Woefkesranch

Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig?

Heb je een Beagle of overweeg je er een te nemen? Net zoals een auto brandstof nodig heeft, heeft een Beagle lichaamsbeweging nodig om optimaal te kunnen functioneren. Het is essentieel om te begrijpen hoeveel beweging zij nodig hebben. Beagles zijn een ras dat baat heeft bij dagelijkse lichamelijke activiteit, maar de hoeveelheid kan variëren. Je kunt je Beagle leren tevreden te zijn met een uur wandelen per dag, maar het is nog beter als ze genoegen nemen met minder. Te veel beweging kan er juist voor zorgen dat ze minder tevreden zijn, zoals een kind dat alles krijgt wat het wil. Houd er echter rekening mee dat Beagles een sterk jachtinstinct hebben en kansen nodig hebben om geuren te volgen en sporen te zoeken tijdens hun wandelingen. Voordat je een Beagle in je leven verwelkomt, moet je overwegen of je de tijd en energie hebt om aan hun bewegings- en mentale stimuleringsbehoeften te voldoen. Het niet genoeg bieden van lichaamsbeweging kan leiden tot gedragsproblemen.

Belangrijkste punten

 • Beagles hebben een aanzienlijke hoeveelheid lichamelijke activiteit nodig om aan hun jachtinstinct te voldoen.
 • Dagelijkse wandelingen zijn essentieel, met een duur en intensiteit aangepast aan de individuele behoeften van de Beagle.
 • Mentale stimulatie door activiteiten zoals geurwerk en interactieve spelletjes is belangrijk voor Beagles.
 • Regelmatige lichaamsbeweging biedt tal van gezondheidsvoordelen voor Beagles, zowel lichamelijk als mentaal.

Beagle’s bewegingsbehoeften

Om te voldoen aan de bewegingsbehoeften van een Beagle, moet je rekening houden met hun energieniveau en betrokkenheid bij lichamelijke activiteiten. Beagles zijn gefokt voor de jacht, wat betekent dat ze een aanzienlijke hoeveelheid lichaamsbeweging nodig hebben om aan hun natuurlijke instincten te voldoen. Dagelijkse wandelingen zijn essentieel, maar de duur en intensiteit moeten worden afgestemd op de individuele behoeften van jouw Beagle. Verhoog geleidelijk de duur van de oefeningen voor Beagle-puppy’s om hun band met jou te versterken en rusteloosheid te voorkomen. Oudere Beagles hebben nog steeds ongeveer 45 minuten lichaamsbeweging per dag nodig om hun fysieke en mentale welzijn te behouden. Het is belangrijk om hen mogelijkheden te bieden om hun reukvermogen te gebruiken, zoals geurwerk of deelname aan hondensporten zoals behendigheid en canicross. Het negeren van de bewegingsbehoeften van een Beagle kan leiden tot gedragsproblemen, dus zorg ervoor dat je hun lichamelijke activiteit prioriteit geeft in je dagelijkse routine.

Puppy Activiteitsrichtlijnen

Beagle reu 7680 1

Voor het voldoen aan de bewegingsbehoeften van uw Beagle puppy is het belangrijk om puppy activiteitsrichtlijnen vast te stellen. Beagle puppy’s hebben regelmatige wandelingen nodig om hun band met hun eigenaren te versterken en zouden ongeveer 5 minuten lichaamsbeweging per week van hun leeftijd moeten hebben. Het is echter cruciaal om intensieve activiteiten voor Beagle puppy’s te beperken en de duur van de lichaamsbeweging geleidelijk te verhogen om ongelukken te voorkomen als gevolg van hun ontwikkelende spieren en botten. Om u te helpen de bewegingsvereisten van uw Beagle puppy te begrijpen, raadpleegt u de onderstaande tabel:

Leeftijd van de puppyAanbevolen duur van lichaamsbeweging
8 weken10 minuten
12 weken15 minuten
16 weken20 minuten
20 weken25 minuten

Senior Beagle Oefenadvies

Het handhaven van het oefenschema is cruciaal om uw senior Beagle actief en gezond te houden. Ook al worden ze ouder, senior Beagles hebben nog steeds ongeveer 45 minuten lichaamsbeweging per dag nodig om aan hun fysieke en mentale behoeften te voldoen. Het is echter belangrijk om intense en wilde spellen te vermijden om overbelasting en mogelijke blessures te voorkomen. Richt u in plaats daarvan op activiteiten die hun reukzin prikkelen, zoals speurwerk, om mentale stimulatie te bieden. Pas de intensiteit en duur van hun oefenprogramma aan om rekening te houden met hun leeftijd en zorg ervoor dat ze de noodzakelijke lichaamsbeweging krijgen zonder hun lichaam te belasten. Door uw senior Beagle actief te houden, kunt u rusteloosheid en gedragsproblemen voorkomen en tegelijkertijd hun algehele welzijn bevorderen in latere jaren.

