Beagle temperament: Wat is het karakter van deze familiehond?

Inhoudsopgave

U wilt het beagle temperament weten? Hier kunt u er meer informatie over vinden. Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons dan.

Beagle karakter

De beagle is een jachthond met als taak met de neus te jagen in een groep (een meute). Hij is alert (maar niet waakzaam). Ze zijn vaak niet zo intelligent en met temperament. De honden zijn in het algemeen vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap. Ze passen zich goed aan aan een nieuwe eigenaar en ze zijn over het algemeen sociaal naar andere honden.

Beagles hebben voldoende beweging nodig (een volwassen hond zo’n 1,5 uur per dag). Het zijn eigenwijze honden.

Om het temperament en de persoonlijkheid van een Beagle volledig te begrijpen, is het erg belangrijk om hun geschiedenis en kenmerken te kennen. Beagles zijn een middelgroot hondenras dat tot de hondenfamilie behoort. Ze zijn geurhonden en werden oorspronkelijk gefokt om te helpen bij het jagen op hazen in Groot-Brittannië. In 1890 werd uiteindelijk in Groot-Brittannië een Beagle-club opgericht met de eerste normen voor het ras. Tegen die tijd begon de Beagle erg te lijken op wat hij nu is.

Reukzin

Beagles hebben een van de beste reukzintuigen van elk hondenras. Bloodhounds en Basset Hounds zijn hun enige competitie voor het beste reukvermogen. Wetenschappers John Paul Scott en John Fuller zijn erg beroemd vanwege een 13-jarige studie waarin ze honden van alle rassen met een muis in een veld van 1 hectare plaatsten, en ze bepaalden hoe lang het duurde voordat elke hond de muis vond. Beagles konden de muis in minder dan een minuut vinden. Fox Terriërs spendeerden 15 minuten aan het zoeken naar de muis en sommige andere honden konden de muis helemaal niet vinden.

Beagle1

Een belangrijk ding om op te merken is dat Beagles ideaal zijn voor grondgeur. Ze blinken niet zo uit in luchtgeur.

Luchtgeur kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor reddingsteams in de bergen. Er wordt aangenomen dat de lange oren en grote lippen van de Beagle helpen om geuren in de buurt van de neus vast te houden.

Dit is allemaal belangrijk omdat het kennen van deze vaardigheid je zal helpen de persoonlijkheid en het temperament van je Beagle beter te begrijpen.

Het is heel belangrijk om te weten dat je pup constant zal worden afgeleid door geursporen en dat hij na een geur urenlang in zijn eigen hoofd kan verdwalen omdat hij gefokt is voor langdurige jachten. Al fokken wij zeker niet op jachtinstinct.

Beagle karakter

Het temperament van deze hond is notoir vriendelijk en zachtaardig. Het zijn gelijkmatige honden, niet te agressief en niet te timide. Ze hebben een gemiddelde energie en zijn kleiner gebouwd. Andere eigenschappen van Beagles zijn “happy-go-lucky” en loyaal. Ze staan ook bekend om hun gevoelvolle uitdrukkingen.

Het ras was bedoeld om in groepen samen te werken, en daardoor kunnen Beagles heel goed overweg met andere honden en geven ze de voorkeur aan gezelschap. Ze zullen hun eigenaars en families beschouwen als hun nieuwe “roedel”. Om deze reden zijn ze onder andere geweldige gezinshonden, omdat ze graag omringd worden door energie, liefde en aandacht.

Beagles zijn niet alleen geweldige toevoegingen voor gezinnen, maar ze kunnen ook geweldige toevoegingen zijn voor alleenstaanden of koppels (zolang de alleenstaanden of koppels graag buiten zijn en hun honden voldoende beweging en speeltijd kunnen geven). Ze houden van elke gelegenheid om hun neus te gebruiken, daarom is tijd buitenshuis zo belangrijk.

