deel van de dag slaapt. Als een Boxer niet behoorlijk wordt getraind en uitgedaagd, kunnen zij verkeerd uitdraaien. Zij zullen manieren vinden om zich te amuseren (lees: het kauwen van uw schoenen!).
Met Boxers moeten we zeker twee keer per dag uit wandelen gaan en hen regelmatig geestelijk stimuleren. Een uitstekende bron van geestelijke stimulatie is een gehoorzaamheidsopleiding. De gehoorzaamheidstraining is een must voor om het even welke Boxer, gezien hun sterkte en grootte. Een niet naar behoren opgeleide Boxer kan een lastigaard zijn om uit wandelen te nemen aangezien zij in elke richting zullen trekken aan de leiband. De gehoorzaamheidstraining is een win-win situatie voor Boxer en eigenaar.
Zo wordt je Boxer een uitstekend huisdier.

Agressie van de Boxer

De Boxer is geen agressief ras. Velen veronderstellen, gezien hun stevige structuur, dat de Boxers agressieve dieren zijn. Boxers verkiezen te spelen en te werken. Zij zijn uitstekende waakhonden. Zij zullen blaffen naar vreemdelingen en hun familie indien noodzakelijk beschermen.

Het koppige karakter van de Boxer

Boxer is een zeer intelligent ras, dat vele voordelen bij de opleiding heeft maar ook zijn nadelen.
De voordelen zijn duidelijk in zoverre dat zij snel leren. Keerzijde aan het werken met een dergelijk intelligent ras is dat zij ook zelfstandig kunnen denken. De potentiële eigenaars zouden erop moeten worden voorbereid dat de Boxer niet aan alle bevelen zal gehoor geven. Het is een kenmerk van de Boxer om van tijd tot tijd koppig te zijn. Dit kan frustrerend zijn maar wees steeds geduldig en de Boxer en de trainer zullen er beiden voordeel uit halen.

De Boxer en de kinderen

Zijn jeugdige uitstraling en affectie maakt de Boxer een uitstekend huisdier voor families met kinderen. Vanuit persoonlijke ervaring, weet ik dat het ras de grootte van een kind weet in te schatten en zijn gedrag af te zwakken naar dat niveau. De Boxer is een grote hond en kan problemen geven bij zuigelingen en jonge kinderen door hen per toeval omver te lopen. Toch wordt hij al snel de beste kindervriend omdat hij dol is op spelen.

Levensomstandigheden van de Boxer

Boxer is geen buitenhond en past zich niet goed aan extreme hitte of koude aan. Boxers zijn niet geschikt voor koude omgevingen aangezien zijn korte haarlaag niet veel bescherming biedt aan koude winden. Anderzijds heeft Boxer een korte neusholte die ademhaling zeer moeilijk maakt in uiterst hete omgevingen. De Boxer verkiest een temperatuur zoals wij allen zouden verkiezen, tussen de 20 en de 23 graden!

Als u van geen “schoothondje” houdt en door dit groter ras een hond denkt te hebben die niet op de schoot wil dan is de Boxer absoluut niets voor u. De Boxer is een “schoothond” en voelt de behoefte om dicht bij zijn eigenaars te zijn. Hoewel het soms moeilijk is om een 30 kg wegende hond als snoezig te veronderstellen, past deze beschrijving bij de Boxer.
De potentiële eigenaars zouden moeten bereid zijn om hun veel tijd aan hun Boxer te besteden en weten dat Boxers hun eigenaar door het hele huis zal volgen.
Hij past zich overal aan , maar vraagt tijd om mee te spelen en veel ruimte.

De geschiedenis van de Boxer

De roots van de Boxers liggen in Duitsland, meer dan 200 jaar geleden. Door de jaren heen is de Boxer verfijnt tot het speels ras dat we heden ten dage kennen en houden.
We gaan even in de tijd terug om meer over het Boxerras te weten te komen.

Vroege Jaren
Men gelooft dat het Boxer ras uit de Brabanter Bullenbeisser uit België is ontstaan. Deze hond werd beschreven als een sterke en behendige hond, zoals de Boxer vandaag is. De Brabanter Bullenbeisser werd in Duitsland gebruikt om te helpen bij de jacht naar everzwijnen. De honden oren waren omgevormd om de potentiële verwondingen en scheuren door ontmoetingen met de beren te verhinderen.

Geleidelijk aan begon de Brabanter Bullenbeisser te werken bij veehandelaars en rond 1800 werd dit ras als een werkende klasse hond beschouwd. Niet werkend was de Brabanter een uitstekend familiehuisdier, altijd in de weer zijn eigenaars tevreden te stellen. Rond het jaar 1830 zou een vroege vorm van de Engelse Buldog met de Brabanter Bullenbeisser zijn gekruist en zou het Boxerras geboren zijn. De gekruiste honden waren wit van kleur.

Duitse Boxer club
De ontwikkeling van het Boxerras begon te bloeien met de start van Duitse Boxer Club in 1860. Hoewel het ras uitbreiding nam, werd er een Engelse naam gegeven, dat betrekking heeft op het Boxers instinct zijn voorste klauwen te gebruiken tijdens het spelen en vechten.

