De Verschillende Soorten Dwergteckels

Inhoudsopgave

Dwergteckels zijn geliefde huisdieren vanwege hun unieke uiterlijk en charmante karakter. Er zijn drie hoofdvariëteiten van dwergteckels, gebaseerd op hun vachttype: kortharige, ruwharige en langharige dwergteckels.

Kortharige Dwergteckels

Kortharige dwergteckel pup

Kortharige dwergteckels hebben een gladde, glanzende vacht die dicht tegen hun lichaam ligt. Ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en hebben een elegante uitstraling. Qua karakter zijn ze vaak levendig en moedig, en ze staan bekend om hun nieuwsgierigheid.

Ruwharige Dwergteckels

Ruwharige dwergteckel pup

Ruwharige dwergteckels hebben een dubbele vacht met een dichte ondervacht en een harde, draadachtige bovenvacht. Dit type teckel heeft vaak een uitgesproken baard en wenkbrauwen. Ze hebben een wat robuuster karakter en kunnen soms eigenwijs zijn, maar ze zijn ook erg loyaal en waakzaam.

Langharige Dwergteckels

Langharige dwergteckel pup

Langharige dwergteckels hebben een zijdeachtige vacht die langs hun lichaam hangt. Deze teckels hebben een zacht en vriendelijk karakter en zijn vaak rustiger dan hun kortharige en ruwharige tegenhangers. Ze hebben een kalmer temperament en zijn doorgaans zeer gehecht aan hun gezin.

Kleuren van Dwergteckels

Dwergteckels komen in een breed scala aan kleuren en patronen. De meest voorkomende kleuren zijn rood, zwart met bruine aftekeningen, en chocolade. Daarnaast zijn er ook minder gangbare kleuren zoals blauw, wildkleur, en Isabella. Sommige dwergteckels hebben een merle patroon, dat zorgt voor een gemarmerd effect in hun vacht.

Opvoeding van Dwergteckels

Het opvoeden van een dwergteckel vereist geduld en consistentie. Ze zijn intelligent maar kunnen ook koppig zijn, dus het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd duidelijke regels te stellen. Positieve bekrachtiging werkt het beste bij dwergteckels. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining helpen om een goed aangepast en gehoorzaam huisdier te krijgen.

Verschil in karakter

De karakterverschillen tussen langharige, kortharige en ruwharige dwergteckels zijn vaak subtiel maar toch merkbaar. Hoewel elke hond uniek is en individuele variaties kan hebben, zijn er enkele algemene tendensen in het temperament en gedrag die verband houden met de verschillende vachttypes:

Langharige Dwergteckels

 • Zachter en rustiger: Langharige dwergteckels hebben over het algemeen een zachter en rustiger temperament vergeleken met hun kortharige en ruwharige tegenhangers.
 • Vriendelijk en aanhankelijk: Ze staan bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke aard, wat hen tot uitstekende gezelschapshonden maakt.
 • Meer geduldig: Langharige teckels kunnen ook iets geduldiger zijn, wat ze goed geschikt maakt voor gezinnen met kinderen.
Rustige dwergteckel pup

Kortharige Dwergteckels

 • Levendig en energiek: Kortharige dwergteckels zijn vaak de meest energieke en levendige van de drie variëteiten. Ze zijn nieuwsgierig en houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken.
 • Moedig en waakzaam: Ze hebben een moedig en waakzaam karakter, waardoor ze goede waakhonden zijn.
 • Soms eigenzinnig: Kortharige teckels kunnen soms wat eigenzinnig zijn en hebben een onafhankelijke geest, wat hen een uitdaging kan maken voor onervaren hondenbezitters.

Ruwharige Dwergteckels

 • Robuust en avontuurlijk: Ruwharige dwergteckels hebben een robuust en avontuurlijk karakter. Ze zijn vaak wat stoerder en veerkrachtiger dan de andere variëteiten.
 • Eigenwijs maar loyaal: Hoewel ze de neiging kunnen hebben om eigenwijs te zijn, zijn ze ook zeer loyaal aan hun gezin.
 • Vrolijk en speels: Ruwharige teckels hebben vaak een vrolijk en speels karakter, wat ze tot leuke speelkameraadjes maakt.

Overeenkomstige Kenmerken

Ondanks de verschillen in temperament, delen alle dwergteckels enkele gemeenschappelijke karaktereigenschappen:

 • Intelligent: Alle drie de types zijn intelligent en leren snel, hoewel hun koppigheid soms training kan bemoeilijken.
 • Toegewijd: Dwergteckels zijn toegewijd aan hun gezin en kunnen zeer gehecht raken aan hun eigenaren.
 • Jachtinstinct: Ze hebben een sterk ontwikkeld jachtinstinct, wat te verwachten is gezien hun oorsprong als jachthonden.

