Volwassen Pomeriaan: Hoe gaat hij eruit zien na 1 jaar?

Inhoudsopgave

De dwergkees is een uiterst kleine gezelschapshond, pluizige hond met wigvormige hoofd en gerichte rechte oren. Hun gezichten kan je met die van een vos vergelijken; anderen hebben een babyachtig gezicht. Ze hebben heldere, donkere, amandelvormige ogen met een intelligente uitdrukking. De neus is of donker of de kleur van zijn vacht. Maar een volwassen Pomeriaan, hoe ziet die eruit?

Van puppy naar volwassen Pomeriaan

Hieronder zul je twee foto’s zien, eentje van een puppy en eentje van diezelfde hond als hij volwassen is. U zult zien dat de zwarte haren die een pup heeft zullen verdwijnen. Als een volwassen hond zal hij ros/beige worden.

Wanneer is een Pomeriaan puppy volgroeid?

Met slechts 50 tot 150 gram is een pasgeboren Pomeriaan puppy een van de kleinste hondenrassen. Maar laat u niet misleiden door hun grootte – deze honden zitten vol energie en leven!

Dwergkeesjes staan bekend als ongelooflijk intelligent en gemakkelijk te trainen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

Ze zijn ook een van de langstlevende hondenrassen, met een gemiddelde levensduur van 12-16 jaar. Hoewel de meeste Pomeriaantjes hun volwassen grootte bereiken tegen de tijd dat ze een jaar oud zijn, kunnen ze blijven groeien en aankomen tot ze 18 maanden oud zijn.

Als ze eenmaal op gewicht zijn, blijven ze over het algemeen hun hele leven op hetzelfde gewicht. Pomeriaantjes zijn echt een uniek hondenras, en hun kleine formaat maakt ze des te specialer.

Pomeriaan grootte, gewicht en lengte

Pomeriaantjes zijn een van de kleinste hondenrassen, en ze staan bekend om hun kleine formaat. Toch zullen sommige Poms aanzienlijk kleiner zijn dan de gemiddelde grootte.

Dit komt doordat ze zijn gefokt om kleiner te zijn dan de standaard grootte. Hoewel dit ze schattiger maakt, kan het ook leiden tot gezondheidsproblemen.

Kleinere Poms zijn vatbaarder voor gezondheidsproblemen zoals hartproblemen en ademhalingsproblemen.

Pomeranian adult

Ze hebben ook meer kans op gewrichtsproblemen en afwijkingen aan het skelet. Als gevolg hiervan is het belangrijk om een Pomeriaan te kiezen die de juiste grootte voor u heeft.

Een gezond gewicht voor een Pomeriaan is tussen de 1,5 en 4 kg, en ze mogen niet groter zijn dan 23 centimeter. Kies een Pomeriaan die binnen dit bereik ligt om er zeker van te zijn dat ze gezond en gelukkig zijn.

Teacup Pomeriaan volwassen maat

Hoewel tea cup Pomeriaantjes ongelooflijk schattig kunnen zijn, zijn ze helaas vergeven van de gezondheidsproblemen. Zelfs het kleine gestalte van de gewone Pomeranian komt met enkele gezondheidsproblemen als een neveneffect van hun grootte. Inclusief losse knieschijven, en problemen die te maken hebben met de gekrompen omvang van hun schedel.

Tandproblemen zijn schering en inslag, en zelfs vervelende neurologische problemen kunnen van tijd tot tijd de kop opsteken.

Jammer genoeg worden deze gezondheidsproblemen alleen maar versterkt bij teacup Pomeriaantjes. Omdat ze zo klein zijn, zijn hun organen vaak onevenredig groot voor hun lichaam. Dit kan leiden tot allerlei problemen, variërend van ademhalingsproblemen tot hartkwalen.

Bovendien hebben teacup Pomeriaantjes vaak fragiele botten die gemakkelijk kunnen breken. In feite halen veel tea cup Pomeriaantjes niet eens hun eerste verjaardag door de complicaties die voortvloeien uit hun kleine formaat.

Dus als je overweegt een teacup Pomeranian aan te schaffen, wees je dan bewust van de risico’s die hieraan verbonden zijn. Deze kleine hondjes kunnen schattig zijn, maar ze komen met een hele reeks gezondheidsproblemen waar je moet op worden voorbereid.

Heeft mijn Pomeriaan het juiste gewicht?

De meeste volgroeide Pomeriaantjes wegen ergens tussen de 3 en 7 pond. Maar de beste manier om te zien of je pup te zwaar of te licht is, is door naar hem te kijken en aan zijn ribben te voelen. Door hun pluizige vacht kan het moeilijk zijn om hun grootte te bepalen!

Als je van bovenaf naar hun taille kijkt, moet die eerder ingaan dan de heupen. Niet dramatisch, maar met een sierlijke curve. Als je met je handen langs de flanken loopt, moet je kunnen voelen waar de ribben zitten, maar ze mogen niet uitsteken. De ribben mogen niet zichtbaar zijn voor het oog.

