Raszuivere husky: Hoe herken je een echte Siberische husky?

Siberische Husky’s zijn gracieus maar ondeugend en oorspronkelijk gefokt als sledehonden.

Dit ras is meer dan 3000 jaar geleden ontstaan door de Chukchi-stam in Noordoost-Azië, met als belangrijkste doel hen te helpen als sleetrekkers. Tegenwoordig zijn ze geliefd bij velen, waardoor ze geweldige huis- en werkhonden zijn.

Maar hoe weten we of een Siberische Husky raszuiver is?

Een echte husky is een hond die heel trouw is aan zijn familie, maar met een gesloten karakter naar vreemden. Een jonge pup zal niet snel naar iedereen toelopen zoals je dat zou verwachten van een pup.

Er zijn veel onbetrouwbare fokkers die beweren dat hun Siberische Husky’s raszuiver zijn, terwijl ze dat in feite niet zijn. Hoewel deze honden nog steeds zo lief en loyaal zijn als raszuivere honden, kun je ook het gevoel hebben dat je bent opgelicht.

Om dit te voorkomen, zijn er verschillende factoren en kenmerken waar u op kunt letten om te bepalen of ze inderdaad raszuiver zijn.

Lees verder om erachter te komen hoe u een rasechte Siberische Husky kunt herkennen!

Husky

Het belang van het bepalen van een raszuivere Husky

Als u weet of uw hond raszuiver is, kunt u meer informatie over hem krijgen. Inclusief hoe ze er in de toekomst uit zullen zien, hun temperament en zelfs mogelijke gezondheidsproblemen.

Als u weet dat uw Siberische Husky raszuiver is, kunt u ze beter begrijpen, zonder verrassingen. U zult weten hoe ze zullen handelen, hun bewegingsvereisten en zelfs hun voorouders.

Dus, hier is hoe je kunt bepalen of je hond raszuiver is.

Uiterlijk

Rasechte Siberische Husky’s zijn middelgrote honden die tot 60 centimeter groot kunnen worden.

Ze hebben rechtopstaande en driehoekige oren, met bruine en/of blauwe ogen. Het hebben van een blauw en bruin oog is gebruikelijk voor rasechte Husky’s.

Deze honden variëren in kleur, van zwart tot puur wit. Hun dubbele vacht is middellang, dicht en pluche. Ze hebben ook een kleine kraag rond hun nek zonder lange pony langs hun staart en benen.

Rasechte Siberische Husky’s hebben typisch witte aftekeningen op hun benen en borst, terwijl hun staart goed behaard is. Hoewel markeringen niet op alle raszuivere Siberische Husky’s voorkomen, zijn deze markeringen bij geen enkel ander ras te vinden.

Temperament

Hoewel het temperament kan verschillen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe ze zijn opgeleid en het temperament van hun ouders, zijn er enkele gedragingen waar je op kunt letten bij een Siberische Husky om te bepalen of ze raszuiver zijn.

Hoewel ze koppig kunnen zijn, kunnen ze ook intelligent en onafhankelijk zijn. Dit betekent dat ze een vroege training en socialisatie nodig hebben, zodat ze kunnen uitgroeien tot goed opgevoede honden.

Deze honden zijn ook geweldige huisdieren, omdat ze over het algemeen vriendelijk en loyaal zijn aan hun eigenaren. Dit betekent ook dat ze bereid zijn om naar je commando’s te luisteren, waardoor ze geweldig zijn om te trainen.

Omdat ze een hoge prooidrift hebben, houden Siberische Husky’s ervan om rond te rennen en kleine dieren zoals katten en vee te achtervolgen. Ze houden ook van graven, vooral bij warm weer, om een koele plek te vinden om in te liggen.

Gelukkig houden ze niet van blaffen, terwijl ze af en toe wel kunnen huilen.

Lees hier de reviews van Husky eigenaren.

DNA-testen

Een nauwkeurige manier om te laten zien of uw Siberische Husky raszuiver is, is door middel van een DNA-test.

