Maltezer prijs: De prijs van een Maltezer pupje?

Wat kost een Maltezer?

Hoeveel je voor een Maltezer betaald hangt af van verschillende factoren. Een puppy is meer gewild dan een volwassen maltezer, dus zal de prijs meestal duurder zijn.

De prijs van een maltezer puppy zal gemiddeld tussen 1000 euro en 2000 euro liggen. Daarna kost een maltezer 40 tot 100 euro per maand, afhankelijk hoeveel luxe je je hond gunt.

Maltezer fokkers zijn populairder dan een pup uit een winkel, dit vertaald hem meestal ook in de vraagprijs. Hieronder de drie grootste verschillen van waar je een maltezer kunt kopen.

Een puppy van een fokker

Een fokker kweekt zijn puppy’s zelf. Als bewijs kun je de mama met haar pups bekijken, kun je dit niet dan moet je je vragen stellen bij de fokker!

Een fokker verzorgt zijn fokdieren gedurende een langere periode en heeft hier dus kosten aan. Dit moet een handelaar niet doen, die koopt en verkoopt enkel maar pups.

Gemiddeld moet je tellen dat een maltezer fokker tussen 1000 en 2000 euro vraagt voor een puppy. Bekijk onze beschikbare pups voor te weten wat onze prijs nu is.

Een puppy van een hondenwinkel

Een puppy handelaar moet geen ouderdieren verzorgen en dat zijn dus minder kosten voor hem. Ook is de import van honden de laatste jaren niet zo populair meer. Minder populaire honden kosten dan ook minder.

Voor een maltezer puppy bij een handelaar tel je best tussen 750 en 1500 euro, afhankelijk van deze factoren.

Wat zijn de kosten voor toebehoren?

Maltezer prijs

Een hond heeft toebehoren nodig om zijn leven te starten bij u thuis. Een mandje of kussen is waarschijnlijk het belangrijkste. Maar vergeet ook niet aan een hondenbench te denken. Eet en drinkpotten zijn ook een must, net als het voer om te starten. Een hals- en leiband is natuurlijk ook nodig.

De basis benodigdheden kosten gemiddeld tussen 150 en 250 euro. Wenst u iets meer luxe of iets meer toebehoren, dan zul je meer moeten betalen.

Wat kost een maltezer maandelijks?

De verzorging van een hond kost geld, voer, speelgoed en medische kosten zijn, maar enkele zaken waarvoor je je portefeuille moet boven halen.

Gemiddeld kost een maltezer tussen de 40 en 100 euro per maand.

Voeding en speelgoed

Een maltezer is een klein hondenras en zal niet zo veel eten als een grote labradoodle. Een volwassen maltezer zal tussen 30 en 70 gram kwaliteitskorrels per dag eten. De prijs voor kwaliteitsvoeding is 5 tot 10 euro per kilogram. De voedingskosten per maand van een maltezer komen dus tussen 5 en 20 euro.

Een gemiddelde klant geeft 2 tot 4 keer per week een beentje aan zijn hond. Een zak met 100 snacks kost gemiddeld tussen 20 en 50 euro. Dit komt neer op een kost van 4 tot 10 euro per maand.

Als je elke maand een nieuw speeltje geeft, zal je hond tevreden zijn. Speelgoed voor honden kost tussen 1 en 20 euro per stuk.

Dit brengt de voedingskost per maand voor een maltezer op 10 tot 30 euro. Speelgoed kosten kunnen oplopen tot 20 euro per maand.

Opvoedingskosten

Het opvoeden van een hond begint met socialisatie en zindelijkheidstraining. Voor zindelijkheid bevelen wij het gebruik van trainingpads aan, deze komen op ongeveer 25 euro bij bol.com.

Je moet je puppy ook goed gedrag aanleren. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook naar de hondenschool gaan of een online cursus volgen. Reken ongeveer 90 tot 150 euro voor een reeks van tien groepslessen bij een hondenschool.

Medische kosten

De medische kosten van een Maltezer hangen er sterk van af hoe gezond je puppy is. Er zijn basis kosten en dan heb je de kosten voor de pechvogel of moet ik pechhond zeggen.

De basiskost voor een puppy houdt in het vaccineren, controle van je pup en eventueel medicijnen. De prijs zal daarvoor tussen 50 en 300 euro liggen, afhankelijk hoeveel keer je op visite moet bij de dierenarts en wat hij moet doen aan je puppy.

Ongeveer 1 à 2% van de hondjes heeft pech en moet op jonge leeftijd een dure operatie ondergaan. Dan kun je makkelijk 700 tot 2000 euro betalen voor de operatie.

Welke factoren bepalen de prijs?

Er zijn veel factoren die de prijs van een maltezer bepalen. Een belangrijke factor is de reputatie van de fokker. Als de fokker al heel lang fokt en bekend staat voor het fokken van hoge kwaliteit pups, dan zul je waarschijnlijk meer uitgeven.

De leeftijd van een puppy is ook een belangrijke rol, iedereen wilt een jonge puppy. Hierdoor zijn de oudere pups goedkoper dan de jonge pups.

