Huidkwalen behandelen met homeopathie

 

Sulfur is het meest gebruikt homeopathie middel bij aandoeningen.

Sulfer grijpt diep in de stofwisseling van de lever en van de huid. Het geneesmiddel geeft dikwijls de stimulatie die het organisme nodig heeft, om bijvoorbeeld na een ernstige ziekte, na een vergiftiging , na het niet verdragen van een medicijn of tijdens de rui de orgaanfunctie te reactiveren. 


Met sulfur D12, 1 x daags  1  dosis gedurende 5 dagen kan worden bereikt dat de ondervacht binnen enkele dagen volkomen loslaat, evenals alle vettige en vervilte haren en dat de huid niet meer zo jeukt.


De roos verdwijnt en er vormt zich een nieuwe, schone en gezonde vacht. 
Hetzelfde geldt voor de verlengde vacht-ruiperiode, of als de beschreven ongezonde vacht zich al heeft ontwikkeld of voor de tussen vachtrui in juni en december, waar veel honden problemen mee hebben. 


De hond kan ook homeopathisch worden behandeld als de vachtaandoening het gevolg is van een ziekte, een vergiftiging , na medicijngebruik of na verandering van voer. 


De beschreven huid-en vachtkwalen kunnen ook optreden als de hond uitsluitend droogvoer te eten krijgt, of niets anders dan kant-en-klaarvoer of etensresten (met name worst, gekruid vlees en jus) Dit soort voer werkt huidaandoeningen in de hand, omdat de stofwisseling van de lever te zwaar wordt belast, wat via de huid tot uiting komt.


Natuurlijk kunnen lang niet  alle eczemen met Sulfur worden aangepakt; vaak moeten ook andere middelen in  overweging worden genomen. Maar het beginnen van de behandeling met het geven van een eenmalige dosis Sulfur D30 is echter in bijna alle bestaande gevallen zeer gunstig gebleken. De honden reageren vervolgens veel betere op het eigenlijke geneesmiddel.

 

 

 

bron: Natuurgeneeswijzer voor uw hond - door Dr. Barbara Rakow