Mentale stimulatietechnieken

Activeer het reukvermogen van je Beagle en houd ze mentaal gestimuleerd door middel van verschillende activiteiten. Hier zijn enkele mentale stimulatietechnieken om mentale stimulatie te bieden en verveling bij je Beagle te voorkomen:

 1. Geurwerk: Beagles hebben een sterk reukvermogen, dus het betrekken van hen bij activiteiten zoals geurwerk kan hen mentaal stimuleren. Verstop traktaties in huis of gebruik interactief speelgoed waarvoor ze de verborgen traktaties moeten opsporen.
 2. Interactieve spellen: Houd je Beagle mentaal betrokken bij spellen zoals verstoppertje of puzzelspeelgoed. Deze activiteiten dagen hun probleemoplossende vaardigheden uit en zorgen voor mentale stimulatie.
 3. Gehoorzaamheidstraining en socialisatie: Deze activiteiten bieden niet alleen mentale stimulatie, maar zorgen er ook voor dat je Beagle goed opgevoed is. Leer ze nieuwe commando’s, oefen gehoorzaamheidsoefeningen en stel ze bloot aan verschillende sociale situaties.
 4. Vervul hun jachtinstincten: Beagles hebben een natuurlijke drang om te jagen, dus voeg activiteiten toe die hun instincten betrekken. Probeer volgoefeningen of laat ze tijdens wandelingen geuren volgen om aan hun natuurlijke gedrag tegemoet te komen.

Gezondheidsvoordelen van beweging

Beagle reu 7663 1

Om je Beagle gezond te houden, zorg ervoor dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen. Regelmatige lichaamsbeweging biedt talloze gezondheidsvoordelen voor Beagles. Het helpt hen een optimaal gewicht te behouden, houdt hun spier-, skelet-, cardiovasculaire en spijsverteringssystemen in uitstekende conditie en verbetert hun algehele fysieke fitheid. Het deelnemen aan fysieke activiteiten stelt Beagles in staat een evenwichtige en rustige houding te ontwikkelen en controleert hun energieniveaus. Het voorkomt ook angst, depressie en destructief gedrag door verveling en rusteloosheid te verminderen. Bovendien biedt lichaamsbeweging mentale stimulatie voor Beagles, vooral activiteiten die hun reukvermogen stimuleren, zoals speurwerk en hondensporten. Deze activiteiten dragen bij aan hun mentale en fysieke welzijn. Door de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging in het dagelijkse ritme van je Beagle op te nemen, kun je hun algehele gezondheid en welzijn waarborgen.

Veilige bewegingspraktijken

Zorg voor de veiligheid van je Beagle door veilige bewegingstechnieken te gebruiken. Bij het uitlaten van je Beagle is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen om hun welzijn te beschermen. Hier zijn vier essentiële veilige bewegingspraktijken om in gedachten te houden:

 1. Houd je Beagle aan de lijn: Vanwege hun sterke jachtinstinct is het cruciaal om je Beagle aan de lijn te houden tijdens wandelingen of hardlopen. Dit voorkomt dat ze achter geuren aanrennen of verdwalen.
 2. Kies geschikt terrein: Overweeg het terrein waarop je gaat wandelen. Vermijd gebieden met veel verkeer of ruwe oppervlakken die de pootjes van je Beagle kunnen beschadigen.
 3. Monitor de temperatuur: Beagles hebben de neiging om oververhit te raken, dus het is belangrijk om ze tijdens koelere delen van de dag uit te laten en voldoende waterpauzes te geven om uitdroging te voorkomen.
 4. Gehoorzaamheidstraining: Zorg ervoor dat je Beagle goed reageert op commando’s en een goede terugroep heeft. Dit helpt je controle te houden in potentieel onveilige situaties.

Interactieve spelletjes en oefeningen

Je moet regelmatig interactieve spelletjes en oefeningen opnemen in de routine van je Beagle om ze mentaal en fysiek gestimuleerd te houden. Beagles hebben een sterk jachtinstinct en hebben beweging nodig om aan hun jachtinstincten te voldoen. Activiteiten die hun reukvermogen prikkelen, zoals speurwerk of zoek- en reddingstraining, kunnen zowel mentale als fysieke oefening bieden. Hondensporten zoals behendigheid en canicross zijn ook geweldige manieren om aan hun energieniveaus te voldoen. Interactieve speeltijd met hun baasjes is belangrijk voor hun geluk en algehele welzijn. Gehoorzaamheidstraining en spelletjes zoals verstoppertje kunnen helpen om hun algehele gezondheid te behouden. Door je Beagle een verscheidenheid aan interactieve spelletjes en oefeningen te bieden, kun je ervoor zorgen dat ze gelukkig, gezond en voldaan blijven.

