Wanneer is je Beagle volgroeid?

Beagles zijn een zeer gewild hondenras. Ze zijn meestal aan de kleine kant, maar ik vroeg me af wanneer ze eigenlijk stoppen met groeien. Dit is wat ik geleerd heb over de gemiddelde groei van een Beagle.

Een beagle is volgroeid rond de leeftijd van 1,5 jaar tot 2 jaar. Het eerste jaar groeien ze vooral in de hoogte, het laatste half jaar wordt hij enkel iets breder en gespierder/vetter.

Op welke leeftijd stoppen Beagles met groeien? Ze stoppen met groeien na ongeveer 18 maanden. Op deze leeftijd zal hun skeletstelsel volledig ontwikkeld zijn en stabiel blijven. Een volwassen beagle zal ongeveer 33 tot 40 centimeter groot zijn en 9 tot 11 kilogram wegen.

Dit is slechts het begin van uw Beagles groei. Als je geïnteresseerd bent in de leeftijd waarop je pup bepaalde mijlpalen moet halen en waar je op moet letten als hij groeit, lees dan verder.

volwassen beagle

Groeimijlpalen voor uw beagle op leeftijd

Beagles lijken op mensen in de manier waarop ze groeimijlpalen bereiken op basis van leeftijd. Om ervoor te zorgen dat ze goed groeien en zich ontwikkelen, kunt u deze tabel volgen om ervoor te zorgen dat uw hond gezond is. Als je bang bent dat je Beagle achterop raakt, neem hem dan mee naar jouw dierenarts om ervoor te zorgen dat je de zorgen kunt stoppen voordat ze problemen worden.

LeeftijdGewichtMijlpaal
0-2 weken0,5 kgStaand
3 weken0,5 – 1 kgOpent ogen, ontwikkelt gehoor, maakt geluiden
4 weken0,9 – 1,2 kgOntwikkelt socialisatievaardigheden, blaffen
6-7 weken1 – 1,4 kgReageren op naam, uit moedermelk
8 weken1,5 – 2,8 kgReageren op eenvoudige opdrachten en namen
16 weken3,5 – 5,5 kgZindelijk
6 maanden4,5 – 6,8 kgOvergang van puppyvoeding naar hondenvoer
1,5 jaar9 – 11 kgVolgroeid
kaartinformatie van BeaglePro

Geboorte tot twee weken oud

Wanneer Beagles voor het eerst worden geboren, houden ze hun ogen gesloten, zodat ze niets kunnen zien. Ze zullen ook geen melktanden hebben. Ze zouden moeten beginnen te staan en op zijn minst proberen te lopen als ze twee weken oud zijn. Ze zouden ongeveer 0,5 kilogram moeten wegen.

Drie weken oud

Als je pup drie weken oud is, zouden ze de ogen moeten openen, hun zicht zou duidelijker moeten worden en ze zullen alerter worden. Ze zullen ook hun gehoor gaan ontwikkelen en nieuwsgieriger worden. Ze zullen zich een beetje bij hun moeder vandaan wagen. Ze kunnen ook beginnen te janken en geluiden te maken. Ze zouden ongeveer 0.5 tot 1 kilogram moeten wegen.

Vier weken oud

Als je pup vier weken oud is, zou je Beagle puppy meer vocaal en speelser moeten worden met zijn nestgenoten en mensen. Ze beginnen zeer belangrijke socialisatievaardigheden te leren, zoals het verschil tussen bijten en spelen bijten. Ze moeten beginnen met het spenen van de moedermelk door naast de melk ook puppyvoeding te krijgen. Ze moeten ook worden blootgesteld aan meer menselijk contact, zodat ze kunnen wennen aan het hanteren door mensen. Ze zouden ongeveer 0,9 tot 1,2 kilogram moeten wegen.

Zes tot zeven weken oud

Als je pup zes tot zeven weken oud is, wordt hij veel nieuwsgieriger. Ze zullen eraan gewend zijn om in de buurt van mensen te zijn en ze leren gewone huishoudelijke geluiden kennen waardoor ze moediger worden (zorg ervoor dat je het huis puppybestendig maakt). Ze zouden op hun naam moeten reageren en meer bewust moeten zijn. Ze moeten ook bijna helemaal geen moedermelk meer drinken. Ze moeten ongeveer 1 tot 1,4 kilogram wegen.

