Amerikaanse Cocker spaniël

Helaas verkopen we dit ras niet meer. Klik hier voor onze beschikbare rassen. Misschien is een cockapoo of Engelse Cocker Spaniel iets voor u?

amerikaanse cocker

Aanbevolen boeken

Voeding voor uw Cocker

Lees meer over de voeding.

Toebehoren voor uw Cocker

Uiterlijk van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Dit is een mooie spaniël met zeer lange hangende oren, een rond hoofd, en kwistig, zijdeachtig, bevederd, middelmatig lange vacht. De snuit is breed, diep en met een vierkante kaak. De hogere lip hangt neer, de onderkaak volledig bedekkend. De tanden zijn sterk en zouden in een schaarbeet moeten samenkomen. De neus is altijd zwart op zwarte honden, maar kan op andere honden bruin zijn. De ogen zijn rond, steeds recht vooruit kijkend. De oogranden zijn lichtjes ovaal. Het lichaam is compact, met een korte rug. De voorbenen zijn recht.
De vachtkleuren die voorkomen bij de Amerikaanse Cocker Spaniël zijn bleekgeel, zwart, black-and-tan (als een Rottweiler of een Dobermann Pinscher), de witte parti-kleur (met zwarte, wit met bleekgeel of rood, wit met zwarte en tan punten)

cocker spaniel te koop

Lees meer over de standaard van een Amerikaanse Cocker Spaniël.

Karakter en temperament van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël is even geschikt voor het leven als gundog of als huisdier. Vrolijk, zoet, en gevoelig. Cocker Spaniëls eerbiedigen het gezag van zijn meester zonder meer. Een vrolijke en geliefde hond. Amerikaanse Cocker Spaniëls hebben een gemiddelde intelligentie. Zij zijn levendig, speels en toegewijd, maar zouden goed moeten worden gesocialiseerd wanneer zij jong zijn om schuchterheid te vermijden. De Amerikaanse Cocker Spaniël is gewoonlijk goed met kinderen. Amerikaanse Cocker Spaniël zijn meestal gemakkelijk om samen met andere dieren op te groeien.

cocker pups

Lees meer over het gedrag van een Amerikaanse Cocker Spaniël.

Hoogte en gewicht van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Hoogte: Reu: 38 cm, Teef: 36 cm
Gewicht: 7-14 kg

Levensomstandigheden van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Amerikaanse Cocker Spaniëls zullen het goed in een flat doen als zij voldoende worden uitgelaten. Ze zijn vrij actief binnen. Amerikaanse Cockers hebben behoefte aan het regelmatig oefenen van hun uithoudingsvermogen. Tijdens het lopen, vermijd struikgewas dat de vacht kan verwarren.

cocker puppy

Levensverwachting van de Amerikaanse Cocker Spaniël

12 tot 15 jaar.
 

Verzorging van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De ogen van de Amerikaanse Cocker Spaniël moeten regelmatig worden schoongemaakt.
Sommige eigenaars verkiezen de vacht lang te laten. Toch dagelijks borstelen en vaak wassen met shampoo. Driemaandelijks de vacht knippen.
Anderen verkiezen de vacht tot een middelgrote lengte te knippen.

cocker kopen

Lees meer over de verzorging.

Oorsprong van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De populaire Cocker hond, soms genoemd Amerikaanse Cocker Spaniël, komt voort uit het zorgvuldig fokken met Engelse Cocker Spaniëls, verder ontwikkelt in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Cocker Spaniël is kleiner dan de Engelse Cocker Spaniël en heeft een verschillende bouw.
De rasnaam ‘Cocker’ is afgeleid van het talent dat het ras had voor het jagen op de houtsnip (woodcock).
Vandaag is de Amerikaanse Cocker Spaniël vooral een gezelschapshond en wordt hij gehouden voor zijn fraai uiterlijk.
Ook tijdens veldwedstrijden verdienen Cocker Spaniëls hun sporen.

Lees meer over de geschiedenis van de Amerikaanse Cocker Spaniël