Bij het kiezen van een dwergteckel is het belangrijk om niet alleen naar het vachttype te kijken, maar ook om rekening te houden met de individuele persoonlijkheid van de hond en hoe deze past bij uw levensstijl en gezinssituatie.

Dwergteckel

Aankooptips voor Dwergteckels

Bij de aanschaf van een dwergteckel is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te kiezen die gezondheid en welzijn van de dieren voorop stelt. Vraag altijd om de gezondheidsverklaringen van de ouderdieren en let op de omstandigheden waarin de pups worden grootgebracht.

Aanbeveling: Woefkesranch

Woefkesranch is een aanbevolen fokker voor wie op zoek is naar een dwergteckel. Deze ranch staat bekend om hun professionele aanpak en de liefdevolle zorg voor hun honden. Enkele voordelen van Woefkesranch zijn:

 • Gezonde Pups: Woefkesranch zorgt ervoor dat alle pups gezond zijn, met de nodige inentingen en gezondheidscontroles.
 • Ervaring en Kennis: Met jarenlange ervaring in het fokken van verschillende hondenrassen, biedt Woefkesranch deskundig advies en begeleiding.
 • Goede Omstandigheden: De pups groeien op in een gezonde en veilige omgeving, wat bijdraagt aan hun socialisatie en welzijn.

Reviews van Woefkesranch

Woefkesranch heeft talloze positieve reviews op Google, Trustpilot en hun eigen website. Deze reviews getuigen van de tevredenheid van klanten en de kwaliteit van de diensten die Woefkesranch biedt.

Voorbeelden van Trustpilot Reviews

 1. “Geweldige ervaring!” – “Wij hebben onze dwergteckel van Woefkesranch en konden niet gelukkiger zijn. De begeleiding en ondersteuning waren uitstekend, en onze pup is gezond en goed gesocialiseerd.”
 2. “Zeer tevreden” – “De hele ervaring bij Woefkesranch was positief. We kregen alle nodige informatie en onze pup paste perfect bij ons gezin.”
 3. “Aanrader” – “Woefkesranch is zeer professioneel en liefdevol naar hun dieren toe. Onze dwergteckel is een schat en kerngezond.”

Deze recensies benadrukken de betrouwbaarheid en de kwaliteit van Woefkesranch als fokker, wat hen een uitstekende keuze maakt voor iedereen die overweegt een dwergteckel aan te schaffen.

Kortom, of je nu kiest voor een kortharige, ruwharige of langharige dwergteckel, met de juiste opvoeding en zorg zal je zeker genieten van dit charmante ras. En als je op zoek bent naar een betrouwbare fokker, is Woefkesranch zeker de moeite waard om te overwegen.

Reviews

Onze Trustpilot reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergteckel.

Dachshund – Frida – Brussel

 Good morning, 

I am very glad to have the experience with you. I will leave a review if it matters to you.

I found lots of websites and texted many people, but only you replied immediately and spoke English with me which gave me more confidence. I felt responsibility from your side, not only business like it usually happens. 

Thank you for the dog, it has already made me the happiest person, I haven’t felt this feeling for 2 years since the war at home.  

There are no questions yet, I am following your advice, but I do not deny that they may arise.

The puppy is doing well! We named her Frida, like the famous artist Frida Kahlo. She is intelligent, already active and interested in everything

Best regards

Diana Dieieva

Pepsi x Dream

°29/03/2024

Teckel – Meryl

Bonjour voici Meryl qui vient de chez vous premier anniversaire!

Langharige Dwergteckel : Balou 1 jaar

Onderwerp: Balou 1 jaar

 

De birthday boy….

 

 

° 9/12/2022 –  Pepsi x Ariel

 

 

 

Teckel – Winter

Na 3 dagen is Winter haar mama al helemaal vergeten 👏

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Dwergteckel – Mio

Beste,

Ik kocht dit jaar een dwerg-teckel bij jullie.

Vandaag 03/11/‘23 is deze 1 jaar geworden. Zie hieronder enkele foto’s.

Alles gaat super goed met ons!

Groetjes,

Axelle & Mio 🐾

Dana x Brutus

R5r8b41ynn6s3zkh2fjk4w3h4rwn22v3rqw1 yphk1xp1vvw1gy25w24qzn5w21hrzh21jc1zw1xn2mv1 yr87n1s4kbj4w1

Teckel – Willow

Bonjour,

Déjà deux jours que notre petite Willow est avec nous. Elle est adorable et
déjà très joueuse. Vous trouverez quelques photos ci dessous. Merci encore
pour votre aide.

Teckels – Ricard & Vodka

Ricard et vodka :
Ils sont adorables et très gentil

Teckel – luna

Bonjour

Voici 2 film de luna je vous souhaite une bonne journée

 

Alessandro Barbuscia

 

Envoyé à partir de Courrier pour Windows

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergteckel

Lees meer over de op onze blog.