Tegen 1895 werd Boxer Club formeel georganiseerd en een rassennorm werd beschreven om te helpen bepalen hoe Boxers eruit moeten zien. In de meeste gevallen werd de Boxer getoond als een witte hond. In 1925 werd de witte Boxer niet meer goedgekeurd als juiste kleur voor het ras. De reden voor deze verandering is dat als Boxers voor het politiewerk moest worden gebruikt het van een donkerdere kleur zou moeten zijn, om bij nacht niet te worden gezien.

De Boxer werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten rond de eeuwwisseling.

De prijzen van de Boxer pupjes kan u hier terug vinden!

Rottweiler

Rottweiler

Helaas verkopen we dit ras niet meer. Klik hier voor onze beschikbare rassen

Beschrijving van de Rottweiler

De Rottweiler is een middelgrote tot grote, sterke hond. Rottweiler heeft een massief, krachtig lichaam, gespierd en atletisch.
Zijn krachtige verschijning straalt grote kracht uit. Ze hebben een breed hoofd en rond voorhoofd. Zijn ogen zijn donker met een uitdrukking van goodwill en loyaliteit. De oren zijn driehoekig en zijn neus is breed en zwart. De lippen zijn zwart en binnen de mond is het donker-gekleurd. De vacht is kort, hard en dik. Rond hun muil, wangen, de wenkbrauwen, de benen en de borst hebben zij rood-bruine aftekeningen.
Ze staan bekend om hun wendbaarheid en uithoudingsvermogen.
De wijfjes van Rottweiler hebben vaak grote worpen; 12 puppies zijn niet ongewoon.

Karakter en temperament van de Rottweiler 

Van nature zijn Rottweilers vriendelijke en vredelievende en kindvriendelijke honden. Ze zijn aanhankelijk, gehoorzaam en werkwillig.
Ze zijn zeer zelfverzekerd en evenwichtig. Zij reageren op alles wat in hun omgeving gebeurd.
Rottweilers zijn goed te trainen honden. Ze zijn toegewijd aan hun eigenaar en familie. Zij hebben een betrouwbaar temperament.
Ze zullen ten alle koste hun baasjes hevig verdedigen. Dit zijn sterke vechters die voor pijn immuun schijnen te zijn.

Een vaste en zorgvuldige opleiding is essentieel voor dit ras, anders krijgt u een zeer krachtige en overdreven agressieve hond. Maar toch kunnen zij, met juiste behandeling, ook loyale en zeer veelbelovende metgezellen zijn. Zij vereisen eigenaars die met hun massieve grootte kunnen omgaan. De rottweiler is een van nature een waakhond. Zij hoge intelligent en hun waarde bewezen ze reeds bij de militaire politie en de douane.
Wegens hun grootte, zou de opleiding vrij jong moeten beginnen. Nu de hond nog klein is, moet al het nodige gedaan worden om ervoor te zorgen dat de hond niet wreed wordt gemaakt.
Zij kunnen naar andere honden agressief zijn en zouden op openbare plaatsen aan de leiband gehouden moeten worden. Wanneer Rottweiler correct opgeleid wordt, zal het een goede speelkameraad voor de kinderen zijn. Het zal katten en andere huishoudenhuisdieren aanvaarden zolang de hond een positieve ervaring met hen heeft gehad terwijl hij jong was. De vrienden en de verwanten van de familie worden normaal enthousiast verwelkomd.

Dit ras doet het uitstekend in gehoorzaamheidstrainingen en wedstrijden.

Aanbevolen boeken:

Rottweiler

Rottweiler€ 6,99

Rottweiler - OD Basis boek

Rottweiler – OD Basis boek€ 9,95

Rottweiler

Rottweiler€ 0,00

Hoogte en gewicht van de Rottweiler

Hoogte: Reu: 61-69 cm, Teef: 56-63 cm
Gewicht: Reu: 43-59 kg, Teef: 38-52 kg

Levensomstandigheden van de Rottweiler

Rottweilers zal het goed doen in een flat als hij voldoende wordt uitgelaten. Zij zijn binnen vrij inactief en een kleine tuin zal volstaan. U kunt deze robuuste honden nooit teveel werk of oefening geven; zij bloeien erbij open. Het lopen in het bos of in open land maakt hen zeer gelukkig en zij zullen niet te ver van u weglopen. Het zwemmen of het lopen naast een fiets is een perfecte activiteit voor deze hond en zij houden van het apporteren van ballen.

Levensverwachting van de Rottweiler

10 tot 12 jaar.
 

Verzorging van de Rottweiler

De vlotte, glanzende vacht is gemakkelijk te verzorgen. Borstelen met vaste varkenshaarborstel en bad allen wanneer noodzakelijk is voldoende.

Oorsprong van de Rottweiler

Het hondenras ‘Rottweiler’ is een oud hondenras en zijn geschiedenis gaat terug tot in de tijd van de Romeinen. In die tijden, reisden de legioenen met samen met hun vee en dat vereiste de hulp van honden om het vee te hoeden. Één route die het leger nam liep door Württemberg tot op de kleine marktstad van Rottweil. Daar gebeurde de kruising tussen de Romeinse oorlogshond, lokale herdershonden die het leger op zijn reizen ontmoette (uit Engeland en Nederland).

