Hondenverzekering vergelijken, welke bevelen wij aan?

Eigenaar van een hond? Dan wil je toch ook het beste voor je trouwe viervoeter? Als je een huisdier hebt, dan weet je dat dit gepaard gaat met een aantal vaste kosten zoals voeding, inentingen, een bezoek aan de dierenarts… Maar heb je ook al stil gestaan bij de onvoorziene kosten? Wat als je hond opeens (ernstig) ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval? Dan kunnen de kosten van de dierenarts of de kosten van de nodige behandelingen hoog oplopen. Als je hond geopereerd moet worden, betaal je al gauw € 500 – € 900. Voor deze onvoorziene dierenartskosten en/of behandelingskosten zou je een beroep kunnen doen op een hondenverzekering.

Wat is een hondenverzekering?

Zoals de benaming van deze verzekering het omschrijft, verzeker je jouw hond met de hondenverzekering. Het beschermt je beste vriend, door de kosten van de dierenarts of de kosten die gepaard gaan met een behandeling te vergoeden. Opgelet deze kosten moeten wel gerelateerd zijn aan een ziekte of aan een ongeval. Kosten naar aanleiding van een dierenartsbezoek voor inentingen of een gewone check-up worden niet vergoed door de hondenverzekering.

Op dit moment is Corona Direct een van de weinige aanbieders van hondenverzekeringen op de Belgische markt. Onafhankelijk van de gekozen formule van Corona Direct (Brons, Zilver of Goud), betaal je als eigenaar van de hond (= verzekeringnemer) een vrijstelling per schadegeval (= eigen bijdrage in de kosten van behandelingen). Dit houdt in dat je zelf 20% van de kosten moet betalen, hierbij wordt er rekening gehouden met een minimum bedrag van € 100.

Hierbij enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1: Stel je hond moet geopereerd worden en de factuur bedraagt € 900, dan krijg je (na het indienen van de factuur) € 720 terugbetaald. Je betaalt zelf 20% van de kosten = € 180.

Voorbeeld 2: Stel je hond wordt aangereden door een auto en op het eerste zicht lijkt je hond niks te hebben. Om zeker te zijn, ga je met jouw hond naar de dierenarts om het te laten onderzoeken. In totaal betaal je € 200 aan de dierenarts voor de onderzoeken. Je krijgt dan niet € 160 (= 80%) terugbetaald van de hondenverzekering maar € 100, aangezien voor de vrijstelling een minimum bedrag van € 100 geldt.

Hondenverzekering

Wat dekt de hondenverzekering?

Zoals eerder aangehaald, kan je bij Corona Direct kiezen tussen verschillende formules: Brons, Zilver of Goud. Elke formule voorziet als basis waarborg, een dekking voor dierenartskosten of dierenartsbehandelingen indien deze kosten gepaard gaan met een ziekte of een ongeval.

Kies je voor een uitgebreidere formule (Zilver of Goud), dan voorziet de hondenverzekering veel meer dekkingen:

