De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en slimme hond. Hij komt goed overeen met mens en dier. Ze hebben gevoel voor humor en veel energie. Over het algemeen zijn ze makkelijk te trainen en erg sportief. Het is nog geen officieel erkend ras, het ras is ontstaan uit een Poedel en een Labrador.
Ze is een combinatie van werklust en intelligentie met een leuk uiterlijk. Lees verder en ontdek onze labradoodle pups te koop.
Inhoudsopgave
Wilt u een grote hond toevoegen aan uw gezin? Misschien is een Labradoodle een goede keuze. Deze designerhond heeft een goede gezondheid, is heel intelligent en waaks. De Woefkesranch is al jaren gespecialiseerd in het fokken van Labradoodle pups. Bel ons even om onze puppy’s live te zien, ze zullen blij zijn om u te verwelkomen!
U vindt in onze winkel bovendien een groot aanbod aan hondenspeelgoed, accessoires & voeding. Uw hond zal het duidelijk naar zijn zin hebben.
Labradoodle kopen in België?
Bij Woefkesranch kun je een labradoodle kopen met het vertrouwen dat je een gezonde en goed gesocialiseerde hond krijgt. Met jarenlange ervaring en toewijding aan het welzijn van hun dieren, biedt Woefkesranch een betrouwbare bron voor het vinden van je nieuwe harige vriend. Door strenge selectiecriteria en zorgvuldige fokpraktijken te hanteren, streven ze naar het fokken van labradoodles van hoge kwaliteit met geweldige temperamenten en gezondheidskenmerken. Neem contact op met Woefkesranch voor meer informatie over het kopen van een labradoodle en het vinden van de perfecte match voor jouw gezin.
Labradoodle pups te koop
Gelijkaardige pups beschikbaar vanaf 20/10/2024 - € 2500 - Reserveer reeds
Mini labradoodle kopen / Mini labradoodle te koop
Op zoek naar een mini doodle pups te koop? Contacteer ons voor info over wanneer we pups verwachten of bekijk onze beschikbare pups.
In het algemeen
- Ras: Labradoodle
- Bijnamen: Labrador doodle, doodle
- Oorsprong: Australië
- Gehouden als: Gezelschapshond en blindengeleidehond
- Grootte: 54-65 cm
- Gewicht: 25-35 kg
- Kleur: Verschillende kleuren mogelijk
- Vachtsoort: Strak gekruld haar
- Gem. Leeftijd: 13-15 Jaar
- Bijzonderheden: Doordat deze hond niet verhaart, is hij uitstekend voor mensen met een allergie.
Kenmerken:
- Robuust gespierde ledematen
- Hangende oren
- Vrij smalle snuit
- Kuif op het voorhoofd
De labradoodle is een hond die ontstaan is door het kruisen van een labrador met een poedel. Dit zorgt voor een ideale familiehond. Ze werden oorspronkelijk gefokt om als hypoallergene hulphond te dienen.
Het is een hond die weinig of niet verhaart en is hierdoor beter geschikt voor mensen met een hondenallergie of mensen die niet graag hun huis vol hondenhaar hebben ;).
Het is daarom niet om van te verschieten dat ze tot een van de populairste hondenrassen van België en Nederland behoren.
Australian labradoodle
De Australian labradoodle heeft zijn naam te danken aan zijn herkomst. Hij is namelijk in Australië voor het eerst gefokt door de man Wally Conran.
Hij had het verlangen om een hulphond te fokken die een hypoallergene vacht had. De eerste generaties waren nog niet helemaal hypoallergeen. Maar hij begon generatie na generatie korter bij zijn doel te komen.
De rassen die ingezet zijn om tot de ontwikkeling te komen zijn naast de labrador en de poedel, ook de Ierse waterspaniel, de Lagotto romagnolo, de Curly Coated Retriever en de Amerikaanse en Engelse Cocker spaniël.
De Australian labradoodle is volgens ons een labradoodle die qua uiterlijk en hypoallergeen kort bij het ideaal liggen. De Australian labradoodle wordt dikwijls foutief verkocht, zo zegt de labradoodle club dat alleen hun puppy’s Australian zijn en dit terwijl het ras in België niet officieel herkend is. Bovendien castreren/steriliseren ze al hun pups (zeer slecht als puppy) om te voorkomen dat iemand anders ermee kan fokken. Het vroegtijdig castreren heeft veel meer kans op onder andere (bot)problemen.
Labradoodle
Dit ras komt voor in drie verschillende afmetingen. De mini-Labradoodle is een vrij kleine hond die maximaal 42 centimeter hoog wordt. De standaard hond is fors en kan wel tot 63 centimeter hoog worden en dertig kilo wegen. Het medium formaat zit daar tussenin.
Een labradoodle mini, ook wel miniatuur labradoodle genoemd, is de kleinste versie. Ze zijn een kruising van labrador retriever en een miniatuur poedel. Maar ook met de Lagotto Romagnolo of Engelse Cocker. Het enige verschil met de medium of grote labradoodle is het formaat, de rest is precies hetzelfde.