De belangrijkste taak van de Rottweiler werd het bewaken en het drijven van het vee en het verdedigen van zijn eigenaar en diens eigendommen, maar ook voor de berenjacht.
Van deze Duitse Rijksstad Rottweil kreeg hij zijn naam: Rottweiler slagershond. De veehandelaren (slagers) fokten deze honden op prestatie en bruikbaarheid voor het werk.

In 1800 waren ze praktisch uitgestorven. Enkele enthousiaste kwekers in Stuttgart begonnen in de vroege twintigste eeuw met het opnieuw kweken met deze waardevolle honden.

Toen men in het begin van de 20ste eeuw een hondenras werd gezocht voor politiewerk, werd ook de Rottweiler daarvoor getest.
Al snel bleek dat de hond bijzonder geschikt was. In 1910 werd hij dan ook officieel als politiehond erkend.

De prijzen van de Rottweiler pupjes kan u hier terug vinden!

10 leuke spelletjes om met je hond te spelen

10 leuke spelletjes om met je hond te spelen

Op zoek naar een leuke manier om uw hond te vermaken en uit de problemen te houden? Probeer een paar spellen toe te voegen aan de routine van je hond.

Spelletjes spelen met je hond is een geweldige manier om ze actief, bezig en zonder problemen te houden. En het beste van alles is dat het erg leuk is voor zowel u als uw hond. Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. Van het gebruik van een flirtpaal tot verstoppertje spelen, hier zijn 10 leuke spellen om met je hond te spelen.

1. Gebruik een flirtpaal

Het gebruik van een flirtpaal is een leuke manier om uw hond mentaal en fysiek actief te houden. Ze zijn vooral geweldig voor honden met veel energie, omdat één snelle sessie je hond echt kan vermoeien .

Een flirtpaal (ook wel een flirtstok genoemd) is een lange paal met een touw aan het uiteinde bevestigd. Aan het uiteinde van dat touw zit een lokmiddel dat wordt gebruikt om je hond te verleiden om te jagen. Flirtpalen zorgen voor veel beweging en zijn mentaal stimulerend. Ze zijn een manier om uw hond zijn natuurlijke prooi op een niet-destructieve manier te laten gebruiken. En ze zijn geweldig voor het oefenen van een basisimpulscontrole , zoals het op commando loslaten.

Denk eraan om uw hond tijdens het spelen als beloning te laten ‘winnen’ of het aas te vangen. Door ze te laten winnen, maak je het spel aantrekkelijker en leuker, en dat zal hen aanmoedigen om te blijven spelen. Als ze die kans niet krijgen om te winnen, kunnen ze ontmoedigd en ongeïnteresseerd raken in het spel. Je kunt je eigen flirtpaal maken met wat pvc-pijp, wat bungeekoord en een hondenspeelgoed. Als je er liever een koopt, is er genoeg beschikbaar op Amazon .

Vergeet niet om het langzaam aan te doen wanneer u begint. Het gebruik van een flirtpaal met uw hond heeft een zeer grote impact en kan ruw zijn voor de gewrichten van uw hond . Als je hond in het begin niet erg actief is, begin dan met korte sessies en werk je op naar langere sessies.

Waarschuwingswoord voor honden met artritis of mobiliteitsproblemen : als uw hond gewrichts- of mobiliteitsproblemen heeft, gebruik dan geen flirtpaal. Omdat het zo’n hoge impactoefening is, kan het verdere gewrichtsschade veroorzaken, dus kies in plaats daarvan voor enkele van deze oefeningen met een lagere impact .

2. Speel touwtrekken met je hond

Touwtrekken is veruit het favoriete spel van mijn hond. Het is leuk, het is boeiend, het is geweldige lichamelijke oefening en het is een goede manier voor honden om hun manieren te oefenen. En als je veel tijd hebt besteed aan trainen met je hond, heb ik gevonden dat trek speelgoed een van de meest motiverende beloningen is die er zijn.

Bij het spelen met het trekspeelgoed alleen niet vergeten om deze basisregel te volgen – het spel stopt als het gebit van uw hond uw huid te raken. Sommige honden kunnen hier meer mee worstelen dan anderen, omdat sleepboot sommige honden (puppy’s) behoorlijk opgewonden maakt. Als je stopt wanneer hun mond je hand raakt, merken ze dat ‘het leuke spel stopt als ik mijn persoon in de mond houd’.

En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal het spelen met je hond hem niet agressief maken, noch hem laten domineren . Als je je hond laat winnen, wordt het spel boeiender en laat het je hond zien dat je veel plezier hebt om mee te babbelen.

Puppy’s snappen in begin nog niet dat bijten aan mensen niet toegelaten is. Via memecenter

3. Speel Frisbee met je hond

Een ander leuk spel om met je hond te spelen is frisbee. Frisbee is een spel dat ik een geavanceerd spel van ophalen noem omdat het je hond aanmoedigt om over lange afstanden te jagen. Een spelletje frisbee is een geweldige oefening en het is erg leuk voor honden die een natuurlijke drang hebben om te jagen.

