Wanneer is een beagle volgroeid?

Beagles zijn een zeer gewild hondenras. Ze zijn meestal aan de kleine kant, maar ik vroeg me af wanneer ze eigenlijk stoppen met groeien. Dit is wat ik heb geleerd over de gemiddelde groei van een Beagle.

Een beagle is volgroeid rond de leeftijd van 1,5 jaar tot 2 jaar.

Het eerste jaar groeit de beagle vooral in de hoogte, het laatste half jaar word hij enkel iets breeder en gespierder/vetter.

Op welke leeftijd stoppen Beagles met groeien? Beagles stoppen met groeien na ongeveer 18 maanden. Op deze leeftijd zal hun skeletstelsel volledig ontwikkeld zijn en stabiel blijven. Een volwassen mannelijke Beagle zal ongeveer 35 tot 40 centimeter lang zijn en 10 tot 11 kilogram wegen, terwijl een vrouwelijke Beagle ongeveer 33 tot 38 centimeter lang zal zijn en 9 tot 10 kilogram weegt.

Dit is slechts het begin van uw Beagles-groei. Als je geïnteresseerd bent in de leeftijd waarop je beagle bepaalde mijlpalen moet halen en waar je op moet letten als je beagle groeit, lees dan verder.

volwassen beagle

Groeimijlpalen voor uw beagle op leeftijd

Beagles lijken op mensen in de manier waarop ze groeimijlpalen bereiken op basis van leeftijd. Om ervoor te zorgen dat uw Beagle goed groeit en zich ontwikkelt, kunt u deze tabel volgen om ervoor te zorgen dat uw Beagle gezond is. Als je bang bent dat je Beagle achterop raakt, neem hem dan mee naar hun dierenarts om ervoor te zorgen dat je de zorgen kunt stoppen voordat ze problemen worden.

LeeftijdGewichtMijlpaal
0-2 weken0,5 kgStaand
3 weken0,5 – 1 kgOpen ogen, ontwikkel gehoor, maak geluiden
4 weken0,9 – 1,2 kgOntwikkel socialisatievaardigheden, blaffen
6-7 weken1 – 1,4 kgReageren op naam, uit moedermelk
8 weken1,5 – 2,8 kgReageren op eenvoudige opdrachten en namen
16 weken3,5 – 5,5 kgZindelijk
6 maanden4,5 – 6,8 kgOvergang van puppyvoeding naar hondenvoer
1,5 jaar9 – 11 kgVolgroeid
kaartinformatie van BeaglePro

Geboorte tot twee weken oud

Wanneer Beagles voor het eerst worden geboren, houden ze hun ogen gesloten, zodat ze niets kunnen zien. Ze zullen ook geen melktanden hebben. Ze zouden moeten beginnen te staan ​​en op zijn minst proberen te lopen als ze twee weken oud zijn. Ze zouden ongeveer 0,5 kilogram moeten wegen.

Drie weken oud

Als je drie weken oud is, zou je Beagle zijn ogen moeten openen, hun zicht zou duidelijker moeten worden en ze zullen alerter worden. Ze zullen ook hun gehoor gaan ontwikkelen en nieuwsgieriger worden. Ze zullen zich een beetje bij hun moeder vandaan wagen. Ze kunnen ook beginnen te janken en geluiden te maken. Ze zouden ongeveer 0.5 tot 1 kilogram moeten zijn.

Vier weken oud

Als je vier weken oud is, zou je Beagle-puppy meer vocaal en speelser moeten worden met zijn nestgenoten en mensen. Ze beginnen zeer belangrijke socialisatievaardigheden te leren, zoals het verschil tussen bijten en spelen bijten. Ze moeten beginnen met het spenen van de moedermelk door naast de melk ook puppyvoeding te krijgen. Ze moeten ook worden blootgesteld aan meer menselijk contact, zodat ze kunnen wennen aan het hanteren door mensen. Ze zouden ongeveer 0,9 tot 1,2 kilogram moeten zijn.

Zes tot zeven weken oud

Als je zes tot zeven weken oud is, wordt je Beagle veel nieuwsgieriger. Ze zullen eraan gewend zijn om in de buurt van mensen te zijn en gewone huishoudelijke geluiden waardoor ze moediger worden (zorg ervoor dat je het huis puppybestendig maakt). Ze zouden op hun naam moeten reageren en meer bewust moeten zijn. Ze moeten ook bijna helemaal geen moedermelk hebben. Ze moeten ongeveer 1 tot 1,4 kilogram wegen.

Acht weken oud

Met acht weken oud zou de Beagle niet meer op zijn moeder moeten vertrouwen en zou hij moeten reageren op zijn naam en eenvoudige bevelen. Als je acht weken oud is, is je Beagle klaar voor training en eet hij regelmatig puppyvoer. Ze moeten ongeveer 1,5 tot 2,8 kilogram wegen.

Zestien weken oud

Op zestien weken oud zou je Beagle in staat moeten zijn om basiscommando’s te begrijpen en uit te voeren en op hun naam te reageren. Ze zouden dat ook moeten hebben, omdat ze zindelijk zijn. Ze moeten 3,5 tot 5,5 wegen.

Zes maanden oud

Als je zes maanden oud is, moet je Beagle worden overgeschakeld van puppyvoer naar hondenvoer. Puppyvoer bevat veel calorieën om uw snelgroeiende puppy te helpen de voeding te krijgen die hij nodig heeft, maar als hij eenmaal zes maanden oud is, begint zijn groei te vertragen en lopen ze het risico op overgewicht als ze niet worden overgeschakeld. Het kan een paar weken duren voordat ze volledig zijn overgeschakeld op hondenvoer. Ze moeten ongeveer 4,5 tot 6,8 kilogram wegen.

Anderhalf jaar oud (18 maanden)

Na 18 maanden moet uw Beagle volgroeid en getraind zijn. Zoals Beagle Pro erover zegt: Het volwassen skelet is nu volledig gevormd en het gewicht zal ook stabiel blijven. De Beagle is goed opgeleid, gesocialiseerd en kan (en wil) minstens twee keer per dag sporten. Het wordt aanbevolen om een ​​gelijkmatige wandeling van 1 mijl en de 2e dosis cardio-oefening aan te bieden. Ze zouden ongeveer 9 tot 11 kilogram moeten wegen.

Wanneer zijn beagles volgroeid?

beagle puber

Beagles worden als kleine honden beschouwd en worden niet erg groot, dus het kan moeilijk zijn om te weten wanneer ze klaar zijn met groeien. Er zijn een paar dingen waar u op kunt letten om te bepalen of ze klaar zijn met groeien of niet.

Het eerste en meest veelzeggende teken voor een volgroeide Beagle is hun leeftijd.

Beagles stoppen meestal met groeien na 18 maanden of 1,5 jaar. Op deze leeftijd is hun skeletstelsel volledig ontwikkeld en zal normaal gesproken stabiel blijven en niet meer groeien.

Als je je Beagle hebt geadopteerd of gered en niet zeker weet hoe oud ze zijn, zijn er andere tekenen die je zullen helpen erachter te komen of je Beagle volgroeid is of niet.

Een teken is hun lengte en gewicht. Volwassen Beagles zullen ergens tussen de 33 en 40 centimeters zijn en tussen de 9 en 11 kilogram moeten wegen. Dit zal veranderen afhankelijk van of uw Beagle een mannetje of een vrouwtje is.

Mannetjes zullen meestal groter zijn dan vrouwtjes, variërend van 35 tot 40 centimeter lang en 10 tot 11 kilogram wegen, terwijl vrouwtjes aan de onderkant van de schaal zullen variëren van 33 tot 38 centimeter lang en 9 tot 10 kilogram wegen.

Ervoor zorgen dat de groei van uw Beagle gezond is

Om ervoor te zorgen dat de groei van uw Beagle gezond is, moet u hun groei in de gaten houden en mijlpalen bijhouden om er zeker van te zijn dat ze zich ontwikkelen zoals ze zouden moeten.

Niet elke Beagle groeit hetzelfde, dus het is oké als ze hun mijlpalen een beetje vroeg of een beetje laat bereiken. Als ze ontwikkelingsachterstand hebben, is het het beste om ze naar een dierenarts te brengen, omdat er mogelijk iets mis is.

Zorg ervoor dat je je Beagle niet te veel of te weinig voedt, vooral als ze nog in de groei zijn, want een goed dieet zal ze helpen om goed te groeien en zich goed te ontwikkelen.

Als je je zorgen maakt, of denkt dat er iets mis is of niet, ga dan naar de dierenarts. Het is beter om veilig te zijn dan sorry, vooral als het om uw huisdier gaat.

Wees voorzichtig met mensen die “Pocket Beagles” proberen te verkopen. Dit zijn Beagles die zijn gefokt om in wezen miniatuur beagles te zijn, maar er zijn geen moderne Pocket Beagles. Dit zijn gewoon Beagles die slecht of verkeerd zijn gefokt en die veel gezondheidsproblemen en groeiachterstand hebben.

Hoe groot word een beagle?

Een beagle is een gemiddelde, compacte hond. Hij kan tot 40 cm schofthoogte worden. Dit is ongeveer 50-55 cm totaal hoogte. De lengte van het lichaam is gemiddeld 50-65 cm. De breedte is afhankelijk van hoe vet de beagle is, maar gemiddeld tussen 25 en 30cm.

Hoeveel gaat een beagle wegen?

Het gewicht van een beagle hangt af van enkele factoren. Hoeveel hij eet en beweegt, maar ook de grootte. Gemiddeld mag je 12 tot 15 kg verwachten. Maar grote beagle die moddervet gevoerd is kan wel meer dan 20 kg wegen.

Gerelateerde Vragen:

Hoe lang leven Beagles? Als Beagles in goede gezondheid wordt gehouden, kunnen ze tussen de 12 en 15 jaar oud worden. Dit is de gemiddelde levensduur van een hond van hun grootte, ze zijn vatbaar voor verschillende medische aandoeningen, maar deze kunnen onder controle worden gehouden met medicijnen.

Zijn Beagles Hyper Dogs? Beagles zijn honden met een zeer hoge energie. Ze hebben veel beweging en aandacht nodig om kalm te blijven. Als ze niet genoeg beweging krijgen en in een ruimte worden gehouden die niet groot genoeg is om hun energie te verbranden, zullen ze de neiging hebben hyper te worden.