Maltipoo pups te koop, België

Inhoudsopgave

Bent u op zoek naar een puppy? Zo ja, dan overweegt u misschien een Maltipoo puppy als huisdier. Het zijn geweldige familiehonden.

De Maltipoo is een hybride ras dat een mix is van een Maltezer en een Poedel. Ze staan bekend als zachtaardig, speels, actief en intelligent. Ze zijn ook aanhankelijk en zijn geduldige en vriendelijke metgezellen voor mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen, volwassenen en senioren.

Ze worden beschouwd als een klein ras en hebben niet veel ruimte nodig, waardoor ze goed passen in appartementen. Een goede socialisatie is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen opschieten met andere huisdieren en geen verlatingsangst krijgen als ze te lang alleen gelaten worden.

Als hybride ras worden Maltipoos niet erkend door de American Kennel Club of de Kennel Club en worden ze niet geclassificeerd als rashonden. Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel de Maltezer bekend staat om zijn minder allergene vacht, geen enkele hond echt hypoallergeen is.

Uiterlijk van een Maltipoo

Volgens verschillende bronnen kan het uiterlijk van een Maltipoo variëren, afhankelijk van de specifieke mix van Maltezer en Poedel. Ze kunnen tot 35 centimeter hoog worden en wegen tussen de 2 en 9 kilogram.

Hun vacht is zacht en kan verschillen in textuur van recht tot krullend tot golvend. De meest voorkomende Maltipoo vacht is middellang, golvend en licht van kleur. Bovendien kunnen ze zowat elke kleur hebben, maar ze zijn meestal wit en crème.

Als een designer ras, kan het een uitdaging zijn om hun uiterlijk met zekerheid te voorspellen, en ze kunnen tweekleurig of driekleurig zijn, of zelfs een gemarmerde vacht hebben.

Verzorging

Maltipoos hebben een vacht die kan variëren van recht tot krullend of golvend, en ze hebben de reputatie hypoallergeen of weinig verharend te zijn. Toch moeten ze regelmatig worden geborsteld om hun vacht te onderhouden, klitten te voorkomen en ervoor te zorgen dat hun huid gezond blijft. Hier volgen enkele tips voor het verzorgen van een Maltipoo:

 1. Borstel de vacht van uw Maltipoo regelmatig om klitten en vervilting te voorkomen. Gebruik een slickerborstel om losse haren te verwijderen en eventuele knopen of matten te ontwarren. U kunt ook een kam gebruiken om resterende klitten te verwijderen.
 2. Was uw Maltipoo wanneer nodig, afhankelijk van hoe vuil hij wordt. Zorg ervoor dat u een hondenspecifieke shampoo gebruikt die zacht is voor hun huid.
 3. Maltipoos moeten regelmatig geknipt worden om hun vacht in vorm en lengte te houden. U kunt ze naar een professionele trimsalon brengen of leren het zelf te doen. Trim het haar rond hun gezicht, oren, poten en billen om ze schoon en hygiënisch te houden.
 4. Knip de nagels van je hond regelmatig om te voorkomen dat ze te lang en oncomfortabel worden. U kunt een guillotineknipper of een Dremel gebruiken om ze te vijlen.
 5. Controleer de oren van uw hond regelmatig op tekenen van roodheid, irritatie of infectie. Maak ze schoon met een watje en een zachte oorreiniger.

Door deze verzorgingstips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw Maltipoo er op zijn best uitziet en zich goed voelt. Als u niet zeker weet hoe u uw Maltipoo moet verzorgen, kunt u het beste een professionele trimsalon of uw dierenarts raadplegen.

Karakter

Maltipoos staan bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke en zachtaardige aard. Ze zijn intelligent, speels en zijn graag in de buurt van hun baasjes. Hier zijn enkele algemene karaktereigenschappen van Maltipoos:

 • Aanhankelijk: Maltipoos staan bekend om hun liefde voor knuffelen en dicht bij hun baasjes zijn. Ze gedijen op aandacht en genegenheid en zijn geweldige schoothondjes.
 • Speels: Ze hebben een speelse, energieke aard en houden ervan om met speelgoed te spelen en rond te rennen in huis of achtertuin.
 • Intelligent: Maltipoos zijn een mix van twee intelligente rassen, de Poedel en de Maltezer, waardoor ze snel leren. Ze willen hun baasjes ook graag plezieren, waardoor ze goed reageren op training en commando’s.
 • Sociaal: Ze zijn sociale honden en zijn graag in de buurt van mensen en andere huisdieren. Ze zijn vriendelijk en extravert en ontmoeten graag nieuwe mensen.
 • Alert: Ze zijn geweldige waakhonden, omdat ze alert zijn en zullen blaffen om hun baasje te waarschuwen voor verdachte activiteiten.
 • Aanpasbaar: Maltipoos zijn aanpasbaar en kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende leefsituaties, waaronder appartementen en huizen. Het zijn ook geweldige reisgenoten.
 • Aanhankelijk: Ze staan bekend om hun liefde voor knuffelen en dicht bij hun baasjes zijn. Ze gedijen op aandacht en genegenheid en zijn geweldige schoothondjes.

Maltipoos staan in het algemeen bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke en speelse aard, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor mensen van alle leeftijden. Ze zijn ook gemakkelijk te trainen en passen zich goed aan verschillende leefsituaties aan, waardoor ze een populaire keuze zijn voor gezinnen en individuen.

Het zijn geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen. Ze hebben een vriendelijk en aanhankelijk karakter, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Maltipoos geweldige huisdieren kunnen zijn, ze toch een goede training, socialisatie en toezicht rond kinderen nodig hebben. Zoals bij elk huisdier, moeten kinderen geleerd worden hoe ze op een vriendelijke en respectvolle manier met hen moeten omgaan. Bovendien moeten ouders altijd toezicht houden op de interactie tussen hun kinderen en hun huisdier om ervoor te zorgen dat beiden veilig en gelukkig zijn.

Maltipoos kunnen goed opschieten met andere huisdieren als ze goed worden opgeleid, gesocialiseerd en geleidelijk aan elkaar worden voorgesteld. Met de juiste zorg en toezicht kan een Maltipoo een geweldige metgezel zijn voor andere huisdieren in het huishouden.

Beweging en training

Ze hebben dagelijks gematigde beweging nodig. Volgens verschillende bronnen moet een Maltipoo twee keer per dag worden uitgelaten gedurende in totaal ten minste 40 minuten, met als doel twee wandelingen van elk 20 minuten. Andere bewegingsideeën voor Maltipoos zijn onder meer apporteren met hun favoriete speeltje, verstoppertje spelen met een traktatie als beloning, en een bezoek aan een hondenpark voor socialisatie met andere honden. Het is belangrijk op te merken dat een Maltipoo een binnenshuis ras is met een lagere bewegingsbehoefte, dus 30 minuten actief spelen of wandelen per dag is voldoende.

Maltipoos zijn intelligente en trainbare honden die goed reageren op positieve versterkingstraining. Hier volgen enkele tips voor het trainen van een Maltipoo:

 1. Begin vroeg: Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het trainen van een Maltipoo, idealiter wanneer hij nog een puppy is. Dit kan helpen goede gedragspatronen tot stand te brengen en slechte gewoonten te voorkomen.
 2. Gebruik positieve versterking: Ze reageren goed op training met positieve bekrachtiging, waarbij goed gedrag wordt beloond met traktaties, lof en genegenheid. Dit kan hen motiveren om het gedrag in de toekomst te herhalen.
 3. Wees consequent: Consistentie is de sleutel bij het trainen van een Maltipoo. Gebruik telkens dezelfde commando’s en beloningen om hem te helpen begrijpen wat er van hem wordt verwacht.
 4. Houd trainingssessies kort: Ze hebben een korte aandachtsspanne, dus het is belangrijk om trainingssessies kort en gericht te houden. Streef naar sessies die niet langer duren dan 10-15 minuten per keer.
 5. Socialisatie: Socialisatie is een belangrijk onderdeel van de training van een Maltipoo. Introduceer ze aan nieuwe mensen, plaatsen en andere dieren in een gecontroleerde omgeving om ze op hun gemak te stellen met nieuwe ervaringen.
 6. Basiscommando’s: Leer uw hond basiscommando’s zoals zit, blijf, kom en af. Deze commando’s kunnen helpen om hem veilig en braaf te houden.
 7. Zindelijk maken: Ze kunnen met geduld en consistentie zindelijk worden gemaakt. Gebruik positieve versterking en een consequent schema om hen te leren waar en wanneer ze op het potje moeten.

Onthoud dat het trainen van een Maltipoo tijd, geduld en consistentie vergt. Met positieve versterking en regelmatige socialisatie kan uw Maltipoo een goed opgevoede en gehoorzame metgezel worden. Als u problemen hebt met de training, overweeg dan om u in te schrijven voor een puppytrainingscursus of samen te werken met een professionele hondentrainer.

Leuke weetjes

Maltipoos zijn een designer hondenras dat steeds populairder wordt. Hier zijn enkele leuke feiten over dit ras:

 • Het is een vrij nieuw ras, ontstaan in de Verenigde Staten in de jaren 1990.
 • Dit ras heeft veel energie en houdt van spelen, en ze blinken uit in apporteren.
 • Ze zijn vriendelijke, extraverte honden die vriendelijk omgaan met kinderen, volwassenen, senioren en andere huisdieren – zolang ze goed gesocialiseerd zijn.
 • Maltipoos houden van beweging, spelen en buiten wandelen, maar het zijn meestal binnenhuisdieren en kunnen het niet verdragen om langere tijd buiten te zijn.
 • Ze hebben vele namen, waaronder Moodle, Maltipoodle, en Maltese Poedel.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Maltipoo.

Maltipoo – Yoshie

Bonjour Madame

a pris 300 g et s’amuse beaucoup

Francine Demange

Maltipoo – Yoshie

Bonjour Marleen

Yoshie a fait un bon voyage avec deux arrêts pipi
Pour sa deuxième nuit 1 heure de pleurs seulement
Elle s’adapte facilement aux sorties sur notre gazon
Elle s’amuse beaucoup avec ses jouets et mange à son rythme durant la journée
Bien cordialement

Maltipoo – Loki

Dag Marleen,

Enkele foto’s van onze kleine bandiet 😘.
Ze weet al goe hoe ze ons moet inpalmen.
We hebben al door dat we er te veel tijd insteken en dat ze hierdoor misbruik maakt van haar schattig snoetje.
Ze geeft ook al goed aan wanneer ze buiten wil en heeft nog niet te veel in huis gedaan.
Ze slaapt vanaf 22 uur tot 7 uur door en heeft nog nooit in haar Bench geplast.

Het enig wat nog vervelend is dat ze voortdurend bijt, ze komt heel lief een likje geven en binnen de 3 seconde bijt ze.
We tikken ieder keer op haar neus en roepen ‘Neen Loki’ maar voorlopig schrikt ze alleen even en doet ze gewoon verder.

Voor de rest zijn we superblij maar eerlijk gezegd hebben we het een beetje onderschat omdat ze continu aandacht vraagt.
Ik heb zelf nooit een hondje gehad en probeer haar zo goed mogelijk in te schatten en dat begint aardig te lukken.

Tania gaat nu elke dag ook even weg en dan schreeuwt Loki alles bij elkaar in haar Bench maar we werken eraan om dat niet te horen.
Als ze niet kort bij ons zit doordat ze achter een hekje moet blijven wanneer er bv. iemand aan de deur is schreeuwt ze ook alles bij elkaar maar we weten ook dat ze nog een pupje is en dat ze nog veel moet leren.

Groetjes,

Ronny & Tania

Maltipoo – Chipie

 

Bonjour

 

Merci pour votre message d’anniversaire ! Notre chienne Chipie a eu 1 an le 11 février 2024 et elle fait le bonheur de toute la famille.

 

Voici 2 photos d’elle. A bientôt !


Bien cordialement / Best regards / freundliche Grüße / Mat frëndlechen Gréiss

https://www.instagram.com/hervelancelin/

 

Jefke x Milou,

°11/2/2023

Maltipoo- Choepy

Allles verloopt prima met Choepy. Is voor de eerste keer mee op het vliegtuig geweest en hij heeft dat schitterend gedaan 👍🏻 prachtig hondje 😀

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Maltipoo – Choupie

Choepy voelt zich al helemaal thuis en ook met Champy de labradoodle klikt het erg goed, zo lief hondje 🥰

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Shoonik – Maltipoo

Hi Wannes

Just wanted to give you some news from Shoonik , our little maltipoo that We bought at your place
He is doing great , starting adolescence and all what comes with it
He is clean (since day one actually) loving and full of surprises
We are very happy with him and thank you for your support and assistance
Many people have asked me where we got him and I gave them your address saying how nice you were and reassuring
Here are some pictures of Shoonik
I am sure you will appreciate
With kind regards
A. and I. and Shoonik

Maltipoo – Shoonik

Good morning Marleen, good morning Wannes,

Many thanks for keeping in touch with us through your emails, calls and videos ! This is of great help and sooooo reassuring in getting us to welcome, train and do the right thing for Shoonik (our little maltipoo)!

He has been with us 36 hours and he is already comfortable at home : has a dedicated sleeping area next to the kitchen , an additional basket next to us in the TV room, some little toys . I bought him a toy to bite on as he is biting everything (including our finger/) but he gets very excited and barks when frustrated not to put him he strings out (see the picture )He gets out every 2 hours (first at 5 am last at 10.30 pm), eats and drinks, even did his first stool outside ! He is a great little dog , talks a lot and bites a lot but me try gently to tell him not too.

A question to you : He often putting his legs around ours , an does movement with his hips (similar to a sexual arousal)

What should we do to spot this behavior?

I’d like to thank particularly Wannes you bay is of great support. We are following all your advices and they work really well ! You are the best , really ! Shoonik being my first dog , I really needed your guidance ! Thanks

Kindest regards

Armen and Ilona

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Maltipoo

Lees meer over de op onze blog.