Als u zich zorgen maakt over het gewicht van uw hond, of als hij plotseling is afgevallen of aangekomen, laat hem dan nakijken door uw dierenarts. Zorg ervoor dat eventuele gezondheidsproblemen zijn uitgesloten voordat u verder gaat met een plan voor gewichtsverlies of -toename.

Dwergkeesje - pomeriaan pups te koop

Beweging van je hond

Net als mensen hebben honden beweging nodig om gezond te blijven. Veel hondeneigenaren maken echter de fout te denken dat kleine rassen niet zoveel beweging nodig hebben als hun grotere tegenhangers.

Dit is gewoon niet waar – hoewel ze misschien niet zo ver of zo snel hoeven te rennen, hebben alle honden regelmatig beweging nodig om fit te blijven en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Voor Pomeriaantjes is dit vooral belangrijk vanwege hun kleine formaat. Hun kleine pootjes moeten harder werken om bij te blijven, dus een dagelijkse wandeling of speelsessie is essentieel.

Daarnaast is het belangrijk voor hun mobiliteit en algehele gezondheid om uw Pomeriaan op een gezond gewicht te houden.

Hoewel beweging belangrijk is, is voeding de meest effectieve manier om hun gewicht onder controle te houden.

Zorg ervoor dat je ze een hoogwaardige voeding geeft die voldoet aan hun unieke voedingsbehoeften. Door zorg te dragen voor hun conditie en dieet, kunt u uw Pomeriaan helpen een lang en gezond leven te leiden.

Je hond voeren

Zoals elke huisdiereigenaar weet, is voeding een belangrijk onderdeel van het gezond houden van uw dier. Dit geldt vooral voor honden van speelgoedrassen, die de neiging hebben om meer gewicht te krijgen.

Als u merkt dat uw Pom een paar extra kilo’s begint aan te komen, dan is de eerste stap het wegsnijden van snacks of traktaties tussen de maaltijden door. Dit zal helpen om hun totale calorie-inname te verminderen en ze weer op het juiste spoor te krijgen.

Daarnaast is het belangrijk om het voer zorgvuldig af te meten en te voorkomen dat ze te veel eten krijgen. Speelgoedrassen hebben een kleine maag, dus ze kunnen niet zoveel eten als hun grotere soortgenoten. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw Pom helpen gezond en fit te blijven.

Je volgroeide Pomeriaan

De Pomeriaan is een van de populairste kleine hondenrassen, en het is gemakkelijk te zien waarom.

Deze pittige kleine honden zitten vol met persoonlijkheid, en hun kleine formaat maakt ze perfect voor mensen die in appartementen wonen of beperkte ruimte hebben.

Poms zijn ook relatief onderhoudsarm als het op verzorging aankomt, en ze hebben niet veel beweging nodig.

Potentiële eigenaars moeten er echter rekening mee houden dat pomeriaantjes nerveus kunnen zijn en veel blaffen, en dat ze misschien niet de beste keuze zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

Maar als u op zoek bent naar een aanhankelijke metgezel die perfect op uw schoot past, kan een Pomeriaan de perfecte hond voor u zijn.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergkees.

Dwergkees – Sky

Vandaag is Sky 1 jaar, ze doet het super goed.

L. S.

Pomerianian : Nala haar eerste verjaardag

Dwergkeesjes – Bo de Nazaré

Bo de Nazaré, heeft vorige week (24/1) zijn vaccins gekregen (in PT) en alles verloopt vlot, hij is een echt schatje en echt een heel leuk hondje.  Op 8/02 maakt hij zijn 2de reis naar Portugal, ditmaal per vliegtuig ✈️.

Hij heeft geen schrik van water, ook al tuimelde hij al eens in t zwembad, Hij vond dat niet zo erg, wij wel. 

 

🙏 groetjes,

 

Ronny & Marleen

Spitz Nain – Tiboo

Bonjour Madame,

Après toutes ces années passées en compagnie de notre compagnon tiboo,que nous avons acquis chez vous. 

Je tiens à vous informer que notre compagnon, est vraiment formidable, avec un très bon caractère, gentil, joueur, et une bonne santé, enfin bref il est exceptionnel .

Je vous joins quelques photo. 

Je vous souhaite une excellente année. 

Michel Labalestra 

 

Afbeelding verwijderd door afzender.

Dwergkeesje : Brownie

Goedemiddag Marleen

 

 

Allereerst beste wensen voor jou en je familie voor 2024!

 

 

 

Brownie is jarig geweest, gaat super goed met hem.

Zo een schatje!

 

In bijlage kan je enkele foto’s vinden van de jarige.

 

 

Fijne dag

MVG

Ashley

5654bb87eb5b4632988107f64f50a6892793618

Dwergkees – Bo

Bo in zijn nieuwe thuis

 

😃

 

 

Baloe is het hier precies al goed gewoon

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomeranian – Mouscron – Belgique

Bonjour, tout se passe très bien pour la petit puce, elle est très sociable et joueuse. Elle s’est très vite adaptée, mange et boit correctement ! Elle rencontre sa maman ce matin. Je vous enverrai d’autre photo prochainement. Je vous remercie pour cette petite beauté qui fait bien des heureux !

Marina

Pomeranian

1-2-3 Fotomodel !!!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergkees

Lees meer over de op onze blog.