Als je hond niet weet hoe hij een frisbee moet vangen, zou ik beginnen met een zachte schijf. Traditionele plastic frisbees zijn behoorlijk hard, dus als ze je hond in het gezicht slaan, kunnen ze hem ontmoedigen om te proberen hem te vangen. Oefen door uw hond enthousiast te maken over de frisbee door deze over korte afstanden te gooien of over de grond te rollen. Moedig ze aan wanneer ze het gaan volgen en achtervolgen. Als je hond eenmaal enthousiast is om hem te achtervolgen, kun je de afstand vergroten en beginnen met gooien.

teckel met frisbee
Teckel met frisbee

4. Maak uw eigen Agility-cursus

Een ander leuk spel voor honden is het maken van je eigen behendigheidscursus. Het is een leuke manier om je hond nieuwe trucs te leren, en het is een geweldige bron van mentale stimulatie voor honden.

Het gebruik van een behendigheidscursus voor uw hond is een leuke manier om ze wat mentale en lichamelijke oefening te geven. Ik heb gemerkt dat Laika door onze eigen kleine minicursus rennen meer vermoeiend is dan een wandeling van 2 mijl. Het is die extra focus van het één na het ander moeten uitvoeren dat echt vermoeiend is.

En terwijl je in de dierenwinkel winkels veel obstakelparcours kunt kopen, maak ik er liever mijn eigen. Je kunt een hoelahoep gebruiken om doorheen te springen, een paar dekens om overheen te springen en een paar kleine kegeltjes om doorheen te weven. Als je een stapje verder wilt gaan, kun je zelf behendigheidsapparatuur maken. Bekijk deze geweldige DIY hindernisbaanplannen:

Gebruik Kong-speelgoed voor vullen en eten

Het gebruik van een gevulde Kong of wat speelgoed voor het uitgeven van voedsel is een van de gemakkelijkste spellen om met je hond te spelen. Het is leuk, het moedigt hen aan om een ​​deel van hun natuurlijke opruimvermogen te gebruiken, en het is mentaal stimulerend. Als je geen fan bent van Kongs, bekijk dan het speelgoed van West Paw Tux – het is mijn favoriete alternatief.

Het opvullen van een Kong is mijn persoonlijke favoriet omdat het Laika meer dan 30 minuten bezig kan houden. Ik zal het vullen met wat gezonde traktaties en bouillon en het ‘s nachts invriezen. Als uw hond elke ochtend een beetje gestrest raakt wanneer u naar zijn werk vertrekt, probeer hem dan een gevulde Kong te geven. Het werkte goed voor Laika, na een paar dagen was ze meer geïnteresseerd in het krijgen dan Kong dan in het feit dat ik wegging.

Speelgoed voor voedselafgifte, zoals de Bob-A-Lot, is geweldig om uw hond wat meer mentale stimulatie te geven tijdens de maaltijd. Je vult het en ze moeten het rondslingeren om het eten eruit te halen. Als uw hond nog nooit speelgoed voor het verstrekken van voedsel heeft gebruikt, moet u misschien een beetje oefenen voordat hij het onder de knie heeft. Moedig ze na het vullen aan om ermee te spelen, zodat ze kunnen zien dat ‘oh, er komt eten uit als ik het beweeg’.

6. Leer uw hond bubbels te achtervolgen

Een van de leukste spellen om met je hond te spelen, is hen leren bubbels te achtervolgen. Ik had mijn twijfels, maar het is een van de favoriete games aller tijden van Laika. Zodra ik naar het aanrecht loop waar die bubbels zijn, begint ze opgewonden te raken.

Als je hond niet weet hoe hij bubbels moet achtervolgen, begin dan met een paar tegelijk te blazen. Wijs ze op hen en moedig ze aan om te jagen. Vang zelf wat om je hond te laten zien dat er niets aan de hand is, en dat het hele doel van het spel is om ze te pakken te krijgen voordat ze de grond raken.

We gebruiken bubbels gemaakt voor kinderen (ze maken ook gearomatiseerde bubbels speciaal voor honden). Ze zijn niet giftig, maar kunnen hun maag van streek maken als ze te veel innemen. En zorg ervoor dat je het gezicht van je hond nadien afveegt, omdat deze de ogen van je hond kunnen irriteren.

7. Speel wat waterspelletjes met je hond

Naar het plaatselijke strand gaan kan heel leuk zijn voor honden, vooral voor diegenen die al van zwemmen houden (vergeet voor de veiligheid geen hondenzwemvest). Je kunt hondenspeelgoed meenemen en een spelletje apporteren in het water. Vergeet niet om eerst te controleren of ze eerst drijven – we hebben een paar speeltjes in het water verloren tot Laika’s ontzetting.

Als je hond geen geweldige zwemmer is, of als je geen stranden in de buurt hebt, kun je wat waterspelletjes spelen in je eigen achtertuin. Koop een plastic kinderbad en vul het met water. Veel honden houden ervan om rond te spetteren en een leuk klein zwembad te hebben om koel in te blijven. Gooi wat speelgoed in en verander het in een ‘ dobberend voor appels’ -spel.

Sommige honden worden gek van de slang. Ik weet alles wat ik moet doen om binnen 10 voet van de slang te komen en Laika staat aan mijn zijde te wachten tot die leuke stroom water begint. Maar de slang is behoorlijk intimiderend voor sommige honden. Als je hond niet in de slang zit, spelen ze misschien liever in een sproeier die niet zo’n sterke stroom water afgeeft.

8. Speel zoek de beloning met je hond

Als het gaat om games om met je hond te spelen, is ‘vind de traktaties’ mijn absolute favoriet. Het is super eenvoudig om te spelen, en het beste deel is dat mijn hond er nooit genoeg van krijgt. Het maakt niet uit dat ik dezelfde 20 schuilplaatsen kies en dat we altijd met gehakte wortels spelen – ze vindt het elke keer leuk. Mijn gebrek aan creativiteit stoort haar helemaal niet. Vind de lekkernijen, zoals alle neuswerkspellen , mentaal stimulerend en een leuke manier om onze honden hun natuurlijke snuffelvermogen te laten ontdekken.

Om te spelen vind je de traktaties die je wilt beginnen door wat traktaties op de grond te leggen terwijl je hond in de verblijfspositie is. Geef je hond hun vrijgavecommando en moedig ze aan ‘de traktaties te vinden’. Wijs naar hen en help ze mee als ze het moeilijk hebben. Moedig ze onderweg aan door ze elke keer te prijzen als ze er een vinden.

Zodra uw hond begrijpt wat ‘de traktaties vinden’ betekent, kunt u langzaam beginnen de moeilijkheid te vergroten van waar u ze verbergt. En als je eenmaal genoeg in een kamer hebt geoefend, kun je door het hele huis traktaties verbergen.

9. Gebruik een graafbak

Sommige honden houden van graven, en het hebben van een speciale graafbak is een manier om ze aan te moedigen om in een goedgekeurd gebied te graven – een zonder uw aangelegde tuin. U kunt uw eigen graafdoos met wat hout en zand maken bij uw plaatselijke bouwmarkt. Als je veel katten in de buurt hebt, wil je misschien een top bouwen om te voorkomen dat het een kattenbak wordt.

Sommige honden zullen dolblij zijn om naar hartelust een plek te hebben om te graven. Als je hond niet meteen graaft, kun je het spel maken door enkele van de favoriete speeltjes van je hond in de doos te begraven om je hond aan te moedigen om ze uit te graven.

10. Speel een spelletje Verstoppertje

Een ander leuk spel om met je hond te spelen is verstoppertje. Laika houdt er absoluut van, en het verbaast me nog steeds dat ze er niet ziek van is, ook al blijf ik steeds dezelfde 3 schuilplaatsen kiezen. Verstoppertje laat uw hond een aantal van zijn natuurlijke geuren volgen op een leuke en stimulerende manier.

Om verstoppertje te spelen moet je hond blijven terwijl je een schuilplaats zoekt. Eenmaal gelegen bel je hond en prijs hem wanneer ze je vinden. Als uw hond geen goed ‘verblijf’ heeft, kunt u de hulp van iemand anders inschakelen om uw hond af te leiden terwijl u zich verstopt.

Wat zijn de favoriete spellen van je hond?

Wat zijn enkele van je favoriete hondenspellen? Welke spellen speelt uw hond het liefst? Denk je dat het spelen van games met je hond een belangrijk onderdeel is van de hond-eigenaarrelatie? Laat het me weten in de reacties hieronder. Inspiratie nodig, bekijk dan dit boek.

Je hond leren alleen zijn

Je hond leren alleen zijn

Honden zijn zeer sociale wezens. Het kan voor hen dan ook zeer stressvol zijn om alleen te zijn. Gelukkig kunt u uw pup leren om van zijn tijd voor zichzelf te genieten, of het in ieder geval te tolereren. Als je puppy dit niet aanleert, kan je een hond krijgen die extra gaat blaffen, graven of kauwen. Of zelfs een hond krijgen met een ernstig geval van verlatingsangst. 

Stappenplan om uw pup of hond leren alleen te zijn:

 1. Laat uw puppy in eerste instantie elke dag minstens 30 minuten tot een uur alleen in zijn bench of puppy speelkamer. Verhoog die tijd geleidelijk aan tot twee uur voor een pup van drie maanden en jonger, of tot vier uur voor een pup van drie tot zes maanden oud. Uw pup begint zich aan te passen aan het alleen zijn en leert een waardevolle les: Het baasje komt altijd terug.

  Wij raden u aan om uw hond op een veilige plaats achter te laten, een ruime bench of puppy speelkamer. Gebruik dus niet je hele huis om hem vrij te laten lopen. Een ongeluk is snel gebeurd.
 2. Maak van de tijd dat uw pup alleen is een belangrijke tijd. Zorg dat hij dan zijn maaltijd kan eten. Als hij zijn normale maaltijd al op heeft, vul dan eventueel een speeltje met een paar brokken.
 3. Leer uw hond dat “rustige tijd” een goede zaak is door hem te laten zien hoe hij rustig kan zijn. Onderbreek zijn speeltijd af en toe met korte, rustige pauzes. Zeg tegen uw hond dat hij “rustig moet gaan liggen” en vraag hem om een paar seconden stil te liggen. Beloon hem dan en ga verder met spelen.