Beagles zijn slechte waakhonden vanwege hun vriendelijke karakter, en ze kunnen gemakkelijk door mensen worden gewonnen, zelfs als ze aanvankelijk afstandelijk zijn. Ze zijn echter goede waakhonden vanwege hun luidruchtige stemmen en gehuil.

Omdat ze gefokt zijn voor een lange jacht, zijn het behoorlijk vastberaden honden. Deze eigenschap kan moeilijk zijn om mee om te gaan als je Beagle je negeert ten gunste van iets waar hij zijn zinnen op heeft gezet. Bovendien kan dit ervoor zorgen dat hij moeilijk te trainen is.

Net als bij sommige andere honden, kan hij selectieve doofheid hebben. Dit lijkt gunstig tijdens een jacht, zodat de honden gefocust blijven op hun geursporen. Buiten de jacht kan het echter moeilijk zijn voor een eigenaar om te proberen met zijn honden te communiceren, vooral wanneer hij hen roept om te komen. Deze selectieve doofheid vertaalt zich echter in selectief gehoor, dus u kunt er nooit helemaal zeker van zijn of uw hond u negeert of niet. Om die reden is het belangrijk om uw hond op jonge leeftijd te trainen om respect te krijgen.

Beagles kunnen goed overweg met andere honden. Maar natuurlijk moeten ze, vanaf jonge leeftijd, worden gesocialiseerd met andere honden om goede eigenschappen van delen en spelen te leren.

Beagle-persoonlijkheid

De belangrijkste kenmerken zijn liefdevol, nieuwsgierig en vriendelijk. Het is zeer ongebruikelijk dat de persoonlijkheid van een Beagle agressief of gewelddadig is. Ze hebben echter een luidruchtige stem en staan bekend om hun diepe gehuil. Een goede manier om moeilijk gedrag te bestrijden, is ervoor te zorgen dat uw hond voldoende lichaamsbeweging en aandacht krijgt. 

Samen met hun diepe gehuil staan ze bekend om het hebben van ‘muzikale stemmen’. Ze hebben de neiging om mee te “zingen” met harde geluiden van buitenaf, zoals sirenes of mensen die langs hun huis lopen.

Beagles zijn ontdekkingsreizigers en om deze reden kan het riskant zijn om ze los te laten. Nogmaals, als ze eenmaal een geur hebben gevolgd, zullen ze niet opgeven. Het zal behoorlijk moeilijk zijn om ze op je te laten letten als ze eenmaal ergens op uit zijn. 

Ze kunnen gemakkelijk afgeleid worden en zich snel vervelen als ze niet de juiste stimulatie krijgen en als ze niet ingesteld zijn op het volgen van een geur.

Een nadeel van Beagles als roedeldieren is dat ze vatbaar kunnen zijn voor verlatingsangst bij honden. Deze toestand kan enkele onaangename gevolgen hebben, omdat hij dan waarschijnlijk dingen om hen heen zal vernietigen tijdens hun aanval van angst.

Het is ook bekend dat ze een tijdje blaffen en huilen als ze verlatingsangst hebben. Dit kan behoorlijk vervelend zijn voor buren als de eigenaar van de Beagle weg is.

Vrolijk en iedereens vriend

De meeste mensen die een hond willen, willen een beetje leven. Daar bent u van verzekerd als u voor een Beagle kiest. Dit is immers een hond die altijd in een goed humeur lijkt te zijn. Dit is een belangrijke eigenschap van het ras. Ze zijn bijna altijd vrolijk, wat aanstekelijk werkt en helpt om ook het humeur van hun baasjes te verhogen. Dit is een hond waarmee het mogelijk is lange, fijne wandelingen te maken. Deze honden houden van beweging en sport. Daarom kunt u verschillende sporten met ze beoefenen, zoals flyball.

