Zijn Pomeriaantjes hypoallergeen?

Telkens wanneer mensen praten over het haarverlies van Pomeranians, wordt de onvermijdelijke vraag gesteld: zijn Pomeranians hypoallergene honden, is een Pomeranian-allergievriendelijk ?

Het is een feit dat er weinig hypoallergene hond is. Alle honden verliezen huidschilfers en  kunnen daarom allergieën veroorzaken.

Bij een allergie voor huisdieren worden de klachten veroorzaakt door een reactie op huidschilfers (epitheel) en veren van dieren. Ook in het speeksel en de urine van dieren bevinden zich allergenen. Door het inademen van de allergenen ontstaan de allergieklachten.

Hoewel alle honden een allergie kunnen veroorzaken, zijn de beste honden voor iemand met allergieën, volgens de lijst van de Amerikaanse Kennel club, de:

Chinese naakthond, Ierse waterspaniël, Afghaanse windhond, Peruaanse Inca-orchidee, Amerikaanse haarloze terriër, Bichon Frise, Bedlington Terriër, Maltezer, Kerry Blue Terrier, Portugese waterhond, Poedel, Lagotto Romagnolo, Xoloitzcuintli, Reuzenschnauzer, Standaardschnauzer, Coton de Tulear en de Soft Coated Wheaten Terrier.

Veroorzaken Pomeriaan honden allergieën?

De vraag of Pomeriaan honden hypoallergeen zijn, moet ontkennend worden beantwoord, en ze staan ​​ook niet op deze lijst. Daarom, als u allergieën heeft, is het verstandig om lang genoeg in contact te komen met pomeriaantjes bij de fokker. Zo weet u beter hoe u reageert op een Pomeriaan.

Zoals bij elk dier, hebben Pomeranians huidschilfers, maar dit heeft geen verband met hun haar of de hoeveelheid die ze kunnen afstoten. Huidschilfers zijn dode huidcelvlokken die zoogdieren constant afwerpen. Het heeft overeenkomsten met de roos van mensen, maar is bijna onmogelijk om door mensenogen te worden gezien.

Huidschilfers, niet dierenhaar, zorgen ervoor dat mensen huisdierallergieën hebben.

Zijn Pomeranians allergievriendelijk?

Als u een huisdierallergie heeft, kunt u nog steeds een Pomeriaan als huisdier hebben als u uw allergieën onder controle houdt. Dit kan zijn door maatregelen te nemen om de hoeveelheid huidschilfers te verminderen. Zijn Pomeriaan hypoallergeen? Nee! Huidschilfers worden altijd gemaakt, maar met de acties die u onderneemt, hoeft u zich er geen zorgen over te maken.

Zijn Pomeranians goed voor allergielijders?

Als een Pomeriaantjes al een tijdje bij u heeft en u last heeft van uitlopende allergieën, zijn er specifieke stappen om de vervelende bijwerkingen te stoppen. Vacht verzorgen is de allereerste stap. Borstel de vacht van je Pomeriaantje zo vaak als je kunt, zodat je een grotere kans hebt om huidschilfers en vacht te verzamelen voordat het in de woonruimtes van je huis terechtkomt.

Pomeriaantjes hebben een dikke, dubbele vacht en zullen een of twee keer per jaar ruiven. Ze zijn een veel betere hondenkeuze voor mensen met een allergie in vergelijking met honden met een gladde vacht die dagelijks haar verliezen.

Regelmatige verzorging zal helpen om het ruiven van zijn vacht en huidschilfers te stoppen. Poets je Pommeren dagelijks, maar baad hem niet te veel, want dat zal een droge huid en zelfs meer huidschilfers veroorzaken. 

pomeriaan hypoallergeen
Veroorzaken Pomeriaantjes allergieën?

8 Methoden voor het verminderen van Pomeriaanse allergenen

  1. Dagelijkse haarverzorging. Hierdoor vermindert u de allergenen aanzienlijk, vooral als u een product als Allerpet gebruikt. Door ze wekelijks te wassen, worden ook huidschilfers verwijderd.
  2. In plaats van je geliefde huisdier door het huis te laten dwalen en over al het meubilair te klimmen, koop je een eigen bed voor hem.
  3. Verbied uw slaapkamer. U vindt het misschien niet leuk om te slapen zonder uw huisdier op het bed, maar als u hem de toegang tot uw slaapkamer verbiedt, wordt het een ruimte die vrij is van allergenen.
  4. Koop een HEPA-filter. Een HEPA-luchtreiniger is een verstandige investering, omdat deze veel huidschilfers opvangt.
  5. Stofzuigen. Houd oppervlakken schoon door regelmatig mogelijk hondenhaar te stofzuigen.
  6. Was uw handen. Was altijd je handen nadat je met je Pomeriaantjes hebt geaaid of gespeeld om ziektekiemen, allergenen en al het andere dat van invloed kan zijn op je te voorkomen.
  7. Gebruik omega-3 vetzuren. Neem omega-3 visolie op in het dieet van uw hond en u houdt zijn vacht gezond en vermindert eventuele huidschilfers.
  8. Overweeg medicatie… voor uzelf, niet voor uw huisdier. Uw arts kan u de beste allergiemedicijnen voor huisdieren aanbevelen.

Als u de basistips hier volgt, minimaliseert u de allergieën die u mogelijk ervaart, niet dankzij de huidschilfers van uw huisdier.

Conclusie over is een Pomeriaan hypoallergeen?

Dus om uw vragen te beantwoorden: zijn Pomeriaan honden hypoallergeen en zijn Pomeriaan puppy’s hypoallergeen? Er is geen hond die 100% hypoallergeen is, maar er zijn dingen die u kunt doen om de haaruitval van uw huisdier tegen te gaan en zo de hoeveelheid huidschilfers in uw huis onder controle te houden.

Meer over de Dwergkees