De ultieme voedingsgids voor teckels

Je realiseert je dat je teckel iets heeft gegeten dat hij niet mag eten. Of nog erger, hij heeft iets gegeten en je weet niet of hij het had mogen eten of niet. Beide zijn verschrikkelijk om als hondeneigenaar mee te maken. Ik heb dat meegemaakt. Dus, om een mede-teckeleigenaar te helpen, besloot ik wat onderzoek te doen naar wat je hond wel en niet mag eten.

Wat mag een teckel wel eten?

 1. Wortels
 2. Zalm – zonder bot en nooit rauw
 3. Bosbessen
 4. Ananas
 5. Watermeloen
 6. Brood
 7. Bramen
 8. Mais (nooit maïskolf)
 9. Havermout

Wat mag een teckel niet eten?

 1. Chocola
 2. Vet vlees zoals spek
 3. Zout en zoute voedingsmiddelen
 4. Uien en knoflook
 5. Zuivelproducten
 6. Rauw vlees
 7. Snoepjes en suiker
 8. Druiven en rozijnen
 9. Macadamianoten

Veel dingen, zoals chocolade, waren vrij duidelijk! Maar sommige dingen die ik in mijn onderzoek heb gevonden, zijn nogal verrassend! Ik raad u aan om verder te lezen en mogelijk uw hond in de toekomst te redden!

Welke voedingsmiddelen mogen teckels NIET eten?

Sommige voedingsmiddelen zijn giftig voor alle honden, maar het is belangrijk dat je je bewust bent van alles waar het ras van je hond specifiek slecht op reageert. Dit is een van de belangrijkste dingen om te onthouden wanneer u met uw hond samenwoont, vooral als hij een opgroeiende pup is.

Dus, zonder verder oponthoud, hier is een lijst met enkele dingen die u uw hond nooit zou moeten geven, en waarom ze zo slecht zijn voor uw pup!

Chocolade – Laten we beginnen met de voor de hand liggende, chocolade. Chocolade kan dodelijk zijn voor uw hond. Dit is meestal het geval als ze een grote hoeveelheid chocolade consumeren.

Maar elke hoeveelheid chocolade die u uw hond geeft, heeft het gevaar hem pijn te doen. Vooral het bakken van chocolade en pure chocolade. Op het basisniveau van gevaar kan uw teckel gaan braken en diarree krijgen.

Maar als uw hond grote hoeveelheden consumeert, veranderen de bijwerkingen in een abnormaal hartritme, tremoren, toevallen en overlijden.

Vet vlees zoals spek –   Deze heeft me ook verrast! Ik heb er nooit over nagedacht, maar het is logisch! Het extreme vet op spek en andere soorten vlees zorgt voor veel opschudding bij onze teckels.

De grote hoeveelheid vet in dit vlees kan ervoor zorgen dat deze honden pancreatitis krijgen. Deze vleessoorten bevatten meestal ook zeer grote hoeveelheden zout. Zout zelf is slecht voor honden, maar gemengd met vet vlees is het nog erger!

Intense hoeveelheden zout zorgen er vaak voor dat honden overmatig veel water drinken, wat vervolgens kan leiden tot een opgeblazen gevoel dat de dood kan veroorzaken.

Zout en zoute voedingsmiddelen – Alle voedingsmiddelen met een grote hoeveelheid zout, zoals vet vlees, gezouten maaltijden en popcorn, kunnen ervoor zorgen dat uw hond iets krijgt dat natriumionenvergiftiging wordt genoemd.

Een reactie hierop lijkt vaak op dezelfde als die van chocolade. Veel diarree en braken en in meer ernstige gevallen toevallen, trillingen en overlijden.

Uien en knoflook – Hoewel deze twee dingen niet zo erg zijn als de andere voedingsmiddelen, is het toch iets om op te letten. Nog steeds gevaarlijk, maar minder urgent.

Zolang je teckel geen uien en knoflook inademt, komt het goed met je hond. Maar een gigantische dosis of kleine doses na verloop van tijd zullen ervoor zorgen dat de rode bloedcellen in uw hond worden gedood, waardoor hij bloedarmoede krijgt.

