Woefkesranch

Leeftijd van een beagle: Hoe oud wordt een beagle?

Elk hondenras heeft een algemene levensverwachting. Je mag niet vergeten dat dit een gemiddelde leeftijd is. Veel hangt af van het individu zelf.

Als een bepaalde hond erfelijke of rasspecifieke gezondheidsproblemen heeft, zal dit de levensduur behoorlijk beïnvloeden.

Een beagle is een hondenras met weinig rasspecifieke gebreken. Een uiterst gezond ras dus!

Maar de levensomstandigheden en de verzorging van je beagle spelen een grote rol op de levensduur van dit ras. Het volgende feit zal je misschien verbazen: Enkele van de belangrijkste doodsoorzaken van een hondje zijn vermijdbaar door zijn baasje.

De beagle heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

beagle

Hoe een beagle zo lang mogelijk leven te geven?

Veel hangt af van het individu zelf, maar hieronder geven we je enkele tips die je kunnen helpen om de levensduur van je hond te verlengen.

Zorg voor een goede voeding: Een gebalanceerde voeding is erg belangrijk voor elke hond, maar zeker voor de beagle. Het is een van de rassen die snel aankomen en obesitas kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen.

Beweeg genoeg: Het is een energiek ras en ze hebben veel beweging nodig. Zorg ervoor dat je hond dagelijks voldoende uitlaat en speeltijd krijgt.

Laat hem niet alleen: Beagles zijn sociale dieren en hebben gezelschap nodig. Zorg ervoor dat je er altijd voor hem bent en dat hij geen lange periodes alleen moet zijn.

Onderhoud zijn gezondheid: Breng je hondje jaarlijks naar de dierenarts voor een check-up. Zo kan je eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen en behandelen.

Gezondheid is niet alles: Hoe ouder je geliefde viervoeter wordt, hoe meer aandacht hij nodig heeft. Maar vergeet niet dat hij ook gewoon geniet van je aanwezigheid. Zorg ervoor dat je quality time met hem doorbrengt en geniet van elk moment!

Beagle versus andere rassen

De beagle zijn levensduur is redelijk typisch in vergelijking met andere hondenrassen. Sommige rassen hebben een zeer korte levensduur in vergelijking met de beagle. Zo heeft een Ierse Wolfshond een gemiddelde levensverwachting van 6 tot 8 jaar, terwijl een Chihuahua 14 jaar oud kan worden.

Belangrijkste doodsoorzaken

Een 20 jaar durende studie uitgevoerd door de Universiteit van Georgia bestudeerde de belangrijkste doodsoorzaken van hondenrassen, inclusief beagle. Er waren 82 hondenrassen en 74.566 waren in de database die ze gebruikten.

Doodsoorzaken van beagle pups

Infecties

De meest voorkomende doodsoorzaak bij puppy’s is een infectie. Infecties komen vaak voor in hondenwinkel waar bacteriën van verschillende fokkers samen komen.

Bij Woefkesranch fokken we alle honden zelf. Dit garandeert een gesloten bedrijf. Hierdoor hebben wij de laatste tijd alle infecties uitgesloten!

Infecties omvatten:

  • Parvovirus (een zeer besmettelijke ziekt die zich snel onder puppy’s kan verspreiden)
  • hondenziekte (een vaak dodelijk virus zonder bekende remedie)
  • bacteriële infecties
  • leptospirose (een bacteriële infectie die de lever, nieren, het centraal zenuwstelsel en de ogen aantast)

Trauma of ongeluk

Bij puppy’s houdt dit in:

  • Ergens afvallen zoals van de trap
  • Iets zwaar valt op de puppy
  • de pup word aangereden door een auto
  • ….

Andere ongelukken kunnen ook voorkomen.

Aangeboren ziekte

Dit omvat alle ziekten en gezondheidsproblemen die genetisch worden doorgegeven en door aangeboren afwijkingen. Dit zijn bijvoorbeeld levershunts en hartafwijkingen. 

Veel aangeboren problemen kunnen worden voorkomen door de juiste fokmethoden. Bij Woefkesranch werken wij hier aan.

