Kunnen husky’s agressief zijn? Wat moet je weten?

Inhoudsopgave

Vanwege hun eigenzinnige persoonlijkheid en grootte vragen veel mensen zich af: “Zijn husky’s agressief?” Volgens de rasstandaard: “Het karakteristieke temperament van de Siberische Husky is vriendelijk en zachtaardig … hij vertoont niet de bezittelijke eigenschappen van de waakhond, noch is hij overdreven achterdochtig tegenover vreemden of agressief tegenover andere honden.”

Maar alleen omdat husky’s geen agressief ras zijn, wil nog niet zeggen dat ze onder de juiste omstandigheden niet agressief zullen worden. We zullen u door de soorten agressie leiden, hoe u moet omgaan met een agressieve husky en hoe u de waarschuwingssignalen van dreigende agressie kunt herkennen voordat deze begint. 

Husky speels

Verschillende soorten agressie

Omdat er verschillende soorten agressie zijn, kan elke hond, elk ras, agressief zijn. Dominante agressie, roofzuchtige agressie en territoriale agressie zijn de voorkomendste vormen van agressie bij honden. 

Hoewel honden slechts één vorm van agressie tegelijk kunnen vertonen, kunnen ze ook met meer dan één type tegelijk reageren. Het herkennen van de tekenen van elke vorm van agressie bij uw husky is van vitaal belang bij het corrigeren van hun gedrag. Laten we de verschillende vormen van agressie bij honden eens nader bekijken. 

Dominante agressie

Dominante agressie treedt op wanneer honden hun omgeving proberen te beheersen, inclusief de mensen en andere dieren erin. Veelvoorkomende tekenen van dominante agressie zijn onder meer het beklimmen van mensen en andere dieren, weigering om commando’s te gehoorzamen en agressievere vertoningen zoals grommen, happen en bijten. Honden die het gevoel hebben dat ze macht hebben over mensen en andere dieren, zullen hun invloed uitoefenen om een gevoel van controle te behouden. 

Vroege tekenen van dominante agressie openbaren zich vaak wanneer uw hond een puppy is. Verontschuldig zijn gedrag niet als hij snauwt of gromt wanneer je naar zijn voerbak of favoriete speeltje reikt. Door dit gedrag op jonge leeftijd te corrigeren, voorkomt u dat het erger wordt naarmate uw hond ouder wordt. Tekenen om op te letten zijn onder meer een starre houding, grommen, een vaste en niet-knipperende blik, een rechtopstaande staart en opdoemen over andere dieren. 

Om dominante agressie te corrigeren, moet je dienen als leider van de roedel. Geef uw hond niet de kans om controle over u uit te oefenen. Spreek krachtig, maar zonder agressie in je toon. Een muilkorf helpt het risico op bijten te minimaliseren en professionele hulp van gehoorzaamheidstraining kan nodig zijn. 

Husky agressie

Roofzuchtige agressie

Helaas is roofzuchtige agressie een veelvoorkomend probleem voor veel werkhonden. Omdat ze een sterke prooidrift hebben, kunnen husky’s kleinere dieren – inclusief kleine kinderen – zien bewegen als een bron van prooi. Om die reden raden we aan om uw husky in uw directe zichtlijn rond kinderen en andere dieren te houden. Als je katten, kleine honden of kleine huisdieren hebt, is een husky misschien niet het beste ras voor jou. 

Tekenen om op te letten zijn onder meer een vaste, directe blik, overmatig likken van de lippen, het lichaam dat zich aanspant ter voorbereiding op de uitval en een rechtopstaande staart. Als uw hond een groep dieren, kinderen of zelfs volwassenen aanvalt, is dit een duidelijk teken dat hij reageert op zijn instinctieve prooidrift. Dit gedrag moet onmiddellijk worden afgeremd, zodat uw hond leert dat u deze acties niet tolereert.

Omdat de prooidrift instinctief is, vereist het trainen van uw husky om niet agressief gedrag te vertonen een stevige behandeling en consistentie. Elk lid van uw gezin moet streng zijn voor uw hond. In de meeste gevallen is een scherp “nee” voldoende, maar als het gedrag aanhoudt, heeft u mogelijk de hulp nodig van een professionele hondengedragstherapeut. 