  In het begin houd je deze intervallen zeer kort – slechts een paar seconden lang. Wanneer hij in staat is om zich voor deze korte periodes met succes rustig te houden, bouwt u langzaam op – tot 10 / 20 seconden. Uw hond leert al snel dat de rustige tijd wordt gevolgd door speeltijd en het wachten is nooit meer dan hij aan kan.

Extra tip: Houd in het begin zijn tijd alleen kort (maximaal 30 minuten). Op die manier kan uw hond nog onthouden dat je terug komt. Maak de ervaring aangenaam. Geef hem enkele zaken waarop hij mag kauwen. Zorg er ook steeds voor dat hij zijn behoeften al gedaan heeft en dat hij ook wat water bij zich heeft staan. Als hij huilt, weet u in ieder geval dat hij geen dorst of honger heeft en dat hij niet naar het toilet moet.

Problemen oplossen: 

Mijn puppy kon heel goed alleen zijn. Maar dat stopte op een keer. Nu huilt hij elke keer als ik wegga:

De kans is groot dat je te ver en te snel bent gegaan. Wacht op een pauze in het huilen voordat u weer naar binnen gaat. Als hij weer met zijn kauwspeeltjes bezig is of rustig is geworden, neem dan nog een veel kortere pauze uit de kamer.

Begin bij uw volgende alleen-tijd training met een interval waarvan u weet dat uw puppy het aankan. En blijf dit interval een tijdje aanhouden. Als hij dat eenmaal aan kan, kunt geleidelijk aan enkele minuten toevoegen…

Mijn puppy schiet in een razernij als ik hem alleen laat:

Dit kan een normale reactie zijn. Ze kunnen een geweldige mini-storm veroorzaken als ze voor het eerst alleen worden gelaten. U zult misschien ook verbaasd zijn over hoe lang hij huilen en blaffen vol kan houden voor hij even pauzeert. 5 tot 10 minuten is normaal, maar het kan een eeuwigheid lijken.

Veel honden zullen op de deur van de bench proberen te kauwen of er met hun poten proberen tegen te duwen. Een ultieme poging om naar u toe te komen. Maar ze zullen uiteindelijk stoppen als het duidelijk is dat dit niet zal lukken.

Dit gedrag, hoe verontrustend ook, is te verwachten wanneer u voor het eerst met dit soort training begint. Volg de bovenstaande stappen, zorg ervoor dat u uw puppy niet te lang in zijn bench houdt en zorg ervoor dat de speeltjes die u hem bij vertrek geeft goed gevuld en geliefd zijn.

Wanneer heeft je hond verlatingsangst en neem je best verdere stappen bij eventueel een hondentrainer?

 • Hij eet niets of kijkt niet naar de traktaties die u voor hem achter gelaten heeft.
 • Destructief kauwen of krabben aan de uitgang, de deur of zijn bench. 
 • Als de nagels, kussentjes of tanden van uw hond versleten of bloedig zijn, of hij hijgt van uitputting.
 • Smeken, janken, kwijlen en u op de voet volgen wanneer u klaar bent om te vertrekken.

Heeft u graag wat extra uitleg? Neem dan contact met ons op. Wij raden ook volgende boeken aan:

Labradoodle zonder wachtlijst: een goed idee?

U bent op zoek naar een labradoodle fokker zonder wachtlijst? Bij woefkesranch hebben wij soms labradoodle pups die direct beschikbaar zijn. Je zult wel zeer snel moeten zijn of misschien al op voorhand reserveren.

Of wenst u op de hoogte gehouden worden wanneer we nieuwe foto’s op onze website zetten, schrijf u dan in op ons puppyalert.

1 van onze labradoodle fokteefjes
1 van onze labradoodle fokteefjes

Werkwijze van woefkesranch

Woefkesranch verkoop enkel puppy’s van eigen fokkerij. Zo kunnen wij u een gezonde pup aanbieden met zo weinig mogelijk bacterie druk

U kunt onze labradoodle pups bij hun moeder bezoeken. Zo ziet u de eigenschappen van de moeder en kunt u zelf oordelen.

Wij plaatsen elke puppy die wij verkopen in onze gallerij. Daar vind u twee foto’s van elke puppy met referentienummer. Dit referentienummer is een deel van de chipnummer. Er staat ook telkens de prijs en geslacht bij.

U kunt een puppy reserveren door op de reservatieknop onder de foto te klikken. Wij vragen dan een klein voorschot en uw gegevens.

Wij snappen dat het niet makkelijk is en hond online te kopen. Vandaar bent u vrijblijvend welkom op onze ranch tijdens onze openingsuren.

Als u het geluk hebt dat een puppy direct het nest mag verlaten, heeft u misschien sneller een labradoodle dan verwacht. Onze puppy’s mogen het nest verlaten vanaf de leeftijd van 8 weken.