Deze hond kan soms wat koppig zijn, maar meestal heeft hij een goed humeur en is hij heel nieuwsgierig. Dit ras schiet goed op met kleine kinderen en andere huisdieren. Met kleinere huisdieren die zich verplaatsen is dat wat minder het geval, vanwege zijn jachtinstinct. Verwacht van een Beagle geen waakhond. Hij is veel te vriendelijk om een waakhond te zijn. Al met al is hij een uitstekende metgezel voor wie op zoek is naar een maatje voor een actieve levensstijl.

Veel mensen die op het punt staan een hond aan te schaffen, ongeacht het ras, twijfelen vaak of een hond wel goed zal opschieten met andere huisdieren. Gaat een Beagle goed samen met een andere hond of zelfs met een kat? De kans is groot dat het geen noemenswaardige problemen oplevert. De Beagle is nieuwsgierig, maar kent al snel zijn plaats in huis. Het wordt een ander verhaal als er een konijn losloopt of een vogel in de huiskamer zit. De aard van dit hondenras is dat hij kleine dieren als wild ziet en er dus op wil jagen. Dit is hem bijna niet kwalijk te nemen, want dit zit in zijn aard.

Als u echter op zoek bent naar een hond die goed met anderen kan spelen, kunt u de Beagle misschien beter nog eens overwegen. Hij is van oorsprong een jachthond, dus hij is gewend om in grote groepen samen te werken. Hij speelt dan ook graag met andere honden, meer dan met kleinere dieren. Dus als u andere huisdieren in huis heeft, kunt u die het beste uit de buurt van dit ras houden.

Beagle bafana

Actief en levendig

Beagles zijn befaamde actieve en levendige honden, en ze hebben een baasje nodig dat hun hoge energieniveau kan bijhouden. Hij heeft veel beweging nodig, zowel mentaal als fysiek, om gelukkig en gezond te blijven. Een dagelijkse wandeling is een must, maar ze vinden het ook leuk om te apporteren, te rennen of een natuurpad te verkennen.

Behendigheidsspelletjes zijn ook een prima manier om een onstuimige Beagle uit te putten. Vanwege hun hoge energieniveau zijn ze niet het beste ras voor eigenaren die een meer relaxte levensstijl prefereren. Echter, voor actieve mensen die graag tijd buiten doorbrengen, kan een Beagle de perfecte hond metgezel zijn.

Beagles zijn een van de populairste hondenrassen in de Verenigde Staten, bekend om hun vriendelijke karakter en schattige gezicht. Maar wist u dat ze ook kunnen uitblinken in hondensport? Vanwege hun scherpe reukzin worden Beagles vaak ingezet bij zoek- en reddingsacties. Deze eigenschap maakt ze ook ideale kandidaten voor doggy dancing en schattenjachten. En omdat ze relatief klein zijn, kunnen Beagles door nauwe ruimtes navigeren die voor grotere rassen onbereikbaar zouden kunnen zijn. Dus als u op zoek bent naar een leuke en actieve metgezel, kan een Beagle de perfecte hond voor u zijn.

De Beagle is een klein hondenras dat bekend staat om zijn uitstekende reukvermogen. Daardoor zijn ze ideaal voor werk bij de douane en grenscontrole, waar ze hun neus kunnen gebruiken om verboden voorwerpen zoals levensmiddelen, plantaardige en dierlijke producten op te sporen. Ze worden ook veel gebruikt bij de handhaving van de bioveiligheid, omdat zij in staat zijn potentiële bedreigingen voor het milieu op te sporen. In veel landen is de Beagle Brigade een gerespecteerde ordehandhavingseenheid die helpt de grenzen veilig te houden. Dankzij hun scherpe reukzin zijn ze van onschatbare waarde in de strijd tegen smokkel en illegale handel.