DNA-tests kunnen u niet alleen vertellen of ze raszuiver zijn, maar ze kunnen u ook meer vertellen over hun afkomst, uiterlijk, temperament en eventuele gezondheidsproblemen.

Er zijn verschillende manieren om het DNA van uw hond te testen – via een thuiskit of door een dierenarts.

Als alternatief kan het brengen van uw Siberische Husky naar de dierenarts uw dierenarts ook in staat stellen zijn ras te onderscheiden.

Gezondheid

Husky bij dierenarts met erfelijke aandoeningen

Rasechte Siberische Husky’s zijn over het algemeen een gezond ras, in vergelijking met andere rassen.

Ze staan bekend om hun vermogen om een gezond gewicht te behouden, schoon te zijn en vrij van geur en parasieten.

Ze zijn echter nog steeds vatbaar voor bepaalde ziekten, waaronder:

  • Staar
  • Progressieve retinale atrofie
  • Corneadystrofie
  • Zinktekort
  • Hypothyreoïdie

Als u zich bewust bent van deze gezondheidsproblemen en hun symptomen, kunt u het probleem in een vroeg stadium identificeren.

Vooral als uw Siberische Husky raszuiver is, is het belangrijk dat u over deze ziekten leest om ervoor te zorgen dat uw hond gezond is.

Conclusie

Als u weet of uw Siberische Husky raszuiver is, kunt u ze en hun behoeften beter begrijpen. Er zijn veel manieren om te bepalen of ze raszuiver zijn, van hun fysieke uiterlijk tot het ontvangen van stamboompapieren.

Uiteindelijk, ongeacht of uw hond raszuiver is of niet, is het belangrijk dat u hetzelfde van ze houdt.

Wilt u meer weten over dit ras? Lees onze andere artikelen over de Siberische Husky.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Siberische husky.

Husky -Laika

Hallo… Vandaag onze Laika 10 jaar geworden. We zijn zo gelukkig met haar, zo gezond en een super karakter. Dank aan de Woefkesranch. Ze word elke dag verwend met een wandeling. Ze leeft binnen in huis, ze heeft zelfs ons bed ingepalmd. Dankjewel nogmaals. Mevrouw Vanderhallen Masset Dilsen-Stokkem

Siberische Husky – Barry

Den Barry 2jaar geleden bij jullie gekocht in mei wordt hij 3 jaar

Husky – Akamaru

Bonjour, 

 

Voici quelques photos d’Akamaru. C’est vraiment un amour et tout le monde le trouve magnifique. 

 

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=e58042f4 10e7 48c9 babb eca4f690baca

Husky – Belle

Bonjour,
Avec mon compagnon nous avons acheté notre chien chez vous le 9juillet 2022.
Voilà maintenant 10mois qu’elle fait partie de notre famille et aujourd’hui elle fête son 1er anniversaire.
Voici Bella et quelques photos de son évolution 🐾

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Siberische husky – Will – Vorst, België

One-year-old 

And I changed my family life…. 

Will is geboren op 11/04/2022

Zora x Dodge

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=6f202ac9 f819 4f13 8e11 a5083f09aecc

Laika – Husky

Lieve medewerkers, 

 

Bij deze laten wij u weten dat onze husky Laika vandaag 9 jaar is geworden. We zijn zo gelukkig met haar. Dank aan jullie voor uw inzet elke dag voor de hondjes ❤️

 

Mvg AM

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=9e425bc0 6052 475f 80ba d5635ee7d99a

Husky – Dendermonde, België

Siberische Husky – Neo – Genk, België

Beste, neo bedankt u voor de wensen en dat jullie hem niet zijn vergeten.(zie hier een paar foto’s,eerste dag en nu)

Siberische Huksy – Vito – Izegem, België

Dag Marleen,

Dank voor de foto’s.

Vito heeft de rit naar huis goed verwerkt. Na het ontdekken van ons huis , wil hij eigenlijk altijd zo dicht mogelijk bij ons zijn om zijn rustjes te nemen.

Gr Davy en Melissa

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Siberische husky

Lees meer over de op onze blog.