Wat is de verwachte leeftijd van een Beagle?

Elk hondenras heeft een algemene levensverwachting. Je mag niet vergeten dat dit een gemiddelde leeftijd is. Veel hangt af van het individu zelf.

Als een bepaalde hond erfelijke of rasspecifieke gezondheidsproblemen heeft, zal dit de levensduur behoorlijk beïnvloeden.

Een beagle is een hondenras met weinig rasspecifieke gebreken. Een uiterst gezond ras dus!

Maar en de verzorging van je beagle speelt een grote rol op de levensduur van dit ras. Het volgende feit zal je misschien verbazen: Enkele van de belangrijkste doodsoorzaken van een beagle is vermijdbaar door zijn baasje.

De beagle heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Beagle versus andere rassen

De beagle zijn levensduur is redelijk typisch in vergelijking met andere hondenrassen. Sommige rassen hebben een zeer korte levensduur in vergelijking met de beagle. Zo heeft een Ierse Wolfshond een gemiddelde levensverwachting van 6 tot 8

Belangrijkste doodoorzaken

Een 20 jaar durende studie uitgevoerd door de Universiteit van Georgia bestudeerde de belangrijkste doodsoorzaken van hondenrassen, inclusief beagle. Er waren 82 hondenrassen en 74.566 waren in de database die ze gebruikten.

Doodsoorzaken van beagle pups

Infecties

De meest voorkomende doodsoorzaak bij puppy’s is een infectie. Infecties komen vaak voor in hondenwinkel waar bacteriën van verschillende fokkers samen komen.

Bij Woefkesranch fokken we alle honden zelf. Dit garandeert een gesloten bedrijf. Hierdoor hebben wij de laatste tijd alle infecties uitgesloten!

Infecties omvatten:

  • Parvovirus (een zeer besmettelijke ziekt die zich snel onder puppy’s kan verspreiden)
  • hondenziekte (een vaak dodelijk virus zonder bekende remedie)
  • bacteriële infecties
  • leptospriosis (een bacteriële infectie die de lever, nieren, het centraal zenuwstelsel en de ogen aantast)

Trauma of ongeluk

Bij beagle puppy’s houdt dit in:

  • Ergens afvallen zoals van de trap
  • Iets zwaar valt op de puppy
  • de pup word aangereden door een auto
  • ….

Andere ongelukken kunnen ook voorkomen.

Aangeboren ziekte

Dit omvat alle ziekten en gezondheidsproblemen die genetisch worden doorgegeven en door aangeboren afwijkingen. Dit zijn bijvoorbeeld levershunts en hartafwijkingen. 

Veel aangeboren problemen kunnen worden voorkomen door de juiste fokmethoden. Bij Woefkesranch werken wij hier aan.

De belangrijkste doodsoorzaken onder volwassen Beagles

Kanker, 23,1%. Dit was niet verwonderlijk, omdat kanker de belangrijkste doodsoorzaak is bij alle behalve 11 rassen. Het grootste deel krijgt dit pas na en leeftijd van 10 jaar

Trauma, 16%. Deze tweede belangrijke doodsoorzaak met Beagles is jammer, omdat dit meestal kan worden vermeden. En van alle rassen plaatste de Beagle # 12. 
Dit omvat het raken door een auto, per ongeluk op stappen of struikelen (zoals in het geval van puppy’s), dodelijk gewond raken tijdens activiteit en gedood worden als passagier in een auto.

Neurologisch, 13%. Dit omvat hersenziekten en ruggenmerg zoals IDD of IVDD (ziekte van de tussenwervelschijf) die kunnen leiden tot verlamming, fatale beroertes, tekenverlamming, epileptische aanvallen, encefalitis (hersenontsteking meestal veroorzaakt door virale infecties) en tumoren van de ruggenmerg of hersenen. 
Bovendien is CCD (cognitieve stoornis bij honden), een aandoening die oudere honden treft, in de categorie opgenomen.

Vervolgens zullen we bepaalde mijlpalen bespreken die zich gedurende het hele leven van een Beagle voordoen.

Mijlpalen in het leven van een beagle

Geboorte tot 1 jaar oud: gedurende deze periode bevindt uw Beagle zich in de korte tijdspanne en snelle groeifase van zijn of haar levensverwachting. Dit is het puppyjaar en gedurende deze tijd krijgt je pup een snelle groeispurt. Het ronde puppy uiterlijk zal een slanker uiterlijk worden.

1-7 jaar: je beagle wordt nu en adolescent n en volwassene. De exacte overgang van tiener naar volwassene is niet echt duidelijk en varieert van hond tot hond.

Sommige zeggen dat je beagle volwassen is op 1 jaar. Andere zeggen dat hij pas op twee jaar volwassen is, omdat hij daarvoor nog puppyachtige neigingen kan vertonen

Word vervolgd…