Beagles zijn om vele redenen populaire honden. Ze zijn klein en schattig, wat ze perfect maakt voor het stadsleven. En ze hebben de reputatie zachtaardig en goedgehumeurd te zijn. Maar ze kunnen ook koppig en manipulatief zijn, vooral als ze zich vervelen. Zonder voldoende beweging en stimulatie kunnen ze destructief worden en zijn ze moeilijk om mee samen te leven. Voor potentiële eigenaars is het belangrijk om te begrijpen dat Beagles veel beweging en aandacht nodig hebben. Met de juiste hoeveelheid liefde en zorg, zijn ze echter heerlijke metgezellen.

Een beagle is een intelligente hond

Een Beagle is een van de meest intelligente en oplettende honden die je kunt krijgen. Ze werden gefokt voor de jacht en hebben hun vriendelijke en sociale karakter eeuwenlang behouden. Ze zijn zeer trouw en zijn geweldige gezinshonden. Het zijn echter geen agressieve honden. Ze zijn zachtaardig en liefdevol, waardoor ze een van de beste keuzes zijn voor een gezinshuisdier. Als u op zoek bent naar een hond die een trouwe metgezel en liefhebbend gezinslid zal zijn, dan is een Beagle de perfecte keuze.

Beagles staan bekend om hun speelse en vriendelijke aard, en ze zijn vaak erg gehecht aan hun baasjes. Ondanks hun kleine formaat, zijn ze ook zeer beschermend tegenover hun gezin en zullen ze blaffen om te waarschuwen voor vreemden. Echter, dezelfde intelligentie die ze zulke goede waakhonden maakt, kan ook leiden tot ongewenst gedrag als de hond niet genoeg wordt uitgedaagd.

Beagle pixa 600x338 1

Zacht karakter en vriendelijk

Beagles zijn zachtaardige honden die zeer geschikt zijn voor gezinnen. Ze zijn vriendelijk en hebben veel energie, wat ze perfect maakt voor een actief gezin. Ze zijn ook zeer trouw en zullen altijd aan uw zijde blijven, wat er ook gebeurt. Soms kunnen ze echter koppig zijn en luisteren ze niet altijd naar je. Maar over het algemeen zijn het geweldige honden die uw gezin erg gelukkig zullen maken.

Zelfs als er maar één persoon in het huishouden is, is een beagle nog steeds een geschikte hond. Dit komt omdat beagles erom bekend staan dat ze zich gemakkelijk aan nieuwe situaties kunnen aanpassen. Dus zelfs als u de enige persoon in huis bent, zal uw hond zich snel op zijn gemak voelen. Bovendien zijn het zeer loyale honden en zullen ze er alles aan doen om het hun baasje naar hun zin te maken.

Ze willen graag een actief deel van het gezin uitmaken en zullen regelmatig op zoek gaan naar genegenheid. Het is echter belangrijk dat een beagle zijn plaats in het gezin kent. Als hij zijn plaats eenmaal begrijpt, is hij een geweldige hond die geweldig gezelschap vormt.

Hoewel de zachtaardige aard van de Beagle misschien een nadeel lijkt, maakt het ze eigenlijk uniek geschikt voor een aantal belangrijke rollen. Hun vriendelijke karakter betekent bijvoorbeeld dat ze vaak als therapiehond worden gebruikt. In feite heeft onderzoek aangetoond dat therapie honden een belangrijke rol kunnen spelen bij de behandeling van angst en depressie.

Bovendien, hun coöperatieve aard maakt ze uitstekende werkhonden. Beagles worden vaak gebruikt bij zoek- en reddingsoperaties, evenals bij het opsporen van drugs en explosieven. Met andere woorden, de schijnbaar onschuldige persoonlijkheid van dit hondenras is eigenlijk een kracht, geen zwakte.

Koppig

Een slimme hond is iemand die zich nieuwe concepten snel eigen maakt en in staat is om die concepten toe te passen in een verscheidenheid van scenario’s. Een hond die als koppig wordt beschouwd, daarentegen, kan moeite hebben om nieuwe dingen te leren of kan er gewoon voor kiezen om niet te voldoen aan commando’s die hij of zij oninteressant vindt.