Als je op zoek bent naar een mini-labradoodle is het daarom misschien beter om een dwergpoedel of een Italiaanse waterhond te overwegen. Die kun je perfect toiletteren als een labradoodle zodat zelfs een kenner geen verschil ziet. Als het gaat om het karakter zijn ze alle drie gelijkaardig, een zeer goede familiehond.
Karakter
Labradoodles zijn altijd vrolijk en bijzonder vriendelijk naar iedereen. Het is een hond dat zeer goed overweg kan met kinderen. Daarom is hij uiterst geschikt als hulp- of therapiehond.
Hij geniet van het gezelschap van mensen en geeft ontzettend veel liefde aan zijn gezin. Daarnaast is hij bijzonder slim, waardoor een consequente opvoeding wel noodzakelijk is. Ten slotte zijn ze ook een uitstekende keuze als u al andere huisdieren heeft, zo kan hij goed om met katten en andere huisdieren.
Uiterlijk & kenmerken
Doordat ze nog geen erkend hondenras zijn met vastgelegde uiterlijke kenmerken, kunnen honden onderling nogal van elkaar verschillen.
- Mini labradoodles zijn bijvoorbeeld tussen de 35-42 cm hoog met een gewicht dat schommelt tussen de 7 en 14 kg.
- Medium labradoodles zijn dan tussen 43-52cm met een gewicht dat schommelt tussen de 14 en 23 kg.
- Large labradoodles hebben een hoogte tussen 53 en 63 cm met een gewicht tussen 24 en 35 kg
Typisch voor deze hond is zijn meestal niet ruiende vacht. Hierdoor verliest hij doorgaans veel minder haar dan andere hondenrassen, wat het risico op allergische reacties sterk vermindert. De vacht komt voor in verschillende kleuren zoals wit, rood, bruin, zwart, zilver-, karamel- chocoladebruin, abrikoos en goudkleurig. Ook de structuur van de vacht kan sterk verschillen. Sommige doodles hebben krullen terwijl andere lange sluikharen hebben of soms zelfs kortharig. In dit laatste geval zullen ze verharen!
Labradoodle Mini
Mini Labradoodles hebben meestal een schofthoogte van 35-42 cm en wegen tussen de 7 en 14 kg. Ze hebben een speelse en vriendelijke uitstraling en zijn geliefd vanwege hun schattige verschijning. Hun vacht kan variëren van krullend tot golvend en vereist regelmatige verzorging om klitten te voorkomen.
Labradoodle Medium
Medium Labradoodles hebben een gemiddelde hoogte van 43-52 cm en wegen tussen de 14 en 23 kg. Hun vacht is meestal wollig en kan verschillende kleuren hebben, zoals zwart, bruin, wit of crème. De oren zijn hangend en de ogen zijn expressief en vriendelijk. Over het algemeen hebben medium Labradoodles een atletisch en goed geproportioneerd uiterlijk.
Labradoodle Large
Large labradoodles zijn indrukwekkende honden met een majestueuze uitstraling. Met een hoogte tussen 53 en 63 cm en een gewicht variërend van 24 tot 35 kg, hebben ze een imposante gestalte. Hun vacht is vaak weelderig en golvend, wat bijdraagt aan hun knuffelbare voorkomen. De grote labradoodle heeft een vriendelijk gezicht met vriendelijke ogen en een expressieve uitdrukking. Over het algemeen stralen ze een harmonieus en evenwichtig uiterlijk uit, waardoor ze geliefde metgezellen zijn voor vele hondenliefhebbers.
Labradoodle kweker in België (Putte)
Wilt u graag een Labradoodle pup kopen?
Breng dan eens een bezoek aan de Woefkesranch in Putte. Wij zijn een erkende fokker van Labradoodles in de omgeving van Antwerpen (België).
Nougat, Cookie, Marcel, …. verwelkomen jullie!
Let op: we werken met wachtlijsten. Afhankelijk van uw voorkeur qua grootte, beharing, kleur, geslacht is het soms wachten tot 6 maanden.
Bel ons voor meer info: tel: 0032 15 755 942
Bewegen met de labradoodle
Labradoodles zijn vrolijke en energieke atleten die graag overdag hun energie kwijtraken. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te trainen, maar vinden het ook heerlijk om te werken voor hun baasje. Hierdoor zijn ze ideaal voor activiteiten zoals behendigheid, dogdance en dock diving. Daarnaast genieten ze van dagelijkse wandelingen, spelen in hondenparken, zwemmen en het vangen van een frisbee. Door hun slimheid kunnen ze snel verveeld raken, dus het is cruciaal om activiteiten te variëren en hen uit te dagen. Je zult versteld staan van hun vindingrijkheid en leergierigheid.