Zuivelproducten (melk, yoghurt en ja, KAAS) – ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn hond HOUDT van kaas! Het is een van zijn favorieten. En pas toen ik besefte dat hij het niet moest eten, at hij zo veel. Maar de meeste honden zijn eigenlijk lactose-intolerant.

Hun lichamen en spijsverteringsstelsel zijn niet gebouwd om zuivelproducten af te breken, waardoor het voor hen erg moeilijk is om het correct te verwerken. Je weet wat dat betekent… pijn en gas. Omdat geen van beide erg plezierig is, zou ik de zuivelproducten vermijden.

Rauw vlees – Dit is eigenlijk een populair onderwerp omdat sommige dierenartsen hondenbezitters aansporen om hun honden over te schakelen op rauw vlees. Dit betekent absoluut niet dat je je hondenvlees gewoon kunt weggooien voordat het bereid is.

Anderen staan er nog steeds op dat u uw hond nooit rauw vlees moet voeren. Het gaat erom dat als je een rawfood-dieet gaat doen, je je onderzoek moet doen.

Snoepgoed! Zoals gebakken goederen, snoep, kauwgom en pindakaas! – Suiker is nooit goed voor een hond, vooral niet in grote, overvloedige hoeveelheden. Maar tegenwoordig worden veel snoepjes vaak gemaakt met suikeralternatieven, zoals Xylitol.

Dit kan erg slecht zijn voor honden, omdat het coördinatieverlies, toevallen, braken en uiteindelijk de dood kan veroorzaken. Nu weet ik wat je denkt! Pindakaas? Werkelijk?

Welnu, veel merken pindakaas worden nu gemaakt zonder toevoegingen zoals Xylitol. Dit is geweldig, want dan kan jouw teckel nog steeds veilig zijn snacktijd hebben, en je hoeft je geen zorgen te maken!

Druiven en rozijnen – Ook deze lijken niet al te gevaarlijk, maar ze kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn voor honden. Druiven en rozijnen zijn in verband gebracht met het veroorzaken van nierfalen bij honden die er veel van eten. Nieren kunnen beginnen af te sluiten, wat misselijkheid, vermoeidheid en uiteindelijk de dood veroorzaakt.

Sommige van deze waarschuwingen bij het eten klinken erg serieus. En dat komt doordat ze dat zijn! Hoe schattig uw hond ook is en hoe groot de ogen van zijn puppy zijn als hij smeekt, het is belangrijk om nooit toe te geven.

Mijn teckel, Scamp, at ooit een stuk vegetarische pizza die mijn moeder per ongeluk op de grond had laten vallen. Het bevatte natuurlijk een hele reeks groenten, die in grote hoeveelheden de magen van honden meestal van streek maken, omdat het carnivoren zijn.

Hij werd die nacht erg ziek, overgeven en lusteloos. Het was niet leuk voor alle betrokkenen. Gelukkig was zijn reactie niet al te dramatisch, maar veel van deze voedingsmiddelen hebben de mogelijkheid om uw hond te doden! Zorg ervoor dat ze hiermee nooit in contact komen.

Het belangrijkste wat u uit dit artikel moet onthouden, is om altijd na te denken voordat u uw hond mensenvoer geeft. We kunnen niet altijd zeker weten wat oké is.

Maar het is belangrijk om logisch na te denken of de maag van een hond dat specifieke stuk voedsel aankan. Maar ik hoop dat deze lijst met voedsel dat slecht is voor honden u helpt om uw hond zo gezond mogelijk te houden.

Welke voedingsmiddelen mogen teckels wel eten?

Dat gezegd hebbende, honden hebben een voorliefde voor menselijk voedsel. En met lieve snuiten zoals die van hen, is het soms moeilijk nee te zeggen. Dus hier zijn enkele menselijke voedingsmiddelen die honden in kleine hoeveelheden wel kunnen eten.

