Poedel prijs: Wat kost een Poedel in 2023?

De poedel is een vorstelijk rashond dat zo direct herkenbaar is dat hij zelden introductie nodig heeft!

Standaardpoedels, dwergpoedels en toy poedels zijn geweldige atleten, loyale vrienden, waakzame waakhonden en intelligente hulphonden.

In dit artikel onderzoeken we de vraag: “Hoeveel kosten poedels?”, zodat je met kennis en vertrouwen een nieuwe puppy kunt kopen!

Poedelprijzen kunnen variëren op basis van een verrassend aantal factoren. De typische prijsklasse is van € 1250 tot € 2500 of meer.

Voor een actuele prijs van poedel pups bij Woefkesranch, kan je kijken bij onze beschikbare pups:

We zullen in dit artikel veel meer in detail ingaan op waarom dergelijke prijsverschillen bestaan!

Dure puppy’s versus goedkope puppy’s

Als dit je allereerste puppy is, weet je misschien echt niet dat er verschillende soorten fokkers zijn.

Hier zijn de drie belangrijkste soorten fokkers van poedels:

 • Rasechte hondenfokker
 • Achtertuin hondenfokker
 • Puppymolen / import fokker.

Je kunt er ook voor kiezen om een puppy of volwassen hond te vinden in een plaatselijk opvangcentrum of Honden-hulporganisatie.

Laten we eerst eens kijken naar de drie belangrijkste soorten hondenfokkers en enkele belangrijke elementen die het ene type van het andere onderscheiden.

poedel prijs

Rasechte hondenfokker

Een rasechte hondenfokker concentreert zich op het fokken van rasechte poedels, hetzij Standaard, Miniatuur, Speelgoed, of alle drie de maten.

Rasechte hondenfokkers plaatsen de gezondheid en de lange levensduur van de honden voor winst.

Ouderhonden en puppy’s krijgen voedsel van hoge kwaliteit, krijgen doorlopende veterinaire zorg en zijn goed gesocialiseerd voor plaatsing.

Wanneer u met een rasechte hondenfokker of Woefkesranch werkt, ontvangt u:

 • Een eerste gezondheidsgarantie (tot 24 maanden)
 • een record van alle vaccinaties
 • Belgisch paspoort
 • honden zijn gechipt en ontwormd
 • Voortdurende toegang tot de kennis en expertise van die fokker.

Achtertuin hondenfokker

Het is duidelijk dat de rasechte hondenfokker de crème de la crème is in de wereld van de hondenfokkerij. Maar wat is een achtertuin fokker?

Een achtertuin fokker gaat over het algemeen in honden fokken om twee redenen: hun teefje werd per ongeluk gedekt door een reu, of ze willen wat extra geld verdienen.

Dit type fokker zal niet noodzakelijkerwijs hun honden schaden, hoewel hun pure gebrek aan kennis per ongeluk schade kan veroorzaken.

Je kunt er vrij zeker van zijn dat een achtertuin fokker geen officiële registratie bij de AKC heeft.

Het is ook onwaarschijnlijk dat ze veel of helemaal niets weten over hondengenetica of rasgezondheid.

Ouderhonden zijn niet vooraf getest op genetische gezondheidsproblemen of temperament problemen. Het kunnen soms zelfs geen rasechte poedels zijn (zelfs als de puppy’s er uitzien en de fokker je vertelt dat ze rasecht zijn).

Er zijn veel onbekende variabelen betrokken bij de aanschaf van een poedel van dit type casual of toevallige hondenfokker.

Dus je zult echt niet in staat zijn om de kwaliteit van de pup die je mee naar huis neemt te controleren.

Achtertuin hondenfokkers opereren vaak vanuit hun auto, haviken puppy’s op lokale rommelmarkten of supermarkten. Ze kunnen ook werken met lokale dierenwinkels, hoewel dit meestal meer het doel is van puppymolens.

Puppy molen / Import fokker

De puppymolen is een belangrijke reden waarom zoveel honden elk jaar in opvangcentra belanden of worden geëuthanaseerd. Eén onderzoeksinstantie stelt dat er op dit moment alleen al in de VS wel 10.000 puppymolens kunnen zijn!

Er is slechts één reden voor puppymolens om geld te verdienen.

Daarom is hun bedrijfsmodel eenvoudig: geef zo min mogelijk uit om zoveel mogelijk te verdienen, terwijl je onder de lokale radar vliegt om te voorkomen dat je wordt opgepakt met dierenmishandeling.

Daartoe importeren sommige puppymolens nu puppy’s die in andere landen zijn gefokt om een lager profiel te behouden.

Deze puppy’s kunnen minder kosten dan een rasechte hondenfokker of zelfs een achtertuinfokker zal kosten, maar de winstmarge op elke puppy is waarschijnlijk veel hoger.

Reddingsschuilplaats

Niet iedereen zal de financiële middelen hebben om een rasechte Poedel van een gerenommeerde fokker te kopen. Voor sommige mensen is het ook belangrijk om andere redenen om te adopteren in plaats van te kopen.

Hier is de kans groter dat je een volwassen poedel (van elke grootte) vindt in plaats van een puppy, maar dit kan ook zijn eigen voordelen bieden, zoals het kunnen overslaan van kinderziektes en huistraining!

De typische adoptiekosten variëren van gratis tot € 600 of meer. Zoek altijd naar een reddingsorganisatie die een geregistreerde liefdadigheidsinstelling is en die de adoptiekosten investeert in de organisatie.

Wat kost een poedelpuppy?

Laten we nu eens nader kijken naar welke gerenommeerde (rasechte) hondenfokkers kosten voor rasechte Poedel puppy’s, standaard of miniatuur / speelgoed.

Het duurste is een puppy van showkwaliteit zonder fokrechten (‘beperkte AKC-registratie’).

De meest betaalbare Poedel puppy van elke grootte van een rasechte hondenfokker zal de puppy met de kwaliteit “huisdier” zijn.

Deze puppy heeft misschien niet de ideale vachtkleur of conformatie (uiterlijk) om te concurreren in de showring. Maar ze zullen een geweldig voorbeeld zijn van een rasechte poedelhond op alle andere manieren (temperament, atletiek, …).

Andere redenen waarom een fokker meer of minder in rekening kan brengen, kunnen de vraag, het geslacht, de maat, het temperament, de vachtkleur, de prijs van de afkomst / ouderhond en de eigen kosten van de fokker zijn.

Dit betekent dat een poedel puppy kost tussen € 1250 en € 2500 per puppy. Dit is een geschatte prijs, gebaseerd op de huidige markt.

Hopelijk is het nu veel logischer waarom gerenommeerde raszuivere poedelfokkers prijzen bepalen zoals ze doen!

Zijn er andere kosten met een Poedelpuppy?

Als u van plan bent om een Poedelpuppy aan uw gezin toe te voegen, vergeet dan niet dat het prijskaartje op die kostbare bundel van bont slechts één aspect van het puppybudget is!

Naast de prijs van uw puppy, moet u extra benodigdheden kopen om u klaar te maken om uw nieuwe pelsbaby thuis te verwelkomen.

Hier zijn enkele benodigdheden die uw hond nodig kan hebben:

 • Puppyvoer: € 40 per maand
 • Eten / water kommen: € 25
 • Leiband / kraag / ID-tag: € 40
 • Castratie: € 100-200 (geen verplichting, enkel in medische noodgevallen)
 • Puppyschool: € 100 per cursus (geen verplichting)
 • Microchipje: € 45 (gebeurt bij de fokker)
 • Puppy bench thuis: € 75
 • Puppy reiskrat: € 45
 • Puppybed: € 60
 • Puppyspeelgoed, traktaties en kinderziektes: € 50
 • Huisdier ziektekostenverzekering: € 15 per maand
 • Verzorgingsbenodigdheden (thuis): € 75
 • Afspraken verzorgen (Salon): € 60-80 per bezoek

Sommige hiervan zijn (gelukkig) eenmalige of zeldzame aankopen, en sommige zullen doorgaan gedurende de 10 tot 18 jaar van het leven van je Poedel. (Lees hier meer over de levensverwachting van een poedel)

Als je ten minste € 100 per maand kunt budgetteren voor uitgaven tijdens het eerste jaar van je Poedel-leven, geeft dit je een beetje extra voor het geval er onverwachte veterinaire zorg opduikt.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergpoedel.