Zijn Pomeriaantjes hypoallergeen?

Inhoudsopgave

Telkens wanneer mensen praten over het haarverlies van Pomeriaantjes, wordt de onvermijdelijke vraag gesteld: zijn pomeriaantjes hypoallergene honden, is dit ras allergievriendelijk?

Het is een feit dat er weinig hypoallergene honden zijn. Alle honden verliezen huidschilfers en kunnen daarom allergieën veroorzaken.

Bij een allergie voor huisdieren worden de klachten veroorzaakt door een reactie op huidschilfers (epitheel) en veren van dieren. Ook in het speeksel en de urine van dieren bevinden zich allergenen. Door het inademen van de allergenen ontstaan de allergieklachten.

Hoewel alle honden een allergie kunnen veroorzaken, zijn de beste honden voor iemand met allergieën, volgens de lijst van de Amerikaanse Kennel club:

Chinese naakthond, Ierse waterspaniël, Afghaanse windhond, Peruaanse Inca-orchidee, Amerikaanse haarloze terriër, Bichon Frisé, Bedlington Terriër, Maltezer, Kerry Blue Terrier, Portugese waterhond, Poedel, Lagotto Romagnolo, Xoloitzcuintli, Reuzenschnauzer, Standaardschnauzer, Coton de Tulear en de Soft Coated Wheaten Terriër.

Veroorzaken Pomeriaan honden allergieën?

De vraag of Pomeriaan honden hypoallergeen zijn, moet ontkennend worden beantwoord, en ze staan ook niet op deze lijst. Daarom, als u allergieën heeft, is het verstandig om lang genoeg in contact te komen met deze hondjes bij de fokker. Zo weet u beter hoe u reageert op een Pomeriaan.

Zoals bij elk dier, hebben pomeriaantjes huidschilfers, maar dit heeft geen verband met hun haar of de hoeveelheid die ze kunnen afstoten. Huidschilfers zijn dode huidcelvlokken die zoogdieren constant afwerpen. Het heeft overeenkomsten met de roos van mensen, maar is bijna onmogelijk om door mensenogen te worden gezien.

Huidschilfers, niet dierenhaar, zorgen ervoor dat mensen huisdierallergieën hebben.

Zijn Pomeriaantjes allergievriendelijk?

Als u een huisdierallergie heeft, kunt u nog steeds een Pomeriaan als huisdier hebben als u uw allergieën onder controle houdt. Dit kan zijn door maatregelen te nemen om de hoeveelheid huidschilfers te verminderen. Zijn ze hypoallergeen? Nee! Huidschilfers worden altijd gemaakt, maar met de acties die u onderneemt, hoeft u zich er geen zorgen over te maken.

Zijn pomeriaantjes goed voor allergielijders?

Als u een Pomeriaantje al een tijdje bij u heeft en u last heeft van uitlopende allergieën, zijn er specifieke stappen om de vervelende bijwerkingen te stoppen. Vacht verzorgen is de allereerste stap. Borstel de vacht van je hondje zo vaak als je kunt, zodat je een grotere kans hebt om huidschilfers en vacht te verzamelen voordat het in de woonruimtes van je huis terechtkomt.

Pomeriaantjes hebben een dikke, dubbele vacht en zullen een of twee keer per jaar ruiven. Ze zijn een veel betere hondenkeuze voor mensen met een allergie in vergelijking met honden met een gladde vacht die dagelijks haar verliezen.

Regelmatige verzorging zal helpen om het ruiven van zijn vacht en huidschilfers te stoppen. Poets je hond dagelijks, maar baad hem niet te veel, want dat zal een droge huid en zelfs meer huidschilfers veroorzaken. 

8 Methoden voor het verminderen van allergenen bij Pomeriaantjes

  1. Dagelijkse haarverzorging. Hierdoor vermindert u de allergenen aanzienlijk, vooral als u een product als Allerpet gebruikt. Door ze wekelijks te wassen, worden ook huidschilfers verwijderd.
  2. In plaats van je geliefde huisdier door het huis te laten dwalen en over al het meubilair te klimmen, koop je een eigen bed voor hem.
  3. Verbied uw slaapkamer. U vindt het misschien niet leuk om te slapen zonder uw huisdier op het bed, maar als u hem de toegang tot uw slaapkamer verbiedt, wordt het een ruimte die vrij is van allergenen.
  4. Koop een HEPA-filter. Een HEPA-luchtreiniger is een verstandige investering, omdat deze veel huidschilfers opvangt.
  5. Stofzuigen. Houd oppervlakken schoon door regelmatig mogelijk hondenhaar te stofzuigen.
  6. Was uw handen. Was altijd je handen nadat je met je Pomeriaantjes hebt geaaid of gespeeld om ziektekiemen, allergenen en al het andere dat van invloed kan zijn op je te voorkomen.
  7. Gebruik omega-3 vetzuren. Neem omega-3 visolie op in het dieet van uw hond en u houdt zijn vacht gezond en vermindert eventuele huidschilfers.
  8. Overweeg medicatie … voor uzelf, niet voor uw huisdier. Uw arts kan u de beste allergiemedicijnen voor huisdieren aanbevelen.

Als u de basistips hier volgt, minimaliseert u de allergieën die u mogelijk ervaart, niet dankzij de huidschilfers van uw huisdier.

Conclusie over is een Pomeriaan hypoallergeen?

Dus om uw vragen te beantwoorden: zijn Pomeriaan honden hypoallergeen en zijn de puppy’s hypoallergeen? Er is geen hond die 100% hypoallergeen is, maar er zijn dingen die u kunt doen om de haaruitval van uw huisdier tegen te gaan en zo de hoeveelheid huidschilfers in uw huis onder controle te houden.

Wilt u meer weten over de vacht / het vachtverlies bij een Pomeriaan? Lees dan ook dit artikel: https://www.woefkesranch.be/vacht-verlies-bij-een-pomeriaan/

Voor reviews kan je op deze link klikken: https://klantentevredenheid.woefkesranch.be/ras/ras/dwergkeesje/

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergkees.

Dwergkees – Sky

Vandaag is Sky 1 jaar, ze doet het super goed.

L. S.

Pomerianian : Nala haar eerste verjaardag

Dwergkeesjes – Bo de Nazaré

Bo de Nazaré, heeft vorige week (24/1) zijn vaccins gekregen (in PT) en alles verloopt vlot, hij is een echt schatje en echt een heel leuk hondje.  Op 8/02 maakt hij zijn 2de reis naar Portugal, ditmaal per vliegtuig ✈️.

Hij heeft geen schrik van water, ook al tuimelde hij al eens in t zwembad, Hij vond dat niet zo erg, wij wel. 

 

🙏 groetjes,

 

Ronny & Marleen

Spitz Nain – Tiboo

Bonjour Madame,

Après toutes ces années passées en compagnie de notre compagnon tiboo,que nous avons acquis chez vous. 

Je tiens à vous informer que notre compagnon, est vraiment formidable, avec un très bon caractère, gentil, joueur, et une bonne santé, enfin bref il est exceptionnel .

Je vous joins quelques photo. 

Je vous souhaite une excellente année. 

Michel Labalestra 

 

Afbeelding verwijderd door afzender.

Dwergkeesje : Brownie

Goedemiddag Marleen

 

 

Allereerst beste wensen voor jou en je familie voor 2024!

 

 

 

Brownie is jarig geweest, gaat super goed met hem.

Zo een schatje!

 

In bijlage kan je enkele foto’s vinden van de jarige.

 

 

Fijne dag

MVG

Ashley

5654bb87eb5b4632988107f64f50a6892793618

Dwergkees – Bo

Bo in zijn nieuwe thuis

 

😃

 

 

Baloe is het hier precies al goed gewoon

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Pomeranian – Mouscron – Belgique

Bonjour, tout se passe très bien pour la petit puce, elle est très sociable et joueuse. Elle s’est très vite adaptée, mange et boit correctement ! Elle rencontre sa maman ce matin. Je vous enverrai d’autre photo prochainement. Je vous remercie pour cette petite beauté qui fait bien des heureux !

Marina

Pomeranian

1-2-3 Fotomodel !!!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergkees

Lees meer over de op onze blog.