Geen impuls aankopen

Bij woefkesranch zijn wij ervan overtuigd dat een hond voor het leven is! Wees dus voldoende voorbereid voor de aanschaf van een puppy.

Van impuls aankopen komt meestal problemen voor de hond e

U kunt zich inlezen op onze site of even googelen. Er bestaan ook goede labradoodle boeken.

Als u klaar bent voor een labradoodle puppy, kunt u verder gaan.

Labradoodle fokker bezoeken

Wij raden aan ga de fokker eens bezoeken. Bevalt die fokker je vraag dan hoe je aan een puppy kunt komen.

Of het nu een fokker met of zonder wachtlijst is, ga waar je je goed voelt. Dat bespaard een hoop problemen.

Labradoodle pups te koop

 • Ref.: 7010

  beschikbare puppy

  Gereserveerd - Réservé - Reserved

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7010

  beschikbare puppy

  Gereserveerd - Réservé - Reserved

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7014

  beschikbare puppy

  Gereserveerd - Réservé - Reserved

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7014

  beschikbare puppy

  Gereserveerd - Réservé - Reserved

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 9936

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Groot/Large
  °15/8/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 9936

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Groot/Large
  °15/8/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 9975

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Groot/Large
  °15/8/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 9975

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Groot/Large
  °15/8/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7022

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7022

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7110

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7110

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7121

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7121

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 6994

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 6994

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 6994

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 6998

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 6998

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7002

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7002

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7018

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

 • Ref.: 7018

  beschikbare puppy

  Verkocht - Vendu - Sold

  Labradoodle - Medium
  °30/11/2019

  Herkomst/Origine: Private Fokker/Elevage Privé

De prijs van een Labradoodle

De prijs van een Labradoodle

Een labradoodle is duurder dan de gemiddelde rashond, dat komt doordat labradoodles vrij zeldzaam zijn.

Om een echte labradoodle te krijgen, heb je namelijk meerdere generaties nodig. Naast de aanschafkosten moet je ook rekening houden met voedingskosten, dierenarts, training en speeltjes.

Iedereen heeft een ander inkomsten- en uitgavenpatroon en zal dit aanpassen aan de hond. Sommigen willen een klein paleis maken voor hun labradoodle, anderen gaan voor en hondenmand in de keuken. Hoe dan ook, zolang je labradoodle de basisverzorging krijgt en een hoop liefde, zal hij of zij vast en gelukkige hond worden.

In dit blogbericht informeren wij u over de kosten van een gemiddelde labradoodle. Buiten de kosten hieronder vermeld, is het verstandig om rekening te houden met onverwachte uitgaven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je labradoodle een keer extra naar de dierenarts moet of dat je speciaal voer moet kopen omdat je hond niet tegen een bepaald merk kan.

Aanschafkosten

De prijs van een Labradoodle pup is afhankelijk van:

 • Beschikbaarheid
 • Leeftijd
 • Kleur

Een goede richtprijs voor een Labradoodle is € 1250 tot € 2000.

Bekijk onze beschikbare Labradoodle pups voor de actuele prijs

Soms vind je op verkoopsites (kapaza, 2dehands, marktplaats, etc…) Labradoodle pupjes aan abnormaal lage prijzen. Vaak zijn dit advertenties van oplichters.

Waar je ook een labradoodle koopt, vraag aan de fokker of je mag kijken bij het nestje als de pups oud genoeg zijn en stel vragen over de gezondheid van zijn ouders. Als de fokker dit weigert, is dit een slecht teken. Een goede fokker is trots op zijn honden en laat deze graag zien aan toekomstige baasjes.
Bij Woefkesranch kunt u de pups samen met hun moeder zien. Bel ons of kom langs!

Dierenartskosten

Een volwassen labradoodle brengt minder dierenartskosten met zich mee dan een pup. Een pup moet gemiddeld enkele keren in zijn eerste jaar naar de dierenarts, een gezonde, volwassen labradoodle moet alleen jaarlijks gecheckt worden. Een betrouwbare fokker heeft de pups al laten ontwormen, inenten en uitgebreid laten checken door de dierenarts.

Elke dierenarts is niet dezelfde en ook hun prijs niet. De ene werk tegen een gemiddeld loon, terwijl de andere misschien graag snel rijk word ( een brooddierenarts). vandaar is het ook niet altijd makkelijk om een gemiddelde prijs te geven.

Je kunt kiezen voor en dierenartsen verzekering. Dat is niet onverstandig aangezien dierenartskosten dus ook behoorlijk kunnen oplopen, zeker bij puppy’s en oudere honden. Een dierenartsenverzekering is afhankelijk van het gewicht, de leeftijd en het ras van een hond. Voor een labradoodle betaal je tussen de 20 en 35 euro per maand, afhankelijk van de dekking. Je kunt je dierenartsverzekering afsluiten bij Petplan.

Puppy cursus

Een puppycursus is aan te raden, maar is geen verplichting. Bij een goede hondenschool leer je hoe je moet omgaan met je hond om hem of haar het juiste gedrag aan te leren.