Sommige mensen denken dat koppige honden gewoon minder intelligent zijn dan hun meer meegaande tegenhangers, maar dit is niet noodzakelijk waar. In veel gevallen is de koppigheid van een hond gewoon een kwestie van mentaliteit; een hond die koppig is en niet bereid is om een taak op te geven, is vaak dezelfde hond die er uiteindelijk wel in zal slagen om deze taak te volbrengen. Of u koppigheid nu als een positieve of negatieve eigenschap beschouwt, het valt niet te ontkennen dat het af en toe tot indrukwekkende resultaten kan leiden.

Als het op honden aankomt, zijn er heel wat verschillende persoonlijkheidstypes. Sommige rassen staan bekend om hun hoge energie en enthousiasme, terwijl anderen meer onafhankelijk en eigenzinnig zijn. Beagles hebben de neiging om in de laatste categorie te vallen. Deze honden zijn notoir koppig, en dit kan ze moeilijk te trainen maken.

Het zindelijk maken van een beagle puppy kan een uitdaging zijn, en zelfs oudere honden moeten soms meerdere malen worden onderwezen in basis gehoorzaamheidsopdrachten voordat ze het eindelijk begrijpen.

Echter, degenen die bereid zijn om er extra tijd in te steken, zullen merken dat beagles loyale en aanhankelijke metgezellen zijn. Met geduld en doorzettingsvermogen kan zelfs de meest koppige hond worden opgeleid tot een braaf lid van het gezin.

290127672 3126674617550728 7447295190144958334 n

Het temperament en de persoonlijkheid van je beagle optimaliseren

Om te profiteren van alle geweldige kwaliteiten van de persoonlijkheid en het temperament van uw Beagle, moet u, als eigenaar, proberen dingen te doen om zijn beste kwaliteiten te laten zien. Dit betekent een goede oefening, training, een gezond dieet, socialisatie en kennis van de fok- en gezondheidsgeschiedenis van uw pup.

Houd er ook rekening mee dat, hoewel Beagles gefokt zijn om buiten te werken, het geen buitenlevende honden zijn. Ze geven de voorkeur en hebben behoefte aan zorg binnenshuis en zijn het gelukkigst thuis bij hun gezin. Ze worden graag als familieleden beschouwd!

Een deel van het optimaliseren van het temperament en de persoonlijkheid van uw Beagle is door hem een deel van uw gezin te maken. Het zijn roedeldieren en zodra ze hun moeder en hun nest verlaten, hebben ze een nieuwe roedel nodig, en dat is waar jij binnenkomt.

Onthoud dat de eerste 3 maanden van het leven van je Beagle erg belangrijk zullen zijn voor het vormgeven van zijn persoonlijkheid langs de lijn. Je kleine vriend zal minstens de helft, zo niet meer, van die tijd bij zijn fokker zijn. Maar wanneer uw pup bij u thuiskomt, is het uw verantwoordelijkheid om het over te nemen en uw hond te helpen de beste eigenschappen te hebben.

Opleiding

Idealiter zouden Beagles als puppy moeten worden opgeleid. Een volwassen hond opleiden zal moeilijk gaan. Dit komt doordat ze meer tijd nodig hebben om te trainen dan andere rassen, en ze kunnen zelf een sterke, koppige geest hebben vanwege hun ontwikkelde eigenschappen voor het jagen op geur.

Vroege training kan op de weg erg nuttig zijn, omdat het de Beagle en de eigenaar in staat stelt een solide relatie op te bouwen met het begrijpen van commando’s. Bovendien, omdat Beagles zulke sterke roedeldieren zijn, zal de vroege training heel nuttig zijn om hun relatie met hun nieuwe “roedel” te vestigen.

Beagle training

Onthoud dat de training vroeg en consistent moet zijn en dat de eigenaren geduld moeten hebben met hun nieuwe puppy’s. De grootste truc als het gaat om het trainen van Beagles, is om alles leuk te maken. Beagles vervelen zich snel, dus het is belangrijk om hun aandacht vast te houden. 