Acht weken oud

Met acht weken oud zou je pup niet meer op zijn moeder moeten vertrouwen en zou hij moeten reageren op zijn naam en eenvoudige bevelen. Als hij acht weken oud is, is je Beagle klaar voor training en eet hij regelmatig puppyvoer. Ze moeten ongeveer 1,5 tot 2,8 kilogram wegen.

Zestien weken oud

Op zestien weken oud zou je hondje in staat moeten zijn om basiscommando’s te begrijpen en uit te voeren en op hun naam te reageren. Ze zouden dan ook zindelijk moeten zijn. Ze moeten 3,5 tot 5,5 wegen.

Zes maanden oud

Als je pup zes maanden oud is, moet je Beagle worden overgeschakeld van puppyvoer naar hondenvoer. Puppyvoer bevat veel calorieën om uw snelgroeiende puppy te helpen de voeding te krijgen die hij nodig heeft, maar als hij eenmaal zes maanden oud is, begint zijn groei te vertragen en lopen ze het risico op overgewicht als ze niet worden overgeschakeld. Het kan een paar weken duren voordat ze volledig zijn overgeschakeld op hondenvoer. Ze moeten ongeveer 4,5 tot 6,8 kilogram wegen.

Anderhalf jaar oud (18 maanden)

Na 18 maanden moet uw Beagle volgroeid en getraind zijn. Zoals Beagle Pro erover zegt: Het volwassen skelet is nu volledig gevormd en het gewicht zal ook stabiel blijven. De hond is goed opgeleid, gesocialiseerd en kan (en wil) minstens twee keer per dag sporten. Het wordt aanbevolen om een gelijkmatige wandeling van 1 mijl en de 2e dosis cardio-oefening aan te bieden. Ze zouden ongeveer 9 tot 11 kilogram moeten wegen.

beagle puber

Wanneer zijn beagles volgroeid?

Beagles worden als kleine honden beschouwd en worden niet erg groot, dus het kan moeilijk zijn om te weten wanneer ze klaar zijn met groeien. Er zijn een paar dingen waar u op kunt letten om te bepalen of ze klaar zijn met groeien of niet.

Het eerste en meest veelzeggende teken voor een volgroeide Beagle is hun leeftijd. Ze stoppen meestal met groeien na 18 maanden of 1,5 jaar. Op deze leeftijd is hun skeletstelsel volledig ontwikkeld en zal het normaal gesproken stabiel blijven en niet meer groeien.

Als je je Beagle geadopteerd of gered hebt en niet zeker weet hoe oud ze zijn, zijn er andere tekenen die je zullen helpen erachter te komen of je hond volgroeid is of niet.

Een teken is hun lengte en gewicht. Volwassen Beagles zullen ergens tussen de 33 en 40 centimeters zijn en tussen de 9 en 11 kilogram moeten wegen. Dit hangt af van het geslacht van uw hond.

Mannetjes zullen meestal groter zijn dan vrouwtjes, variërend van 35 tot 40 centimeter groot en een gewicht van 10 tot 11 kilogram, terwijl vrouwtjes aan de onderkant van de schaal zullen variëren van 33 tot 38 centimeter groot met een gewicht van 9 tot 10 kilogram.

Een gezonde groei van uw Beagle

Om ervoor te zorgen dat de groei van uw hond gezond is, moet u hun groei in de gaten houden en mijlpalen bijhouden om er zeker van te zijn dat ze zich ontwikkelen zoals ze zouden moeten.

Niet elke Beagle groeit hetzelfde, dus het is oké als ze hun mijlpalen een beetje vroeger of een beetje later bereiken. Als ze ontwikkelingsachterstand hebben, is het het beste om ze naar een dierenarts te brengen, omdat er mogelijk iets mis is.

Zorg ervoor dat je je hondje niet te veel of te weinig voedt, vooral als ze nog in de groei zijn, want een goed dieet zal ze helpen om goed te groeien en zich goed te ontwikkelen.

Als je je zorgen maakt, of denkt dat er iets mis is of niet, ga dan naar de dierenarts. Het is beter om veilig te zijn dan sorry, vooral als het om uw huisdier gaat.

Wees voorzichtig met mensen die “Pocket Beagles” proberen te verkopen. Dit zijn Beagles die zijn gefokt om in wezen miniatuur te zijn, maar er zijn geen moderne Pocket Beagles. Dit zijn gewoon Beagles die slecht of verkeerd zijn gefokt en die veel gezondheidsproblemen en groeiachterstand hebben.

Hoe groot word een beagle?

Een beagle is een gemiddelde, compacte hond. Hij kan tot 40 cm schofthoogte worden. Dit is ongeveer 50-55 cm totaal hoogte. De lengte van het lichaam is gemiddeld 50-65 cm. De breedte is afhankelijk van hoe vet je hond is, maar gemiddeld tussen 25 en 30 cm.

Hoeveel gaat een beagle wegen?

Het gewicht van een beagle hangt af van enkele factoren. Hoeveel hij eet en beweegt, maar ook de grootte. Gemiddeld mag je verwachten dat je hond tussen de 12 en 15 kg zal zitten. Maar een volwassen hond die moddervet gevoerd is kan wel meer dan 20 kg wegen.

Gerelateerde Vragen:

Hoe lang leven Beagles? Als ze in goede gezondheid worden gehouden, kunnen ze tussen de 12 en 15 jaar oud worden. Dit is de gemiddelde levensduur van een hond van hun grootte, ze zijn vatbaar voor verschillende medische aandoeningen, maar deze kunnen onder controle worden gehouden met medicijnen.

Zijn Beagles energieke honden? Het zijn honden met een zeer hoge energie. Ze hebben veel beweging en aandacht nodig om kalm te blijven. Als ze niet genoeg beweging krijgen en in een ruimte worden gehouden die niet groot genoeg is om hun energie te verbranden, zullen ze de neiging hebben hyper te worden.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Beagle.

Gahia - Beagle

Bonjour, 

 

Gahia est parmi nous depuis 1 semaine, tout se passe très bien. 

Elle a vite pris ses repères et est pleine de vie. 

Elle mange bien, dort bien, joue énormément etc... 

C est un amour

 

Salutations 

 

 

Beagles
Verstuurd vanaf mijn iPhone
Beagle - Kerry - Heist op den Berg - België

Happy Birthday !!

 

 

[Marleen - Woefkesranch]

GATSBY X KERRY

°22/7/2022

Beagle
The best team, impeccable service, maximum kindness and promptness! I recommend Woefkesranch!
🥰🥰 This review makes us skip a hearthbeat. Thx so much for these kind words!!

 

Beagle - Otto - Beveren-Waas, België

Thank you for your kindness, communication, seriousness and promptness! I am very happy that I chose the Woefkesranch team! Have a nice weekend! 

Otto was born on the 23rd of April 2022. Donna x Oscar

Beagle - Luna - Merksem, België

Luna is een lieve en een actief meisje. 

Luna is geboren op 19/04/2022.

Dabber x Billy

Beagle - Snoopy - Schaarbeek, België
Bonsoir vous m avez envoyer un mail pour demander des nouvelles de mon petit beagle qui a u 1 ans notre snoopy une merveille le champions des bêtise mais on l adore il es magnifique une vrai fouine il adore jouer avec tt les chiens au dog parck tous les chiens aiment jouer avec lui voilà quelque photos de la star

Snoopy est né le 8/01/2022.

Lucy x Oscar

Beagle - Maya - Dudelange, Luxemburg

Maya est né le 19/03/2022

Kimmy x Gatsby

Beagle - Beau - Antwerpen, België

Hoi,

 

hier onze jarige Beau. Vandaag 2 jaar oud.

 

Groetjes,

Beau is geboren op 15/03/2021

Looza x Gatsby
Laad meer

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Beagle