 • Als je hond sterft naar aanleiding van een ziekte of een ongeval. Dan ontvang je een vergoeding ter waarde van de aankoopprijs van je hond. De aankoopprijs van jouw hond is altijd opgenomen in de bijzondere voorwaarden van de overeenkomst. Ook hier is er sprake van een maximum bedrag dat wordt uitgekeerd. Heb je de formule Zilver afgesloten, dan wordt er maximum € 400 vergoed. Onderschrijf je Goud, dan wordt er maximum € 750 vergoed.
  Opgelet: als jouw trouwe viervoeter 6 jaar of ouder is en sterft door een ziekte, dan wordt er geen vergoeding uitbetaald. Is je hond al op leeftijd en sterft hij of zij door een ongeval, dan krijg je wel een vergoeding.
 • Is je hond plots verdwenen of gestolen? Dan kan je een beroep doen op je hondenverzekering voor de advertentiekosten om je hond terug te vinden. Je moet dan wel vooraf de verzekeraar op de hoogte brengen van deze zoekactie én een schriftelijke goedkeuring krijgen. Zodra je dit hebt ontvangen, kan je de advertentiekosten recupereren van de verzekeraar mits je de verzekeraar een factuur bezorgt. Daarnaast vergoed de hondenverzekering ook het vindersloon (= beloning). De vinder mag wel niemand van je familie zijn of iemand waarmee je samenwoont. Ook hier wordt maximum € 400 tot € 750 vergoed.
 • Je hond is al meer dan 45 dagen spoorloos. Reden: je hond is weggelopen én je kan hem of haar niet meer terugvinden of je hond is gestolen. Als je dit binnen de 24 uur hebt aangegeven bij de politie, dan kan je voor het verlies van je hond vergoed worden (maximum € 400 tot € 750).
 • Ben je zelf of iemand van je familie even buiten strijd én is een opname van meer dan 4 dagen in het ziekenhuis nodig? Wist je dat je dan een beroep kan doen op de hondenverzekering? Als jij of iemand van je familie meer dan 4 dagen gehospitaliseerd wordt, dan voorziet de verzekeraar een vergoeding voor de opvangkosten (maximum € 400 tot € 750 per kalenderjaar!).
  Opgelet: wordt iemand gehospitaliseerd omwille van een medische aandoening die al gekend was bij het afsluiten, een bevalling of een zwangerschap, … Dan komt de hondenverzekeraar hier niet tussen, de opvangkosten van je hond worden dan niet terugbetaald.
 • Wat als je net je vakantie hebt geboekt én zeven dagen voor je vertrek, je hond een levensnoodzakelijke operatie moet ondergaan? Dan kan je een beroep doen op de dekking reisannulatie. De verzekeraar voorziet dan een tegemoetkoming van maximum € 750 tot € 2.000 per kalenderjaar voor de annuleringskosten die je niet hebt kunnen terugvorderen
Corona Direct BronsCorona Direct ZilverCorona Direct Goud
Maximum terugbetaling€ 1500€ 2500€ 3500
Vergoeding bij overlijden door ziekte of ongevalGeen€ 400€ 750
Vergoeding bij diefstal of verliesGeen€ 400€ 750
Vergoeding voor advertentiekosten als je hond weglooptGeen€ 400€ 750
opvang vergoedinggeen€ 400€ 750
Vergoeding reis annulering ter aanleiding van ziekte of ongevalgeen€ 750€ 2000

Meer informatie omtrent de basis dekking (Brons) en de uitgebreidere dekkingen (Zilver en Goud), kan je terugvinden in de algemene voorwaarden van de hondenverzekeraar (Corona Direct).

Wat dekt het niet?

Om een verzekering voor je hond te kunnen afsluiten, moet je hond altijd officieel ingeschreven zijn. Als je hond officieel is ingeschreven door jouw dierenarts, dan heeft je hond een hondenpaspoort. Daarnaast is het ook belangrijk dat jouw hond de vereiste vaccinaties heeft gekregen, is dit niet het geval dan kan je geen hondenverzekering afsluiten

Als je een hondenverzekering afsluit, dan zijn er een aantal zaken niet gedekt. Alle uitsluitingen kan je eveneens terugvinden in de algemene voorwaarden van de verzekeraar. Hierbij een aantal voorbeelden van zaken die niet gedekt worden door de hondenverzekering:

 • Gewone kosten van een dierenartsbezoek (niet naar aanleiding van een ziekte of ongeval)
 • Wordt je hond ziek binnen de 20 dagen nadat je de hondenverzekering hebt afgesloten, dan kan je geen beroep doen op de hondenverzekering. Wordt je hond ziek 20 dagen na aanvang van de overeenkomst, dan worden de kosten voor behandeling etc. wel gedekt. .
 • Inentingen van je hond worden niet terugbetaald. Indien je hond gevaccineerd wordt, betaal je als eigenaar van de hond zelf deze kosten.
 • Castratie of sterilisatie van je hond is niet gedekt, tenzij het medisch gezien noodzakelijk is voor het welzijn van je hond of als je vooraf een goedkeuring hebt gekregen van de verzekeraar.
 • Orgaantransplantatie
 • Gedragsproblemen en opvoedingsbegeleiding.
 • Gevolgen van een ziekte waartegen uw hond ingeënt kon worden, zoals hepatitis, leptospirose, parvovirus en hondenziekte.

Bereken online de prijs van een hondenverzekering

Wil je ook het beste voor je hond? Kom niet voor verrassingen te staan bij onverwachte omstandigheden, zoals je hond die plots ernstig ziek wordt of zijn of haar poot breekt. Je wilt toch ook dat je hond de nodige behandelingen krijgt én deze kosten kunnen jammer genoeg hoog oplopen. Bereken daarom snel en eenvoudig de prijs van een hondenverzekering én bescherm je hond tegen het onverwachte.