Oefening en buitentijd

Beagles gedijen buiten door wandelingen en speeltijd. Ze houden van snuiven en geuren volgen. Je zult merken dat je Beagle veel gelukkiger zal zijn als je hem elke dag tijd geeft om te snuffelen.

Om deze reden wordt aanbevolen dat u een afgesloten tuin heeft, zodat hij niet te ver afdwaalt. Beagles hebben ook matige trainingsbehoeften. Elke dag met uw hond kunnen wandelen is erg belangrijk.

Socialisatie

Socialisatie is de sleutel omdat het uw hond kansen biedt om te leren en te groeien. Als uw Beagle vanaf jonge leeftijd niet aan bepaalde prikkels wordt blootgesteld, zal hij het later in zijn leven moeilijker vinden om zich aan te passen. Een geweldige manier om uw puppy te socialiseren, is door hem mee te nemen naar een hondenpark en naar puppytrainingslessen. Op deze manier ontmoet uw pup andere honden en andere mensen in een meer ontspannen en hond-vriendelijke omgeving.

Beagles hebben niet echt problemen als het gaat om het omgaan met andere honden en andere mensen. Ze zijn supervriendelijk en houden van de aandacht en speeltijd. Veel Beagles gedijen vaak bij kinderen en in gezinnen met kinderen vanwege alle extra speeltijd en aandacht die ze kunnen krijgen.

Dieet en gezondheid

Als uw harige vriend via zijn dieet niet de juiste voedingsstoffen krijgt of aan een gezondheidsprobleem lijdt, kunnen zijn temperament en persoonlijkheid worden beïnvloed. Weten wat de standaardpersoonlijkheid en het temperament van Beagles is, blijkt hiervoor zeer gunstig te zijn. Als u merkt dat uw hond zich niet normaal gedraagt, kan er iets mis zijn met zijn gezondheid. Als je je zorgen maakt, breng je Beagle dan voor controle naar de dierenarts.

Onthoud ook dat een deel van het temperament van een Beagle is om te veel te eten. Beagles hebben moeite om hun voedselinname onder controle te houden en vertrouwen erop dat hun eigenaren gezonde en uitgebalanceerde voeding zal geven. Om deze reden kan het heel gewoon zijn dat een Beagle overgewicht krijgt, wat kan leiden tot veel andere gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij Beagles.

Beagle fokker

Gerenommeerde fokker

Het is belangrijk om rekening te houden met de bloedlijn en fokker van uw Beagle voordat u uw pup koopt. Als zijn fokker de Beagles fokt om te jagen, heeft uw pup waarschijnlijk meer lichaamsbeweging en buitenactiviteiten nodig.

Dit type Beagle zal het niet goed doen als een bankhond die rondslingert terwijl zijn baasje aan het werk is. Aan de andere kant zijn Beagles die afkomstig zijn van fokkers die selecteren om te laten zien, over het algemeen rustiger en relaxter zoals die van Woefkesranch.

Als je voor je Beagle naar een fokker gaat, stel ze dan vragen, vertel ze over je levensstijl en vertel ze de gewenste eigenschappen die je zou willen hebben in je nieuwe beste vriend.

Ze zullen je kunnen vertellen of hun honden goed bij je passen, of ze kunnen een andere fokker aanbevelen.

Over het algemeen zijn Beagles heerlijke honden die goed overweg kunnen met andere honden, kinderen en hun baasjes. Het zijn blije, vrolijke en nieuwsgierige honden.

Ze worden geregeerd door hun neus en hun reukvermogen, waardoor ze soms in de problemen kunnen komen. Beagles hebben vanaf jonge leeftijd training en socialisatie nodig, maar dit ras zal je beste vriend worden als je deel gaat uitmaken van hun nieuwe roedel.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

Beagle – Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.