Nu het belang van belonen bij de opvoeding van honden aangetoond werd, is het belangrijk even na te denken over de soort van beloning. Gezonde tussendoortjes is ook voor je hond belangrijk!

Geen suiker

Vroeger gaf iedereen zijn hond een klontje suiker als snoepje, maar die tijd is gelukkig voorbij. Suiker is schadelijk voor het gebit en hun algemene welzijn. Steeds meer honden kampen met overgewicht. Dit zorgt voor suikerziekte, reuma, kortademigheid of nierproblemen. Redenen genoeg dus om je hond een gezonde tussendoortjes te geven!

Sommige stoffen, zoals cola, chocolade en thee zijn zelfs giftig voor honden. Er zit theobromine in. Dat is een stof waarvan je hond in shock kan gaan en zelfs kan sterven. Ook suikervrij snoepgoed is niet goed voor een hond. Dit bevat vaak xylitol, een vervangmiddel voor suiker. Alhoewel deze stof onschadelijk is voor de mens, kan het dodelijk zijn voor je honden.

Gezonde tussendoortjes
Gezonde tussendoortjes voor uw hond

Goed voor de mens, soms slecht voor de hond

Gezonde tussendoortjes voor de mens, kunnen soms je honden ziek maken:

Wat mag wel?

Een hondenkoekje nu en dan is ongevaarlijk. Een stukje appel of rauwe wortel kan ook geen kwaad. Weet wel dat het niet om de hoeveelheid gaat, maar om het krijgen van iets. Je hond is even tevreden met een klein stukje koek als met een hele koek. Je kan best hondenkoekjes geven, omdat die minder schadelijke stoffen bevatten. Bovendien zijn ze beter voor hun gebit.

Uit ‘Familie’ december 2007