Het zijn actieve en kindvriendelijke lieverds, maar ze moeten wel het juiste gedrag aanleren

Behalve dat deze cursussen erg nuttig zijn, vinden honden deze vaak erg leuk omdat ze met andere honden leren omgaan, veel beweging krijgen en leuke spelletjes doen. De band tussen baasje en hond wordt versterkt door de training, dus zie dit vooral als een investering in een leukere hond.

Puppycursussen kunnen behoorlijk in prijs verschillen, maar kost gemiddeld tussen de 125 en 200 euro (voor acht tot tien bijeenkomsten). Veel hondentrainingscentra bieden vervolgcursussen en privétrainingen aan, deze zijn doorgaans een stuk duurder.

Voer

Hondenvoer is een zeer belangrijke uitgave die je zo duur of zo goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Bij de supermarkt kun je goedkoop hondenvoer krijgen. Bij speciaalzaken of via de dierenarts koop je duurder voer dat geschikt is voor honden met allergieën.

Je kunt best een kwaliteitsmerk voor je hond kopen, dit bespaard achteraf veel problemen. Voorbeelden zijn: Eukanuba, Royal canin. Iedereen maakt zijn eigen keuzes, maar bedenk wel dat voer van betere kwaliteit invloed heeft op de gezondheid van je labradoodle. Een hond die gezond oud wordt, betekent lagere dierenartskosten én natuurlijk een actievere en gezelligere hond die een stuk gelukkiger is.

Hoe dan ook, een grotere hond zoals de labradoodle eet beduidend meer dan een kleine hond. Je mag ongeveer een budget van 60 euro per maand tellen voor voeding van een labradoodle.

Trimsalon

De prachtige vacht van de labradoodle eist de nodige uurtjes aan verzorging. Een pup moet tussen de zeven maanden en één jaar oud voor het eerst naar een trimsalon omdat hij dan een volwassen vacht krijgt. Zowel puppy’s als volwassen labradoodles moeten regelmatig geborsteld worden en worden getrimd.

Een trimsalon vraagt tussen 80 euro en 110 euro voor een labradoodle, afhankelijk van het formaat.

Ook keurig geborstelde labradoodles kunnen vervilte stukken in hun vacht krijgen. Dan zit er maar één ding op: naar de kapper! In het ergste geval moet een labradoodle volledig worden kaalgeschoren. Je kunt om kosten te besparen een cursus volgen om te leren hoe je zelf de vacht van je labradoodle moet verzorgen en trimmen.

Hoe herken je een oplichter? 

 • U krijgt een antwoordmail in gebrekkig Nederlands
 • De adverteerder heeft geen site
 • U kan de Labradoodle pupjes niet zelf afhalen bij de adverteerder
 • U kan betalen met Western Union
 • Na storting van de “lage” verkoopprijs, vraagt de “verkoper” extra geld voor douanekosten, extra vaccins, …
 • Al het gestorte geld is de koper KWIJT!

Een Labradoodle pup kopen bij Woefkesranch:

 • Een jong Labradoodle pupje (beschikbaar vanaf leeftijd van 8 weken)
 • Een Labradoodle pup die gevaccineerd is
 • Een Labradoodle pup die ontwormd is
 • Een Labradoodle pup die geïdentificeerd is met een microchip
 • De Labradoodle pup wordt verkocht met een schriftelijke garantie
 • Service nà verkoop: u krijgt hier, uniek in België, een 24 uren-service: 24u op 24u kan u ons team bereiken voor dringende ‘puppie-vragen’
 • Begeleiding met Labradoodle opvoedingstips

Lees de mailtjes van onze tevreden klanten via:

https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/woefkesranch/labradoodle/

Bekijk onze beschikbare Labradoodle pupjes via:

https://www.woefkesranch.be/gallery/thumbnails.php?album=211

Wenst U op de hoogte gehouden te worden van onze beschikbaarheid,
schrijf u gratis in op onze puppie-alert.

Puppy alert

Zo krijgt U een EMAIL  wanneer de foto’s van onze nieuwe pupjes in onze gallerij komen.

Op de leeftijd van 5 weken worden onze pups geïdentificeerd door onze dierenarts, 
wij nemen per puppie 2 individuele foto’s en publiceren deze  in onze gallerij.

Vanaf dan worden alle ingeschreven volgers vrijblijvend op de hoogte gebracht.

U kan zich uiteraard op elk moment terug uitschrijven!

Let op : klanten die gereserveerd hebben mogen als eerste kiezen!

Heeft U interesse in een puppy voor een bepaalde periode, 
en wenst U deze puppy bij ons aan te kopen?

Reserveer reeds met een aanbetaling van 50 euro.

 • Wij brengen u op de hoogte wanneer het nestje enkele dagen jong is
 • Wij sturen u regelmatig update-foto’s van dit nestje
 • Op de leeftijd van ongeveer 5 weken nodigen wij u uit om het nestje LIVE te bezoeken
 • in volgorde van reservatie mag u komen kiezen.
 • U mag uw pupje wekelijks bezoeken tot hij/zij het nestje kan verlaten

U KAN NU REEDS RESERVEREN VIA ONS RESERVATIE FORMULIER