Trainingsintensiteit en duur

Om het fysieke en mentale welzijn van jouw Beagle te behouden, is het belangrijk om rekening te houden met de intensiteit en duur van hun training. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het bepalen van de geschikte trainingsintensiteit en trainingsduur voor jouw Beagle:

 1. Energie niveaus: Beagles staan ​​bekend om hun hoge energieniveaus, dus ze hebben regelmatige en intensieve lichaamsbeweging nodig om ze fysiek en mentaal gestimuleerd te houden.
 2. Jachtinstinct: Beagles hebben een sterk jachtinstinct en hebben kansen nodig om geuren te volgen en sporen te volgen. Activiteiten die aansluiten bij hun natuurlijke instincten zullen helpen om aan hun mentale behoeften te voldoen.
 3. Leeftijd en ontwikkeling: Puppy’s moeten beginnen met kortere oefensessies en de duur geleidelijk verhogen naarmate ze groeien. Oudere Beagles hebben nog steeds dagelijkse lichaamsbeweging nodig, hoewel de duur kan variëren op basis van hun individuele behoeften.
 4. Toezicht: Wees voorzichtig bij het toestaan ​​van jouw Beagle om zonder riem te rennen vanwege hun sterke jachtinstinct. Houd ze altijd in de gaten tijdens het sporten om hun veiligheid te waarborgen.

Risico’s van onderstimulatie

Onvoldoende lichaamsbeweging kan risico’s met zich meebrengen voor uw Beagle, wat mogelijk leidt tot gedragsproblemen. Beagles hebben regelmatige lichamelijke en mentale stimulatie nodig om rusteloosheid en verveling te voorkomen, wat kan resulteren in destructief gedrag. Vanwege hun sterke prooidrift kan onvoldoende lichaamsbeweging ervoor zorgen dat ze geuren achterna gaan en commando’s negeren. Gebrek aan lichamelijke activiteit kan leiden tot overmatige energie en kan zelfs bijdragen aan angst en depressie bij Beagles. Het is cruciaal om te overwegen of u voldoende tijd en energie heeft om te voldoen aan de behoeften op het gebied van lichaamsbeweging en mentale stimulatie van een Beagle voordat u er een aanschaft. Het niet voldoen aan de lichaamsbewegingsvereisten van een Beagle kan leiden tot gedragsproblemen en mogelijk zelfs herplaatsing van de hond. Daarom is het essentieel om uw Beagle de benodigde lichaamsbeweging te geven om een gezond en evenwichtig leven te behouden.

Beagles en andere huisdieren

Beagles kunnen harmonieus samenleven met andere huisdieren in uw huishouden. Hier zijn vier belangrijke punten om rekening mee te houden bij het introduceren van een Beagle bij andere huisdieren:

 1. Langzame en begeleide kennismakingen: Het is belangrijk om uw Beagle geleidelijk en onder toezicht kennis te laten maken met andere huisdieren. Dit stelt hen in staat om vertrouwd te raken met elkaars geuren en gedrag in een gecontroleerde omgeving.
 2. Socialisatie: Beagles, net als alle honden, profiteren van vroege en voortdurende socialisatie. Dit omvat blootstelling aan andere dieren, zoals katten en kleinere huisdieren, om hen te helpen positieve en passende interacties te ontwikkelen.
 3. Training: Consistente training is essentieel voor Beagles om vreedzaam samen te kunnen leven met andere huisdieren. Het aanleren van basiscommando’s, zoals ‘laat het’ en ‘blijf’, kan helpen bij het beheersen van hun sterke jachtinstincten en het voorkomen van mogelijke conflicten.
 4. Aparte ruimtes: Het bieden van aparte ruimtes voor elk huisdier, zoals aangewezen voederplekken en slaapplekken, kan spanning verminderen en harmonie bevorderen tussen uw harige vrienden.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik met een Beagle wandelen?

Je zou je Beagle minstens een uur per dag moeten uitlaten. Het is echter beter om hun lichaamsbeweging geleidelijk te verhogen, zodat ze niet afhankelijk worden van lange wandelingen. Beagles hebben ook mentale stimulatie nodig, zoals het volgen van geuren en speuren.

Hoe lang moet je een Beagle uitlaten?

Je moet een Beagle minstens een uur per dag laten bewegen. Maar vergeet niet, het gaat niet alleen om de tijd, het gaat ook om de kwaliteit. Beagles hebben ook mentale stimulatie nodig, dus laat ze geuren volgen en verkennen tijdens hun wandelingen.

Hoeveel kilometer moet een hond per dag lopen?

Je moet streven naar minimaal 1 uur lichaamsbeweging per dag voor je Beagle. Dit kan worden verdeeld in twee wandelingen van 30 minuten of andere activiteiten. Het is belangrijk om te voldoen aan hun energiebehoeften om ze gelukkig en gezond te houden.

Kan een beagle alleen thuis zijn?

Ja, een Beagle kan alleen gelaten worden, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze sociale honden zijn en angstig of verveeld kunnen worden. Het aanbieden van mentale stimulatie en speeltjes kan helpen om deze problemen te verlichten.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 

 

Bonjour,

 

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

 

R5r8b41ynn6s3zkh2fd9nw1q6bpf1qst5mw1x0

beagle : Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Beagle: Waldo 1 jaar

Beste Marleen,

 

Bedankt voor uw berichtje. 

Hierbij enkele foto’s van Waldo.

 

Mvg,

 

Luc, Lieve en Waldo 

 

°9/11/2022

Gatsby x Linda

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg2w1sryjf3m10jdw1nvlz31xnxjnw1gdphn3ylvwbw1nvnxv3lhmdnw1n7zyh1 yr87n1s4kbj4w1

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.