Als het op hondenbedden aankomt, is er niet één maat voor iedereen – Labradoodles en dwergkeesjes hebben verschillende behoeften, net als puppy’s en senior honden.

Om de beste hondenmanden voor uw viervoeter te vinden, heeft u basisinformatie nodig, zoals de leeftijd en het gewicht van uw pup. Maar je hebt ook meer specifieke dingen nodig, zoals hun slaapstijl, als ze warm worden, of ze nu op dingen kauwen of nerveuze plassen zijn, of als ze graag modder het huis in speuren. 

Net zoals wanneer u een matras voor uzelf kiest, moet u overwegen wat uw pup het meest comfortabel maakt. Zeker als je bedenkt hoeveel tijd ze slapen, dat kan oplopen tot wel 80 procent van de dag.

Je kunt best uw zoektocht beginnen met de grootte van uw hond. “Meet van neus tot staart”, zeggen wij. Voeg voor de zekerheid een paar centimeter toe aan die meting. Wij raden aan om te kiezen voor een bed dat iets te groot is, zodat uw hond de ruimte heeft om zich uit te spreiden. 

Omdat er zoveel verschillende stijlen en merken zijn om uit te kiezen, is het belangrijk je in te lichten over de beste hondenbedden.

Beste hondenmanden – Algemeen

Beste hondenmanden
Beste hondenmanden

Dit orthopedisch hondenkussen van Trixie is het beste hondenbed voor de meeste honden. Het hondenkussen bestaat in verschillende maten, dus voor elk ras een geschikte mand.

Een orthopedisch kussen bestaat uit een traagschuim vulling. Daardoor vormt het kussen zich naar de vorm en lighouding van de hond.

Beste keuze voor de auto

Beste hondenmand auto
Beste hondenmanden

Dit hondenkussen is ideaal voor wie zijn hond in de auto wilt vervoeren en geen vuile zetels wilt hebben.

Je vouwt het open op de achterbank zodat het de volledige achterbank bedekt. Geen kans meer op een vuile auto!

Het kussen heeft een dunne vulling waardoor uw achterbank nog comfortabeler wordt.

Het zachtste hondenkussen

Zachte hondenmand
Beste hondenmanden

De Snoozle hondenmand is de zachtste hondenmand op de markt verkrijgbaar. De vorm van de mand bootst het natuurlijke nestgedrag na.

Je kunt ze bij elk interieur laten passen want ze bestaan wel in 7 kleuren. En met 5 maten van Small tot XXL passen ze voor zowat elk hondenras.

Beste budget mand

Goedkope hondenmand - super kwaliteit
Beste hondenmanden

Met een prijsklasse van amper 30 euro is dit de beste budget hondenmand. Hij is ook wasbaar in de wasmachine volgens enkele klanten die de mand hebben. Nadeel is dat hij voor de extra grote rassen wel wat te klein is.