Territoriale agressie

Veel honden beschermen fel tegen wat ze als hun eigendom beschouwen, waaronder hun huis, hun tuin en hun gezin. Terwijl sommige honden gasten verwelkomen, reageren anderen agressief op een waargenomen invasie van hun persoonlijke ruimte. Het gedrag van territoriale agressie lijkt vaak op dat van dominante agressie en kan snauwen, happen en bijten omvatten. 

Het is hier belangrijk om uw hond ervan te overtuigen dat u de baas bent over het huis, omdat honden minder geneigd zijn om territoriaal te worden wanneer ze hun ruimte als uw territorium beschouwen in plaats van die van hen. Omdat honden reageren op non-verbale signalen, zullen ze het voelen als je angstig of bang bent voor vreemden.

U moet kalm leiderschap tonen wanneer u met vreemden in de buurt van uw hond omgaat. Laat vreemden je husky aaien of uitlaten in een hondenpark, zodat hij gewend is aan vreemden. Uw hond voorstellen aan de postbode of bezorger is een fantastische manier om uw hond te leren dat hij uw huis niet hoeft te beschermen tegen elke vreemdeling die hij ziet. 

Husky dominant

Afsluitende gedachten

Husky’s zijn zeer loyale, intelligente en aanhankelijke honden. Over het algemeen zijn husky’s niet vatbaar voor agressie. Agressief gedrag is echter mogelijk bij alle honden en dit gedrag moet worden gecorrigeerd bij het eerste teken van dominantie, territoriaal worden of het volgen van een prooi. Blijf standvastig tegenover uw hond, corrigeer zijn gedrag telkens als het zich voordoet, en wees niet bang om professionele hulp te zoeken als u die nodig heeft. 

Agressieve honden zijn geen slechte honden; het zijn honden die een goede training nodig hebben. Als hun eigenaar kunt u het verstrekken. 

Lees hier enkele reviews van baasjes met een Husky.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Siberische husky.

Husky – Shaiko

Bonjour,

Shaiko a fêter ses 1 an il y a quelques jours il est en parfaite santé et va très bien 🤩
Bon week-end à vous.
Voici quelque photos de lui 🙂🐾

Husky – Laika

Hallo… Vandaag onze Laika 10 jaar geworden. We zijn zo gelukkig met haar, zo gezond en een super karakter. Dank aan de Woefkesranch. Ze word elke dag verwend met een wandeling. Ze leeft binnen in huis, ze heeft zelfs ons bed ingepalmd. Dankjewel nogmaals. Mevrouw Vanderhallen Masset Dilsen-Stokkem

Siberische Husky – Barry

Den Barry 2jaar geleden bij jullie gekocht in mei wordt hij 3 jaar

Husky – Akamaru

Bonjour, 

 

Voici quelques photos d’Akamaru. C’est vraiment un amour et tout le monde le trouve magnifique. 

 

 

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=e58042f4 10e7 48c9 babb eca4f690baca

Husky – Belle

Bonjour,
Avec mon compagnon nous avons acheté notre chien chez vous le 9juillet 2022.
Voilà maintenant 10mois qu’elle fait partie de notre famille et aujourd’hui elle fête son 1er anniversaire.
Voici Bella et quelques photos de son évolution 🐾

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Siberische husky – Will – Vorst, België

One-year-old 

And I changed my family life…. 

Will is geboren op 11/04/2022

Zora x Dodge

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=6f202ac9 f819 4f13 8e11 a5083f09aecc

Laika – Husky

Lieve medewerkers, 

 

Bij deze laten wij u weten dat onze husky Laika vandaag 9 jaar is geworden. We zijn zo gelukkig met haar. Dank aan jullie voor uw inzet elke dag voor de hondjes ❤️

 

Mvg AM

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0? Si=8000000025101976&pi=9e425bc0 6052 475f 80ba d5635ee7d99a

Husky – Dendermonde, België

Siberische Husky – Neo – Genk, België

Beste, neo bedankt u voor de wensen en dat jullie hem niet zijn vergeten.(zie hier een paar foto’s,eerste dag en nu)

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Siberische husky

Lees meer over de op onze blog.