Labradoodle met kinderen en andere dieren
De Australische labradoodle is een ideale metgezel voor gezinnen, vooral die met kinderen en andere huisdieren. Het is cruciaal om de labradoodle goed te socialiseren, bij voorkeur vanaf de puppytijd, zodat hij zich comfortabel voelt in diverse situaties. Met zijn vriendelijke en nieuwsgierige karakter past hij perfect in een gezinssfeer.
Deze hond heeft van nature een sterke drang om zijn eigenaren te behagen en geniet van de aandacht die hij krijgt. Zijn liefde voor spelen strekt zich uit naar niet alleen zijn eigenaar, maar ook naar andere mensen en dieren. Bovendien minimaliseert de allergievriendelijke vacht van de Australische labradoodle het risico op allergische reacties, waardoor hij een uitstekende keuze is voor gezinnen met allergieën.
Geschiedenis van de Labradoodle
De geschiedenis van de labradoodle begint in 1989 in Australië, waar Wally Conron een kruising tot stand bracht tussen een labrador en een koningspoedel. Dit initiatief ontstond uit de noodzaak om een anti-allergische geleidehond te creëren voor een vrouw uit Hawaï, wier echtgenoot allergisch was voor honden.
Om de gewenste eigenschappen te versterken, werden vervolgens nog vier andere rassen ingekruist: de Engelse cocker spaniel, de Ierse waterspaniël, de Amerikaanse cockerspaniël en de curly coated retriever. Hierdoor ontstond een veelzijdige mix die resulteerde in labradoodles van verschillende maten en kleuren, vanwege de diverse achtergronden van de gebruikte rassen.
Ondanks hun populariteit worden Australian Labradoodles nog niet erkend door het FCI, wat betekent dat er geen officiële standaard is vastgesteld voor zuiverheid en kenmerken. In Australië zijn speciale fokcentra opgezet om de zuiverheid van de bloedlijnen te waarborgen en illegale fokkers te beperken, waarbij strenge regels gelden, waaronder het castreren of steriliseren van labradoodle pups rond hun negende maand.
Verzorging van Labradoodles
De verzorging van de Australian Labradoodle is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de vachtvorm, lengte en textuur. Borstelbeurten dienen regelmatig te worden uitgevoerd, variërend van dagelijks tot tweewekelijks, afhankelijk van de individuele behoeften van de hond.
Rond de leeftijd van 9 maanden ondergaan pups vaak een verandering in hun vacht, waarbij ze hun puppyhaar verliezen en een stevige borstelbeurt en knipbeurt nodig hebben. Voor sommige Labradoodles met snelgroeiende vachten zijn regelmatige bezoeken aan het hondenkapsalon noodzakelijk, meestal om de 8 à 12 weken, om de vacht in goede conditie te houden.
Het boek “Van Scruffy naar Fluffy” bevat alle info over de verzorging van Labradoodles
Voeding
De voeding van Australian Labradoodles is cruciaal om hun energieniveau te ondersteunen en hun vacht gezond te houden. Het is belangrijk om voeding van hoge kwaliteit te kiezen die is afgestemd op hun specifieke behoeften.
De voedingsbehoefte van Labradoodles varieert afhankelijk van hun leeftijd, dus speciaal samengesteld hondenvoer is beschikbaar voor puppy’s, volwassen honden en oudere honden. Puppyvoer is rijk aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling, terwijl voer voor volwassen honden zich richt op het handhaven van een gezond gewicht en een goede energiebalans.
Voeding voor oudere Labradoodles kan ingrediënten bevatten die helpen bij het ondersteunen van gewrichten en het bevorderen van een gezonde veroudering. Het is raadzaam om de voedingsbehoeften van een Labradoodle te bespreken met een dierenarts om ervoor te zorgen dat ze de juiste voeding krijgen voor een optimale gezondheid.
Gezondheid
De gezondheid van Australian Labradoodles is een onderwerp dat nog niet uitgebreid is onderzocht vanwege hun recente fokgeschiedenis en de niet-erkende status van het ras.
Echter, er wordt vermoed dat vergelijkbare gezondheidsproblemen kunnen voorkomen als bij de Labrador Retriever en de Koningspoedel, de oorspronkelijke rassen waaruit ze zijn gefokt.
Ondanks hun rol als anti-allergenenhond, kunnen Labradoodles snel allergieën ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om bij symptomen zoals oorontstekingen of diarree snel medische hulp in te roepen.
Het afsluiten van een hondenverzekering kan helpen bij het dekken van onverwachte hoge dierenartskosten.
Hoewel kruisingen zoals de Labradoodle over het algemeen gezonder kunnen zijn door de menging van genen, is het toch belangrijk om bij gezondheidsproblemen altijd eerst contact op te nemen met de fokker voor advies en eventuele gezondheid gerelateerde informatie over de pup.
Vermijdt ook om na aankoop onnodig naar de dierenarts te gaan met je pup. Omdat een gezonde pup kan bij de dierenarts enkel maar bacteriën en virussen kunnen oplopen