Ook speelt de eenvoudige regel van vraag en aanbod een rol. Als een fokker veel pups tegelijk heeft, zal hij sneller geneigd zijn om een korting te geven.

Soms wordt er een hele kleine maltezer geboren, deze pup heeft extra zorgen nodig. Dit alleen maakt de mini-maltezers duurder. Dan is er ook nog het feit dat mini-maltezers populairder zijn, dat betekent dus ook duurder.

Soms gebeurt het dat vrouwelijke dieren iets duurder zijn omdat ze meer gewild zijn. Echter houdt niet elke fokker hier rekening mee.

Een maltezer kopen: Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een maltezer komt veel kijken. Je zult al snel heel wat tijd steken in het zoeken van je beste vriend.

Om de kans op succes te vergroten, wil ik je nog enkele tips meegeven:

  • Neem een kijkje bij verschillende fokkers en schrap die fokkers waar je een slecht gevoel bij hebt. Bij het kopen van een hond is het zeer belangrijk dat je de fokker vertrouwd
  • Kijk bij de fokker hoe de honden worden grootgebracht
  • Vraag aan de fokker of dat de moederhond genoeg hersteltijd krijgt na de bevalling, dat is minstens 12 maanden.
  • Vraag aan de fokker of dat de juiste papieren aanwezig zijn, dit houdt minstens in het paspoort, koop en garantie overeenkomst en eventueel een stamboom als de fokker schoonheidswedstrijden loopt.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Maltezer.

Maltezer – Rosie uit Geraardsbergen

Hallo dag Marleen en Wannes, 

Hier nog eens wat nieuws over onze Malthezer pup Rosie, alles gaat super goed met haar ze groeit als kool maar is toch een kleintje, ze heeft een eigen karaktertje maar is super lief en een knuffel meisje, ik stuur nog wat foto’s mee van haar eerste knipbeurt gisteren ze is om op te eten grtjs Lorrez Paul en katty 

R5r8b41ynn6s3zkh2fjdlw1y jdb1s1mxsw3yrqtc1x0cglw1gy2tg1q1bppw3gjcv21s4k9pw1zmqqy1 yr87n1s4kbj4w1

Maltezer Louca: Schattige puppy’s

Dag Marleen & Wannes,

 

Wat schattige Maltezer puppy’s hebben jullie weer,

wij raden deze zeker aan,

want wij hebben een mooi schatje van jullie.

 

lieve groetjes,

Fam.Verloo en Louca uit Hoboken 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxrr3w3fqvjt4t4fnjw2pjnzz1h36dv0? Si=8000000024329025&pi=ea53a8ba d3e9 4f83 88cf 37e965d189c7

Maltezer – Petange, Luxemburg

Elle dort sur la place de mon bichon qui est mort
 
Elle est née le 29/05/2022.
Mapa x Samson

 

Maltezer – Rik – Oudsbergen, België

Onze Rik is een zeer levendige hond die het liefst van al de hele dag in de tuin zou rondrennen. Hij gaat graag wandelen ,is niet graag alleen en knoken zijn zijn lievelingssnoepjes.

Groetjes,

Jos en Jeannine L
Oudsbergen

Maltezer – Robert – Gent, België

Thank you so much for congratulations 🙂

 

Robert is a great, happy and super active puppy! Here are some pictures of him.

 

Thank you again :))

 

Kind regards 

Mariia

 

Robert was born on the 15th of april 2022.
Snowy x Samson

 

Maltezer – Lexy – Ganshoren, België

Merci, notre petit Lexy nous comble de bonheur, il n’est pas encore tout à fait propre mais il est joyeux, gentil, affectueux et en bonne santé.

 

En pièces jointes quelques photos,

 

Bonne journée, 

 

 

Isabelle

Lexy est née le 15/04/2022.

Snowy x Samson

Maltezer – Plush

Beste,

Vorige week, 30/01/23, is onze Plush, een Maltezer geboren 03/01/2006 in de Woefkensranch, van ouderdom in onze armen overleden.
Wij zijn dus heel tevreden van de Woefkensranch. 17 jaar oud, het is niet niks.
Momenteel zijn we alles nog aan het verwerken, maar stilletjes aan durven we al te denken aan een nieuwe dikke vriend.
We zouden dan opnieuw voor een Maltezer opteren.
Ik schreef me in en zal dan wel een mail ontvangen mocht er een nestje zijn.
Wij wilden jullie toch even bedanken voor onze Plush en hopen op termijn weer net zo’n goede, leuke hond bij jullie te kunnen kopen.
Aangezien we een volgende pup weer de volle aandacht willen geven, schatten we dat we er rond de zomer wel weer klaar voor zullen zijn.
met vriendelijke groeten
W & N

 

F18dqhb0v1 gpw8flmpww5hnct22zgcz1w8cskd61n7yzsmwcqj8wxr xvw2rn34r64v6w1cdlmn1h36dv0 3

Maltezer: Babbetje


Gelukkig Nieuwjaar van Babbetje uit Bredene

Maltezer – Louca

Hallo Marleen en Wannes,

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en het

allerbeste voor 2023 !

lieve groetjes ,

Fam.Verloo en Louca uit Hoboken

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Maltezer

Lees meer over de op onze blog.