De belangrijkste doodsoorzaken onder volwassen Beagles

Kanker, 23,1%. Dit was niet verwonderlijk, omdat kanker de belangrijkste doodsoorzaak is bij alle behalve 11 rassen. Het grootste deel krijgt dit pas na een leeftijd van 10 jaar

Trauma, 16%. Deze tweede belangrijke doodsoorzaak bij hondjes is jammer, omdat dit meestal kan worden vermeden. En van alle rassen plaatste de Beagle # 12. 
Dit omvat het raken door een auto, per ongeluk op stappen of struikelen (zoals in het geval van puppy’s), dodelijk gewond raken tijdens activiteit en gedood worden als passagier in een auto.

Neurologisch, 13%. Dit omvat hersenziekten en ruggenmerg zoals IDD of IVDD (ziekte van de tussenwervelschijf) die kunnen leiden tot verlamming, fatale beroertes, verlamming door teken, epileptische aanvallen, encefalitis (hersenontsteking meestal veroorzaakt door virale infecties) en tumoren van het ruggenmerg of hersenen. 
Bovendien is CCD (cognitieve stoornis bij honden), een aandoening die oudere honden treft, in de categorie opgenomen.

Vervolgens zullen we bepaalde mijlpalen bespreken die zich gedurende het hele leven van een Beagle voordoen.

Mijlpalen in het leven van een beagle

Geboorte tot 1 jaar oud: gedurende deze periode bevindt uw Beagle zich in de korte tijdspanne en snelle groeifase van zijn of haar levensverwachting. Dit is het puppyjaar en gedurende deze tijd krijgt je pup een snelle groeispurt. Het ronde puppy uiterlijk zal een slanker uiterlijk worden.

1-7 jaar: je beagle wordt nu een adolescent en volwassene. De exacte overgang van tiener naar volwassene is niet echt duidelijk en varieert van hond tot hond.

Sommige zeggen dat je beagle volwassen is op 1 jaar. Andere zeggen dat hij pas op twee jaar volwassen is, omdat hij daarvoor nog puppy manieren kan vertonen.

Wilt u weten wat onze klanten van de beagles vinden? Klik op deze link: https://www.woefkesranch.be/reviews/ras/beagle/

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Gahia - Beagle

Bonjour, 

 

Gahia est parmi nous depuis 1 semaine, tout se passe très bien. 

Elle a vite pris ses repères et est pleine de vie. 

Elle mange bien, dort bien, joue énormément etc... 

C est un amour

 

Salutations 

 

 

Beagles
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Beagle - Kerry - Heist op den Berg - België

Happy Birthday !!

 

 

[Marleen - Woefkesranch]

GATSBY X KERRY

°22/7/2022

Beagle
The best team, impeccable service, maximum kindness and promptness! I recommend Woefkesranch!
🥰🥰 This review makes us skip a hearthbeat. Thx so much for these kind words!!

 

Beagle - Otto - Beveren-Waas, België

Thank you for your kindness, communication, seriousness and promptness! I am very happy that I chose the Woefkesranch team! Have a nice weekend! 

Otto was born on the 23rd of April 2022. Donna x Oscar

Beagle - Luna - Merksem, België

Luna is een lieve en een actief meisje. 

Luna is geboren op 19/04/2022.

Dabber x Billy

Beagle - Snoopy - Schaarbeek, België
Bonsoir vous m avez envoyer un mail pour demander des nouvelles de mon petit beagle qui a u 1 ans notre snoopy une merveille le champions des bêtise mais on l adore il es magnifique une vrai fouine il adore jouer avec tt les chiens au dog parck tous les chiens aiment jouer avec lui voilà quelque photos de la star

Snoopy est né le 8/01/2022.

Lucy x Oscar

Beagle - Maya - Dudelange, Luxemburg

Maya est né le 19/03/2022

Kimmy x Gatsby

Beagle - Beau - Antwerpen, België

Hoi,

 

hier onze jarige Beau. Vandaag 2 jaar oud.

 

Groetjes,

Beau is geboren op 15/03/2021

Looza x Gatsby
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle