Woefkesranch

Wanneer is een beagle te dik?

Beagles zijn schattige, trouwe en aanhankelijke honden, maar net als alle andere honden kunnen ze gemakkelijk overgewicht krijgen als ze niet goed worden verzorgd. Overgewicht kan gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw pup en ervoor zorgen dat hij zich futloos en ongemakkelijk voelt. Dus hoe weet u wanneer uw beagle te dik is?

Het eerste waar u rekening mee moet houden is de grootte van het ras. Beagles wegen meestal tussen de 8-14 kilogram, dus elk gewicht daarbuiten kan een indicatie zijn dat er iets niet helemaal in orde is. U moet ook de ribben van uw hond kunnen voelen zonder te hard te drukken; als u dat niet kunt, draagt hij waarschijnlijk meer gewicht dan nodig is. Bekijk uw pup ook eens van bovenaf; gezonde beagles zouden een zichtbare taille moeten hebben als ze vanuit deze hoek worden bekeken.

Overmatig hijgen of moeite met bewegen zijn andere tekenen dat uw huisdier overgewicht kan hebben. Als u een van deze dingen bij uw beagle opmerkt, overweeg dan een gesprek met uw dierenarts om de diagnose te bevestigen en een plan op te stellen om hem weer in vorm te krijgen. Het kan ook nuttig zijn om veranderingen in het dieet te bespreken met een gekwalificeerde voedingsdeskundige die advies kan geven over de beste voeding om uw pup gezond te houden.

Het is belangrijk te onthouden dat elke hond anders is en dat er veel factoren zijn die bijdragen aan hun gewicht, zoals leeftijd, activiteitenniveau en medische aandoeningen. Als u denkt dat uw beagle hulp nodig heeft om weer in vorm te komen, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. Met de juiste begeleiding en verzorging heeft u binnenkort een gelukkige, gezonde hond aan uw zijde!

Wat is het gewicht van een Beagle?

Het gewicht van een Beagle varieert afhankelijk van de grootte en de leeftijd van de hond, maar een volwassen Beagle weegt meestal tussen de 8 – 14 kilogram. Als u een beagle heeft, is het belangrijk zijn gewicht bij te houden om er zeker van te zijn dat hij niet te zwaar is. U moet geregeld uw beagle wegen om ervoor te zorgen dat hij voldoet aan de rasstandaard voor grootte en conditie.

Als jachthond verbrandt een beagle heel wat calorieën tijdens zijn activiteiten. Dus als u wilt dat je hond af valt, zorg voor genoeg beweging. Door uw hond regelmatig te wegen kunt u zijn gewicht in de gaten houden en zijn dieet daarop afstemmen. Een gezond gewicht is belangrijk voor elke lieve viervoeter!

beagle pubers

Wat kun je doen tegen overgewicht?

Als eigenaar van een hond met overgewicht is het belangrijk op te merken dat uw hond geen gezond gewicht heeft en stappen te ondernemen om hem te helpen een gezond gewicht te krijgen. Als u bijvoorbeeld een beagle hebt, moet u uw hond kleinere hoeveelheden voer in zijn voerbak geven dan wordt aanbevolen. Elke hond is anders en daarom is het belangrijk om te kijken hoeveel voedsel er wordt gegeten in plaats van ervan uit te gaan dat de aanbevolen hoeveelheid precies goed is voor uw hond.

Zo kunt u ervoor zorgen dat hij de juiste hoeveelheid voeding binnenkrijgt en toch een gezond gewicht behoudt. Bovendien kan het zorgen voor voldoende regelmatige lichaamsbeweging voor uw beagle ook helpen bij de gewichtscontrole en andere voordelen bieden, zoals een betere algemene gezondheid en meer welzijn. Door deze stappen te nemen, kunt u uw huisdier helpen op een gezond gewicht te blijven en langer en gezonder te leven.

Wat is het gewicht van een Beagle pup?

Het gewicht van een beagle pup kan sterk variëren, afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de pup. Over het algemeen wegen beagles op volwassen leeftijd ongeveer 8-14 kilogram, waarbij reuen meestal iets zwaarder wegen. Pups wegen meestal 2-3 kilogram als ze nog maar een 8 weken oud zijn. Naarmate uw beagle volwassen wordt, is het belangrijk om op zijn voeding en lichaamsbeweging te letten om gezondheidsproblemen als gevolg van overgewicht te voorkomen. Met regelmatige bezoeken aan uw dierenarts en een uitgebalanceerd dieet kunt u ervoor zorgen dat uw hond nog vele jaren gezond en gelukkig blijft!

Waardoor wordt overgewicht bij honden veroorzaakt ?

De belangrijkste oorzaak van zwaarlijvigheid bij honden is een onevenwicht tussen calorie-inname en energie-output. Honden met overgewicht consumeren doorgaans meer calorieën dan ze verbruiken. Rassen zoals King Charles Spaniels en Beagles zijn vatbaarder voor obesitas vanwege hun neiging tot overeten. Ook de sedentaire levensstijl van veel honden kan een rol spelen, omdat het gebrek aan beweging leidt tot een lager energieverbruik.

Diëten van slechte kwaliteit met veel vet, koolhydraten en zout kunnen ook leiden tot gewichtstoename bij honden. Ten slotte kunnen bepaalde gezondheidsaandoeningen ook een rol spelen bij het veroorzaken van zwaarlijvigheid bij sommige hondenrassen. Deze omvatten hypothyreoïdie, of diabetes mellitus (suikerziekte). Het is belangrijk dat eigenaren van huisdieren zich bewust zijn van de mogelijke oorzaken van overgewicht bij hun hond, zodat de juiste stappen kunnen worden genomen om het te voorkomen of te beheersen.

dikke beagle
Te Dikke Beagle

Wanneer heeft een hond obesitas?

Om te bepalen of een hond zwaarlijvig is, moet met een aantal factoren rekening worden gehouden. Obesitas bij honden wordt gedefinieerd als ernstig overgewicht en een te grote hoeveelheid lichaamsvet. Als het gewicht van een hond 20% of meer boven zijn ideale gewicht ligt, wordt hij over het algemeen als zwaarlijvig beschouwd.

Om te bepalen of uw hond overgewicht of obesitas heeft, moet u eerst het ideale gewicht voor uw ras en de grootte van uw hond berekenen. Van daaruit kunt u dat getal vergelijken met het werkelijke gewicht van uw huisdier. Overschrijdt het werkelijke gewicht dit getal aanzienlijk, dan kan de hond worden beschouwd als te zwaar of zelfs zwaarlijvig.

Tekenen zoals ademhalingsproblemen of een onvermogen om zich gemakkelijk te bewegen, kunnen erop wijzen dat uw huisdier een ongezond niveau van overgewicht heeft bereikt. Als u vermoedt dat uw hond te zwaar of zwaarlijvig is, kunt u het beste met een dierenarts praten over de ontwikkeling van een plan voor het beheer van hun dieet en bewegingsroutine om ze weer op een gezond gewicht te krijgen.

Wat als het ideaal gewicht bereikt is?

Als u uw beagle hebt kunnen helpen zijn ideale gewicht te bereiken, is dat een ongelooflijke prestatie! Ze zullen er niet alleen beter uitzien en zich beter voelen, maar ook hun gezondheid zal er veel baat bij hebben. Ze zullen waarschijnlijk meer energie hebben, een gezondere vacht en minder gewrichtsproblemen. Met behulp van goede voeding, beweging en diergeneeskundige zorg kunt u ervoor zorgen dat uw beagle jarenlang zijn ideale gewicht behoudt.

U moet ook regelmatig hun gewicht bijhouden en zo nodig hun dieet of lichaamsbeweging aanpassen om hun optimale gewicht te behouden. Het is belangrijk om te onthouden dat beagles de neiging hebben om te veel kilo’s aan te komen, dus het is belangrijk om waakzaam te blijven om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Met de juiste zorg en controle kunt u uw beagle levenslang op een gezond gewicht houden!

Hoe gedragen honden met overgewicht zich?

Honden met overgewicht zijn een veel voorkomend probleem in de huidige maatschappij, en overgewicht bij honden kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Een hond met overgewicht vertoont vaak ander gedrag dan een hond met een normaal gewicht. Ze kunnen minder actief zijn, meer slapen of luier worden. Ze kunnen ook kieskeurige eters worden en zich overeten. Als een hond met overgewicht gaat wandelen of rennen, kan hij moeite hebben om het bij te houden en snel moe worden.

Zwaarlijvige honden kunnen ook tekenen van emotionele nood vertonen, zoals lusteloosheid, depressie of angst, omdat ze niet goed kunnen bewegen. Het is belangrijk dat eigenaren van huisdieren de tekenen van een hond met overgewicht herkennen en de nodige stappen ondernemen om hen te helpen afvallen, zodat ernstige gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen.

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw hond

Bij de verzorging van een Beagle is het belangrijk om aandacht te besteden aan hun gezondheid en welzijn. Beagles zijn een zeer actief ras, vooral bij oudere, senior honden, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid voeding en beweging krijgen; niet te veel of te weinig. Zorg ervoor dat ze eiwitrijke voeding krijgen, zoals mager vlees en granen, en veel vers fruit en groenten.

Als u ervoor kiest om uw Beagle traktaties te geven, probeer dan te kiezen voor gezonde traktaties zoals fruitsnacks met weinig suiker in plaats van snoepjes die vol zitten met suiker of vet. Wat de verzorging van langharige Beagles betreft, kan regelmatig borstelen het verharen verminderen en de vacht glanzend en gezond houden. Zorg er ten slotte voor dat uw Beagle altijd voldoende water tot zijn beschikking heeft – uitdroging kan zeer gevaarlijk zijn voor honden. Met de juiste verzorging blijft uw dikke Beagle gelukkig en gezond!

Het verband tussen castratie en overgewicht

Het castreren van uw beagle kan het risico op overgewicht vermeerderen. Wanneer een hond wordt gecastreerd, vertraagt zijn stofwisseling en heeft hij minder calorieën nodig om zijn lichaamsgewicht te behouden. Dit betekent dat eigenaren het dieet van hun beagle beter in de gaten moeten houden en zo nodig moeten aanpassen, zodat ze hun hond niet overvoeren.

Sterilisatie vermeerdert ook de hongerhormonen, wat zeker niet helpt om de hoeveelheid voedsel die uw beagle consumeert onder controle te houden en zorgt ervoor dat hij te veel eet. Daarom kan een beagle niet castreren helpen het risico op overgewicht te verminderen door hun calorie-inname te verminderen en hun honger onder controle te houden.

De ‘knokkel-methode’ om het gewicht van je hond te beoordelen

Kennis van het gewicht van uw hond is belangrijk voor het behoud van hun gezondheid. De knokkelmethode is een eenvoudige en doeltreffende manier om het gewicht van uw hond te bepalen, omdat het u een indicatie geeft of hij een ideaal gewicht of overgewicht heeft. Hiervoor moet u eerst weten wat het ideale gewicht voor uw hond is – dit kan per ras verschillen.

Om met de knokkel-methode te beginnen, maakt u een vuist met uw hand en voelt u met uw vingers over de knokkels. Voel vervolgens over de ribben van uw staande of zittende hond en vergelijk dit met het gevoel van uw knokkels. Als ze vergelijkbaar aanvoelen, dan kan uw hond ondergewicht hebben. Om te controleren of ze een gezond gewicht hebben, legt u uw hand plat op tafel met de palm naar boven en voelt u over het begin van uw vingers.

Als de ribben van uw hond ongeveer hetzelfde aanvoelen als dit gedeelte van uw hand, dan heeft hij een ideaal gewicht voor zijn ras. Voelen hun ribben echter dikker aan dan dit gebied van uw hand, dan heeft uw hond waarschijnlijk overgewicht en moet hij wat gewicht verliezen om gezond te blijven.

Hond te dik? Met deze tips kun je jouw hond gezond maken

Tip 1: koop speciaal voer voor je Beagle

Tip 1 voor de verzorging van uw Beagle is het kopen van speciaal voor hen bestemd voer. Beagles zijn dol op eten, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat ze de juiste voeding krijgen en niet te veel aankomen. Speciaal Beagle voer bevat meestal minder calorieën dan gewoon hondenvoer, terwijl het toch de nodige vitaminen, mineralen, eiwitten en koolhydraten bevat. Het kan ook extra ingrediënten bevatten zoals glucosamine en omega vetzuren die de gezondheid van de gewrichten kunnen helpen ondersteunen.

Bovendien kan deze speciaal samengestelde voeding helpen hun dieet in evenwicht te brengen door meer vezels en andere voedingsstoffen te leveren die in gewone hondenvoeding kunnen ontbreken. Door speciaal voer voor uw Beagle te kopen, blijft hij of zij op een gezond gewicht en krijgt hij of zij alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft.

Tip 2: weeg het eten van tevoren af

Het vooraf wegen van het voer voor uw beagle is een goede manier om overgewicht te voorkomen. Als u precies weet hoeveel voer u uw hond moet geven, kunt u hem helpen gezond en fit te blijven. Door maaltijden af te wegen kunt u nauwkeurig bijhouden hoeveel uw beagle eet, zodat het gemakkelijker is om te bepalen of hij meer of minder voer nodig heeft. Bovendien voorkomt u zo overvoeding, wat kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen.

Zorg er ook voor dat het voer dat u geeft geschikt is voor de leeftijd en het activiteitenniveau van uw beagle. Overleg zo nodig met een dierenarts over het beste dieet voor uw huisdier. Als je eenmaal weet wat de juiste hoeveelheid is, weeg dan van tevoren de porties af, zodat je je niet bij elke maaltijd zorgen hoeft te maken over te veel eten. Met deze tip kunt u ervoor zorgen dat uw beagle gezond en gelukkig blijft.

Tip 3: jij bepaalt wanneer je hond eet

Bij tip 3 gaat het erom dat u bepaalt wanneer uw hond eet. Dit betekent dat u degene moet zijn die bepaalt wanneer en hoeveel uw pup eet, in plaats van dat hij vrij spel heeft over zijn voedselinname. Probeer het aantal traktaties te beperken tot maximaal 3 per dag. Te veel traktaties leiden niet alleen tot een ongezonde pup, maar ook tot slecht gedrag, omdat ze afhankelijk worden van snacks als beloning.

Dit kan ook leiden tot overgewicht, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw pup gezond eet en beweegt. Het is het beste om uw pup twee keer per dag te voeren en probeer niet te veel restjes van het avondeten of snacks gedurende de dag te geven, want dit kan leiden tot maag-darmproblemen of ongezonde gewichtstoename. U moet altijd de controle houden over wat en wanneer uw pup eet – zo kunt u hem gezond en gelukkig houden!

Tip 4: beweging, beweging, beweging

Tip 4: Beweging, beweging, beweging is een geweldige manier om uw beagle gezond en op het ideale gewicht te houden. Beweging is essentieel voor alle honden, maar het is vooral belangrijk voor beagles omdat ze gemakkelijk extra gewicht krijgen. Een goede vuistregel is dat hoe meer beweging u uw beagle geeft, hoe minder gewicht hij zal dragen.

Probeer uw hond elke dag minstens 30 minuten beweging te geven. Dit kan gaan van wandelingen tot apporteren of rondrennen in de achtertuin. U kunt ze zelfs meenemen op wandelingen of zwemmen als ze daar zin in hebben! Met regelmatige beweging en lichaamsbeweging helpt u uw beagle een goed gewicht te behouden en zijn lichaam en geest gezond te houden.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Gahia - Beagle

Bonjour, 

 

Gahia est parmi nous depuis 1 semaine, tout se passe très bien. 

Elle a vite pris ses repères et est pleine de vie. 

Elle mange bien, dort bien, joue énormément etc... 

C est un amour

 

Salutations 

 

 

Beagles
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Beagle - Kerry - Heist op den Berg - België

Happy Birthday !!

 

 

[Marleen - Woefkesranch]

GATSBY X KERRY

°22/7/2022

Beagle
The best team, impeccable service, maximum kindness and promptness! I recommend Woefkesranch!
🥰🥰 This review makes us skip a hearthbeat. Thx so much for these kind words!!

 

Beagle - Otto - Beveren-Waas, België

Thank you for your kindness, communication, seriousness and promptness! I am very happy that I chose the Woefkesranch team! Have a nice weekend! 

Otto was born on the 23rd of April 2022. Donna x Oscar

Beagle - Luna - Merksem, België

Luna is een lieve en een actief meisje. 

Luna is geboren op 19/04/2022.

Dabber x Billy

Beagle - Snoopy - Schaarbeek, België
Bonsoir vous m avez envoyer un mail pour demander des nouvelles de mon petit beagle qui a u 1 ans notre snoopy une merveille le champions des bêtise mais on l adore il es magnifique une vrai fouine il adore jouer avec tt les chiens au dog parck tous les chiens aiment jouer avec lui voilà quelque photos de la star

Snoopy est né le 8/01/2022.

Lucy x Oscar

Beagle - Maya - Dudelange, Luxemburg

Maya est né le 19/03/2022

Kimmy x Gatsby

Beagle - Beau - Antwerpen, België

Hoi,

 

hier onze jarige Beau. Vandaag 2 jaar oud.

 

Groetjes,

Beau is geboren op 15/03/2021

Looza x Gatsby
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle