Wanneer is je Beagle volgroeid?

Inhoudsopgave

Beagles zijn een zeer gewild hondenras. Ze zijn meestal aan de kleine kant, maar ik vroeg me af wanneer ze eigenlijk stoppen met groeien. Dit is wat ik geleerd heb over de gemiddelde groei van een Beagle.

Een beagle is volgroeid rond de leeftijd van 1,5 jaar tot 2 jaar. Het eerste jaar groeien ze vooral in de hoogte, het laatste half jaar wordt hij enkel iets breder en gespierder/vetter.

Op welke leeftijd stoppen Beagles met groeien? Ze stoppen met groeien na ongeveer 18 maanden. Op deze leeftijd zal hun skeletstelsel volledig ontwikkeld zijn en stabiel blijven. Een beagle volgroeid zal ongeveer 33 tot 40 centimeter groot zijn en 9 tot 11 kilogram wegen.

Dit is slechts het begin van uw Beagles groei. Als je geïnteresseerd bent in de leeftijd waarop je pup bepaalde mijlpalen moet halen en waar je op moet letten als hij groeit, lees dan verder.

Volwassen beagle

Groeimijlpalen voor uw beagle op leeftijd

Beagles lijken op mensen in de manier waarop ze groeimijlpalen bereiken op basis van leeftijd. Om ervoor te zorgen dat ze goed groeien en zich ontwikkelen, kunt u deze tabel volgen om ervoor te zorgen dat uw hond gezond is. Als je bang bent dat je Beagle achterop raakt, neem hem dan mee naar jouw dierenarts om ervoor te zorgen dat je de zorgen kunt stoppen voordat ze problemen worden.

LeeftijdGewichtMijlpaal
0-2 weken0,5 kgStaand
3 weken0,5 – 1 kgOpent ogen, ontwikkelt gehoor, maakt geluiden
4 weken0,9 – 1,2 kgOntwikkelt socialisatievaardigheden, blaffen
6-7 weken1 – 1,4 kgReageren op naam, uit moedermelk
8 weken1,5 – 2,8 kgReageren op eenvoudige opdrachten en namen
16 weken3,5 – 5,5 kgZindelijk
6 maanden4,5 – 6,8 kgOvergang van puppyvoeding naar hondenvoer
1,5 jaar9 – 11 kgVolgroeid
kaartinformatie van BeaglePro

Geboorte tot twee weken oud

Wanneer Beagles voor het eerst worden geboren, houden ze hun ogen gesloten, zodat ze niets kunnen zien. Ze zullen ook geen melktanden hebben. Ze zouden moeten beginnen te staan en op zijn minst proberen te lopen als ze twee weken oud zijn. Ze zouden ongeveer 0,5 kilogram moeten wegen.

Drie weken oud

Als je pup drie weken oud is, zouden ze de ogen moeten openen, hun zicht zou duidelijker moeten worden en ze zullen alerter worden. Ze zullen ook hun gehoor gaan ontwikkelen en nieuwsgieriger worden. Ze zullen zich een beetje bij hun moeder vandaan wagen. Ze kunnen ook beginnen te janken en geluiden te maken. Ze zouden ongeveer 0.5 tot 1 kilogram moeten wegen.

Vier weken oud

Als je pup vier weken oud is, zou je Beagle puppy meer vocaal en speelser moeten worden met zijn nestgenoten en mensen. Ze beginnen zeer belangrijke socialisatievaardigheden te leren, zoals het verschil tussen bijten en spelen bijten. Ze moeten beginnen met het spenen van de moedermelk door naast de melk ook puppyvoeding te krijgen. Ze moeten ook worden blootgesteld aan meer menselijk contact, zodat ze kunnen wennen aan het hanteren door mensen. Ze zouden ongeveer 0,9 tot 1,2 kilogram moeten wegen.

Zes tot zeven weken oud

Als je pup zes tot zeven weken oud is, wordt hij veel nieuwsgieriger. Ze zullen eraan gewend zijn om in de buurt van mensen te zijn en ze leren gewone huishoudelijke geluiden kennen waardoor ze moediger worden (zorg ervoor dat je het huis puppybestendig maakt). Ze zouden op hun naam moeten reageren en meer bewust moeten zijn. Ze moeten ook bijna helemaal geen moedermelk meer drinken. Ze moeten ongeveer 1 tot 1,4 kilogram wegen.

Acht weken oud

Met acht weken oud zou je pup niet meer op zijn moeder moeten vertrouwen en zou hij moeten reageren op zijn naam en eenvoudige bevelen. Als hij acht weken oud is, is je Beagle klaar voor training en eet hij regelmatig puppyvoer. Ze moeten ongeveer 1,5 tot 2,8 kilogram wegen.

Zestien weken oud

Op zestien weken oud zou je hondje in staat moeten zijn om basiscommando’s te begrijpen en uit te voeren en op hun naam te reageren. Ze zouden dan ook zindelijk moeten zijn. Ze moeten 3,5 tot 5,5 wegen.

Zes maanden oud

Als je pup zes maanden oud is, moet je Beagle worden overgeschakeld van puppyvoer naar hondenvoer. Puppyvoer bevat veel calorieën om uw snelgroeiende puppy te helpen de voeding te krijgen die hij nodig heeft, maar als hij eenmaal zes maanden oud is, begint zijn groei te vertragen en lopen ze het risico op overgewicht als ze niet worden overgeschakeld. Het kan een paar weken duren voordat ze volledig zijn overgeschakeld op hondenvoer. Ze moeten ongeveer 4,5 tot 6,8 kilogram wegen.

Anderhalf jaar oud (18 maanden)

Na 18 maanden moet uw Beagle volgroeid en getraind zijn. Zoals Beagle Pro erover zegt: Het volwassen skelet is nu volledig gevormd en het gewicht zal ook stabiel blijven. De hond is goed opgeleid, gesocialiseerd en kan (en wil) minstens twee keer per dag sporten. Het wordt aanbevolen om een gelijkmatige wandeling van 1 mijl en de 2e dosis cardio-oefening aan te bieden. Ze zouden ongeveer 9 tot 11 kilogram moeten wegen.

Beagle puber

Wanneer is een beagle volgroeid?

Beagles worden als kleine honden beschouwd en worden niet erg groot, dus het kan moeilijk zijn om te weten wanneer ze klaar zijn met groeien. Er zijn een paar dingen waar u op kunt letten om te bepalen of ze klaar zijn met groeien of niet.

Het eerste en meest veelzeggende teken voor een volgroeide Beagle is hun leeftijd. Ze stoppen meestal met groeien na 18 maanden of 1,5 jaar. Op deze leeftijd is hun skeletstelsel volledig ontwikkeld en zal het normaal gesproken stabiel blijven en niet meer groeien.

Als je je Beagle geadopteerd of gered hebt en niet zeker weet hoe oud ze zijn, zijn er andere tekenen die je zullen helpen erachter te komen of je hond volgroeid is of niet.

Een teken is hun lengte en gewicht. Volwassen Beagles zullen ergens tussen de 33 en 40 centimeters zijn en tussen de 9 en 11 kilogram moeten wegen. Dit hangt af van het geslacht van uw hond.

Mannetjes zullen meestal groter zijn dan vrouwtjes, variërend van 35 tot 40 centimeter groot en een gewicht van 10 tot 11 kilogram, terwijl vrouwtjes aan de onderkant van de schaal zullen variëren van 33 tot 38 centimeter groot met een gewicht van 9 tot 10 kilogram.

Een gezonde groei van uw Beagle

Om ervoor te zorgen dat de groei van uw hond gezond is, moet u hun groei in de gaten houden en mijlpalen bijhouden om er zeker van te zijn dat ze zich ontwikkelen zoals ze zouden moeten.

Niet elke Beagle groeit hetzelfde, dus het is oké als ze hun mijlpalen een beetje vroeger of een beetje later bereiken. Als ze ontwikkelingsachterstand hebben, is het het beste om ze naar een dierenarts te brengen, omdat er mogelijk iets mis is.

Zorg ervoor dat je je hondje niet te veel of te weinig voedt, vooral als ze nog in de groei zijn, want een goed dieet zal ze helpen om goed te groeien en zich goed te ontwikkelen.

Als je je zorgen maakt, of denkt dat er iets mis is of niet, ga dan naar de dierenarts. Het is beter om veilig te zijn dan sorry, vooral als het om uw huisdier gaat.

Wees voorzichtig met mensen die “Pocket Beagles” proberen te verkopen. Dit zijn Beagles die zijn gefokt om in wezen miniatuur te zijn, maar er zijn geen moderne Pocket Beagles. Dit zijn gewoon Beagles die slecht of verkeerd zijn gefokt en die veel gezondheidsproblemen en groeiachterstand hebben.

Hoe groot word een beagle?

Een beagle is een gemiddelde, compacte hond. Hij kan tot 40 cm schofthoogte worden. Dit is ongeveer 50-55 cm totaal hoogte. De lengte van het lichaam is gemiddeld 50-65 cm. De breedte is afhankelijk van hoe vet je hond is, maar gemiddeld tussen 25 en 30 cm.

Hoeveel gaat een beagle wegen?

Het gewicht van een beagle hangt af van enkele factoren. Hoeveel hij eet en beweegt, maar ook de grootte. Gemiddeld mag je verwachten dat je hond tussen de 12 en 15 kg zal zitten. Maar een volwassen hond die moddervet gevoerd is kan wel meer dan 20 kg wegen.

Gerelateerde Vragen:

Hoe lang leven Beagles? Als ze in goede gezondheid worden gehouden, kunnen ze tussen de 12 en 15 jaar oud worden. Dit is de gemiddelde levensduur van een hond van hun grootte, ze zijn vatbaar voor verschillende medische aandoeningen, maar deze kunnen onder controle worden gehouden met medicijnen.

Zijn Beagles energieke honden? Het zijn honden met een zeer hoge energie. Ze hebben veel beweging en aandacht nodig om kalm te blijven. Als ze niet genoeg beweging krijgen en in een ruimte worden gehouden die niet groot genoeg is om hun energie te verbranden, zullen ze de neiging hebben hyper te worden.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Oscar – Beagle

Beste

In bijlage een paar foto’s van Oscar. Wordt ondertussen een grote meneer ;)

GroetjesR5r8b41ynn6s3zkh2fjbjw23f71w1s3tnyw1sqggm1w kdhw1gdnym3lcdf0w3bpb

Cooper – Beagle

Hallokes   

Onze Cooper ondertussen zijn vaccin gehad hier nog fotootjes van Cooper. 

 R5r8b41ynn6s3zkh2fjpqw1q5mxg3lfbbww1q48bm1xp16nw1gdpbw1wzjrdw24wbcg25fmr9w1 hvy

Lila – Beagle

 Bonjour,

Notre petite Lila se porte très bien. Les gens l’admire et les enfants en raffolent.

Bon dimanche

Beagle – Nala

We now also have a 5 month old baby who Nala absolutely adores ♥️

R5r8b41ynn6s3zkh2fdg w1srtcg1spn9hw3jjpvl1xnxrtw1gc r 3dh b1w1q44k 1xnclkw22wfc01 yr87n1s4kbj4w1

Beagle : Bella Happy Birthday 1 year old-

🎂🎉🎊

Sent from Yahoo Mail on Android

R5r8b41ynn6s3zkh2fdlpw1zmvzg3k22lfw1v2skp1w vtqw1gd36q3bkmg w3yn3bc3h3bghw25cyy81 yr87n1s4kbj4w1

Samba – Beagle

Bonjour;

Voici notre petite samba qui a bien grandit.

Elle est heureuse parmi nous.😍

Bon dimanche 

R5r8b41ynn6s3zkh2fc yw3h39gs3lj5wqw3lhh z1x0

Jules – Beagle

Zoals je ziet ben ik al flink gegroeid en zit ik vol fratsen xxx

Beagle – millie

Hierbij ter info een paar foto’s van Millie. De pup die nu bijna 2 weken bij ons is. Ze doet het heel goed. Ze is een flinke, ondeugende, speelse en lieve hond. Groeten vanwege de familie Caes uit Aarschot

Barry – Beagle

Ben al  groot aan worden 🐾

Grtjs Jean en Gerda 

 

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle

Lees meer over de op onze blog.