 • Wortelen – in stukjes gesneden om verstikking te voorkomen
 • Zalm – zonder bot en nooit rauw
 • Bosbessen – rijk aan antioxidanten
 • Ananas – in kleine hoeveelheden
 • Watermeloen – zonder korst en zonder pit
 • Brood – gewoon wit of volkoren
 • Bramen – vers of bevroren, als ze ervan genieten, kun je ze er een paar per dag geven.
 • Maïs – (nooit maïskolven) kan uit voedingsoogpunt gunstig zijn
 • Havermout – een goede bron van vezels

Veel van deze dingen kunnen gezonde traktaties of snacks zijn voor je teckel! Zorg ervoor dat u verstikkingsgevaar vermijdt!

Waarop te letten met hun dieet?

Teckel pup te koop

Teckels lopen een hoog risico op obesitas, samen met vele andere dingen. Daarom is het absoluut belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond gezond en voldoende eet, maar ook genoeg beweging krijgt. Als dat niet het geval is, zal uw pup zeer waarschijnlijk aan zijn reis naar zwaarlijvigheid beginnen, wat kan leiden tot nog eens honderd gezondheidsproblemen.

Hoewel sommige voedingsmiddelen hen niet zo traumatisch kunnen beïnvloeden als andere, is het toch belangrijk op te merken dat eigenaren dit ongezonde voedsel niet aan hun hond moeten geven.

Het dieet van honden moet nauwlettend in de gaten worden gehouden, maar vooral teckels. Ze zijn heel goed in staat om snel aan te komen. Het is belangrijk om vast te houden aan gezonde calorieën zoals eiwitten, koolhydraten en om vette voedingsmiddelen te vermijden.

Ook verhoogt het voeren van menselijke voedingsmiddelen in de eerste plaats hun kansen op overgewicht. Maar omdat honden van mensenvoeding houden, is het goed om te weten dat het mogelijk is om uw hond wat mensenvoer te laten eten.

Beste merkvoeding voor een gezond leven

Beste droge voeding voor teckels

Na wat onderzoek te hebben gedaan, vond ik de top 5 beoordeelde en onderzochte merken droog hondenvoer. Dit is wat ik ontdekte.

 • Wellness Core® natuurlijk graanvrij droog hondenvoer 
 • ROYAL CANIN Dachshund Adult droog hondenvoer
 • NUTRO ULTRA Adult droog hondenvoer
 • Wellness Complete natuurlijke hondenvoeding (puppy & volwassene)
 • Taste of the Wild High Protein natuurlijk droog hondenvoer

Beste natvoer voor teckels

Hier zijn de top 5 beoordeelde en onderzochte merken nat hondenvoer voor teckels.

 • Kippensoep voor het Soul® Adult Recept 
 •  Zignature® Zssential multi-proteïne formule 
 • Castor & Pollux® Biologische kalkoen- en groenterecept
 • Whole Earth Farms® graanvrij recept voor volwassenen 
 • Holistic Select® Kip Recept Kip Paté Recept

Het is belangrijk om te onthouden dat u uw hond nauwlettend in de gaten moet houden terwijl hij elke transformatie tussen voer doormaakt. Er kunnen nieuwe allergieën ontstaan of problemen met uw teckels in vergelijking met andere honden. 

Verschil tussen nat en droog voedsel

Teckel voer

Het belangrijkste verschil tussen nat en droog voedsel zijn het vocht en de ingrediënten in de twee, wat voor de hand liggend lijkt, maar dat zijn alleen de basisverschillen. Elk heeft natuurlijk voor- en nadelen.

Het is namelijk gebleken dat natvoer of blikvoer beter is voor de gezondheid van uw hond dan droogvoer. Dit komt neer op een paar redenen. Een daarvan is dat het eten in een blikje zit, wat betekent dat het geen synthetische conserveermiddelen nodig heeft. Dit is zowel op korte als op lange termijn beter voor uw hond.

Een ding om in gedachten te houden met natvoer is dat het tandbederf bij uw hond kan veroorzaken. Vaak voeren mensen hun honden een mix van beide.

Dit helpt bij het verminderen van conserveermiddelen, tandbederf en het verhogen van eiwitten en voedingsstoffen. Als u zich zorgen maakt over wat u uw hond precies moet voeren, raad ik u aan de professionele mening te vragen van een dierenarts die uw hond heeft gezien en onderzocht.

Een andere reden waarom ingeblikt voedsel beter is, is dat het grotere hoeveelheden eiwit en vet bevat. En dit vet is van de gezondere soort. Ingeblikt voedsel bevat minder koolhydraten dan droogvoer.

Dit is niet alleen gezonder voor uw hond (ook al moet hij onder toezicht staan met teckels vanwege hun neiging om aan te komen), maar het wordt door huisdieren vaak als lekkerder ervaren dan droogvoer. Meer huisdieren lijken er van te genieten in vergelijking met droogvoer.

Wat zijn enkele gezonde lekkernijen voor teckels?

 • Rocco & Roxie Supply Co Jerky Sticks voor honden
 • Newman’s Own Organics Premium hondensnoepjes
 • Zuke’s Mini Naturals gezonde, vochtige trainingssnoepjes
 • Plato Pet behandelt biologische kip
 • Greenies Dental Dog Treats en Dog Chews

Hoeveel snoepjes moet ik mijn hond per dag geven? Het wordt aangeraden om uw honden maximaal 2-3 traktaties per dag te geven.

Gezond eetregime

Teckel hond

Teckels wegen meestal ergens tussen de 11 en 32 pond als volwassene, afhankelijk van of uw hond een miniatuur teckel of een standaard teckel is.

Een miniatuur weegt meestal niet meer dan 11 pond, terwijl een standaard teckel zal variëren van 16-32 pond. Dat betekent dat uw teckel met behulp van de onderstaande tabel hoogstwaarschijnlijk in de eerste drie categorieën zal vallen.

Dit is natuurlijk slechts een ruwe schatting. Voor een exactere hoeveelheid van hoeveel u uw hond moet voeren, is het altijd goed om uw hond naar de dierenarts te brengen.

Daar kan de dierenarts een specifieke hoeveelheid voer voor uw hond specifiek berekenen. Dit is vooral gunstig bij teckels, omdat het zo moeilijk voor hen is om het gewicht eraf te houden.

Als je meer in de calorieën van het ding wilt komen, in plaats van in kopjes, stelt de National Research Council van de National Academies de volgende calorieën dagelijks voor.

 • Actieve volwassen standaard teckel met een gewicht van 30 pond – 922 calorieën
 • Actieve volwassen miniatuur teckel met een gewicht van 10 pond – 404 calorieën

Dit omvat natuurlijk alleen twee behoorlijk specifieke soorten honden. Dus, hoe zit het met de rest? Welnu, de Onderzoeksraad suggereert dat sommige honden meer of minder calorieën nodig hebben in vergelijking met hun actieve tegenhangers.

Honden die zijn gecastreerd of gesteriliseerd, hebben vaak minder calorieën nodig, evenals meer oudere honden. Hoe ouder een hond, hoe minder calorieën hij nodig heeft. Hoe actiever een hond is, hoe meer calorieën hij nodig heeft.

Onderzoek wijst uit dat in plaats van uw hond één keer per dag te voeren, de dagelijkse hoeveelheid in plaats daarvan in tweeën moet worden verdeeld en met tussenpozen van 8-12 uur moet worden afgeleverd. Dit helpt ook om de gewichtstoename laag te houden en moedigt hen aan om rationeler te eten in plaats van alles weg te branden, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Dit is natuurlijk anders voor puppy’s. Het volgende voedingsschema is de beste manier om de gezondheid en normale groei van puppy’s te bevorderen.

 • 8-12 weken – vier maaltijden per dag
 • 3-6 maanden – drie maaltijden per dag
 • 6-12 maanden – 2 maaltijden per dag
 • 1 jaar < – 1 maaltijd opgesplitst en twee keer per dag gevoerd

Waarom eet je teckel niet?

Er zijn een paar redenen waarom dit zou kunnen zijn. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen. Als ze een paar dagen weggaan en voedsel blijven weigeren, wat je ook probeert, dan is het tijd om ze naar de dierenarts te brengen, want het kan dodelijk zijn als het te lang duurt.

 • Ziekte
 • Iets gegeten dat ze niet zouden moeten hebben
 • Letsel
 • Veroudering
 • Spanning

Kieskeurigheid – Als u of de dierenarts merkt dat uw hond gewoon een kieskeurige eter is, kan dit soms worden stopgezet als u het merk of het type voer dat u hem geeft, verandert.

Dit kan wat diarree veroorzaken, maar als ze zich aanpassen aan het nieuwe voedsel als ze het lekker vinden, zal dat verdwijnen. En het belangrijkste is dat ze weer gaan eten.

Ongemakkelijke eetsituatie – Soms, wanneer een hond zich ongemakkelijk voelt, kan hij niet eten. Als ze bijvoorbeeld hun eetruimte moeten delen met een agressievere hond, kan dit ertoe leiden dat onderdanige honden niet eten.

Toen Scamp de familie leerde kennen, wou hij nooit bij ons in de buurt eten. Hij pakte zijn eten en rende dan naar een schuilplaats voordat hij het at. Om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is, moet u de eettijd in de gaten houden en vervolgens het beste actieplan bepalen.

.

.

.

Hopelijk hebt u iets opgestoken van dit artikel en kunt u vermijden dat je geliefde vriend iets eet dat niet mag.

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergteckel.

Teckel – Meryl

Bonjour voici Meryl qui vient de chez vous premier anniversaire!Verstuurd vanaf mijn iPhone

Langharige Dwergteckel : Balou 1 jaar

Onderwerp: Balou 1 jaar

 

De birthday boy….

 

 

° 9/12/2022 –  Pepsi x Ariel

 

 

 

Teckel – Winter

Na 3 dagen is Winter haar mama al helemaal vergeten 👏

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Dwergteckel – Mio

Beste,

Ik kocht dit jaar een dwerg-teckel bij jullie.

Vandaag 03/11/‘23 is deze 1 jaar geworden. Zie hieronder enkele foto’s.

Alles gaat super goed met ons!

Groetjes,

Axelle & Mio 🐾

Dana x Brutus

R5r8b41ynn6s3zkh2fjk4w3h4rwn22v3rqw1 yphk1xp1vvw1gy25w24qzn5w21hrzh21jc1zw1xn2mv1 yr87n1s4kbj4w1

Teckel – Willow

Bonjour,

Déjà deux jours que notre petite Willow est avec nous. Elle est adorable et
déjà très joueuse. Vous trouverez quelques photos ci dessous. Merci encore
pour votre aide.

Teckels – Ricard & Vodka

Ricard et vodka :
Ils sont adorables et très gentil

Teckel – luna

Bonjour

Voici 2 film de luna je vous souhaite une bonne journée

 

Alessandro Barbuscia

 

Envoyé à partir de Courrier pour Windows

Dwergteckel : Fay

Hoi hoi hoi

 

Vandaag wordt ik al 1 jaar!!! 🎉

Volgens mama ben ik een echte tekkel. Eigenwijs en ga een partijtje lopen mokken als ik mijn zin niet krijg 😂

Maar ik had al snel door hoe ik haar weer voor me kon laten smelten met mijn mooie ogen 😉 Maar ik vind het ook hartstikke fijn om nieuwe dingen te leren, ben er dan ook heel snel mee weg. Hier thuis vind ik het heerlijk als mijn 4 poezenvriendjes bij me komen knuffelen. Is wel lekker warm zo allemaal samen bij mama op of onder de dons. Regen vind ik niet zo leuk, maar sneeuw vind ik GE-WEL-DIG 🤗

In het weekend komt mijn vriendinnetje Babs (Pomeriaantje) van oma vaak op bezoek en dan spelen we net zo lang tot we alletwee opvallen.

Dus…. voorlopig zit ik hier nog wel goed 😉

 

Hele lieve groetjes uit Lommel 

 

Fay 😘

Verstuurd vanaf mijn iPhone

R5r8b41ynn6s3zkh2fcx w1nvnqn24vgs6w1s1sgg1xmhkww1gy25m3lcyz1w3lfjjx24w6vkw20yy241 yr87n1s4kbj4w1

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergteckel

Lees meer over de op onze blog.