Woefkesranch

Welke bench voor een Teckel? Wat is de beste maat?

Een bench voor een teckel is een metalen opvouwbare kooi, die je kunt afsluiten met een of twee deuren. Een bench is een handig hulpmiddel bij het opvoeden van uw Teckel puppy zoals het zindelijk maken. Ook kan je pup niets stukbijten als je hem opsluit in zijn bench als je weg bent.

Een geschikte bench voor een teckel heeft afmetingen van ongeveer 61 × 46 × 51 cm. Dit is een goede maat voor een dwergteckel en kaninchen teckel, voor de standaard teckel zou je iets groter kunnen gaan.

Bij correct gebruik zullen veel honden hun bench als hun veilig plekje beschouwen, een plekje weer ze even tot rust kunnen komen.

Heb ik een aparte bench nodig voor een pup en volwassen Teckel?

Nee, dat is niet nodig. Als je een bench kiest voor een volwassen teckel zal je puppy er zeker in kunnen.

Het is wel belangrijk dat je zijn bench verkleint zodat er minder plaats overblijft voor een pup. Als er teveel plaats is in de bench dan zal je pup zijn behoefte in de ene hoek doen en slapen in de andere hoek. Het kleiner maken kun je doen door bijvoorbeeld een doos in een deel van zijn bench te zetten.

Welke bench voor een Teckel pup?

Het is dus niet per se nodig een aparte bench voor je pup aan te schaffen. Wil je dit liever wel? Lees dan vooral verder.

Een teckel is een licht en klein hondenras, op 2 maanden weegt hij tussen 1,5 en 4 kg. Dus daar hoort een kleine, schattige bench voor een teckel bij.

Standaard bench voor een teckel pup
Bench voor een teckel

Deze bench van het merk Adori heeft een afmeting van 47 × 30 × 37 cm. Het is een goeie en betaalbare bench. Klik hier voor de recentste prijs op Bol.com.

Deze metalen bench heeft een zwarte coating en een kunststof uitneembare schuif. Dit maakt het makkelijk om schoon te maken wanneer je pup een ongelukje heeft gehad. De bench heeft twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. Elke deur heeft een stevig schuifslot.

De bench is in te klappen tot een plat pakket van ongeveer 47 × 30 × 10 cm, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Een betaalbare bench met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Klik hier voor de recentste prijs op Bol.com

Welke bench voor een volwassen teckel?

Een volwassen teckel is natuurlijk een stukje groter en zwaarder dan een pup. Een volwassen dwergteckel weegt tussen 4 en 7 kg. Maar een standaard teckel kan wel tot 13 kg wegen. In de bench voor een teckel puppy zou er geen ruimte meer over zijn.

Bench voor een volwassen teckel
Klik hier voor de recentste prijs op Bol.com voor een bench voor een teckel.

Gun je volwassen Teckel iets meer ruimte om languit te liggen met deze “volwassen” bench. Deze bench in maat S heeft een afmeting van 62 × 44 × 50 cm. Hij is geschikt voor honden tussen de 5-15 kilo. Is je Teckel aan de grote kant en weegt hij 15 kilo of meer? Dan kun je beter deze bench in maat M nemen. (klik hier voor de bench in maat M 76 × 46 × 51 cm)

De bench voor een teckel is gemaakt van metaal met zwarte coating en is voorzien van twee deurtjes, één aan de voorkant en één aan de zijkant. De bench is makkelijk in elkaar te vouwen, zodat je hem kunt vervoeren. De stevige onderbak is uitneembaar, zodat je hem makkelijk schoon kunt maken.

Heavy-duty bench voor een Teckel

Houdt je teckel ervan om uit te breken of af te breken? Zelf deze kleine hondjes kunnen enorm sterk worden als ze hun zinnen op iets gezet hebben. Dan is de standaard bench niet voldoende. Deze heavy-duty bench is dan een betere en veiliger optie.

Extra sterke teckel bench
Heavy-duty bench voor een teckel.

Deze extra sterke bench is net iets groter dan de bovengenoemde bench, namelijk 79 × 53 × 61 cm. De bench is gemaakt van metaal met antraciet/grijs epoxy coating en heeft een kunststof onderplaat. Deze plaat is uitneembaar.

De bench is ook voorzien van wieltjes en hierdoor makkelijk te verplaatsen zonder schade aan te richten.

De bench is een stuk duurzamer dan de gewone bench, maar daar hoort natuurlijk ook een hoger prijs bij. Bekijk hier de recentste prijs op Bol.com.

Reisbench voor een Teckel

Een reisbench is superhandig als je naar de dierenarts moet of als je bijvoorbeeld veel naar hondenshows gaat. Of gewoon als je veel reist met je teckel.

Reistas teckel
Reisbench voor een teckel

Deze stevige reisbench van Topmast is van hoge kwaliteit. De maat L is geschikt voor honden van 10-18 kilo.

De bench is beschikbaar in verschillende kleuren: blauw, rood en beige. De bench heeft een afmeting van 70 × 52 × 52 cm en is gemaakt van een stevig, metalen frame en een sterke nylon stof.

Je kunt de bench aan twee kanten openritsen, aan de voorkant en zijkant. Aan elke kant kun je extra ventilatie open doen.

De tas is makkelijk op te vouwen tot een klein, plat pakketje. Zo neemt hij nauwelijks ruimte in als hij opgeborgen moet worden. De tas is voorzien van twee stevige hendels en een extra tasje voor accessoires.

Klik hier voor de beste prijs op Bol.com

Hoe krijg je je hond in de bench?

Als je teckel nog niet gewend is aan een bench, moet je het hem nog aanleren. Start met de bench deur open te laten. Leg er wat speeltjes en lekkers in zodat je hem er in lokt. Als je ziet dat je teckel zijn bench vertrouwd, kun je langzaam de deur dicht doen. Eerst heel kort, dan steeds iets langer.

De bench staat het beste op een rustige plek, ergens in een hoek. Het liefst waar je hond je ondertussen in de gaten kan houden. Sommige honden vinden het prettig om ook een kleed over de bench te hebben, zodat het een dicht en geborgen plekje wordt.

Hoe lang mag een Teckel pup in de bench?

Een pup moet veel vaker plassen dan een volwassen hond. Om deze reden kan een pup het niet zo lang volhouden in de bench. Hieronder en grove richtlijn:

Tot 10 weken: 30-60 minuten

11 – 16 weken: 1-4 uur

Na 17 weken: 4-5 uur

Het kan langer, maar dan is de kans op een ongelukje groot.

Nawoord

Ik hoop dat je hiermee genoeg informatie en tips hebt om een goede bench voor jouw lieve Teckel uit te zoeken. Succes!

Reviews

Hieronder de mails van onze klanten met hun Dwergteckel.

Teckel – Meryl

Bonjour voici Meryl qui vient de chez vous premier anniversaire!

Langharige Dwergteckel : Balou 1 jaar

Onderwerp: Balou 1 jaar

 

De birthday boy….

 

 

° 9/12/2022 –  Pepsi x Ariel

 

 

 

Teckel – Winter

Na 3 dagen is Winter haar mama al helemaal vergeten 👏

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Dwergteckel – Mio

Beste,

Ik kocht dit jaar een dwerg-teckel bij jullie.

Vandaag 03/11/‘23 is deze 1 jaar geworden. Zie hieronder enkele foto’s.

Alles gaat super goed met ons!

Groetjes,

Axelle & Mio 🐾

Dana x Brutus

R5r8b41ynn6s3zkh2fjk4w3h4rwn22v3rqw1 yphk1xp1vvw1gy25w24qzn5w21hrzh21jc1zw1xn2mv1 yr87n1s4kbj4w1

Teckel – Willow

Bonjour,

Déjà deux jours que notre petite Willow est avec nous. Elle est adorable et
déjà très joueuse. Vous trouverez quelques photos ci dessous. Merci encore
pour votre aide.

Teckels – Ricard & Vodka

Ricard et vodka :
Ils sont adorables et très gentil

Teckel – luna

Bonjour

Voici 2 film de luna je vous souhaite une bonne journée

 

Alessandro Barbuscia

 

Envoyé à partir de Courrier pour Windows

Dwergteckel : Fay

Hoi hoi hoi

 

Vandaag wordt ik al 1 jaar!!! 🎉

Volgens mama ben ik een echte tekkel. Eigenwijs en ga een partijtje lopen mokken als ik mijn zin niet krijg 😂

Maar ik had al snel door hoe ik haar weer voor me kon laten smelten met mijn mooie ogen 😉 Maar ik vind het ook hartstikke fijn om nieuwe dingen te leren, ben er dan ook heel snel mee weg. Hier thuis vind ik het heerlijk als mijn 4 poezenvriendjes bij me komen knuffelen. Is wel lekker warm zo allemaal samen bij mama op of onder de dons. Regen vind ik niet zo leuk, maar sneeuw vind ik GE-WEL-DIG 🤗

In het weekend komt mijn vriendinnetje Babs (Pomeriaantje) van oma vaak op bezoek en dan spelen we net zo lang tot we alletwee opvallen.

Dus…. voorlopig zit ik hier nog wel goed 😉

 

Hele lieve groetjes uit Lommel 

 

Fay 😘

Verstuurd vanaf mijn iPhone

R5r8b41ynn6s3zkh2fcx w1nvnqn24vgs6w1s1sgg1xmhkww1gy25m3lcyz1w3lfjjx24w6vkw20yy241 yr87n1s4kbj4w1

Delen?

Vond je het artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Meer info over de Dwergteckel

Lees meer over de op onze blog.