Maltezer prijs: De prijs van een Maltezer pupje?

Wat kost een Maltezer?

Hoeveel je voor een Maltezer betaald hangt af van verschillende factoren. Een puppy is meer gewild dan een volwassen maltezer, dus zal de prijs meestal duurder zijn.

De prijs van een maltezer puppy zal gemiddeld tussen 1000 euro en 2000 euro liggen. Daarna kost een maltezer 40 tot 100 euro per maand, afhankelijk hoeveel luxe je je hond gunt.

Maltezer fokkers zijn populairder dan een pup uit een winkel, dit vertaald hem meestal ook in de vraagprijs. Hieronder de drie grootste verschillen van waar je een maltezer kunt kopen.

Een puppy van een fokker

Een fokker kweekt zijn puppy’s zelf. Als bewijs kun je de mama met haar pups bekijken, kun je dit niet dan moet je je vragen stellen bij de fokker!

Een fokker verzorgt zijn fokdieren gedurende een langere periode en heeft hier dus kosten aan. Dit moet een handelaar niet doen, die koopt en verkoopt enkel maar pups.

Gemiddeld moet je tellen dat een maltezer fokker tussen 1000 en 2000 euro vraagt voor een puppy. Bekijk onze beschikbare pups voor te weten wat onze prijs nu is.

Een puppy van een hondenwinkel

Een puppy handelaar moet geen ouderdieren verzorgen en dat zijn dus minder kosten voor hem. Ook is de import van honden de laatste jaren niet zo populair meer. Minder populaire honden kosten dan ook minder.

Voor een maltezer puppy bij een handelaar tel je best tussen 750 en 1500 euro, afhankelijk van deze factoren.

Een hond van het asiel

Een hond uit een asiel is het goedkoopste. Let wel op want je vindt bijna geen maltezer pups in een asiel. Volwassen honden zijn vanzelf al goedkoper dan puppy’s.

Voor een asiel maltezer moet je verwachten tussen 150 en 450 euro te betalen. De hond heeft dan wel een verleden, je heeft een hond een nieuwe kans.

Wat zijn de kosten voor toebehoren?

maltezer prijs

Een hond heeft toebehoren nodig om zijn leven te starten bij u thuis. Een mandje of kussen is waarschijnlijk het belangrijkste. Maar vergeet ook niet aan een hondenbench te denken. Eet en drinkpotten zijn ook een must, net als het voer om te starten. Een hals- en leiband is natuurlijk ook nodig.

De basis benodigdheden kosten gemiddeld tussen 150 en 250 euro. Wenst u iets meer luxe of iets meer toebehoren, dan zul je meer moeten betalen.

Wat kost een maltezer maandelijks?

De verzorging van een hond kost geld, voer, speelgoed en medische kosten zijn, maar enkele zaken waarvoor je je portefeuille moet boven halen.

Gemiddeld kost een maltezer tussen de 40 en 100 euro per maand.

Voeding en speelgoed

Een maltezer is een klein hondenras en zal niet zo veel eten als een grote labradoodle. Een volwassen maltezer zal tussen 30 en 70 gram kwaliteitskorrels per dag eten. De prijs voor kwaliteitsvoeding is 5 tot 10 euro per kilogram. De voedingskosten per maand van een maltezer komen dus tussen 5 en 20 euro.

Een gemiddelde klant geeft 2 tot 4 keer per week een beentje aan zijn hond. Een zak met 100 snacks kost gemiddeld tussen 20 en 50 euro. Dit komt neer op een kost van 4 tot 10 euro per maand.

Als je elke maand een nieuw speeltje geeft, zal je hond tevreden zijn. Speelgoed voor honden kost tussen 1 en 20 euro per stuk.

Dit brengt de voedingskost per maand voor een maltezer op 10 tot 30 euro. Speelgoed kosten kunnen oplopen tot 20 euro per maand.

Opvoedingskosten

Het opvoeden van een hond begint met socialisatie en zindelijkheidstraining. Voor zindelijkheid bevelen wij het gebruik van trainingpads aan, deze komen op ongeveer 25 euro bij bol.com.

Je moet je puppy ook goed gedrag aanleren. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook naar de hondenschool gaan of een online cursus volgen. Reken ongeveer 90 tot 150 euro voor een reeks van tien groepslessen bij een hondenschool.

Medische kosten

De medische kosten van een Maltezer hangen er sterk van af hoe gezond je puppy is. Er zijn basis kosten en dan heb je de kosten voor de pechvogel of moet ik pechhond zeggen.

De basiskost voor een puppy houdt in het vaccineren, controle van je pup en eventueel medicijnen. De prijs zal daarvoor tussen 50 en 300 euro liggen, afhankelijk hoeveel keer je op visite moet bij de dierenarts en wat hij moet doen aan je puppy.

Ongeveer 1 à 2% van de hondjes heeft pech en moet op jonge leeftijd een dure operatie ondergaan. Dan kun je makkelijk 700 tot 2000 euro betalen voor de operatie.

Welke factoren bepalen de prijs?

Er zijn veel factoren die de prijs van een maltezer bepalen. Een belangrijke factor is de reputatie van de fokker. Als de fokker al heel lang fokt en bekend staat voor het fokken van hoge kwaliteit pups, dan zul je waarschijnlijk meer uitgeven.

De leeftijd van een puppy is ook een belangrijke rol, iedereen wilt een jonge puppy. Hierdoor zijn de oudere pups goedkoper dan de jonge pups.

Ook speelt de eenvoudige regel van vraag en aanbod een rol. Als een fokker veel pups tegelijk heeft, zal hij sneller geneigd zijn om een korting te geven.

Soms wordt er een hele kleine maltezer geboren, deze pup heeft extra zorgen nodig. Dit alleen maakt de mini-maltezers duurder. Dan is er ook nog het feit dat mini-maltezers populairder zijn, dat betekent dus ook duurder.

Soms gebeurt het dat vrouwelijke dieren iets duurder zijn omdat ze meer gewild zijn. Echter houdt niet elke fokker hier rekening mee.

Een maltezer kopen: Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een maltezer komt veel kijken. Je zult al snel heel wat tijd steken in het zoeken van je beste vriend.

Om de kans op succes te vergroten, wil ik je nog enkele tips meegeven:

  • Neem een kijkje bij verschillende fokkers en schrap die fokkers waar je een slecht gevoel bij hebt. Bij het kopen van een hond is het zeer belangrijk dat je de fokker vertrouwd
  • Kijk bij de fokker hoe de honden worden grootgebracht
  • Vraag aan de fokker of dat de moederhond genoeg hersteltijd krijgt na de bevalling, dat is minstens 12 maanden.
  • Vraag aan de fokker of dat de juiste papieren aanwezig zijn, dit houdt minstens in het paspoort, koop en garantie overeenkomst en eventueel een stamboom als de fokker schoonheidswedstrijden loopt.